Vandreferie på Caminoen

Vandring ad verdens mest populære pilgrimsruter

Oplev den klassiske Camino og andre skønne pilgrimsruter i Europa. Mærk hvordan du bliver omfavnet af historien, mens du kombinerer aktiv ferie med smukke naturoplevelser og meditativ fordybelse.

UNESCO-verdensarv og smuk natur

Den spanske betegnelse ”el camino” betyder ”vejen” og er på mange måder både et præcist og udetaljeret udtryk for, hvad en sådan pilgrimsrute egentlig er. For udover at udgøre underlaget under dine sko, hvad er det så? Vejen til hvad? I Middelalderen var det vejen til en apostles grav og dermed en vej til tilbedelse og beviset på sin tro. I dag er det for de fleste mennesker ikke længere et religiøst islæt, der sender dem på en lang færden ad Europas smukke pilgrimsruter, men de snoede stier er nu i højere grad en vej væk fra hverdagens stress og jag og vejen mod lysere tider, ny inspiration, åndelig fordybelse og uforglemmelige oplevelser.

Vi har et stort udvalg af pilgrimsrejser. Pilgrimsruterne er forbundet over hele Europa og både de italienske, portugisiske og spanske er meget efterspurgte. Uanset hvad målet er for pilgrimsvandringen, så byder ruterne på imponerende kulturmonumenter, spændende historier og plads til fordybelse. Vores vandreture foregår primært uden rejseleder, men på egen hånd med udleverede kort og rutebeskrivelser, så der er rig mulighed for at finde ro, tage pauser undervejs og styre dagsdistancerne i eget tempo. Turen fra Danmark arrangeres som oftest på egen hånd, men vi er behjælpelige med transport og booking af fly. Læs mere om vores pilgrimsruter nedenfor.

Hvis du foretrækker at rejse lange distancer på den tohjulede, kan du også læse mere om cykelferier på Caminoen.

Læs mere
per side

7 Items

Vandreferie på egen hånd i Spanien og Portugal

Drag afsted på en spændende pilgrimsfærd, hvor du både oplever Spanien og Portugal. Den ældgamle pilgrimsrute fra Valencá i Portugal til Santiago de Compostela vil bestemt ikke skuffe. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 4.298,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Spanien

Uanset tro er de sidste 113 km af den historiske Camino en spændende oplevelse, hvor det at vandre ad den gamle pilgrimsrute i Spanien automatisk sender tankerne ud på langfart. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 5.698,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Italien

Oplev gamle historiske pilgrimsstier i Italiens grønne hjerte. Glæd dig til at komme helt tæt på naturen på denne skønne vandreferie. Der overnattes bl.a. i Assisi og andre stemningsfulde byer. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.198,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Italien

Du får her et udsnit af den lange pilgrimsrute Via Francigena fra Canterbury i England til Rom. På 6 dagsetaper i Toscana vandrer I fra Lucca til Siena, og får oplevet historien tæt på. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.298,- DKK
Portugal/Spanien - Vandreferie på egen hånd

Oplev den portugisiske camino fra Porto til den legendariske by Santiago de Compostela. Glæd dig til 14 dage gennem to spændende lande, med fokus på vandring for både krop og sjæl.

 • Individuel afrejsedag
 • 13 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 7.298,- DKK
Portugal/Spanien - Vandreferie på egen hånd

Tag med på en naturskøn pilgrimsvandring med smukke udsigter over havet og bjergene. Glæd dig til at vandre i afvekslende natur og igennem hyggelige autentiske landsbyer. 

 • Individuel afrejsedag
 • 14 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 7.498,- DKK
Portugal | Kultur og pilgrimsfærd med dansk vandreleder

Tag med på en skøn pilgrimsvandring. Vi starter i Portos historiske centrum, vandrer gennem Nordportugal og Galicien og når det tusind år gamle pilgrimsmål: Katedralen i Santiago de Compostela.

 • 3 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
Fra 11.998,- DKK

Den klassiske Camino

Camino kommer af det spanske ord for sti eller vej, og den klassiske, spanske Camino lægger da også navn til en ganske særlig en af slagsen. Caminoen, også kaldet Jakobsvejen på dansk, er nemlig vejen til apostlen Jakobs gravsted i Santiago de Compostela i det nordlige Spanien, og den går hele vejen gennem landet fra Pyrenæerne i øst. Graven er et yndet sted at besøge for troende, der tager turen for at bede, men også personer der blot vil opleve historie, kultur og natur, valfarter til den spanske vandredistance. Den spanske Camino har som den eneste langdistance vandrerute opnået UNESCOS anerkendelse som verdenskulturarv, og her er virkelig plads til at lade både tanker og fødder kommer på langfart. Tag eventuelt et kig på en af følgende ruter på den spanske Camino:

Vandring fra Sarria til Santiago de Compostela: En verdenskendt vandretur - intet mindre. Gå de sidste 113 km af den klassiske, spanske Camino og send tankerne på langfart.

Vandring ad Camino Frances fra Leon til Sarria: Denne strækning hører sig egentlig til den franske Camino, der strækker sig fra Saint Jean Pied de Port nord for Pyrenæerne tværs over det nordlige Spanien til Santiago de Compostela. Turen her er dog blot en lille del af Camino Frances og foregår kun i Spanien. Den kan med fordel kombineres med ovenstående.

Pilgrimsruter i Italien og Frankrig

Det er ikke kun Spanien, der kan bryste sig af at være indehaver af populære pilgrimsruter. Også Italien har smukke vandreruter gennem mageløse landskaber og hyggelige byer. Du kan eksempelvis tage et kig på disse ruter: 

Pilgrimsvandring ad Via Francigena: Få et udsnit af pilgrimsruten Via Francigena, der går den lange vej fra Canterbury i England til Rom i Italien. På seks dagsetaper i Toscana kan du vandre fra Lucca til Siena.

Pilgrimsstier i Umbrien: Gå ad ældgamle stier gennem Italiens grønne hjerte og gør stop i stemningsfulde byer undervejs.

Pilgrimsruter i Portugal

På Den Iberiske Halvø i det sydvestlige Europa, grænsende op til Spanien og Atlanterhavet, ligger frodige Portugal med sine langstrakte bjergkamme, grønne højlandssletter og smukke strande. Landet kan tilmed prale af at have nogle af de højeste gennemsnitstemperaturer på det europæiske fastland og nogle utroligt smukke pilgrimsruter. Tag for eksempel et kig på disse ruter:

Den Portugisiske Camino – kystruten: Dette er en fantastisk naturskøn og kystnær pilgrimsvandring fra Porto i Portugal til Santiago de Compostela i Spanien. Ruten strækker sig over 260 km med smukke udsigter over Atlanterhavet og de tårnende bjerge.

Vandring fra Porto til Santiago de Compostela: Den Portugisiske Camino fra Porto til Santiago de Compostela går ad en rute længere inde i landet. Her går du af stier, der bugter sig 225 km gennem det portugisiske og spanske landskab.

Vanding ad den portugisiske Camino: Dette er Romerrigets gamle vej til Gallaecia (det nordlige Portugal) på 123 kilometers pilgrimsvandring fra Valencá i Portugal til Santiago de Compostela i Spanien. 

 
Caminoen Vandreferie Pilgrimsvandring Vandreferie Camino

 

5 gode tips til vandring på Caminoen

Uanset hvilken Camino eller pilgrimssti du vælger, er der lagt op til naturoplevelser, kulturbesøg og en indre ro, der er noget helt helt særligt. Om du vælger vandreskoene eller den tohjulede er også op til dig – fælles for enhver tur er dog at være godt forberedt. Nedenfor kan du få et par gode råd med på vejen.

 1. Hav styr på provianten: Det er vigtigt at være godt forsynet med mad og især vand, før du begiver dig afsted på din dagsetape. Der er meget få indkøbsmuligheder undervejs og generelt ikke mulighed for at få vand, så pak rigeligt med væske og en god frokost i tasken.
 2. Hav kortet klar: Generelt er ruterne på de forskellige Caminoer rigtig godt afmærket, men hav alligevel altid dit kort med dig, så du kan finde tilbage, hvis du kommer på afveje.
 3. Hav det rigtige udstyr: Når du skal vandre er det vigtigt at have det rigtige udstyr med. Gode vandresko og vandresokker er alfa omega, ligesom vandrestave og en god, let rygsæk er vigtig. Husk at anskaf dig udstyret i god tid før din Camino-rejse, så du kan nå at ”gå det til”.
 4. Hav nogle kilometer i benene: Hvis du er vant til at gå og er i nogenlunde form, bliver dagsetaperne automatisk lettere og oplevelserne derved kun bedre.
 5. Fordyb dig: Du befinder dig på en af verdens mest historiske veje, der igennem århundreder har båret pilgrimme fra usikre startpunkter til hellige mål. Sæt farten ned, vær til stede, lad stress og jag blive hjemme og fordyb dig i nuet – det er en helt særlig oplevelse at være her.

Hvis du gerne vil læse lidt mere om vandre, kan du gå på opdagelse i vores andre danske eller europæiske vandreferier – vi har noget for de fleste. Du kan også kigge på, hvilke vandreferier vi tilbyder i Spanien, Portugal, Frankrig og Italien