Vandreferie på Madeira

En grøn oase midt i det blå Atlanterhav

Med sin varierede natur, dejlige vandreruter og milde klima er Madeira en oplagt destination for vandrere. Vandreferier på Madeira kan overbevise selv de dovneste om de fortræffeligheder, en vandretur medfører.

Oplev Blomsterøen Madeira – Et eldorado for vandrere

Op af Atlanterhavets dyb ca. 550 km vest for Afrika skyder en sand botanisk perle. Navnet er Madeira, og den portugisiske ø er af både mennesker og natur gjort til et vandremekka, der er ideelt for en vandreferie i Portugal med store naturoplevelser og kulturelle indtryk.

Menneskerne har skabt de kendte levadaer (vandingskanaler), som leder overfladevandet fra bjergene og ud til mere tørre områder. Naturen har skabt et varieret landskab med en frodig vegetation af regnskov, vilde, forrevne klipper, høje bjerge og en flad højslette. Langs levadaernes jævne hældning løber stier til vedligeholdelse, som i dag bruges til lækre vandrestier, der kan klares af de fleste.

I de små byer på bjergskråningerne føler man sig hensat til en anden tid. Mellem byerne dyrkes jorden på små terrasser, og man oplever en kultiveret frodighed af vinstokke, frugter og grøntsager.

5 gode grunde til at tage på vandreferie på Madeira

 • En utrolig varieret natur på et meget lille geografisk område
 • Vandrestierne langs levadaerne giver alle mulighed for at følge med. De jævne stigningsprocenter bringer en forbi mange smukke udsigter.
 • Det er let at komme rundt på øen, så du kan vandre på alle de bedste vandreruter.
 • I byerne vil du opleve en charmerende atmosfære, mens du summer over dagens oplevelser, eller kigger på morgendagens vandretur.
 • Madeiras milde klima gør øen til en dejlig vandredestination året rundt.
Læs mere
per side

2 Items

Madeira | Vandring på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Panoramaudsigter, blomsterparadis og betagende landskaber venter dig på denne vandretur til Madeira. Find vandrestøvlerne frem og glæd dig til at udforske Portugals perle i Atlanterhavet.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Portugal | Vandring på egen hånd på Madeira | Sværhedsgrad 3

Smukke kystruter, levadavandringer, lavaklipper, blomsterflor, højplateauet og ikke mindst Funchal - På denne vandreferie kommer I øen rundt og oplever det bedste af Madeira. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

5 spændende vandresteder på Madeira

Højsletten Paul da Serra

På Madeiras vestlige del ligger højsletten Paul da Serra, som er en af de meget få flade områder på øen. Plateauet ligger i ca. 1.400 meters højde og er beklædt med sparsom vegetation, som giver en flot kontrast til øens generelle frodighed.

Ponta de São Lourenҫo

Det østligste område af Madeira udgøres af en halvø, som har et helt utroligt klippelandskab. Her ligger naturreservatet Ponta de São Lourenҫo, og når du vandrer rundt her, kan du ikke undgå at blive betaget af de mange panoramaudsigter.

Santana

I landsbyen Santana finder du en særdeles charmerende atmosfære, som tager sit udgangspunkt i byens karakteristiske, trekantede huse. De farverige bygninger af sten er beklædt med et stråtag, der går hele vejen ned til jorden.

Ponta do Pargo

På øens vestligste punkt finder du et historisk fyrtårn, bygget tilbage i 1922. Bygningen står på en klippe 300 meter over havet, og herfra kan du rigtig få et indtryk af de enorme kræfter, Atlanterhavet har.

Pico do Arieiro

Ikke langt fra hovedbyen Funchal ligger et af Madeiras højeste punkter, Pico do Arieiro. Toppen er lettilgængelig, og udsigten er bestemt værd at komme efter. På toppen kan man i klart vejr se det meste af øen, men frygt ikke, hvis det er skyet. Ofte hviler skyerne nemlig på klipperne rundt om toppen, og det syn er nærmest eventyrligt.

Vandrere på Madeira Trekantet hus på Madeira Lavada på Madeira

3 ikoniske levadaer

Levadaerne er et system af kanaler, som bruges til at flytte regnvand fra højderne og ned til markerne. Langs kanalerne går der stier til vedligeholdelse, og disse bruges mange steder også som vandrestier, som giver dig en behagelig vandretur ofte med en meget jævn stigning eller fald, afhængig af, hvilken retning du går.

Levada do Rei

Kongens kanal. Løber på den nordlige del af øen - ikke langt fra Santana.

Levada do Castelejo

Løber ned til byen Porto da Cruz på Maderias nordøstkyst.

Levada do Norte

Den nordlige kanal. En af de største kanaler på Madeira, og selv om navnet antyder noget andet, kan man også vandre langs den på øens sydkyst. 

Spørgsmål

Mangler du svar på nogle spørgsmål om vores vandreferier på Madeira, må du endelig kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig, og det gælder også, hvis du har særlige behov til din ferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse krav.

Selv om Madeira er en gudeskøn vandredestination, som du ikke bør snyde dig selv for, kan det være, at du er på udkig efter et alternativ. Her kan vi foreslå andre øer i Atlanterhavet som Azorerne eller De Kanariske Øer.

Vi har også et stort udvalg af vandreferier til andre dele af verden. Du behøver f.eks. ikke rejse ud i Atlanterhavet for at vandre i Portugal. I Nabolandet Spanien har vi også mange interessante vandreture, der kan byde på helt særlige oplevelser.