Vandring i Madeiras skjulte skatte

Madeira | Vandring på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Panoramaudsigter, blomsterparadis og betagende landskaber venter dig på denne vandretur til Madeira. Find vandrestøvlerne frem og glæd dig til at udforske Portugals perle i Atlanterhavet.

In stock
Travel Code
VAI-003
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Bedste europæiske ø-destination af World Travel Award
blue encircled check Vandring i Laurisilva-skoven, optaget på UNESCOs verdensarv
blue encircled check Bestig det højeste punkt, 1862 m over havets overflade
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Ikke langt fra den afrikanske kyst ligger ”blomsterøen” omgivet af turkisblåt hav. Madeira er en fantastisk vandredestination, der byder på betagende landskaber, en fascinerende kultur og er ikke færre end seks gange blevet kåret som den bedste europæiske ø-destination af World Travel Award. Kom med på en storslået vandreferie og opdag Madeiras skjulte skatte. Gå langs berømte levadavandringer og kyst-stier med panoramaudsigter, se traditionelle landsbyer samt smukke blomster, majestætiske kløfter og Laurisilva-skoven, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. En vandretur til Madeira er lig med sol, god mad og oplevelser i verdensklasse!

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Madeira – transfer til Machico 
Du bliver taget godt imod i lufthavnen, hvor du bliver kørt til Machico, som er øens tidligere hovedstad og også den første by, der blev grundlagt i Madeira. I dag er Machico en hyggelig badeby, der tillokker turister fra hele verden. Her bliver du indkvarteret på et 3-stjernet hotel de næste 3 dage. 

Dag 2: Sao Lourenço peninsula 
Vandring: 7,2 km (ca. 3 t.), +400 m / -400 m 
Halvøen, Sao Lourenço, ligger øst for Madeira. Landskabet er meget anderledes fra resten af øen på grund af det halvtørre klima og de basaltklipper, der er blevet skabt og formet af vind og bølger de sidste mange tusind år. Dette naturreservat giver dig rig mulighed for at udforske den unikke flora og fauna på øen. Efter vandreturen bliver du kørt tilbage til Machico

Dag 3: Ribeiro Frio 
Vandring: 12 km (ca. 4 t.), +350 m / -50 m 
Vandreturen i Ribeiro Frio er en af de mest berømte og magiske vandreruter på øen. Stien følger en levada (kunstvandingskanal) og er oplyst af solens stråler, der fører dig gennem frodig vegetation og århundredgamle træer i urskoven. Stien, Levado do Furao, er virkelig noget for sig, da den er gravet ind i vægen, og du skal derfor passere under buer, som er gravet ind i klippen. Under denne vandretur kan du nyde en storslået udsigt over ”vereda dos balcoes”. Efter vandreturen bliver du kørt tilbage til Machico. 

Dag 4: The Boca do Risco balconies 
Vandring: 13 km (ca. 4 t. og 15 min.), + 215 m / - 350 m 
I dag starter vandreturen i Machico, hvor du vandrer igennem en af Madeiras smukkeste vandreruter, der følger en sti 300 over havets overflade. Efter de terrasserede græsgange i Ribeira Seca-dalen giver kyststien ved Boca do Risco dig en fantastisk panoramaudsigt over bagvandet nedenunder. Vandreturen slutter i den hyggelige fiskerby Porto da Cruz, hvor du skal bo i 2 nætter. 

Dag 5: Caldeiro Verde 
Vandring: 14 km (ca. 4 t.), + 90 m/ - 600 m 
Dagen starter med en kort transfer til startpunktet af din vandretur, hvor du vil opleve en af de mest spektakulære levadavandringer. Under turen vandrer du ind i den berømte Laurisilva-skov, resterne af den subtropiske laurbærskov, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Efter at have passeret adskillige tunneller og klippepassager kommer du til vandreområdet ”Den Grønne Kedel”, også kendt som ”Caldeiro Verde”. Derefter vandrer du mod den isolerede landsby, Ilha, der har fantastiske udsigtspunkter over havet. Efter vandreturen bliver du kørt tilbage til Porto da Cruz.

Dag 6: Pico Ruvio 
Vandring: 9 km (ca. 3 t. og 45 min.), + 840 m / - 630 m 
Pico Ruvio er det højeste punkt på bjergrige Madeira og ligger 1862 m over havets overflade, og fra toppen kan du derfor nyde en storslået udsigt over hele øen. Denne spektakulære vandretur mellem øens to højeste tinder, Pico Ruvio (1862) og Pico Arriero (1818 m) tilbyder en cocktail af naturoplevelser. Efter vandreturen køres du til Madeiras hovedstad, Funchal, hvor du bor 2 nætter på et hotel i byens centrum.

Dag 7: Funchal 
I dag er der fri leg i den charmerende by Funchal, der er bygget som et amfiteater omkring bugten. Byens navn stammer fra ordet ”fennikel” (”foncho” på portugisisk), som voksede i bugten, da portugiserne først landede på øen i 1400-tallet. Byen tilbyder hyggelig vandring gennem brostensbelagte gader, farverige haver og smukke gangstier langs kysten. 

Mulige ture i Funchal (arrangeres og betales lokalt): 

 • Tag op til Monte Palaces tropiske haver via en svævebane, hvorfra du har en smuk panoramaudsigt over byen. 
 • Få en kulturoplevelse ved at køre ned fra Monte til Funchals centrum på en ”Carreiro do Monte”, en traditionelflettet slæde, der bruges af lokalbefolkningen som en hurtig måde at komme til Funchal på.

Mulige ture i Funchal (arrangeres og betales inden afrejse):

 • Hvalsafari ombord på en katamaran
 • Dagsudflugt til øen Porto Santo for at nyde den idylliske strand (aktuel om foråret og sommeren, inkl. transport).

Dag 8: Hjemrejse
Du bliver kørt til Madeiras lufthavn 2 t. og 30 min. inden afrejse med fly. 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

Vandringerne foregår på stier, ofte langs levadaer og lidt på landevej. Dagslængderne ligger mellem 7-14 kilometer, med højdeforskelle på 90 til 840 m.
Der er moderate op- og nedstigninger. Alle med en god grundform kan være med.

Denne tur er uden turleder og du skal kunne orientere dig via kort og rutebeskrivelser.
Rutebeskrivelserne udleveres ved ankomst til det første hotel.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre her.   

Indkvartering

down v arrow

Under din vandreuge i Madeira bliver du indkvarteret på tre 2- og 3-stjernede hoteller, alle inkl. morgenmad. Alle hotellerne har restaurant, hvor du kan vælge at købe din aftensmad, men ofte vil der være flere muligheder.

OBS: disse er ikke en garanti, ved udsolgt på de nævnte hoteller, bookes andre af samme standard.

Der kan arrangeres madpakker med hotellerne undervejs på turen. Det koster som regel 6-10 EUR pr person pr dag. Evt. kan man proviantere i de byer der er indkøbsmuligheder, da der for det meste ikke er mulighed for at købe mad undervejs på ruterne.

Klima

down v arrow

Klima

Klimaet på Madeira er sub-tropisk og minder meget om klimaet på Kanarieøerne. Der er mildt og behageligt og ikke med de store udsving sommer og vinter. Om vinteren regner det noget mere end om sommeren og kan derfor være mere fugtigt. Selv om vinteren er det som regel lunt og dejligt nede ved kysten og køligere oppe i bjergene. I juli og august falder som regel næsten ingen regn. Bemærk at klimaet i Funchal som oftest er lidt lunere end i bjergene. 

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er muligt at flyve til Funchal lufthavn, hvor der er arrangeret transfer hen til det første hotel.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 6.998,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 5.898,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag under sæsonen

Inkluderet i prisen:

 • 7x overnatninger inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Transfer fra/til lufthavn
 • Transfer alle dage (undtagen dag 7)
 • Rutebeskrivelser på engelsk (tilsendes pr. mail hjemmefra)

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Evt. lokale turistskatter på hotellerne 
 • Tillæg for solorejsende

Tillæg:  

 • Halvpension
 • Hvalsafari
 • Dagstur til Porto Santo, for at nyde stranden (kun i foråret og om sommeren)

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Walk Inn, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Walk Inn. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.


Vigtig information vedr. enkeltværelsesbestillinger:
Den angivne enkeltværelsespris er baseret på, at min. 2 personer rejser sammen. Rejser du alene, og derved f.eks. skal have egen transport og egen bagagetransport undervejs på rejsen, tillægges enkeltværelsesprisen et gebyr for solorejsende.

Gå til toppen af siden