INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Vandring i Dalis Catalonien

Vandreferie på egen hånd i Spanien

Vandring langs den smukke kyststrækning og det grønne bagland med små søvnige bjergbyer.

In stock
Travel Code
VAI-023
Dali's maleriske kyster

Turen går i området nord for Barcelona, tæt på den franske grænse. Her finder du smukke kyststrækninger med azurblåt vand, dovne landsbyer i bjergene, vådområde med et utal af fugle og fredfyldte stier. Vandringerne foregår dels langs kysten og ind i baglandet og giver mulighed for at kombinere turen med badning og besøg på Dali museet i Figueres.

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Girona lufthavn eller Figueres Vilafant station, hvor du bliver afhentet og kørt til jeres første dejlige hotel, som ligger lige ud til kysten i L'Escala. Det er en typisk gammel spansk by med sine travle smalle gader og godt udvalg af butikker, barer, caféer og restauranter. Der er to små, populære strande i den gamle bydel, der bidrager til områdets overordnede charme og atmosfære.
Overnatning f.eks.på Hotel Rallye i L’Escala.

Dag 2. Vandring fra L'Escala til Sant Pere Pescador
Første vandredag går det nordpå langs den skønne kyststrækning, og der er rige muligheder for en dukkert undervejs, så husk badetøjet. Det er en forholdsvis let vandredag uden de store stigninger. Faktisk en ret flad rute i dag. I følger kyststien ud af L'Escala og kommer snart til de fascinerende græske og romerske ruiner ved Empuries, dateret til år 218 før vor tidsregning. Den antikke by blev brugt af romerne som deres base for invasionen af den iberiske halvø. Der er nogle fremragende mosaikker og andre rester, de fleste daterer fra 218 BC og fremefter. Fra Empúries følger I den sydligste del af Rosesbugten, forbi flere sandstrande. Endelig kommer når I frem til den lille landsby Sant Pere Pescador der ligger lige op ad floden El Fluvia. Lige udenfor landsbyen ligger jeres overnatningssted Casa Rural, som er et lille hotel i landlige omgivelser. 
Vandretid ca. 3 timer, ca 14,5 km, højdemeter ca +/- 90 m. 
Overnatning på f.eks. Mas del Joncar i Sant Pere Pescador

Dag 3. Vandring fra Sant Pere Pescador til Castello d'Empuries
I dag er der store oplevelser for fuglekiggere. Floden følges til dens udmunding i havet og sandstrande strækker sig mange kilometer både nordpå og sydpå. Efter et stykke langs havet begynder naturparken Aiguamolls de l’Emporda, Cataloniens største marskområde. Langs stien er der tæt højt krat, og du mødes af en livlig fuglekvidder. Vådområdet tiltrækker hele året rundt en imponerende mængde fugle, både i antal og arter, bl.a. storke, flamingoer, hejre og mange andre vadefugle. En jordvej fører længere ind i landet til I når den hyggelige bjergby Castello d’Empuries. Byens vartegn, kirken Santa Maria, kan ses langvejs fra og bliver ofte sammenlignet med en katedral. 
Vandretid ca. 3 timer, ca. 11 km, højdemeter ca+/- 110 m.
Overnatning på f.eks.Casa Clara i centrum af Castello d’Empuries.

Dag 4. Vandring fra Platja Canyelles til Cadaques
Dagen starter med en kort transfer fra hotellet til stranden Platja Canyelles, hvor dagens vandretur starter. Efter et par flade dagsetaper skal I nu på en lidt mere krævende vandretur både med hensyn til længde og stigninger/fald i terrænet, og anstrengelserne belønnes med dejlige udsigter over det klare blå hav. Stien snor sig op og ned langs kysten og maleriske bugter. Derefter fortsættes ind over en halvø, før de hvide huse i Cadaques kommer til syne, og statuen af Salvador Dali ved byens strand hilser jer velkomne.
Vandretid ca. 5½ time, ca.17 km, højdemeter ca +/- 950 m. 
Ønsker man en kortere vandredag, kan transfer forlænges således at dagens vandring bliver 4 timers og 12 km. 
Overnatning på f.eks.Hotel Octavia i Cadaques. Opgradering til Hotel Llane Petit kan tilkøbes (anbefales). 

Dag 5. Fridag i Cadaques
Der er mulighed at bruge dagen i byen og fordrive tiden i de små krogede gyder, ved stranden eller besøge Salvador Dalis hus (lukket om mandagen indtil midten af april og igen fra midten af september).
Vil I bruge dagen på en vandretur, kan I vælge at vandre ud til fyrtårnet på Cap de Creus, det østligste punkt på den iberiske halvø. Turen byder på fantasifulde klippeformationer formet at hav og vind. Undervejs kommer I forbi små romantiske bugter, der indbyder til en svømmetur.
Evt. vandring til Cap de Creus og retur, ca 5 timer, ca 19 km.

Overnatning på f.eks.Hotel Octavia i Cadaques. (eller Hotel Llane Petit). 

Dag 6. dag. Vandring fra Cadaques til Porto de la Selva
Dagsetapen går mod nord gennem hjertet af Cap de Creus nationalpark i fredfyldte landlige omgivelser. Straks efter byen stiger terrænet jævnt, og det giver hurtigt en storslået udsigt ned over Cadaques og havet. Stien snor sig langs meterhøje gyvelbuske, som om foråret udsender en berusende duft. Efterhånden når I op på en dejlig højslette, hvor det vil være oplagt at holde frokostpause med hyggeligt selskab af de fritgående køer og deres kalve. Herefter går det ned ad jordvej og visse steder mere stejle passager med løse klippestykker, før du når vejen ind i Porto de la Selva. Byen har nogle af Cataloniens bedste badestrande og måske kan I være heldige af komme til fiskeauktion på havnen.
Vandretid ca. 3½ time, ca. 13 km, højdemeter ca. +/- 490 m. 

Overnatning på f.eks.Hotel Porto Cristo i El Port de la Selva.

Dag 7. Vandring fra Porto de la Selva til Palau Saverdera
Nede fra byen har I kunnet nyde udsigten til klosteret oppe på bjergtoppen, og nu går turen derop. En smal sti mellem høje gyvelbuske bringer jer opad på tværs af vejen med de mange hårnålesving. Pludselig kommer det store Sant Pere de Rodes kloster til syne. Klosteret er nu indrettet som museum. Ruten fortsætter rundt om klosteret, hvor I kan vælge at tage en afstikker til ruinerne af Sant Salvador slottet (ca. 40 minutter). Afstikkeren kan varmt anbefales, selv om det sidste stykke er stejlt, da udsigten 360 grader rundt er helt formidabel og et oplagt frokoststed. Ellers fortsætter ruten forbi ruinerne af en gammel kirke, gennem pinjelund og via en øde grusvej til en lille kirke. Herfra går det ned til et vandløb i en frodig, grøn slugt med masser af fuglekvidder.
Vandretid ca 4½ timer, ca 13 km, højdemeter ca + 780 m /- 680 m.
Ønsker man en kortere vandredag, kan man tage en taxa (for egen regning) fra hotellet til klosteret. Derved bliver dagens etape på 2½ timer og 8 km.
Overnatning på f.eks.Niu de Sol-Hotel Rural i Palau Saverdera.

Dag 8. Afrejse
Transfer til stationen i Figueres eller lufthavnen i Girona.

Sværhedsgrad 3

En stor del at turen er på gode stier og lidt på jordvej, med nogle steder er stien klippefyldt med store faste klippeblokke eller mindre løse klippestykker. Nogle strækninger er med pæne stigninger og fald, mens andre er mere flade.
Det meste af ruten er godt afmærket.
Denne tur er uden turleder og du skal kunne orientere dig via kort og rutebeskrivelser.
Et par uger før afrejse modtager du meget udførlige rutebeskrivelser på engelsk samt beskrivelser af overnatningsbyer med forslag til interessante ting at se og gode restauranter. Materialet indeholder desuden gode detaljerede kort og fotos af de steder, hvor der kan være tvivl om retningen.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link

Indkvartering

De charmerende hoteller på denne tur er en del af oplevelsen - dog anbefaler vi opgraderingen i Cadaques for den ekstra gode oplevelse. 
Det tilstræbes at booke alle ovennævnte hoteller, men er der optaget bookes gode alternativer. Hvor I skal bo, vil fremgå af den hotelliste, I får tilsendt inden afrejse. 

Opholdet er inkl. morgenmad. Der er altid restauranter tæt på indkvarteringen.

Mulighed for at forlænge turen med ophold i den skønne by Girona, hvor stemningen er mere afslappet end i "storesøsteren" Barcelona. Indkvartering på det hyggelige Casa Cundaro med en lille privat have. 

Hvordan kommer man frem

Fly til Barcelona
SAS, Norwegian og Vueling flyver direkte fra København. Flere andre europæiske flyselskaber flyver fra både København og Billund via en lufthavn i Europa til Barcelona. 
Fra Barcelona lufthavn kan du tage toget ind til Barcelona Sants, også kaldet Sants Estacio (20 min.). Herfra er der lyntog til Figueres Vilafant station (ca. 1 time). 

Fly til Girona
Ryan Air flyver fra Billund direkte til Girona. Sen ankomst, men transfer er stadig muligt. Book evt. en ekstra overnatning i enten Girona eller L'Escala eller sov længe på dag 2 og tag så vandreturen om eftermiddagen. 

Transfer fra Girona Lufthavn eller Figueres Vilafant togstaion til første hotel er inkluderet i rejsens pris. 

Ankomst i bil
I bil er der ca 2000 km fra Danmark. Der er offentlig, gratis parkering i landsbyen, hvor du har den sidste overnatning. Ved ankomst bliver du kørt til din første overnatningssted (ca. 30 min.) Der skal aftales tidspunkt for afhentning i god tid, før afrejse.

Links til fly 
Momondo
Norwegian 

sas 
ryan air 
vueling
De Spanske Jernbaner

Bestil

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet

StartdatoVarighedPris pr. person 
20-09-2019 - 01-11-20197 nætter5.398,- DKKBESTIL
StartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
20-09-2019
-
01-11-2019
75.398,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Obs: Vi anbefaler altid at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Startdage 2019:  
Alle dage 1. marts – 7. juli og 1. september – 1. november

Inkluderet i prisen: 

 • 7 nætter i dobbeltværelse med eget bad og toilet
 • 7 x morgenmad 
 • Bagagetransport
 • Rutebeskrivelser på engelsk
 • Transfer fra/til Figueres Vilafant togstation eller Girona lufthavn 
 • Transfer til startpunkt dag 4
 • Velkomstmøde på engelsk

Tillæg: 

Enkeltværelsestillæg ved mindst 2 rejsedeltagere

 • 01.03 - 12.04: 1.500 kr.
 • 13.04 - 22.04: 1.500 kr.
 • 23.04 - 07.07: 1.500 kr.
 • 01.09 - 01.11: 1.500 kr.

Solotillæg (alene-rejsende / inkluderer enkeltværelsestillæg)

 • 01.03 - 12.04: 2.600 kr.
 • 13.04 - 22.04: 3.200 kr.
 • 23.04 - 07.07: 2.600 kr.
 • 01.09 - 01.11: 2.600 kr.

Opgradering i Cadaques til 3-stjernet hotel med havudsigt: 

 • Dobbeltværelse med morgenmad: 590 kr. pr. person
 • Enkeltværelse med morgenmad: 990 kr. pr. person


Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra og til Danmark
 • Evt. lokale turistskatter på hotellerne 

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Catalanadaventures og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om Catalanadventures her www.catalanadventures.com

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden