INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie omkring Comosøen

Vandretur på egen hånd i Italien

Tag med på denne fantastiske og familievenlige vandretur i Comosøens betagende bjergplateau. I vil opleve rå klippekyster, charmerende småbyer og ikke mindst et gæstfrit folkefærd. Der vil også være mulighed for at tage et "dyp" i Comosøens klare vand.

In stock
Travel Code
VAI-013

Det kan du glæde dig til

Triangolo Lariano er det besnærende navn på det trekantede bjergplateau, der ligger med Comosøen på den ene side, Leccosøen på den anden og Podalen på den tredje. Fra højlandet har du en fantastisk udsigt til alpernes sneklædte toppe mod nord, Grignabjerget mod øst og solnedgangen over Mon Viso og den franske grænse mod vest. Og lige under dig ligger Comosøen med sin forrevne klippekyst og de charmerende små havnebyer. 
Her er pragtfuldt at vandre fra april til oktober.
Ankommer du i egen bil starter og slutter turen i Brunate. Ankommer du med offentlig transport, starter turen i Brunate og slutter i Bellagio. Du bedes derfor venligst oplyse ved bestilling, hvilken transportform du vil benytte frem til startstedet.

Kort

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Brunate / Como
Ankomst i Brunate (715 moh), en lille by i art-deco stil og kendt for sin silkeproduktion. Byen ligger ovenfor Como med en fantastisk udsigt over søen. Der går en lille bjergbane fra søen op til Brunate. Ankommer I i bil, snirkler I jer afsted op ad en lille vej.
Indkvartering efter kl. 15 på f.eks. den charmerende Bed and Breakfast "Al Parco Marenghi" i udkanten af Brunate. (Denne BB hører sammen med Albergo Capanna C.A.O).

Dag 2. Fra Brunate til Alpe del Viceré 
Da I jo allerede befinder jer i højderne, er denne dags stigninger ikke så store. I har en fantastisk udsigt, og på en klar dag kan I se alpernes sneklædte tinder mod nord, Podalens flade delta mod syd, og Comosøens klare vand har I lige under jer. I vandrer i skyggefulde bøgeskove over blomstrende enge til Alpe del Viceré, hvor Napoleons søn engang havde sine heste på græs om sommeren. 
Vandring ca. 2,5 – 4 timer, ca 10 km +320 m/- 300 m

Dag 3. Fra Alpe del Viceré til Piano del Tivano 
I dag kan I vælge, om I vil bestige bjerget Monte Palanzone (1434 moh), eller om I blot vil nyde toppen på behagelig afstand på en rundtur omkring bjerget. Bagefter går det nedad bakke til Piano di Nesso og Pian del Tivano. Uanset hvilken rute man vælger, byder dagen på varieret vandring gennem skove, over marker og med smukke udsigter. 
Overnatning på f.eks. den lille agriturismo Munt di Volt.
(Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad inkluderet)
Vandring ca. 4,5 – 5,5 timer, ca 14 km +530 m/-450 m

Dag 4. Overliggerdag i Piano del Tivano
Her er fred og ro for alle pengene. På den lille agriturismo har de køer og dyrker grøntsager, og de viser gerne stolte deres afgrøder frem. Har I lyst og kræfter til at springe hviledagen over, kan I tage en vandretur til søen med mulighed for et dejligt søbad. Turen ned til søen tager omkring 3-4 timer. Der kører bus tilbage fra søen op til Piano del Tivano - ikke ofte, så husk at checke bustiderne.
Alternativt kan I vandre rundt til de omkringliggende bjerglandsbyer.
(Morgenmad og aftensmad inkluderet)

Dag 5. Fra Piano del Tivano til Piano Rancio
Også i dag kan I vælge, om I vil gå over eller rundt om bjerget San Primo. San Primo er med 1700 moh områdets højeste bjerg, så herfra er der i godt vejr en fantastisk udsigt over Comosøen og den maleriske søbred.
(Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad inkluderet)
Vandring ca. 3 – 5 timer, ca 11/15 km +550 m/720 m

Dag 6. Fra Piano Rancio til Bellagio.
Idag går det nedad langs skovbryn og enge samt gennem små landsbyer tilbage til det pulserende liv ved søbredden og byen Bellagio. Byen kaldes også Comosøens perle, og det er en charmerende by, som ligger på næsset mellem søerne Como og Lecco. 
For gæster i egen bil: Efter en kaffepause i Bellagio tager I færgen tilbage til Como. Sejlturen tager et par timer og er fantastisk flot med udsigt til pragtvillaer langs søbredden og de stejle klippesider.
Fra Como tager I bjergbanen op til Brunate, hvor I overnatter. 
For øvrige gæster: Indkvartering f.eks. på den hyggelige pension Alla Toretta omkring 3 km fra Bellagio.
(Morgenmad og picnic-frokost inkluderet)
Vandring ca. 3 timer, ca. 11 km  +0/ -750 m 

Dag 7. Overliggerdag i hhv. Bellagio eller Brunate
Bellagio skal opleves til fods, og det er herligt at gå rundt i det historiske centrum med de mange små og stejle gader, få en cafe latte på én af caféerne og lade sig betage af udsigten fra den blomstersmykkede søpromenade. Desuden rummer byen mange smukke palæer og villaer (nogle kan besøges) samt private parker. Tag på bådtur på søen eller hop i vandet for en svalende svømmetur. 
(Morgenmad inkluderet)
For Brunate-gæster: Tilbring dagen i Como f.eks. på én af de mange caféer på Piazza Cavour, gå en tur langs søpromenaden eller rundt i byen langs de gamle bymure. Mellem Brunate og Como kan man i skovene finde enorme sten og mystiske gravkamre, som ingen rigtigt ved hvorfra stammer. 

Dag 8. Hjemrejse 
Efter morgenmad på terrassen og et sidste kig ned over søen er der hjemrejse.
Gæster i Bellagio har stadig mulighed for at benytte båd-billetten til Como. 
(Morgenmad inkluderet)

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

Hver dag kan man vælge mellem en svær rute, som går over toppene og en lettere tur, som går rundt om toppene, og hvor I undgår de mange højdemeter. I vandrer ad skovveje, æselstier og kun enkelte småetaper på asfalteret vej. Dagsetaper på 3-5 timers effektiv vandring. Turen er velegnet for familier, da der netop er mulighed for at variere sværhedsgraden. Dog er der på dag 5 en kortere stejl passage - nedad.
Bemærk at dette er en vandretur uden turleder. Du skal derfor kunne læse kort og orientere dig efter kompas. Rutebeskrivelsen skal ses som et supplement til kortet. Muligt at få tilsendt GPS-filer.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter her.

Indkvartering og forplejning

Du overnatter på små hyggelige familiedrevne pensioner eller agriturismo hoteller (1-2*). Værtsparrene er lokale folk, der holder af deres egn og gerne viser frem og hygger om gæsterne. Værelserne er enkelt indrettede, og alle har eget bad og toilet.

Morgenmad er inkluderet. Der er inkluderet 4x picnic, som I tager med på vandreturen dag 2, 3, 5 og 6 samt 4x aftensmad (dag 2-5. Den første dag i Brunate og de 2 sidste dage i Brunate/Bellagio er aftensmad ikke inkluderet, men der er restaurant både på og i nærheden af jeres pension).

Hvordan kommer man frem

Fly:
Man flyver til Milano. Der går shuttlebus til Stazione Centrale Milano, og derfra er der tog til Como San Giovanni. Herfra tager man bus til Stazione Autolinee, går til kabelbanen, der bringer dig op til Brunate. Herfra kan man blive afhentet af værterne fra Al Parco Marenghi.
Alternativt kan man flyve til Bergamo, nord for Milano. Fra lufthavnen er der bus til banegården i Bergamo, hvorfra der går tog til Como med skift i Milano.

Tog:
Det tager omkring 20 timer via Hamborg og Basel (nattog) til Como. Hør mere hos DSB Udland eller Deutsche Bahn.

Kør selv:
Der er omkring 1250 km fra den dansk-tyske grænse til Como.
Ankommer man i egen bil, bor man den første og de to sidste nætter i Brunate. Her er der gratis parkering ved Albergo Al Parco Marenghi.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 8.198,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.198,- DKK

3 personer. 3-sengsværelse

Fra 6.598,- DKK

4 personer. 4-sengsværelse

Fra 4.898,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

 • Mandag, tirsdag, onsdag, lørdag, søndag fra 1. april - 31. oktober 2022
 • I august dog mandag, fredag, lørdag og søndag
 • NB: Vores bookingsystem kan ikke håndtere andre ugedage i august - så skriv evt. den ønskede startdag i bemærkningsfeltet. 

Inkluderet i prisen:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • 4x aftensmad
 • 4x picnics
 • Bagagetransport
 • Bådtur fra Bellagio til Como
 • Detaljeret rutebeskrivelse på engelsk samt kort
 • GPS ruter muligt at få tilsendt

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Evt. turistskatter 
Tillæg:
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Brunate: dobbeltværelse 430 kr. pr person/enkeltværelse 530 kr. pr person/3-pers. værelse 330 kr. pr person
  • Bellagio: dobbeltværelse 480 kr. pr person/enkeltværelse 620 kr. pr person/3-pers. værelse 440 kr. pr person
Familieværelser:
 • 3 personers værelse: skal være min. 2 voksne. 3. person kan være voksen eller barn 
 • 4 personers værelse: mindst to personer skal være børn på 12 år eller yngre

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangøren er 46degrees, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om 46degrees. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden