Vandring i De Bayerske Alper

Vandreferie på egen hånd i Tyskland og Østrig | Sværhedsgrad 3

Alper, dale og blomstrende græsgange omkring Berchtesgaden National Park. Glæd dig til at opleve både Tyskland og Østrigs enestående naturscenerier på denne individuelle vandreferie. 

In stock
Travel Code
VAI-031
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVandretur gennem Berchtesgaden National Park
blue encircled checkStorslået natur med panoramaudsigt til hele området
blue encircled checkUdforsk de mest eventyrlige sider af Tyskland og Østrig
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Bayern- og Salzburg-delstaterne er et paradis for vandring. Det smukke og mystiske blågrønne vand i søen Königssee, der idyllisk ligger omgivet af højtstående klippevægge og alpetinder, der gennemskæres af imponerende floddale. Denne vandretur bringer jer gennem Berchtesgaden National Park, som er Tysklands eneste nationalpark i Alperne. Blomstrende alpine sætere, små maleriske landsbyer, med en helt særlig kulturcharme og ikke mindst natur. Nogle af højdepunkterne er mødet med det imponerende Hochkönig massiv, udsigten fra alpetoppen Jenner, panoramasynet over Hohe Tauren national park med dens gletschere samt synet af det historiske fort Hohenwerfen. 

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Individuel ankomst til Königssee/Berchtesgaden
Der er individuel ankomst til hotellet i Königssee/Berchtesgaden, omgivet af de smukke bayerske alper. Her kan man evt. nyde en forfriskende dukkert.

Dag 2. Berchtesgaden Nationalpark til Weiβbach
Vandretid: ca. 5,5 timer, 18 km +/-500 m
Turens første vandring bringer jer gennem et smukt skovområde frem til den idylliske sø Hintersee. Herfra fortsætter turen ind i hjertet af Berchtesgaden Nationalpark, hvor stejle bjergvægge skyder lodret op omkring jer. I krydser grænsen til Østrig og følger stien forbi de brusende vandfald ved Seisenbergklamm, inden I afsluttende kommer til landsbyen Weiβbach.
 

Dag 3. Panoramavandring til Dienten am Hochkönig
Vandretid: ca. 5 timer, 12 km +800 m/-750 m
I starter med en kort transfer til landsbyen Maria Alm. I vandrer op til Pinzgauers græsklædte skråninger. Her går I ad stier der snor sig over bølgede bakketoppe på de alpine sætere, og et af højdepunkterne på denne østrigske del af turen er panoramaudsigten af Hohe Tauren national park.
 

Dag 4. Over alpine sætere til Arthurhaus
Vandretid: ca. 5 timer, 15 km +700 m/-250 m
Dagen byder på en af de smukkeste sætervandringer i området. Under de nålelignende klippetårne kaldet Mandlwalls, vandrer I ved foden af Hochkönig massivet over til det charmerende gæstehus Arthurhouse.
Gemser, kvæg, heste og mange små hytter pryder landskabet, og Arthurhouse ligger smukt med de rå Mandlwalls i baggrunden.
Vi forsøger at booke jeres overnatning i Arthurhouse, men skulle dette være optaget, finder vi et godt alternativ i den nærtliggende landsby Mühlbach.
 

Dag 5. Fridag ved foden af Hochkönig massivet
Frihed til selv at sætte dagens program. Der er rig mulighed for afslapning, småvandringer i området eller I kan fange en bus til den nærtliggende landsby Mühlbach.

Dag 6. Gennem Salzachdalen til Golling
Vandretid: ca. 4 timer, 13 km +50 m/-1050 m
Dagen starter med en vandring op til de alpine græsgange i Hochkönig-Regionen. Herfra åbner landskabet sig endnu engang op i imponerende udsigter mod bjergmassiver. I vandrer ad gamle mine-stier ned til dalen, hvor I følger Salzachfloden til Werfen. Denne by er den ældste markedsby i delstaten Salzburg, og over byen troner det imponerende Hohenwerfen fort, der helt afgjort er et besøg værd.
 

Dag 7. Over Jenner peak til Königsee/Berchtesgaden
Vandretid: ca. 6 timer, 12 km +1.350 m/-50 m
På jeres sidste vandredag går turen igennem den idylliske Bluntautaldal, som er omkranset af høje klippevægge. I vandrer op gennem skov og små alpine sætere til Torrenner Joch passet. Herfra tager I resten af stigningen til toppen af bjerget Jenner (1.874m), hvorfra I kan nyde udsigten over hele det område, I har vandret i den forgangne uge, og I midten af det hele ligger den smukke smaragdgrønne sø Königssee.
Nedturen foregår med kabelbane, så her er der ro og overskud til at nyde udsigterne. 
 

Dag 8. Afrejse
Hjemrejse eller ekstra overnatning i Schönau am Königssee.
  

Oplevelsestip:
Besøg Ørnereden i forbindelse med din vandreferie 
På denne vandreferie starter og slutter I ganske tæt på Berchtesgaden, hvorfra det er let at komme op at opleve Kehlsteinhaus, også kendt som Ørnereden på dansk eller Eagles-nest på Engelsk.
Dette lille hus, bygget på toppen af Kehlsteinbjerget (1834 m) var opført som et diplomathus og blev givet til Hitler som 50 års fødselsdagsgave. Grundet beliggenheden løb byggeriget op i svimlende summer, og Hitler selv besøgte det kun få gange. I dag er det et velbevaret levn fra Nazi-tiden, og huset er omdannet til restaurant. Det er muligt at besøge stedet via de lokale turistforeninger. Turen derop foregår i bus ad en snoet bjergvej, og udsigten fra huset er formidabel.
Fra Berchtesgaden går der bus til Obersalzberg. Herfra kører er særlige Kehlsteinhausbusser op til den gamle bjergelevator.

Vi kan ikke arrangere besøget af Ørnereden for jer, men I kan eksempelvis søge mere information her: Busser til Ørnereden

 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Turen er med gode veltrådte stier og daglige vandringer mellem 4 og 6 timer. I går I bakket terræn, men kun et par gange er opstigningerne af længere varighed. Turen kræver god grundlæggende form, og vi anbefaler vandrestøvler eller sko med en god profileret bund til at give jer et godt greb i underlaget på vandringerne (specielt på de længere stigninger). Hvis I er glade for at vandre over de højalpine græsgange med storslåede udsigter over bjerglandskaberne, så er dette oplagt som jeres næste feriedestination.

Ved ankomst til starthotel udleveres detaljeret rutebeskrivelse og kort på engelsk.
Infobrev på dansk og hotelliste sendes et par uger før afrejse.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter.

Indkvartering

down v arrow

I overnatter på gode 3* hoteller og gæstehuse på turen. Der er 2 nætter i Tyskland og 5 nætter i Østrig. Der er morgenmad inkluderet på alle overnatninger, og på dag 5 er der inkluderet en frokostpakke.
Det kan anbefales at købe ind til frokost i butikkerne omkring indkvarteringerne, før I starter dagens vandring.
Aftensmad er let at finde på restauranter i overnatningsbyerne, eller nogle steder direkte på hotellet.

Vandring med hund

down v arrow

På denne tur er det muligt at medbringe sin hund. Dette kræver dog at der er ledigt på de hoteller som velkommer hunde. Der skal betales et gebyr for hunden lokalt, som normalt ligger på ca. 8-15 € pr. nat. Hunden må ikke opholde sig længere tid alene på hotelværelset, og skal føres i snor når den er med på vandringerne. Herudover skal hunden have mundkurv på ved brug af offentlig transport og evt. liftsystemer, hvor folk står tæt. Kamp- og muskelhunde er ikke tilladt.

Ved booking med hund skal vi kende hundens race og højde. Dette noteres i ”bemærkningsfeltet” ved booking.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Kør selv:
Det tager ca. 11-12 timer at køre fra den dansk/tyske grænse til starthotellet. Der er offentlige parkeringsmuligheder nær hotellet. Ikke muligt at bestille hjemmefra.

Fly:
Man kan flyve til München. Fra lufthavnen til banegården går der 2 forskellige togbaner ca. hvert 10 minut. Turen tager ca. 45 min. Fra München banegård til Berchtesgaden er der fine togforbindelser. Turen tager typisk lige under 3 timer. Fra Berchtesgaden er det muligt at tage bus eller taxi til Schönau am Königssee. Turen tager ca. 15-20 min.

Alternativt kan man vælge at flyve til Salzburg, hvorfra man i løbet af 1,5 time med tog når til Berchtesgaden. Eller flyve til Innsbruck, hvorfra togturen tager ca. 3,5 timer.

Tog: Deutsche bahn 
Bus: Fx Linie 843 Berchtesgaden til Schönau am Königssee

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Klima

down v arrow

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 8.398,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.198,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Lørdage og søndage i sæsonen.

Inkluderet i prisen:

 • 7x overnatninger med morgenmad
 • 1x snack til vandringen (Arthurhaus eller Mühlbach)
 • Bagagetransport
 • 1x togbillet fra Werfen til Golling dag 6
 • 1x billet til kabelbanen dag 7
 • Transfers nævnt i programmet
 • Detaljeret rutebeskrivelse på engelsk
 • App til navigation og mulighed for at få tilsendt GPS-filer

Tilkøb:

 • Halvpension
 • Ekstra nat i Schönau am Königssee
Ikke inkluderet i prisen:
 • Transport fra/til Danmark
 • Evt. lokale turistskatter på hotellerne 

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Eurohike, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om EuroHike. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden