INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie på Sardinien

Vandreferie med international gruppe i Italien

På denne tur kan du opleve en af Middelhavets perler. Du indbydes til at udforske øens spændende forhistorie i kombination med prangende naturoplevelser som dybe kløfter og smukke sandstrande.

In stock
Travel Code
VAI-053

Det kan du glæde dig til

Med sin skarpe skønhed, sit krystalklare hav, sine gyldne strande og sine bølgende kalkstensrygge er det nemt at se, hvorfor Sardinien betragtes som en af Middelhavets absolut fineste perler. På denne vandretur med en international vandregruppe udforsker du Dorgali-området til fods. I vandrer langs den idylliske skovindrammede kystlinje i øst og de forrevne klippebjerge i vest, gennem dale, kløfter, toppe og spektakulære turkise bugter.

Udover sin fredfyldte naturlige skønhed er Sardinien også et sted af stor historisk interesse, og i løbet af ugen har I mulighed for at besøge berømte monumenter bygget af Nuraghi-folket, der er en af de vigtigste civilisationer i forhistorisk tid. Glæd dig til en kombination af historie, natur, aktiv ferie og klassisk, italiensk charme.  

Kort

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Dorgali
Gruppen mødes på hotellet i Dorgali. Om aftenen vil jeres guide holde et velkomstmøde for at fortælle om den spændende uge, I går i møde, samt give jer information om lokalområdet.

Dag 2. Monte Tului og Orosei-bugten
Vandring: ca. 5 timer, 13 km, højdemeter: +600 m/-600 m
Dagen begynder med en orienteringsvandring, hvor I går på en gammel sti, der snor sig rundt om Monte Tului. Vandreturen byder på nogle af de bedste udsigter over Orosei-bugten til den ene side og det bjergrige landskab omkring Dorgali på den anden.

Dag 3. Gorropu Gorge - Italiens dybeste kløft
Vandring: ca. 6 timer, 15 km, højdemeter: +415 m/-420 m
På køreturen til Flumineddu-dalen kan I nyde den flotte udsigt oppefra, før I ankommer til Gorropu Gorge, der er bedre kendt som Europas Grand Canyon. Kløftens høje og smalle vægge strækker sig 200 meter op, hvilket gør den til den dybeste, naturlige kløft i hele Europa. Over millioner af år har Flumineddu-dalen taget af landskabet og skabt kløftens usammenlignelige naturlige skønhed. Om aftenen kan I nyde aftensmaden på en restaurant inde i Dorgali centrum.

Dag 4. Serra Orrios, sandstrand og vinsmagning
I begynder med en køretur til Giants Tomb, der er en grav af særligt udseende, som blev bygget af det sardinske folk i bronzealderen. Derefter fortsætter I til Serra Orrios og besøger en af de mest famøse Nuraghe-landsbyer. De keglelignende tårne, der er placeret rundt omkring på øen, er et symbol på Sardinien og dens unikke etnicitet. Nuragici-folket, der byggede disse tårne, betragtes som værende den mest sublime, men også mest mystiske civilisation i Middelhavet. I kommer til at udforske det arkæologiske Serra Orrios kompleks. Derefter der tid til et hurtigt kaffestop, før I kører videre til Cala Orsala, der er en af de smukkeste strande på øen, omgivet af klipper, fyrreskove og frodigt Middelhavskrat. Hvis vejret tillader det, spiser I frokost på stranden. Dagen afsluttes med et besøg hos en vinproducent til vinsmagning og en snak om de lokale vine.

Dag 5. Fridag
Dagen er til fri afbenyttelse. I har mulighed for at udforske de arkæologiske steder i Dorgali-regionen. I kan også vælge en selvstyret vandretur eller bare slappe af ved stranden og nyde den afslappede sardinske livsstil. Der er mulighed for tilvalg såsom ridning eller I kan tage en vidunderlig bådtur til Bue Marino Grotto hvis vejret tillader det.

Dag 6. Tiscali, Den forhistoriske landsby
Vandring: ca. 5 timer, 12 km, højdemeter: +430 m/-480 m
Den Nuragiske landsby Tiscali er ret fascinerende, og der vides ikke meget om dens oprindelse eller de mennesker, der boede der. Arkæologer formoder, at der var beboelse mellem 2. og 1. århundrede f.Kr. Landsbyens huse er næsten usynlige, indtil du står ved det store hulrum, hvor de er bygget. I kommer også til at besøge Su Gologone, der bliver beskrevet som et ”naturligt mesterværk”. Su Gologone er et resultatet af kalksten formet af brusende vand, som løber ned ad kløften. Vandets farve er grønt eller blåt afhængigt af solens vinkel, og der løber 500 liter vand i sekundet ned ad kløften i denne mini-oase.

Dag 7. Grotter og kløfter ved Cala Luna
Vandring: ca. 5 timer, 10 km, højdemeter: +310 m/-310 m
Dagen begynder med en sejltur til en af de smukkeste strande i Middelhavet, nemlig Cala Luna. I kan udforske de store huler og få lov til at se nogle klatre-entusiaster sætte deres færdigheder på prøve, da dette er et populært sted for klatring. På turen tilbage til Cala Gonone bliver I ført gennem en stor skov og langs dybe kløfter med udsigt over kysten. Ved slutningen af dagens etape vil der være tid til at få en velkomstdrink og en svømmetur, før I vender tilbage til Dorgali.

Dag 8. Dorgali
Udcheckning og hjemrejse efter morgenmaden.

Sværhedsgrad 2-3

Denne tur kræver almindelig god kondition. Dagsetaperne er som regel 5-6 timer og underlaget varierer primært mellem grusstier og asfalt. Dog er der sektioner, der ligger mere afsides, som derfor byder på mere tilgroet og stenet underlag. Få stejle op- og nedstigninger må forventes.

Bemærk at temperaturen over sommeren kan være meget høj.

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter.  

Indkvartering

Under opholdet bor I med fast base, som regel på det 3-stjernede, familiedrevne Hotel S’Adde. Alle værelser har eget bad og toilet. WiFi er tilgengængeligt i receptionen.

Hotellet ligger i gåafstand fra Dorgali by, der bl.a. byder på barer og restauranter samt lokalproduceret håndværk såsom keramik.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Man flyver til Olbia som regel med mellemlanding. Derfra kan man tage bus til Dorgali med skift undervejs. Alternativt kan man undersøge muligheder for at arrangere en privat transfer.
Muligheder for transfer til og fra lufthavnen kan undersøges på forespørgsel.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Vandreferie på Sardinien
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

  Prisen inkluderer:

  • 7 x overnatning inkl. morgenmad
  • 5 x frokost (alle dage undtagen dag 5)
  • 5 x aftensmad (alle dage undtagen dag 3 og 5) 
  • 1 vinsmagning (dag 4)
  • Transfers nævnt i dagsprogrammet
  • Lokalkendt engelsktalende vandreguide

  Ikke inkluderet i prisen:

  • Transport til og fra Danmark
  • Entréer til museer etc.
  • Eventuelle turistskatter
  • Drikkepenge

  Tillæg:

  • Ekstra nat i Dorgali: pris på forespørgsel
  • Transfer til/fra lufthavn: på forespørgsel

  Børnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset.

  Agentforbehold:
  Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Exodus Travels, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Exodus Travels. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

  Gå til toppen af siden

  Loading...