INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie på alsidige Rhodos

Grækenland | Grupperejse med dansk vandreguide | Sværhedsgrad 3 - 4

Besøg solguden Helios' ø og følg de skønne vandrestier på eventyr. Her har du mulighed for at opleve øen fra sin smukkeste side i en blanding af flot natur og spændende historie og lokalkultur. 

In stock
Travel Code
VAG-097

Det kan du glæde dig til

Rhodos - Solskinsøen i Det Ægæiske Hav, er en fantastisk sammenblanding af nyt og gammelt og byder på et bjergrigt og grønt landskab med citrustræer og olivenlunde, alt imens den betagende kyst byder på gamle smukke byer, fantastiske strande og bugter med krystalklart vand. Der venter dig en oplevelsesrejse fyldt med unikke naturoplevelser, dejlig mad og nogle fantastiske ferieminder! På denne skønne vandreferie vil du blive introduceret til øens flora og fauna og får - foruden et utal af betagende udsigter. Her får du et unikt indblik i, hvordan landet der i dén grad bugner af historie, kultur og naturlig skønhed har ændret sig gennem århundreder.

Vi ligger stor vægt på det sociale fællesskab og du har derfor gode muligheder for at lære andre med samme passion for vandring og smuk natur, at kende i løbet af ugen. Alle er velkommen - dette uanset om du rejser alene eller sammen med andre. Aftensmaden spiser vi sammen i hotellets dejlige restaurant og har man lyst, afslutter vi dagen med en lille godnatdrink i baren.

Kort

Dagsprogram

Dag 1: Rejsedag
Fulde af glæde og forventning sætter vi kursen mod Rhodos, hvor der venter en uges oplevelsesrig vandreferie i skønne græske omgivelser. Efter at have fået udleveret bagagen i lufthavnen, finder vi transferbussen og kører ud til hotellet i Lardos, der skal være vores base de næste 7 dage. Vi tjekker ind på hotellet og mødes herefter så vi alle kan hilse på hinanden og guiden afholder et informationsmøde omkring ugens forløb. Herefter tid på egen hånd til at udforske hotellet og området. Vi spiser fælles aftensmad i hotellets restaurant.


Dag 2: Lindos
Aktiv vandretid: 14 km, +350/-350 højdemeter, sværhedsgrad 3
En fascinerende udflugt, der giver dig mulighed for at beundre Lindosbugten ovenfra og derefter krydse byen og besøge Akropolis, konstant ledsaget af havluften og udsigt over vandet. Afgang over Vlycha Bay på tværs af et smukt stenet landskab, hvorefter eventyret fortsætter forsigtigt nedad en skrånende sti omgivet af klipper og i hyggeligt selskab med æsler. Turen byder på en smuk Panoramaudsigt over Navarone Bay, hvor "The Guns of Navarone" blev filmet. Efter at have tilbagelagt yderligere et par hundrede meter møder vi til en betagende udsigt over Akropolis, der tårner sig højt over de karakteristiske hvide huse i landsbyen Lindos, også kendt som "Dodekanesernes perle". Mulighed for hvil og svømmetur på stranden i Vlycha Bay. Fælles aftensmad på hotellet.

Dag 3: Akramitis og Monolithos
Aktiv vandretid: 13 km, +550/-550 højdemeter, sværhedsgrad 4
I dag er kontrasternes dag og byder på grønt og blåt, jord, himmel og hav! Vi bevæger os igennem tæt skov, forbi en skjult hule, langs stenede stier og op til toppen af ​​øens smukkeste og grønneste bjerg. En fortryllende sti fører os til en skjult hule i bjergsiden, som under 2. Verdenskrig var base for partisanbevægelsen og hjemsted for en radiostation. Vi fortsætter og passerer den lille kirke Agios Ioannis og kommer nu til toppen af øens næsthøjeste bjerg: Mount Akramitis. Her møder grønt "Ægæisk blå" i en betagende panorama udsigt. Hele området er en del af det europæiske habitatnetværk "NATURA 2000" - et beskyttet "naturarv", fordi den ud over den usædvanlige morfologi, den naturlige skønhed og den tætte skov af fyrretræer og cypresser, indeholder unikke økosystemer af vild flora og fauna. Vi vandrer ned ad en stenet sti med fantastisk udsigt. Efter at have spist frokost fortsætter vi op til slottet, hvor det eneste, der er tilbage i dag, er en del af de ydre befæstninger og tokapeller fra det femtende århundrede. Herfra er der en betagende udsigt over Akramitis, øen Halki og den store blå udvidelse af Det Ægæiske Hav. Fælles aftensmad på hotellet.

Dag 4: Laerma - Glystra
Aktiv vandretid: 22 km, +310/-310 højdemeter, sværhedsgrad 3
Vi skal på opdagelse i et af de gamle skjulte klostre gemt blandt træerne de bakkede Laerma og Lardos områder, hvor vi undervejs nyder godt af de uforglemmelige dufte af vild timian, oregano og salvie og storslåede panoramaer. Vores udgangspunkt er den lille bakkede landsby Laerma, der ligger i den syd-centrale del af øen, hvorfra vi går ad en let sti gennem skoven til det gamle kloster Tharri, som igen er beboet af ortodokse munke. Vi fortsætter videre til klostrene Iggo og Ipseni, følger vi et behageligt spor gennem skoven ned til Glystra, hvor vi bliver belønnet med en fortryllende udsigt ud over de berømte Dama-Dama hjorte, der er symbolet af øen. Dagens vandring slutter af med en velfortjent svømmetur i det krystalklare vand. Fælles aftensmad på hotellet.

Dag 5: Agathi - Tsambika
Aktiv vandretid: 15 km, +600/-600 højdemeter, sværhedsgrad 4
Dagen byder på en af de smukkeste udflugter med en vandretur til nogle af de smukkeste og vildeste strande på øens østkyst, hvor det gyldne sand, røde småsten og vandet giver en smuk og varieret vandretur, som afsluttes med en stigning op til det smukke kloster Tsambika. Vi begiver os ud fra Agathi Bay, hvor vi fortsætter af en sti, der kan være en smule vanskelig grundet klipperne, og fortsætter videre til en gammel traditionel fiskerlandsby der med sin fremragende skaldyrs taverner, samt det krystalklare vand i bugten giver os indsigt i det autentiske Rhodos. Vi fortsætter til den berømte strand Tsambika og 'klatrer' op ad en stejl sti og herefter 300 trin videre op til et lille kapel dedikeret til Jomfru Maria på toppen af ​​bakken. Her myldrer mange par til hvert år, da det siges at bringe frugtbarhed. Fra dette vidunderlige sted, har vi en fantastisk panoramaudsigt udover smukke, lange strande i Kolymbia, Afandou, Tsambika og Stegna. Fælles aftensmad på hotellet.

Dag 6: Guidet tur i skønne Rhodos by
Efter morgenmaden skal vi på en panoramisk bustur til Smith-bjerget hvor I fra bussen får udsigt til Apollo's Tempel og the gamle stadium. Byvandreturen starter herefter ved Amboise porten hvorfra I vil komme forbi nogle af Rhodos smukke paladser og museer. Efter den guidede tur vil der være lidt tid på egen hånd til at udforske diverse arkælogiske steder eller besøge de mange fine butikker. På vej tilbage til hotellet holder vi et 30-45 minutters stop ved Kallithea kilderne. OBS: Hvis du ikke ønsker at deltage på dagens tur er du også mere en velkommen til at tage en fridag på egen hånd. Om du vælger at tage på en spændende udflugt rundt på øen eller slappe af ved poolen er helt op til dig.

Dag 7: Seven Springs
Aktiv vandretid: 10 km, +100/-100 højdemeter, sværhedsgrad 2
Vi afslutter ugen med en let - men fortryllende vandretur, med rig mulighed for at nyde skovens magi, smukke udsigter og øens unikke planteliv. Hele "SEVEN SPRINGS" -området danner med sin overflod af fjedre en forfriskende lille oase. Vi vandrer på stien der snor sig langs bredden, forbi en gammel dæmning og videre til de berømte syv kilder. Undervejs møder vi et rigt dyreliv, hvor ønder og påfugle gerne poserer til fotografier! Vi topper oplevelsen med at krydse en smal tunnel, med koldt vand ved dine fødder. Efter et kort stop for forfriskninger vender vi tilbage til hotellet og tager afsked med vores fantastiske vandreguide. Fælles aftensmad på hotellet.

Dag 8: Hjemrejsedag
Efter en uges fantastisk og oplevelsesrig vandreferie på Rhodos, sætter vi atter kursen mod Danmark. Vi bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor vi flyver til henholdsvis Billund og Kastrup.


Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.


Sværhedsgrad 3-4

Denne tur er vurderet til at være sværhedsgrad 3-4. Det betyder, at du skal være i en god fysisk form, sikker på fødderne og du skal være vant til at bevæge dig til daglig (cykle, løbe, vandre mm). Programmet byder på vandringer i kuperet terræn med stejle op- og nedstigninger. Underlaget er visse steder udfordrende med løst grus, glatte sten og ujævne klippestykker. Turene foregår på grusveje og stier og enkelte steder stigninger med trappetrin. Vi anbefaler at vandrestave medbringes. Vi forsøger som altid at gennemføre det vandreprogram, der er beskrevet. Vejret og andre faktorer kan dog spille ind og bevirke ændringer i ugens vandreruter. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

Du bliver indkvarteret på det skønne 3-stjernede Hotel Lardos Bay med halvpension.

Vejr og klima

Solrige somre med meget få regnvejrsdage samt milde briser fra Det Ægæiske Hav, som er både forfriskende og kølende på de varmeste sommerdage. På østkysten er det ofte varmere end på vestkysten, da vestkysten er kendt som den side af øen, hvor der blæser mest, hvor østkysten er mere vindstille.

I april og maj er gennemsnitstemperaturen på 20-24 grader i dagtimerne. I sommermånederne fra juni til første halvdel af september viser sommervejret på Rhodos sig fra sin bedste side med en gennemsnitstemperatur på omkring de 30 grader. Foretrækker du varme af en lidt mildere karakter, er slutningen af september samt oktober et godt rejsetidspunkt. Her er vejret på Rhodos fortsat meget sommerligt, men med lidt lavere temperaturer på omkring 24 grader.

Vejr og klima

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 01.10.23 - 08.10.23 og 08.10.23 - 15.10.23:

København → Rhodos   Kl. 07.00 - 11.35

Rhodos → København   Kl. 22.10 - 00.45 (+1)

Billund → Rhodos         Kl. 16.20 - 21.10

Rhodos → Billund         Kl. 12.35 - 15.20

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 40: Startdato 01.10.2023 varighed 7 nætter

Fra 11.998,- DKK

Uge 41: Startdato 08.10.2023 varighed 7 nætter

Fra 11.998,- DKK
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Flyrejse fra Billund eller Kastrup til Rhodos t/r

 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage

 • Transfer fra lufthavn til hotel t/r

 • 7 nætter på Lardos Bay Hotel

 • Halvpension på hotellet

 • 5 udflugter inkl. frokost på taverna eller madpakke

 • Bustransport i forbindelse med udflugterne

 • Dansk vandreguide


Ikke inkluderet i prisen:

 • Hotel skatter- og afgifter (imellem 100 til 200 kr per person for en uge)
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Mad ombord på flyet (kan tilkøbes - skal senest bestilles 8 dage inden afrejse)


Turleder:

 • Annelise Dittmer


Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og max. 24 personer, der skal være være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden