Vandreferie på Azorerne

Besøg de frodige vulkanøer i Atlanterhavet

Den smukke portugisiske øgruppe byder på imponerende kontraster imellem rå vulkaner og frodige dale. Med sit unikke klima og sin frodige vulkanjord er Azorerne blevet hjemsted for en helt særlig vegetation.

Portugals grønne vulkanøer

Azorerne er uden tvivl et sandt vandreparadis! De portugisiske øer består af massevis af fantastiske vandreruter, som snor sig op ad frodige bjerge og langs store vulkankratre. En vandreferie på Azorerne byder på skønt vejr -  med sit milde klima er de frodige øer en skøn vandredestination året rundt, hvor vejret næsten altid er på din side. 

Selv om Azorerne er en del af Portugal, byder det alligevel på en helt speciel natur og atmosfære, som er helt unik for øgruppen modsat resten af ellers smukke Portugal. En rejse til Azorerne betyder altså en helt anden oplevelse, end den du vil møde på rejser til Portugals fastland.

Udforsk et hav af forskellige plante- og blomsterarter, gå langs levadaer og oplev det storslåede Sete Cidades-krater. Du har mulighed for at bade i naturlige klippebassiner eller besøge én af de mange lækre lagunestrande. Se også frem til at udforske Azorernes største ø, São Miguel, og gå på opdagelse i øgruppens hovedstad, Ponta Delgada. 

Azorerne består af 9 kegleformede vulkanøer, som er skudt op som små, blomstrende oaser. Øgruppen ligger langt fra anden civilisation, omgivet af Atlanterhavets store og øde intethed, hvilket er unikt for rejser til Azorerne.

Når du ikke er ude og udforske den ekstraordinære natur, byder din rejse til Azorerne ydermere på en række lækre hoteller, hvad end du er til det moderne eller det traditionelle look. Du vil altså have rig mulighed for at slappe helt af efter en dag med store indtryk fra de spændende seværdigheder, som øen tibyder.

5 gode grunde til at rejse på vandreferie til Azorerne

 • Du vil opleve veltrimmede temarker og én af Europas eneste tefabrikker.
 • De smukke øer har flere gange været kåret af National Geographic som de mest besøgsværdige øer.
 • Der er et fantastisk net af vandrestier og vandreruter, som er afmærket og løbende bliver vedligeholdt. 
 • Du vil opleve en natur, som er helt unik for Azorerne, og som du ikke kan opleve andre steder i Portugal - boblende kilder, storslåede vulkanklipper og smaragdgrønne søer.
 • Vejret på Azorerne er godt næsten hele året rundt, hvilket gør mulighederne for at udforske diverse seværdigheder på øen helt perfekte.

Læs mere
per side

2 Items

Azorerne | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1-2

Udforsk Azorernes frodige natur på en uforglemmelig rejse på egen hånd. Oplev de storslåede kratersøer, Furnas varme kilder og idylliske byer, der byder velkommen på portugisisk manér.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Portugal | Guidet vandring med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 2-3

Besøg den idylliske øgruppe midt i Atlanterhavet og oplev frodige skove, charmerende byer med små gader, enestående udsigter og betagende vandfald på de spændende daglige vandreture.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
 • 7 nætter
Forespørg

Azorernes historie

Azorerne kom til under Portugals herredømme i 1427, hvor øerne blev opdaget af Diogo de Silves. Dog var det ikke alle øer, der blev opdaget og koloniseret i 1427. De vestlige øer, Flores og Corvo, blev nemlig først opdaget i i 1452. I 1500-tallet fungerede øerne som en vigtig mellemstation for handel mellem Amerika og Europa men også for Portugal, der benyttede øerne som mellemstation på rejser til forskellige portugisiske kolonier i denne tid. Også under 2. verdenskrig var Azorerne af vigtig betydning, idet øerne fungerede som kommunikationscenter mellem USA og Europa. Siden 1976 har Azorerne været en autonom region med udvidet selvstyrerettigheder. Det betyder altså også, at de portugisiske øer i dag har deres egen folkevalgte regering.

5 spændende seværdigheder på vores rejse til Azorerne

Ponta Delgada

Denne charmerende by er Azorernes hovedstad og ligger på øgruppens største ø, São Miguel. Byen er Azorernes handelscentrum, og her summer af liv fra morgen til aften! Med sine knap 30.000 indbyggere er Ponta Delgada i rivende udvikling - indbyggertallet er stigende, og der satses på øget turisme. Gå på opdagelse på byens lokale marked, bliv klogere på Senhor Santo Cristo-kirken, eller nyd byens unikke fortove fra en hyggelig café.

Sete Cidades-krateret

Det kendte Sete Cidades-krater er et sandt paradis for naturelskere. Det vilde naturfænomen er ét af Portugals 7 vidundere, og det er beliggende på São Miguel. Tag på skønne vandreture på kanten af det storslåede krater, som byder på vilde udsigter over de to kendte søer: Lago Azul og Lago Verde. De azurblå og smaragdgrønne søer ligger smukt omgivet af 300 meter høje kratervægge. Det er et syn, du bestemt ikke vil gå glip af på din rejse til Azorerne.

Lagoa das Furnas

Det bobler og syder ved Lagoa das Furnas, som er en smuk sø omgivet af varme kilder. Søen og området er fyldt med vulkansk aktivitet, og der er bogstaveligt talt direkte adgang til jordens indre, hvorfor du vil opleve en markant svovllugt. Her bruger de lokale den varme undergrund til at tilberede lokale delikatesser. 

Salto do Prego-vandfaldet

Salto do Prego-vandfaldet er ét af de smukkeste vandfald på Azorerne, og det er uden tvivl værd at se. For at nå frem til det imponerende vandfald venter der en skøn vandretur igennem tæt, frodig skov og forbi et flot vandløb. Tag en dukkert i det iskolde vand eller nyd udsigten, mens du spiser din frokost.

Lomba da Maia

Lomba da Maia er et civilt sogn på São Miguel. Med sine 1200 indbyggere fungerer Lomba da Maia som en lille by, og her er fyldt med charmerende huse og smukke kirker. Her kan du virkelig få et indblik i lokalt liv på Azorerne og nyde udsigten over den nordlige kyst. 

Seværdighederne på Azorerne er dog utallige, og du vil have rig mulighed for at udforske øerne på Azorerne på din rejse!

Smuk natur på Azorernes største ø Vandreferie på Azorerne med smuk udsigt Frodigt landskab og smuk sø ved Sete Cidades

3 azoranske madtraditioner

Cozido das Furnas

Denne traditionelle gryderet er yderst populær. Den består af både oksekød, svinekød, kylling, blodpølse, gulerødder m.m. Gryden med mad bliver sat ned i et hul i jorden, hvor den tilberedes af undergrundens varme og den vulkanske aktivitet. Retten skal simre i ca. 5 timer, og den smager himmelsk!

Fiskeretter

Grundet Azorernes placering midt i Atlanterhavet bugner både markeder og restauranter med frisk fisk og skalddyr hver eneste dag. Det er derfor et fantastisk sted at smage på lækre fiskeretter. Prøv f.eks. friskfanget tunsteak, ovnbagt sværdfisk eller grillede makreller. Mums!

Ananas

Den søde frugt, der dyrkes på hovedøen, São Miguel, er uden tvivl en lokal delikatesse. Ananas kom oprindeligt fra Central- og Sydamerika, og var i mange år en meget dyr spise. Det tager i dag op til 18 måneder før en ananas er moden nok til at blive høstet - det er derfor ikke svært at forstå, at øgruppens befolkning har et særligt forhold til den gule frugt. 

Alternativer

Hvis vandring på Azorerne ikke er den rette rejse for dig, og du ønsker et vildere eventyr, tilbyder vi mange fantastiske vandrerejser uden for Europa. Se eksempelvis nærmere på vores vandreture til Marokko. Hvis du ønsker at udforske andre områder af Portugal, tilbyder vi også vandreferier til en masse andre dele af Portugal.

 


Ofte stillede spørgsmål
Hvor ligger Azorerne?

Selvom Azorerne er en del af Portugal, er de faktisk placeret relativt langt fra det portugisiske fastland. Faktisk er Azorerne placeret over 1.500 km vest for Portugal, hvorfor de i mange år har fungeret som bindeled mellem Amerika og Europa.

Hvorfor tage på vandreferie på Azorerne?

Azorerne er en unik øgruppe, hvor naturen er noget for sig selv. På øerne vil du møde utrolige bjerge, store vulkankratere og mange forskellige plante- og blomsterarter, som du aldrig har set før. Derfor er en vandreferie på Azorerne en vidunderlig ferie.

Hvordan er vejret på Azorerne?

På Azorerne er der godt vejr næsten hele året rundt, hvilket giver fantastiske muligheder for at udforske øgruppen, ligemeget hvilken årstid du ønsker at rejse afsted i.