Vandreferie på Caminoen

Vandring ad verdens mest populære pilgrimsruter

Oplev den klassiske Camino og andre skønne pilgrimsruter i Europa. Mærk hvordan du bliver omfavnet af historien, mens du kombinerer aktiv ferie med smukke naturoplevelser og meditativ fordybelse.

Oplev UNESCO-verdensarv og smuk natur på Caminoen

Camino Primitivo, også kendt som den oprindelige Camino, er igennem tidens løb blevet benyttet af mange pilgrimme. Denne Camino er forbundet til Camino Inglés og Camino del Norte og er en del af den nordiske Camino, der starter ved Oviedo-katedralen og slutter ved katedralen i Santiago de Compostela.

Den spanske betegnelse ”el camino” betyder ”vejen” og er på mange måder både et præcist og udetaljeret udtryk for, hvad en sådan pilgrimsrute egentlig er. For udover at udgøre underlaget under dine sko, hvad er det så? Vejen til hvad? 

I Middelalderen var det vejen til en apostles grav og dermed en vej til tilbedelse og beviset på sin tro. I dag er det for de fleste mennesker ikke længere et religiøst islæt, der sender dem på en lang færden ad Europas smukke pilgrimsruter. I stedet er de snoede stier nu i højere grad en vej væk fra hverdagens stress og jag og vejen mod lysere tider, ny inspiration, åndelig fordybelse og uforglemmelige oplevelser.

Hos Ruby Rejser har vi et stort udvalg af vandreferier langs Caminoen. Pilgrimsruterne er forbundet over hele Europa og både de italienske, portugisiske og spanske ruter er meget efterspurgte. Uanset hvad målet for pilgrimsvandringen er, så byder ruterne på imponerende kulturmonumenter, spændende historier og plads til fordybelse. Vores vandreture foregår primært uden rejseleder, men på egen hånd med udleverede kort og rutebeskrivelser. Dermed er der rig mulighed for at finde ro, tage pauser undervejs og styre dagsdistancerne i eget tempo. Turen fra Danmark arrangeres som oftest på egen hånd, men vi er naturligvis behjælpelige med transport og booking af fly.

 

Læs mere
per side

7 Items

Portugal | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Drag afsted på en spændende pilgrimsfærd, hvor du både oplever Spanien og Portugal. Den ældgamle pilgrimsrute fra Valencá i Portugal til Santiago de Compostela vil bestemt ikke skuffe. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Spanien | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Uanset tro er de sidste 113 km af den historiske Camino en spændende oplevelse, hvor det at vandre ad den gamle pilgrimsrute i Spanien automatisk sender tankerne ud på langfart. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Italien | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Oplev gamle historiske pilgrimsstier i Italiens grønne hjerte. Glæd dig til at komme helt tæt på naturen på denne skønne vandreferie. Der overnattes bl.a. i Assisi og andre stemningsfulde byer. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Italien | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Du får her et udsnit af den lange pilgrimsrute Via Francigena fra Canterbury i England til Rom. På 6 dagsetaper i Toscana vandrer I fra Lucca til Siena, og får oplevet historien tæt på. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Portugal/Spanien - Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Oplev den portugisiske camino fra Porto til den legendariske by Santiago de Compostela. Glæd dig til 14 dage gennem to spændende lande, med fokus på vandring for både krop og sjæl.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 13 nætter
Forespørg
Portugal & Spanien | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Tag med på en naturskøn pilgrimsvandring med smukke udsigter over havet og bjergene. Glæd dig til at vandre i afvekslende natur og igennem hyggelige autentiske landsbyer. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
Portugal | Pilgrimsfærd med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 2-3

Tag med på en skøn pilgrimsvandring. Vi starter i Portos historiske centrum, vandrer gennem Nordportugal og Galicien og når det tusind år gamle pilgrimsmål: Katedralen i Santiago de Compostela.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

Besøg den klassiske Camino

Camino kommer af det spanske ord for sti eller vej, og den klassiske, spanske Camino lægger da også navn til en ganske særlig en af slagsen. Caminoen, også kaldet Jakobsvejen på dansk, er nemlig vejen til apostlen Jakobs gravsted i Santiago de Compostela i det nordlige Spanien, og den går hele vejen gennem landet fra Pyrenæerne i øst. Graven er et yndet sted at besøge for troende, der tager turen for at bede, men også personer der blot vil opleve historie, kultur og natur, valfarter til det spanske vandremål.

Den spanske Camino har som den eneste langdistance vandrerute opnået UNESCOs anerkendelse som verdenskulturarv, og her er virkelig plads til at lade både tanker og fødder kommer på langfart. Tag eventuelt et kig på en af følgende ruter på den spanske Camino:

Vandring fra Sarria til Santiago de Compostela

En verdenskendt vandretur – intet mindre. Gå de sidste 113 kilometer af den klassiske, spanske Camino, og send tankerne på langfart.

Vandring ad Camino Frances fra Leon til Sarria

Denne strækning hører egentlig til den franske Camino, der strækker sig fra Saint Jean Pied de Port nord for Pyrenæerne tværs over det nordlige Spanien til Santiago de Compostela. Turen her er dog blot en lille del af Camino Francés og foregår kun i Spanien. Den kan med fordel kombineres med ruten fra Sarria til Santiago de Compostela.

 

Udforsk pilgrimsruter i Italien og Frankrig

Det er ikke kun Spanien, der kan bryste sig af at være indehaver af populære pilgrimsruter. Også Italien har smukke vandreruter gennem mageløse landskaber og hyggelige byer. Du kan eksempelvis tage et kig på disse ruter: 

Pilgrimsvandring ad Via Francigena

Få et udsnit af pilgrimsruten Via Francigena, der går den lange vej fra Canterbury i England til Rom i Italien. På seks dagsetaper i Toscana kan du vandre fra Lucca til Siena.

Pilgrimsstier i Umbrien

Gå ad ældgamle stier gennem Italiens grønne hjerte, og gør stop i stemningsfulde byer undervejs.

 

Rejs langs pilgrimsruter i Portugal

På Den Iberiske Halvø i det sydvestlige Europa, grænsende op til Spanien og Atlanterhavet, ligger frodige Portugal med sine langstrakte bjergkamme, grønne højlandssletter og smukke strande. Landet kan tilmed prale af at have nogle af de højeste gennemsnitstemperaturer på det europæiske fastland og nogle utroligt smukke pilgrimsruter. Tag for eksempel et kig på disse ruter på Camino Portugues:

Den Portugisiske Camino – kystruten

Dette er en fantastisk naturskøn og kystnær pilgrimsvandring fra Porto i Portugal til Santiago de Compostela i Spanien. Ruten strækker sig over 260 kilometer med smukke udsigter over Atlanterhavet og de tårnende bjerge.

Vandring fra Porto til Santiago de Compostela

Den Portugisiske Camino, også kendt som Camino Portugues, fra Porto til Santiago de Compostela går ad en rute længere inde i landet. Her går du af stier, der bugter sig 225 kilometer gennem det portugisiske og spanske landskab. 

Vandring ad den portugisiske Camino

Dette er Romerrigets gamle vej til Gallaecia (det nordlige Portugal) på 123 kilometers pilgrimsvandring fra Valença i Portugal til Santiago de Compostela i Spanien.

 
Caminoen Vandreferie Pilgrimsvandring Vandreferie Camino

 

5 gode tips til vandring på Caminoen

Uanset hvilken Camino eller pilgrimsrute du vælger, er der lagt op til naturoplevelser, kulturbesøg og en indre ro, der er noget helt helt særligt. Om du vælger vandreskoene eller den tohjulede er også op til dig – fælles for enhver tur er dog, at det er vigtigt at være godt forberedt. Nedenfor kan du få et par gode råd med på vejen, så du kan få det bedste ud af at udforske Caminoen.

 1. Hav styr på provianten: Det er vigtigt at være godt forsynet med mad og især vand, før du begiver dig afsted på din dagsetape. Der er meget få indkøbsmuligheder undervejs og generelt ikke mulighed for at få vand. Sørg derfor for at pakke rigeligt med væske og en god frokost i tasken, når du skal gå Caminoen.
 2. Hav kortet klar: Generelt er ruterne på de forskellige Caminoer rigtig godt afmærket. Men sørg alligevel altid for at have dit kort med dig, så du kan finde tilbage, hvis du kommer på afveje.
 3. Hav det rigtige udstyr: Når du skal vandre, er det vigtigt at have det rigtige udstyr med. Gode vandresko og vandresokker er alfa og omega, ligesom vandrestave og en god, let rygsæk er vigtig. Husk at anskaffe dig udstyret i god tid før din Camino-rejse, så du kan nå at ”gå det til”.
 4. Hav nogle kilometer i benene: Hvis du er vant til at gå og er i nogenlunde form, bliver dagsetaperne automatisk lettere og oplevelserne derved kun bedre.
 5. Fordyb dig: Du befinder dig på en af verdens mest historiske veje, der igennem århundreder har båret alle pilgrimme fra usikre startpunkter til hellige mål. Sæt farten ned, vær til stede, lad stress og jag blive hjemme, og fordyb dig i nuet – det er en helt særlig oplevelse at være her.

Uanset om du vil gå på den franske rute eller blot ønsker at opleve Camino Primitivo, så kan vi hjælpe dig godt på vej. Du kan også kigge på, hvilke vandreferier vi tilbyder i Spanien, Portugal, Frankrig og Italien.

Hvis du foretrækker at rejse lange distancer på pilgrimsruter på den tohjulede, kan du også læse mere om cykelferier på Caminoen.

 


Ofte stillede spørgsmål
Hvorfor skal jeg opleve Caminoen?

En vandretur langs Caminoen udgør en fantastisk mulighed for at opleve den flotte sydeuropæiske natur, hvor især Spanien er en populær destination. Selvom Caminoen er en pilgrimsvandring, er det ikke kun religiøse, der går ruten, og mange bruger den i stedet som en mulighed for at få en smuk langdistancevandretur.

Hvor ender Caminoen?

Der er mange måder at vandre Caminoen på, men fælles for de fleste ruter er, at målet er byen, Santiago de Compostela. Grunden til dette er, at apostlen Jakob efter legenden er begravet i denne by.

Kan man komme på pilgrimsvandring andre steder end på Caminoen?

Ja, der er flere forskellige steder i Europa, hvor man kan komme på pilgrimsvandring. Hos Ruby Rejser har vi eksempelvis også pilgrimsrejser til Italien og Frankrig, hvor du har muligheden for at komme ud på langdistancevandring.