INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie på Madeira - den lette

Vandring på egen hånd på Madeira

Madeira er frodighed, levadaer og har blomster det meste af året. På denne lette tur med kortere dagsetaper vandrer du på øens nordøstlige del. Det er muligt at afrejse året rundt.  

In stock
Travel Code
VAI-003

Det kan du glæde dig til

Madeira er en grøn oase midt ude i det blå Atlanterhav. Øen er beriget med store mængder vand, som fordeles på hele øen via de kendte levadaer, vandingskanaler. Med vandets rislen i ørene mærker man naturens idyl, og øjet mødes hele tiden med de grønne bjerge, dybe slugter og terrasser med afgrøder. Hele året finder du blomstrende buske og træer. Opad bjergsiderne, i floddale eller langs kysten ligger de små landsbyer med deres hvide huse og røde teglsten, samt de små stenhuse hvor køerne opholder sig. Man kommer tæt på landbefolkningen og opdager, at her skal alt laves med hånden, da det er umuligt at få maskiner op på de små jordbrugs på terrasser.


Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst
Ankomst til lufthavnen og transfer til hotel i Santana, som er kendt for sine trekantede huse med stråtag. 
Overnatning i Santana.

Dag 2. Pico das Pedras
Pico das Pedras - Queimadas- Pico das Pedras (ca. 1 time) eller Pico das Pedras - Calderão Verde - Pico das Pedras (14 km.) (taxa til Pico d. Pedras, ikke inkl.)
Der er valgmulighed mellem en kortere introduktionstur eller en noget længere. Den lange rute anbefales dog ikke i tilfælde af regn, da tærrenet bliver meget glat og mudret. 
Den korte tur kan kombineres med en vandretur til Queimadas, der ligger som en grøn oase i et dejligt parkområde (30 min. hver vej). Ellers går turen langs levadaer og på skovstier til et udsigtspunkt, med udsyn ned over Faial dalen, og helt til Madeiras østpunkt Ponta São Lourenco.
Den længere tur fortsætter fra Queimadas langs levadaer, gennem et mindre vandfald og flere tunneller, hvoraf et par stykker er så lange, at det er nødvendigt med en lommelygte.
Overnatning i Santana.

Dag 3. Levada das Furnas
São Roque - Levada das Furnas - São Roque (6 km.)
Tag med bilen som kører dig og din bagage til næste hotel. Fra São Roque følger du levadaen ned i dalen, og derefter op af 340 "natur" trappetrin. Turen fortsætter på bakkekammen gennem et rimeligt tæt beboet landbrugsområde, med småhaver og grøntsagsdyrkning med især majs og brøndkarse. Da vandringen er forholdsvis kort denne dag, kan det anbefales at tage en taxa til en af Madeiras højeste tinder, Pico do Arieiro (1800 m.o.h.) og nyde udsigten og måske tage en kort vandring.
Det kan anbefales at tage en lille ekstra tur fra indkvarteringsstedet til Miradouro (udsigtspunkt), hvorfra der er en fantastisk udsigt over dalen og over til levada Casteljo, hvor morgendagens tur går.
Overnatning i São Roque. 

Dag 4. Madeiras urskov og flotte udsigter
Portela - Ribeira de Machico - Portela (+/- 14 km, ca. 4½ time).
I bliver hentet på jeres hotel og kørt til Porto da Cruz, hvor bagagen afleveres på hotellet. I fortsætter herefter op i passet Portela, hvor dagens vandring starter og slutter. Efter I har vandret lidt langs en grusvej med flotte udsigter ud mellem træerne, kommer I for alvor ind i Madeiras urskov, den såkaldte Laurisilva skov der er blandet med pinjetræer, og hvor underskoven er helt dækket af sammenflettede bregner. I kan nyde jeres medbragte med en flot udsigt over Casa das Funduras. Herefter er der flere muligheder, som I kan vælge efter dagsformen. 
Overnatning i Porto da Cruz, hvor en af de få tilbageblevne sukkerfabrikker ligger. Der er også anlagt en havpool.

Dag 5. Mimose Levadaen
Marocos - Canical tunnelen (11,5 km.) (bus/taxa til Marocos, retur fra Canical tunnelen)
Dagens vandring går gennem 3 af Machicos dale, og følger "Mimose levadaen" som har fået navnet pga. de mange mimosetræer. I dag har I mulighed for at iagttage landbrugslodderne på de små terrasser, hvor alt arbejde foregår med hånden, da det ikke er muligt at få maskiner op på terrasserne. Det er muligt at lave en forlængelse af turen til udsigtspunktet Boca do Risco, hvorfra der er en fantastisk udsigt over nordkysten og til naboøen Porto Santo.
Overnatning i Machico.

Dag 6. Ponta de São Lourenco
Ponta de São Lourenco - Casa Sardinha (6 km.)
Madeiras østligste punkt Ponta de São Lourenco er målet i dag. Stien slynger sig op og ned i det smukke, særprægede, næsten ørkenagtige golde landskab. Oppe på højderyggen ses havets brændinger til begge sider sammen med de farverige og majæstætiske klippeformationer. Der er flot udsigt til bugten Baia de Abra og senere til den barske nordkyst. Det er muligt at tage en sti ned til en lille strand, hvor der kan bades. På vejen tilbage kan det anbefales at gøre et stop i Canical og besøge hvalmuseet.
Overnatning i Machico.

Dag 7. Portela Passet
Portela - Santo da Serra (7½ km.) (Bus til Portela passet)
Vandringen starter på en sti med store hortensia langs siderne. I august fornøjes øjet af de store blomster. I området dyrkes der meget vidje, som benyttes til kurvefletning, og der er desuden mange kastanietræer, som man nyder frugterne fra i september/oktober og kulminerer med den årlige kastaniefest i Nonnernes Dal 1. november. 
I Santo da Serra kan du opleve det lokale marked lørdage og søndage.
Overnatning i Santo da Serra

Dag 8. Afrejse
Hjemrejse. Transfer til lufthavn.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

Sværhedsgrad 2-3. Vandringerne foregår på stier, ofte langs levadaer og lidt på landevej. Det er de lettere ture, som er på programmet og dagslængderne er mellem 6-16 kilometer. Flere dage er det muligt at vælge en kort eller længere tur. Hvis du ønsker det, kan du hver dag vælge ruter, så dagsetaperne ikke kommer over 10 km.
Der er moderate op- og nedstigninger. Der udleveres rutebeskrivelser på dansk, som er tænkt som forslag til ture samt et kort 1:50.000. Det er fortrinsvis beskrivelserne der skal findes vej ud fra, mere end kortet. Man skal være opmærksom på, at der kan være opstået naturlige forhindringer på ruten som f.eks. nedfaldne træer, reparation af levadaer osv. Du vil få brug for en lommelygte, når du skal igennem tunnellerne.
Denne tur er uden turleder og du skal kunne orientere dig via kort og rutebeskrivelser.
Rutebeskrivelserne på dansk udleveres før afrejse og kortet (1:50.000) ved ankomsten til Madeira.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre her.   

Indkvartering

Overnatning på 5 forskellige pensionater/hoteller i følgende byer Santana (2 nt.), den lille landsby Sao Roque do Faial (1 nt.), Porto da Cruz (1 nt.), Machico (2 nt.) og Santo da Serra (1 nt.).
Alle værelser har eget bad og toilet.
Nogle af indkvarteringer ligger i små landsbyer og landlige omgivelser og andre ved lidt større byer, bl. a. Madeiras næststørste by, Machico.
Alle indkvarteringer har restaurant, hvor du kan vælge at købe din aftensmad, men ofte vil der være flere muligheder.

Der kan arrangeres madpakker med hotellerne undervejs på turen. Det koster som regel 6-10 EUR pr person pr dag. Evt. kan man proviantere i de byer der er indkøbsmuligheder, da der for det meste ikke er mulighed for at købe mad undervejs på ruterne.

Hvordan kommer jeg frem?

Norwegian flyver direkte til Madeira i vinterhalvåret.
TAP har daglige afgange til Madeira via Lissabon. 
Det lokale selskab på Azorerne Sata har også forbindelser til Madeira via Lissabon.

Der er transfer inkluderet fra Funchal lufthavn til starthotellet.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Klima

Klima

Klimaet på Madeira er sub-tropisk og minder meget om klimaet på Kanarieøerne. Der er mildt og behageligt og ikke med de store udsving sommer og vinter. Om vinteren regner det noget mere end om sommeren og kan derfor være mere fugtigt. Selv om vinteren er det som regel lunt og dejligt nede ved kysten og køligere oppe i bjergene. I juli og august falder som regel næsten ingen regn. Bemærk at klimaet i Funchal som oftest er lidt lunere end i bjergene. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 6.298,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 3.998,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag hele året

Inkluderet i prisen:

 • 7x overnatninger inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Transfer fra/til lufthavn
 • Rutebeskrivelse på dansk
 • Kort 1:50.000

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Lokale busbilletter*
 • Evt. lokale turistskatter på hotellerne 

*Nogle dage skal du benytte lokalbus for at nå frem til næste overnatningssted, ca. 35 € pr. person i alt (ikke inkl.). Spørg om busplaner på hotellet. Alternativt kan du tage taxa.

Tillæg:  

 • Balkonværelse Hotel Costa Linda
 • Ekstra nat på 3* hotel med lille pool i Funchal, inkl. morgenmad: pris på forespørgsel

Børnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Bendix tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Bendix Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden