Bestil

Vandring i Apulien - Italiens hæl

Vandreferie på egen hånd i Italien | Sværhedsgrad 1-2

Udforsk Apulien og Salentos charmerende omgivelser, der er spækket med varierende natur, hyggelige byer og historiske områder. Vandre "støvlens hæl" tynd på en aktiv ferie fyldt med oplevelser.

In stock
Travel Code
VAI-064
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSyditaliensk vandreeventyr langs ”støvlehæls”-kysten
blue encircled checkSmag på det lækre, traditionelle Salento-køkken og lokale vine
blue encircled checkUdforsk de skjulte helligdomme og smukke katedraler
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

I det sydøstlige Italien finder du Salento, som er bedst kendt som støvlens hæl. Beliggende i den centrale del af Middelhavet, er dette område fyldt op med spor fra forskellige civilisationer og tidsperioder og har blandet andet været beboet af Messapianere, grækere, romere og normannerne.

Udforsk de skjulte helligdomme, gamle huler, smukke katedraler og en betagende kyst.

Det traditionelle Salento-køkken venter på dig med den perfekte kombination af havet, jordens skatte og lokal vin.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Velkommen til fortryllende Lecce
I dag ankommer du i Bari, hvorefter der er transfer fra Brindisi Lufthavn til Lecce, hvor vandreeventyret i de syditalienske omgivelser venter. Hen på eftermiddagen vil du blive taget imod af vores partner på hotellet, der vil fortælle dig lidt om din tur. De snakker både italiensk, tysk, fransk og engelsk. Herefter anbefaler vi, at du tager dig en lille gåtur i Lecces gamle bydel, som er kendt som sydens Firenze. Her vil du forelske dig i den italienske arkitektur og romanske ruiner.

Dag 2: Fra Lecce til Otranto, udforsk Valle dell’Idro - 14 km
Tag toget fra Lecce til Giurdignano, hvor du kommer til at vandre i områdets naturrige omgivelser. Passer de gamle enge i de smukke olivenhaver indtil du når Giurdignano, der byder på historiske dysser og sten fra bronzealderen. Næste stop er lidt nord for Casamassella, hvor du kommer til at se byens oldgamle væve som blev produceret af Le Constantine fonden. Når du går igennem Idro-dalen vil du desuden blive mødt af synet til de gamle Byzantine krypter. Når du er kommet til rutens ende er du nået til Otranto. Her har du tid til at gå på opdagelse i kystbyen der har en formidabel udsigt over det blå Adriaterhav. Det er også oplagt at lægge turen forbi San Pietros kirke, der huser gamle Byzantinske freskomalerier og katedralen med det middelalderlige mosaikgulv. Nyd ligeså en gåtur i byens voldanlæg, der har en smuk udsigt over havet.

Dag 3: Italiens østligste punkt, Punta Palascía - 16 km
Det er blevet tid til at udforske området Otranto og dets naturlige vidundere: Orte-bugten, fyrtårnet i Punta Palascia og Bauxite-bruddet. Du starter ved Otranto slottet, og sætter kurs ned mod porten gennem Porta a Mare. Så snart du når hovedmolen, er du ved kystområdet. Herfra går turen mod Slangetårnet, som er let at tilgå via de brede stier. Glæd dig til at iagttage de imponerende klipper og de dekorerede drypstenshuler undervejs. Ved ankomst til Punta Palascia er du ved Italiens sydøstligste punkt og det punkt hvor det Ioniske hav møder Adriaterhavet. Efter en længere strækning langs kysten forlader du den brolagte vej, og begiver dig ud på en behagelig rutemod Bauxite stenbruddet. Her udvandt man engang aluminium, men nu er det blot en betagende sø med faver, der går det bedste frem i det enestående landskab. Herfra går turen tilbage til Otranto, hvor du undervejs slår vejen forbi Abbeys Saint Nicolas kloster i Casole.

Dag 4: Fra Otranto til Gagliano di Leuca, ruten ved Ciolo og Cipolliane - 13 km
Fra morgenstunden vil morgentoget tage dig med til Gagliano del Capo, hvor du skal overnatte efter dagens oplevelser. Togturen tager en times tid. Når du er kommet godt på plads, kan dagens vandring på Ciolo-stien begynde. Stien har retning mod kanalen, og tager dig med forbi tørre vægge og et varieret landskab fyldt med blomster og planter. Der er desuden også en smuk havudsigt.
Ved ankomst ved Ciolo-broen begynder Cipollianes gangsti der snor sig igennem mure og terrasser med pærer, agaver og kapers – for ej at forglemme havudsigten her også. Bemærk hvordan murenes sten danner en usædvanlig form på væggene efter at tid, luft og salt har formet dem. Murene beskytter de små marker for havets og vindes styrke. Du besøger hulerne i Cipolliane, som huser drypsten, tunneller, fossiler og fuglekolonier. Herefter fortsætter du på stien mod Novaglie eller går tilbage til Ciolo-broen og tager en forfriskende dukkert i kanalen. Efter at have passeret en gengivelse af Madonna di Leuca lysthuset går turen mod Gagliano igen.

Dag 5: Oplev Leucas og Gallipolis skatte - 9 km
Denne dag er dedikeret til opdagelsen af de små skatte der gemmer sig på Kap Leuca og i den smukke by Gallipoli. Først krydser du de gamle stier der forbinder de små landsbyer.
Det første stop er Patú og monumentet Centopietre, der engang var et religiøst tempel efter det blev brugt til begravelse. I Giuliano besøger du dem gamle San Pietro kirke fra det 12. århundrede, og det tilhørende slot. I Barbarano besøger du det Helligdommen Leuca Piccola, som engang var destination for pilgrimme, samt det troende folk fra Lueca. Herfra går du videre til Ruggiano-Salves-stationen for at tage toget mod Gallipoli. Her venter der den gamle, smukke by der er omgivet af havet og forbundet med en bro fra det 16. århundrede. Slentr de gamle gader tynde i den gamle fiskerlandsby, og slut dagen af med en togtur til Nardó.

Dag 6: Nardós smukke omgivelser, Porto Selvaggio – 17 km
Porto Selvaggio er en af de mest storslåede kystområder i Salento. Det blev en naturpark i 2006, og huser talrige huler med rester fra et samfund der går helt tilbage til den palæolitiske tid. Fra den gamle bydel i Nardó går du igennem gamle udskæringer mellem tørre stenmure og olivenlunde. Ved foden af skråningen af Alto-næsset finder du Santa Maria dell’Alto-tårnet, som går helt tilbage til 1568. Nyd den panoramiske udsigt og bevæg dig videre ned til Porto Selvaggio-bugten, og videre af en smuk sti mellem klippen og det berømte Middelhavskrat, der beriger udsigten med fyrretræer og andre planter. Turen går videre til Grotta del Cavallo, som er kendt for at være en neandertalerbosættelse, grotterne er beskyttede, så man kan ikke gå ind i dem. Slut dagen af med at gå tilbage til forbjerget, og passer de naturskønne stier til du når til Uluzzo-tårnet. Vend tilbage til Nardó by.

Dag 7: Fra Gallipoli til Lecce, et besøg i Galatina og Lecce
I dag besøger du to af de vigtigst, gamle byer i Lecce provinsen. Du tager toget til Galatina, som du kan udforske til fods. Fra gaderne i centrum når du til den storslåede Basilica af St. Catherine af Alexandria, hvor du kan beundre de mange freskomalerier af maleren Giotto de Bondone. Du tager toget til Lecce (1 times togtur), hvor du tager del i en guidet tur i sydens Firenze, Lecce by. Oplev de historiske paladser, teateret, katedralen eller prøv kræfter med et madlavningskursus, hvor du bliver introduceret til noget af Salentos traditionelle køkken.

Dag 8: Hjemrejse dag
Det italienske eventyr er slut. Du tjekker ud og sætter kurs mod Danmark igen. Det er muligt at bestille transfer til Bari eller Brindisi Lufthavn.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2

down v arrow

Vandreturene på denne smukke rejse i Syditalien er lette. Du går mellem 12 og 24 km om dagen i et overvejende let terræn. Området er meget flat, men du vil møde opstigninger undervejs. Ruterne veklser mellem at være asfalterede eller små stier. Cirka halvdelen af tiden går du på asfalterede veje.

Indkvartering

down v arrow

Undervejs bor du på hyggelige 3-stjernede bondehuse, hoteller eller B&B i dobbeltværelser. Det er muligt at opgradere til 4-stjernede hoteller.

Vejr og klima

down v arrow

Vejr og klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Den bedste måde at komme frem på er at flyve til Brindisi Lufthavn. Derfra er der en køretur på cirka 30 minutter til Lecce.

Det er også muligt at flyve til Lamezia Terme Lufthavn i Catanzaro. Herfra er der en køretur på 4 timer til Lecce.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 6.598,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 4.898,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomst dage:

 • Hver fredag og lørdag fra d. 15. marts til d. 5. juli og fra d. 30. august til d. 27. december
 • Det er muligt at forespørge på andre ankomst dage mod gebyr

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning i 3-stjernede farmhuse eller B&B i dobbeltværelser inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • GPS med vandreruter
 • Kort og roadbook (udleveres ved ankomst)
 • Rutebeskrivelse med kulturelinformation og tips omkring ruten
 • Billetter til de lokale tog beskrevet i programmet
 • Nødtelefon

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Opgradering til 4-stjernede hoteller
 • Transfers til og fra Bari og Brindisi Lufthavn
 • Madlavningstime
 • Ekstra nætter

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Salento Bici Tour, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Salento Bici Tour. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden