Piemonte til den Liguriske kyst

Italien | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Tag på en smuk vandretur gennem middelalderbyer, langs vinmarker og over bakketoppe til du når den azurblå og solfyldte Riviera. Glæd dig til at opleve to af Italiens skønne regioner. 

In stock
Travel Code
VAI-046
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVandr gennem middelalderbyer og smukke vinmarker
blue encircled checkSmag på områdets hvide trøfler, italienske oste og lokale vine
blue encircled checkNyd azurblåt hav og den blomstrende riviera i San Remo
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Denne tur bringer jer på bedste vis gennem det bakkede terræn i Piemonte. Fra Byen Alba til den solfyldte kyst ved det Liguriske hav. Hvide trøfler, smagfulde oste og vinområder som Barolo har hjem her, og regionen Langhe er kendt som området for Italiensk Gourmet. Vandreruterne går gennem middelalderbyer smukt placeret på bakketoppe, og byder på udsigter til de snedækkede Maritime Alper i det fjerne. Gennem mediterranske vegetationer når I målet ved den blomstrende Riviera, med sit azurblå vand, inden turen slutter i San Remo.

Denne vandreferie i Italien giver jer mulighed for at fordybe jer i landets kulinariske lækkerier og betagende landskaber, mens I nyder den friske luft og roen i de naturskønne omgivelser.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 – Ankomst til Alba
Individuel ankomst til Alba, der med sin smukke gamle bymidte og utallige restauranter med lokale delikatesser, byder jer velkommen til Piemonte.

Dag 2 – Vandring fra Alba via Barolo til Monforte
Vandring: ca. 4,5 timer, 16 km +600 m/-350 m
En fortryllende sti leder jer gennem vinmarker med flotte udsigter over Langhe regionen. I vandrer gennem La Morra, en lille landsby der er kendt for et stort antal vinbutikker – byens størrelse taget i betragtning. Omgivet af vinranker vandrer I videre til den lille verdenskendte vinlandsby Barolo. I vandrer til byens fort, hvor der for egen regning er mulighed for at nyde et glas af denne lokale smagfulde vin. Ad en skovsti fortsætter I op til den charmerende landsby Monteforte, der ligger på en bakketop. I overnatter i Monteforte.

Dag 3 – Vandring fra Monforte til Bossolasco/Umgebung
Vandring: ca. 5.5 timer, 20 km +700 m/-450 m (mulighed for en kortere og lettere variant denne dag)
Dagens vandring starter gennem det bølgende terræn af vinmarker, der inden længe skiftes ud med hasselnøddelunde, der også er særlige for Piemonte. Den store Ferrero fabrik ligger i Alba, og det er blandt andet den lokale hasselnøddesort, der giver et af deres store produkter Nutella sin karakteristiske smag. Det kan anbefales at købe en pose af disse nødder som snack på vandringen. I vandrer gennem de maleriske landsbyer Roddino og Serravalle, hvorfra der er panoramaudsigter ud over Langhe. Vandreruten Alta Langa fører jer op til rosenlandsbyen Bossolasco, der byder velkommen med blomsterduft og en herlig placering på bakkekammen. Her foregår den inkluderede vinsmagning, og her overnatter I. 

Dag 4 – Vandring fra Bossolasco/Umgebung til Millesimo
Vandring: ca. 5 timer, 20 km +450 m/-800 m
I følger bjergkammen forbi græssende fåreflokke mod landsbyen Murazzano, der er kendt for produceringen af Robiola osten. Herfra går ruten ud i landlige omgivelser med lange majsmarker og en udsigt til de sneklædte Maritime Alper i det fjerne. I vandrer op på det højeste punkt i Langhe-regionen, og møder gamle stenhuse og små kapeller på vejen. Fra det højeste punkt kan man på en klar dag skimte havet. Med en kort transfer bliver I fragtet til den lille by Millesimo, hvis bymidte i Italienske munde kaldes Borghi più belli d'Italia – en af de smukkeste landsbyer i Italien. I overnatter i Millesimo.

Dag 5 – Vandring fra Millesimo til Bardineto
Vandring: ca. 5.5 timer, 17 km +450 m/-800 m (mulighed for en kortere og lettere variant denne dag)
I dag forlader I Langhe regionen og vandre turens første etape i Liguria. En kort transfer bringer jer op til Melogno passet, hvorfra I følger højruten Alta Via dei Monti Liguri gennem et væld af birkeskov. En bjergsti leder jer til toppen af Monte Carmo (1.389 m). Udsigten herfra får havet til at synes inden for rækkevidde. I fortsætter vandringen til landsbyen Bardineto, der er kendt for sine svampe-specialiteter. I overnatter i Bardineto.

Dag 6 – Vandring fra Bardineto til Albenga ved det Liguriske hav
Vandring: ca. 5 timer, 15 km +300 m/-990 m (mulighed for en kortere og lettere variant denne dag)
I kan se frem til en fantastisk vandring ad den liguriske langdistance rute Sentiero Liguria. Her er der talløse panoramaudsigter over bjerge, kystlinje og små øer, som roligt kan nydes mens I følger bjergkammen mod havet. I fortsætter vandringen ned til middelalderlandsbyen Castelvecchio og videre ned til Zuccarello, hvorfra I tager en offentlig bus til Albenga. I overnatter nær havet, så det er muligt at slutte turen med en dukkert.

*Ved ankomst i juli og august overnætter du 2 nætter i San Remo i stedet for i Albenga

Dag 7 – Kystvandring langs Rivieraen og tog til San Remo
Vandring: ca. 4,5 timer, 14 km +/- 650 m + tog ca. 35 min.(mulighed for en kortere og lettere variant denne dag)
Som finale på turen, byder denne dag på en kystvandring med flere skønne udsigtspunkter. Ad stien Alta Via Baia del Sole vandrer I gennem duftende lavt voksende maki landskab til toppen af Monte Bignone da Albenga. Herfra følger I terrassemarker og frugtlunde, inden I kommer ned til kystlandsbyen Alassio, hvor en velfortjent is fra en af gelato-cafeerne er anbefalet. Herfra går det sidste stræk af turen med tog til San Remo. På denne 30 minutters tur kan I nyde udsigten til det turkisblå hav og den blomstrende riviera. I overnatter i San Remo.  

Dag 8 – Hjemrejse
Efter morgenmad er der ud-checkning fra hotellet, med mindre ekstra nætter er tilkøbt.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Turen er en kategori 3. Dog kan dag 3, 5, 6 og 7 gøres kortere og lettere. Varianterne vil fremgå af jeres vandrebeskrivelser, som udleveres ved ankomst. De første etaper gennem Langhe-regionen foregår i kuperet terræn, via grus-, skov- og jordstier. Der vil også være vandring ad stenede bjergstier, hvor kortere sektioner kræver en sikker fod og god balance. Som I nærmer jer kysten, vandrer I ad smukke smalle stier med fantastiske udsigter. 
I kan læse mere om vores sværhedsgrader her.

Indkvartering

down v arrow

Undervejs på turen bor I på hyggelige 3* hoteller samt et enkelt 4* hotel i Alba. Morgenmad er inkluderet under hele opholdet.
Det vil som udgangspunkt være muligt at spise aftensmad på hotellet. Alternativt vil der være spisestedet i nærheden. Især i Alba er værd at gå på opdagelse efter restauranter, da byen byder på mange gode spisemuligheder.


Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er lettest at flyve til Torino eller Milano (Malpensa, Bergamo, Linate).

Der kan arrangeres transfer fra Torino lufthavn (Casselle) til Alba.
Alternativ går der tog til stationen Torino Porta Susa, dog med et enkelt togskift på stationen Torino Dura. Derfra går der direkte tog til Alba.

Vi kan også arrangere transfer fra Milano lufthavnene.
Eller I kan tjekke med den enkelte lufthavn hvordan I lettest kommer til Milano Centrale. Herfra kører der direkte tog til Torino Porta Susa, hvorfra der går direkte til Alba.

Hjemad kan det være en fordel at flyve fra Nice. Der går tog fra San Remo til togstationen i Nice (ca. 1,5 time).
Fra togstationen i Nice tager det 15 min. til lufthavnen med bus.

Kør selv:
Det er muligt at parkere ved/nær det første hotel. Ikke muligt at bestille hjemmefra.
Vi kan arrangere en returtransfer fra San Remo til Alba den sidste dag (ca. 2,5 timer). Den skal bookes ved bestilling af turen.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 9.898,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.198,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver lørdag i sæsonen 

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • 1x Vinsmagning i Piemonte 
 • Transfers nævnt i programmet (dag 4 og 5)
 • Detaljerede vandrebeskrivelser og kort på engelsk
 • Mulighed for GPS-filer 
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Evt. lokale turistskatter på hotellerne 
 • Busbilletten dag 6
 • Togbilletten dag 7 fra Alassio til Sanremo
 • På afrejsedatoer i juli og august tilkøbes togbillet til/fra Albenga-Sanremo

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Alba: dobbeltværelse/enkeltværelse
  • Sanremo: dobbeltværelse/enkeltværelse
 • Transfer fra lufthavne i Milano eller Torino til Alba - bestilles hjemmefra
 • Transfer fra San Remo til Alba (kun på lørdage): bestilles hjemmefra

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Eurohike, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om EuroHike. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden