INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie på Sorrentohalvøen, Ischia og Capri

Eksotiske naturoplevelser i Syditalien | Sværhedsgrad 2

Syditaliens smukkeste øer, flotteste kyster og største seværdigheder forenes på denne aktive ferie, hvor du vandrer i nogle af Sydeuropas frodigste landskaber og sejler i den billedskønne napolitanske bugt.

In stock
Travel Code
VAG-101

Det kan du glæde dig til

Italienerne har et ordsprog der lyder ”mangia bene, ridi spesso, ama molto”, på dansk ”spis godt, grin ofte, elsk meget”. På denne rejse vil du opdage, at netop dette ordsprog er meget sigende for det livsglade og sprudlende Syditalien. Du kan bl.a. se frem til at gå i land på den frodige vulkanø, Ischia, hvor napolitanerne selv ynder at holde ferie. På Vesuv vandrer vi i månelignende landskaber, og i ruinbyen Pompeji går vi direkte ind i historiebøgerne, når vi udforsker den 2000 år gamle skattekiste med fortidslevn. Endelig tilbringer vi også en hel dag på Capri, hvor vi kommer væk fra turiststrømmen og vandrer i øens eventyrlige bagland.     

Om Ischia

Ischias vulkanske oprindelse, det milde klima og det Tyrrhenske Hav gør, at øen er ualmindelig frodig og frugtbar med palmer, citron- og appelsinlunde, skovbeklædte bjerge og masser af blomster. Desuden findes her også mange naturlige varme kilder, som i århundreder har været benyttet i forbindelse med wellness og helbredende behandlinger. Øen er ikke nær så turistet, som søsterøen Capri, hvorfor vandrestierne heller ikke er så befærdede. Hovedbyen hedder Ischia med vartegnet Castello Aragonese – en historisk borg, som rager mere end 100 meter næsten lodret i vejret. Borgen, som er beliggende på en lille ø, der er forbundet med Ischia Ponte, fungerede som tilflugtssted for øens indbyggere, når araberne kom på plyndringstogter.   

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Forio
Afrejse fra København til Napoli. Vi sejler herefter til Ischia, hvor vi går i land i hovedbyen, som deler navn med øen og også hedder Ischia. Med bus kører vi til vores hotel i den charmerende by, Forio. Efter indkvartering kan du opleve Forio på egen hånd. Du kan f.eks. spadsere en tur ned ad gågaden, hvor butikker og cafeer ligger side om side, eller du kan besøge middelaldertårnet ll Torrione. Forios gamle bydel er en labyrint af smalle gyder og krogede gader, hvor man virkelig kan fornemme den middelalderlige historie og charme.

Dag 2. Mount Epomeo
Vandretid ca. 4 timer, ca. 4 km, +280m/-170m
Rejsens første vandretur foregår på Ischias højeste bjerg, Mount Epomeo. Vi når frem til vandreturens udgangspunkt i 500 meters højde med bus. Ad gode stier begiver vi os gennem en yderst farverig og frodig natur op mod toppen. På vejen kan vi nyde en fantastisk udsigt over Forio, inden vi kommer forbi Pietra dell’ Acqua, som gemmer på nogle meget interessante hemmeligheder bag de grønne klipper. Fremme på toppen i 789 meters højde kan vi nyde en 360˚ udsigt over Ischia, inden vi vandrer ned igen til den billedskønne by, Fontana, hvor bussen venter og kører os retur til Forio.

Dag 3. Baia Pelara og Monte di Panza inkl. frokost
Vandretid ca. 4 timer, ca. 5 km, +150m/-100m
Fra landsbyen Panza begiver vi os ud på en af de smukkeste vandreture på Ischias sydside. Gennem vinmarker og olivelunde når vi frem til en skillevej, hvor man enten kan gå til Monte di Panza eller ned til Pelera-bugten. Vi går først ned til bugten, som ligger klemt ind mellem Scannella og Sorgeto. Turen går gennem skov og forbi flotte kaktustræer, til vi når det rolige hav. Herefter retunerer vi til Panza og går op på Monte di Panza, hvorfra vi kan nyde en fantatsisk udsigt over bl.a. Sant Angelo, som hører til blandt Ischias absolut smukkeste landsbyer. Er vejret klart, kan vi samtidig se helt til naboøen Capri. Vi spiser frokost i Panza, inden vi vender retur til Forio.

Dag 4. Piano Liguori
Vandretid ca. 4 timer, 5 km, +200m/-200m
Dagens vandrerute starter langs den smukke bugt ved Cartaromanam, hvor du kan skimte resterne af Aenaria, en undervandsby fra romertiden. Herefter følger vi en sti, der løber forbi flere vandløb og langs terrasser beklædt med vinranker. Vi når frem til Monte Vezzi, en vulkansk top i en højde af 392 meter. Efter at have nydt udsigten begynder vi nedstigningen, som bl.a. fører os forbi Scarrupata di Barana, hvis vægge er flotte eksempler på vulkanske materialer, så som tuf, pimpsten, lava og aske, der har lagt sig lag i lag. På vej ned kan vi også nyde udsigten til Punta San Pancrazio med den karakteristiske kirke samt til naboøerne Procida, ubeboede Vivara og Capri.

Dag 5. Vesuv og Pompeji – heldagstur inkl. frokost
Vi tager afsked med fantastiske Ischia og sejler til Napoli, hvorfra vi kører i bus til Vesuv. Vi bliver transporteret ca. op til 1000 m.o.h., hvorefter vi kan bestige krateret til fods. Den svovlholdige luft er ikke til at tage fejl af, og man kan nærmest fornemme, at undergrunden syder og bobler. Vesuv er stadig aktiv, men overvåges konstant så eventuelle udbrud kan forudsiges med min. én uges varsel. Man kan næsten ikke tale om Vesuv uden at nævne Pompeji, og ruinbyen er da også næste stop på vores tur, efter vi har nydt en frokost. I år 79 e.Kr. gik Vesuv i udbrud og begravede Pompeij i aske og pimpsten. Intet andet sted i verden kan man få et så godt indblik i, hvordan dagligdagen i den antikke romerske verden udspillede sig. Teatre, badeanlæg, udskænkningssteder, butikker og rigmandsvillaer står stadig, som de gjorde for 2000 år siden. Vi overnatter i den autentiske bjergby Sant’ Agata sui Due Golfi på Sorrentohalvøen. Som navnet antyder, ligger byen smukt med udsigt til to bugter.

Dag 6. Punta Campanella og Monte San Costanzo
Vandretid ca. 4,5 timer, 7,5 km, +400m/-400m
Vi kører til Termini, hvor dagens vandretur har sin begyndelse. Vi befinder os på næsset, som adskiller Sorrentos og Napolis bugter fra Salernos og Amalfikysten. Via en lille vej, som sidenhen bliver til en sti, når vi ud til spidsen af næsset – Punta Campanella. Her kan man se resterne af et forsvarsværn, hvor man med kanonskud advarede resten af kysten ved angreb. Vi følger herefter en bjergryg længere op i terrænet, og jo længere vi kommer op af Monte San Costanzo, desto smukkere bliver panoramaerne. Efter ca. 90 minutter når vi toppen og San Costanzos kapel. Vi giver os tid til at hvile benene og nyder de betagende udsigter, inden vi begynder nedstigningen af de gamle stentrapper, som pilgrimmene har betrådt i århundreder.

Dag 7. Capri
Vandretid ca. 3 timer, 5 km, +100m/-100m
Med minibusser kører vi til Sorrento havn, hvorfra vi sejler til den verdensberømte ø, Capri. På en skøn vandretur ad gode stier og trapper slipper vi lidt væk fra turiststrømmen og nyder den skønne natur, Middelhavet og det behagelige klima. Undervejs på turen ser vi bl.a. resterne af det romerske palads Villa Jovis og Punta Tragara. Der bliver også tid til at nyde Capri på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen sejler tilbage til fastlandet.

Dag 8: Arrivederci
Vores syditalienske eventyr lakker mod enden. Vi kører til Napoli Lufthavn, hvorfra vi flyver retur til Danmark.

Sværhedsgrad 2

Sværhedsgraden er vurderet til at ligge på 2 med vandreture på imellem 5 og 7,5 km. Vandringerne foregår i varieret terræn, og der vil i løbet af ugen være en god variation af vandring på stabile grus- og bjergstier i både fladt og kuperet terræn samt asfalt/brosten. Der er tale om et mix af bjergstier, skovstier, brosten, trapper og asfalt. Hvis du er i almindelig god form, kan du sagtens deltage på denne vandrerejse. Vi anbefaler, at du medbringer gode vandresko/støvler med skridsikre såler samt evt. vandrestave. 

Indkvartering

Du skal bo på to skønne hoteller, undervejs på din rejse, først 4 nætter på Hotel Lord Byron , herefter 3 nætter på Hotel Delle Palme .

Vejr og klima

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 2023, uge 37 og 42

København → Napoli   Kl. 07.00 - 09.30

Napoli → København   Kl. 10.15 - 12.45

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 37: Startdato 13.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 14.995,- DKK

Uge 42: Startdato 18.10.2023 varighed 7 nætter

Fra 14.995,- DKK
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Fly fra København til Napoli t/r
 • Bustransport jf. rejsebeskrivelse
 • Bådoverfarter til/fra Ischia
 • Bådoverfarter til/fra Capri
 • 4 overnatninger på Ischia
 • 3 overnatninger på Sorrentohalvøen
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • 2 x frokost (dag 3 og 5)
 • Entré til Vesuv, Pompeij og Villa Jovis
 • Dansk rejseleder
 • Lokale vandreguider

Ikke inkluderet i prisen:

 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider ud over de beskrevne

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 15 personer og max. 25 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden