INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Vandretur i eksklusive St. Moritz

Schweiz - Gruppevandreferie med dansk vandreleder

PIONERTUR

Tag med på vandreeventyr i et af de mest eksklusive områder i de Schweiziske Alper. Udgangspunktet for turen er byen St. Moritz, og herfra går turene til højdepunkter som Piz Nair og Berninapasset.

In stock
Travel Code
VAG-080
Det kan du glæde dig til

Velkommen til eksklusive og elegante St. Moritz. Her er ikke blot tale om et bynavn, men også et beskyttet varemærke, der står for stil, klasse og elegance. Byen har gennem de seneste 100 år tiltrukket de mest velhavende skiturister, der nyder godt af de mange Grand Hotels og high-end restauranter. Det er lige her, at den klassiske alpine vinterturisme blev født. Det er derfor ikke uden grund, at byen har afholdt vinter-OL hele to gange.

Selv om St. Moritz mest er kendt som en vinterferieby, er byen også et hit for vandrere. Vi er derfor glade for at kunne præsentere denne tur, hvor vi skal til tops blandt nogle af de mange +3.000 meter høje bjerge, der omkranser St. Moritz. Vi bor helt centralt i de flotte, høje alper 1.770 m.o.h., og vi kommer til at opleve vandreture i både tyske, rhätische og italienske distrikter og går gennem både Albula- og Berninapassene. Ugen rummer også en let bjergbestigning med udsigt til nærliggende Piz Bernina (4.049 m.). Kanton Graubünden er den største, mest øde og mest naturrige delstat i Schweiz, hvor de mange mærkelige navne er på rhätish!
Turen ledes af vores vandreleder Poul Kattler, der om nogen brænder for at vise dette smukke område af Schweiz frem for vores gæster. Poul Kattler er uddannet geograf og har organiseret vandreture i Schweiz siden 2003, så I overlades i kyndige hænder, når I bevæger jer rundt på stierne i højderne.

Tilbage er der kun at ønske jer alle en fantastisk tur.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Afrejse med direkte fly fra Danmark til Schweiz.

Vi tager toget fra Zürich til St. Moritz. Det er en usædvanlig smuk tur, først langs Zürichsee, senere langs den dramatiske Walensee, inden vi nede i det sydøstlige hjørne af Schweiz skifter tog i kantonen Graubündens hovedstad Chur. Her står den røde ekspres klar til at tage os igennem en af verdens flotteste jernbanestrækninger, der er på Unescos verdensarvliste. Banen snor sig helt utroligt opad mod Albulapasset - og efter tunnelen er vi i Engadin-dalen, hvor endestationen er St. Moritz. Der er restaurant og/eller bar i begge tog.

Efter ankomst er det tid til at blive indkvarteret og slappe lidt af. Hvis der er tid til det, tager vi et nærmere kig på byen, inden vi samles til aftensmaden.

Dag 2. Bjergene bag St. Moritz.
Vi starter første vandredag med en rute, der er sværhedsgrad 2. På denne måde kan alle lige få gang i benene og blive bedre kendt med, hvad man kan forvente af ruterne senere på ugen. Vi starter med at tage funicular/kabelbane og svævebane fra centrum af byen op til 3.056 meter høje Piz Nair, hvor vi bestiger toppen og nyder udsigten. Herefter tager vi lidt retur med svævebanen til mellemstationen Corvilglia, hvor vi går tur op til bjergsøen Lej Alv, hvor vi spiser vores medbragte frokost. Vi går ned i dalen ad blomstervejen og drikker kaffe i Marguns. Herfra går vi ad det schweizerne selv kalder eventyrstien med uret rundt om bjerget og forbi tv-masten ned til sidste funicular på mellemstation Chantarella. Herfra går det retur ned til St. Moritz med funicular eller – hvis kræfterne er der – går nogle måske helt hjem.


2


140 m


600 m


4 t

Dag 3. Højrute fra Fuorcla Surlej til St. Moritz
Turen går til nabobyen Silvaplana, hvor vi skal med svævebanen Surlej Corvatsch til Murtej (2.699 m) og videre nogenlunde ligeud, indtil vi skal zigzagge op til det flotte udsigtspunkt Fuorcla Surlej (2.755 m). Herfra får vi forhåbentlig udsyn til de højeste bjerge i området, herunder Piz Bernina. Bagefter går turen resten af vejen ned mod St. Moritz med stop ved Hahnensee, hvor der er en forfriskende bademulighed. Vi finder et passende sted på nedstigningen, hvor vi kan nyde vores medbragte frokost.


3


150 m


1080 m


5 t

Dag 4. Toptur til Munt Pers 3.207 m.o.h.
Vi starter dagen med at tage toget fra St. Moritz til Bernina Diavolezza. Herfra går turen knap 900 højdemeter op ad bjerget med svævebanen. Fra svævebanens topstation 2.960 m.o.h. vandrer vi nu til toppen af Munt Pers på 3.207 meter. Turen er ikke lang (ca 2 km hver vej), men den kan være lidt udfordrende nogle steder. Anstrengelserne er dog hele arbejdet værd, når man belønnes af en fantastisk udsigt på toppen. Er vejret til det, spiser vi vores medbragte frokost på toppen (ja, der plejer at være vindstille!). Herefter går vi samme rute retur til svævebanen.


4


240 m


240 m


3 t

Dag 5. Hvile- og udflugtsdag til Berninapasset
Dagen byder på mulighed for at slappe af på egen hånd i St. Moritz og se nærmere på byen. Har du derimod lyst til at bruge benene til lidt ekstra vandring, tager vi toget frem til Alp Grüm 2.080 m.o.h. Her nyder vi en kop kaffe, inden vi går over Bernina-passet til Ospizio Bernina. Turen er en forholdsvis kort tur på 5 km. Det tager knap to timer i let terræn. Vi finder et sted med skøn udsigt og spiser vores medbragte frokost. I Ospizio Bernina hopper vi på et tog hjem til St. Moritz.

Der er mange supplerende udflugtsalternativer og mange ekstra vandremuligheder på egen hånd. Hvad med en sen eftermiddagsøl på udsigtspunktet Muottas Muragl? På denne dag er der ikke aftensmad på hotellet.


2


230 m


70 m


2 t

Dag 6. Pashøjden Fuorcla Crap Alv
Vi håber, du har benyttet hviledagen i går til at give dine ben mulighed for en velfortjent pause. I dag får du nemlig brug for at have lidt ekstra overskud og energi i rygsækken. Benene har nu været i gang i nogle dage og tilpasset sig det bjergrige terræn, så her på 6. dagen sætter vi ind med turens største vandreudfordring. Ugens længste vandretur på ca. 12 km og med flest højdemeter op og ned. Vi starter med at tage det røde tog til Spinas (1.819 m) og skal nu gå til Preda (1.794 m) op over passet Fuorcla Crap Alv i 2.466 meter, som er den flotteste version af Albulapasset. Det går visse steder ret stejlt op ad bjergsiden indtil passet. Til gengæld kan vi nyde en masse landskabelige belønninger på vej ned - samt en dejlig forfriskende bademulighed. Alt i alt en fantastisk tur der hele tiden byder på nye positive overraskelser! 


4


725 m


725 m


7 t

Dag 7Den høje vej rundt om Palü søen
Vi slutter ugen af med en rundtur med start og slut i Alp Grüm 2.080 m.o.h. Her skal vi vandre den forbavsende og flotte højdevej til gletchersøen Lagh Caralin. Et skønt sted, hvor vi spiser vores medbragte mad. Efter frokost fortsætter vi videre mod søen Lagh da Paül. De sidste 1,5 km ned til søen er der en nedstigning på godt 400 højdemeter. Det går med andre ord "godt nedad", så har du et par vandrestave, kan du få stor hjælp af dem på denne strækning. Fra Palü-søen slutter vi med en mindre stigning tilbage til Alp Grüm. Imponerende og temmelig ukendt tur! Ruten kan dog ikke anbefales, hvis du har tendens til højdeskræk. Derudover rummer turen en passage over en flod med kun et gelænder (Du kan se, hvordan dette ser ud, hvis du kigger på vores billedserie øverst på denne side). Vi slutter dagen med at tage toget fra Alp Grüm hjem til St. Moritz.


3


485 m


475 m


5 t

Dag 8. Hjemrejse
Vi tager turen til Zürich, hvor vi har direkte flyrejse tilbage til Danmark.

Sværhedsgrad 3-4

Der kræves en rimelig kondition, da ruterne nogle steder går stejlt opad eller nedad. Der kan være løse sten og glatte klipper på stierne. De højeste steder kan der også være sne på stierne. Vandreturene er forsøgt tilrettelagt således, at der ikke er urimelig meget opstigning eller nedstigning, men at vi bliver befordret op/ned til de steder, hvor det er sjovt og flot at vandre. Vandrestave er ikke absolut nødvendige, men har du knæproblemer, eller er du bare vant til stavene, så brug dem.

Vandreprogrammet gennemføres i henhold til vejret, men der vil altid være vandreture - uanset vejret!
Skulle bentøjet svigte hos den enkelte, så vil turlederen altid kunne anvise lettere alternativer i dette meget alsidige terræn med masser af vandrestier.

Vi har lavet et ugeprogram, hvor vi benytter de lokale tog, busser og skilifte i området. Der vil være en del transport på nogle af dagene for at komme frem og tilbage til dagens rute i højderne. Vi har valgt at bruge lidt tid på transporten, så vi kan komme frem til de ruter, der er blandt de smukkeste i området. 

Indkvartering

Indkvarteringen på denne tur bliver på Hotel Bären. Hotellet er beliggende få minutters gang fra St. Moritz bykerne og gågader.

Hotellet er et traditionsrigt og indbydende sted grundlagt i 1875. Det har siden 1924 været ejet af familien Degiacomi.

Hotellet har 60 forskellige værelser, der alle varierer i udseende. Fælles for alle værelser er, at de har bad/bruser, minibar, tv, telefon, safe og hårtørrer.

Der er sauna og swimmingpool på hotellet.

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) hele ugen. Undtaget på fridagen, hvor der kun er inkluderet morgenmad. Her vil der være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i St. Moritz og prøve at spise på en restaurant efter eget ønske.

Måltiderne serveres i en af hotellets to restauranter. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Frokost er for egen regning. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost til de enkelte vandredage.

Klima

Klima

I St. Moritz befinder vi os næsten 1.800 m.o.h. Det betyder, at der kan være store udsving i den daglige temperatur. I juli måned ligger dagstemperaturerne normalt på 11-18 grader og med gennemsnitlig 10 nedbørsdage. Det er vigtigt at være opmærksom på, at vejret i højderne kan ændre sig meget i løbet af dagen. I høj solskin kan temperaturen hurtigt bliver over 20 grader, men i overskyet vejr kan det blive ned til 5-7 grader.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Vandretur i eksklusive St. Moritz
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

  • Flyrejse fra Danmark til Zürich tur/retur
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 7 x morgenmad
  • 6 x aftensmad 
  • Alle programsatte transporter og lifter
  • Dansk vandreleder
  • Dækning af Rejsegarantifonden

Rabat:

  • Kør-selv (se rabatten under "Bestil")

Minimumstilslutning:

Deltagerantal min. 12 - max. 20 pers.

Vandreleder: Poul Kattler

Valuta:
Der benyttes Schweiziske Franc (CHF). Det er praktisk at medbringe lidt valuta hjemmefra. De gængse kreditkort kan bruges de fleste steder. Der er hæveautomater i St. Moritz.

Gå til toppen af siden