INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Vandring i Nordvietnams bjerge

Gruppevandretur i Ba Be Nationalpark, Ha Giang og Hoang Su Phi med dansk vandreleder

Oplev Nordvietnams store bjergskråninger med de ikoniske terrassemarker samt den betagende Ba Be Nationalpark, som meget få turister besøger.

In stock
Travel Code
VAG-083

Det kan du glæde dig til

På denne rejse vil du opleve en helt enestående kombination af fantastisk vandring i den smukke natur i bjergene i Nordvietnam og oplevelsen af de mange farverige etniske minoriteter, der lever i bjergene. Områderne der er bedst at vandre i ligger langt fra storbyerne, så der er tre køredage for at komme frem til de to hovedområder, som denne vandrerejse koncentrerer sig om: Ba Be Nationalpark og Ha Giang-provinsen. Du vil opleve kølige søer og vandløb, skovklædte bjerge, bjerge med kultiverede terrassemarker og frodige dale. Du kommer tæt på de etniske bjergstammers levevis og får et unikt indblik i, hvordan de bedriver deres hverdag. Turen er med både dansk vandreleder og lokal engelsktalende guide. Det er muligt at forlænge rejsen med et minikrydstogt i Ha Long Bugt.

Oversigtskort

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Afrejse fra valgte lufthavn til Vietnams hovedstad Hanoi. Der er flyskifte undervejs.

Dag 2: Ankomst til Hanoi
Når du er landet i Vietnams hovedstad, Hanoi, klarer du indrejseformaliteterne. Herefter bliver du i ankomstområdet mødt af din lokalguide, som kører dig til dit hotel. Allerede på denne første køretur gennem Hanoi kan du indsnuse den franske atmosfære med brede boulevarder, okkerfarvede bygninger i kolonistil og de omkringliggende søer og haver. Hanoi betyder ”baglandet mellem floderne” og ligger på hellig jord i Den Røde Flods delta midt i det nordlige Vietnam. Byen er ud over den franske indflydelse også præget af at have været både kejserby med citadel og administration samt handelsby med markedsplads og tilhørende håndværkerlaug. Når du er tjekket ind på hotellet, er resten af dagen til fri disposition indtil velkomstmødet, hvor du møder den danske vandreleder og resten af vandreturens deltagere. Vi overnatter en nat i Hanoi. Morgenmaden er inkluderet.

Dag 3: Hanoi – Ba Be Nationalpark og Vietnams største naturlige sø

I dag går turen til Ba Be National Park, hvor de første vandredage venter. Ba Be Nationalpark ligger i Bac Can provinsen ca. 230 km fra Hanoi. Parken strækker sig over mere end 23.000 hektar og byder både på høje bjerge, dybe dale, søer, floder, vandfald og grotter. Desuden er både området som sådan men også selve nationalparken hjem for en række etniske minoriteter. Parken er kendt for særligt én sø, Ba Be, der nærmest er tre søer forbundet af nogle brede kanalagtige strækninger. Store dele af parken kan kun nås til fods. Vi ankommer midt på eftermiddagen, og efter tjek ind på gæstehuset er der en sejltur på Ba Bes rolige vand. Søen ligger nærmest som i bunden af en kløft omgivet af høje, stejle og meget grønne bjerge. Vi besøger Puong-grotten, der er en 300 meter lang tunnel, der engang blev skabt af et flodløb gennem Karstbjergene. Vi besøger også det meget smukke Dau Dang-vandfald, som egentlig består af en række vandfald, der er skabt af vandet og de særlige mineraler, der er her i området. Sidst på dagen er vi tilbage på gæstehuset, hvor de kommende to nætter tilbringes. I dag kører vi ca. 230 km, og det tager 5 til 6 timer. Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Dag 4: Ba Be heldagsvandretur – dybt ind i junglen og hmong etniske landsby
I dag er der heldagsvandretur dybt ind i junglen. Målet for turen er landsbyen Khau Pha, der ligger isoleret, og som bebos af etniske hmong’er. Der er flere ruter, der fører til landsbyen, og lokalguiden afgør hvilken rute, vi går i dag. Undervejs forklarer guiden om området, landsbyen og hmong’ernes levevis og traditioner. Efter at have spist den medbragt frokost fortsætter vi vandreturen via landsbyen Na Ban, der også bebos af hmong’er, tilbage til gæstehuset. Vandrelængden i dag er 12-14 km. Morgenmad og frokost er inkluderet.


3


0 m


0 m


6-7 t

 

Dag 5: Ba Be Nationalpark – Ha Giang provinsen
I dag vinker vi farvel til Ba Be Nationalpark. Dagen er en transportdag, og undervejs er der mange smukke udsigter. Der er mulighed for at gøre stop og tage billeder mange steder, og især fra bjergpassene vil udsigterne være betagende. Målet for dagens transport er Ha Giang Provinsen, der byder på noget af det mest spektakulære landskab i Nordvietnam - måske endda i hele regionen. Ha Giang provinsen er berømt for de mange risterrasser, der gennem århundreder er skabt af et slidsomt folkefærd her i det nordlige Vietnam. I nogle områder bliver der dyrket én afgrøde i vækstsæsonen, andre steder er det to afgrøder. Derfor kan vi opleve, at der bliver høstet ris et sted, mens der andre steder udplantes sarte planter i de overrislede terrassemarker. Overnatning de kommende 2 nætter bliver i et hyggeligt gæstehus i Ha Giang City. Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Dag 6: Ha Giang City – landsbyen Tien Thang og stammerne Dao og Tay
Fra Ha Giang City bliver vi kørt til landsbyen Bang, hvor vi starter dagens vandring fra. Vi vandrer ad lokale veje og stier gennem rismarker, og vi passerer flere huse undervejs. Landskabet er meget betagende, og vi møder helt sikkert både folk fra Dao-stammen og senere på dagen fra Yay-stammen. Vi spiser frokost ved et hus undervejs, og hen på eftermiddagen når vi frem til Tien Thang landsbyen, som bebos af Tay-stammen. Vores lokalguide fortæller os om kulturen i begge landsbyer, og giver os bl.a. et indblik i nogle af forskellene mellem stammerne. Sidst på eftermiddagen bliver vi kørt tilbage til Ha Giang City, hvor vi overnatter på samme gæstehus. Vandrelængden er i dag på ca. 15 km og morgenmad og frokost er inkluderet.


3


0 m


0 m


7 t

Dag 7: Ha Giang City – Hoang Su Phi – landbyen Nam Soong
Vi forlader Ha Giang City og fortsætter vores rejse til Hoang Su Phi. Hoang Su Phi er det mest berømte sted i Ha Giang provinsen, da det er her, at de mageløse risterrasser nærmest trodser fysikkens love, når de med smukke vandspejl og frodigt grønne risplanter smyger sig om bjergenes skrå sider. Vi når frem til Tan Xa Phin landsbyen, og vi starter vores vandring herfra. Dagens første stop er ved en familie, der laver te, og vi hører om processen og har lejlighed til at snakke med de lokale. Vi fortsætter vores vandretur og kommer gennem en landsby beboet af Hmong-stammen. Efter frokost i et lokalt hus passerer vi gennem en landsby beboet af Dao-stammen, inden vi når frem til Nam Soong landsbyen, der bebos af Tay-stammen. Vi overnatter en nat på et lokalt homestay. Vandrelængden i dag er ca. 10 km, og helpension er inkluderet.


3


50 m


250 m


3-4 t

 

Dag 8: Nam Soong – Ho Thau Village – Kulturer og etniske minoriteter
I dag venter et af højdepunkterne for turen, men også en af de lidt mere udfordrende vandredage. Vi vandrer til Nam Son, hvor vi oplever livet i et lille lokalsamfund i det nordlige Vietnam. Når vi forlader landsbyen er det via en hængebro, og vi vandrer i roligt tempo op ad bjergsiden til den næste landsby, der er beboet af hmonger. Her tager vi tid til at nyde den fantastiske udsigt over terrassemarkerne, og vi ser hmongernes dagligdag med landsbyliv og hårdt slid i markarbejdet. I løbet af dagen vil vi sandsynligvis opleve folk med klassiske klædedragter fra Long Tunics Dao-stammen, blomster-hmong-stammen og Nung-stamme. Vi overnatter også i aften på et lokalt homestay. Vandrelængden er i dag 13 km og helpension er inkluderet.


3


700 m


300 m


5 t

 

Dag 9: Ho Thau – landsbyen Suoi Thau – teplantage
Vi tager afsked med vores vært på det hyggelige homestay. I dag skal vi krydse vandløb, vandre forbi vandfald og gå gennem bambusskov. På de snoede stier oplever vi dagliglivet for bjergenes mange forskellige stammefolk, og i dag ser vi nok især man Ta Pan-stammen og Long Tunics Dao-stammen. Vi vandrer frem til Suoi Thau landsbyen, der bebos af Long Tunics Dao-stammen. Landsbyen ligger mellem de største risterrassemarker i Hoang Su Phi. Her vil vi også opleve en teplantage, der er mere end 100 år gammel. Teen her fra området er den særlige shan te, som er Vietnams berømte te. Vi nyder en kop frisk te, inden vi besøger det gamle tempel for Long Tunics Dao-stammen. Vandrelængden er i dag på 13 km og helpension er inkluderet. Til aften overnatter vi på et nyt homestay.


3


600 m


500 m


5 t

 

Dag 10: Suoi Thau – Lung Dam – Panhou Lodge
I dag har vi vores sidste vandredag i disse vidunderlige omgivelser. Vi vandrer fra Suoi Thau landsbyen til Lung Dam landsbyen. Undervejs besøger vi Ban Luoc landsbyen, der er ”Himlen” for de største risterrassemarker i Hoang Su Phi - det er måske her, at du kan tage de bedste og mest imponerende billeder på hele turen. Vi spiser frokost ved Nung-familien, og hen på eftermiddagen kommer vores transferbil, der kører os fra Luoc til Panhou Lodge, hvor vi overnatter en nat. Vandrelængden for i dag er kun 4 km og helpension er inkluderet i dag.


2


50 m


400 m


1,5 t

 

Dag 11: Hoang Su Phi – Hanoi
Vi vinker farvel til de grønne, frodige bjergene med de vidunderlige vandrestier og vender næsen mod Hanoi. Dagen er en køredag, og ruten har strækninger med en del sving. Vi ankommer i Hanoi sidste på eftermiddagen, hvor vi overnatter en nat. Køredistancen er på 280 km og tager ca. 7 timer. Morgenmad er inkluderet i dag.


Dag 12: Hanoi – hjemrejse

Dagen er til fri disposition, indtil vi bliver afhentet og kørt til lufthavnen. Der er flyskifte undervejs inden vi når Danmark. Dagen i dag er inklusiv morgenmad.


Dag 13: Ankomst i Danmark

Du ankommer tilbage i Danmark. 

Sværhedsgrad (2)-3

Denne vandretur er primært vurderet til et vandreniveau 3. Selve vandringen er ikke teknisk krævende, men et par af dagene har en del højdemeter, selvom det højeste punkt på ruten kun er 1350 meter over havet. Generelt kræver vandredagene, at du er i fysisk god form, og at du kan gå 15 km om dagen uden problemer.

Indkvartering

På rejsen bor du på et godt 3-stjernet hotel i Hanoi i begyndelsen og som afslutning på rejsen. Hotellet har gode faciliteter og ligger centralt. Dit værelse har naturligvis eget bad og toilet. I Ba Be Nationalpark, Ha Hiang City og Luoc bor du på lokale gæstehuse eller lodges, som har lokal turistklassestandard. 3 overnatninger foregår på lokale homestays, som ikke kan kategoriinddeles, men hvor oplevelsen får mange stjerner. På homestays skal vi forvente meget enkle faciliteter - herunder fælles bad og toilet. Alle overnatningssteder er valgt i samarbejde med vores agent. Såfremt du vælger forlængelsen til minikrydstogt i Ha Long-bugten, kan du forvente at sejle med en 3-stjernet junke eller et 3-stjernet skib, hvor du bor i kahyt med eget bad og toilet. (Den danske vandreleder er ikke med på forlængelsen.)

Vejr og klima

Klima

Vietnam kan inddeles i 3 områder vejrmæssigt, der alle har 2 sæsoner: regntid og tørtid.

Nordvietnam
Hanoi, Sapa, Ninh Binh og Ha Long-bugten: Tørtiden er ca. fra november til april, og det er her temperaturerne er lavest. I denne periode ligger den mellem 15 og 25 grader. Regntiden er ca. fra maj til oktober, hvor temperaturen ligger mellem 25 og 30 grader. I bjergene kan det være koldt om morgenen fra december til februar - helt ned til et par grader.

Det centrale Vietnam
Hué og Hoi An: Tørtiden er ca. fra marts til august. Det bliver meget varmt i månederne maj til august. Regntiden er ca. fra september til februar; der falder mest regn i perioden september til december.Tørtiden er fra marts til august. Temperaturen ligger på 25 – 30 grader.

Sydvietnam
Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet, Phu Quoc og Phan Thiet: Tørtiden er ca. fra oktober/november til april. Regntiden er ca. fra maj til september/oktober. Temperaturen er stabil hele året og ligger mellem 25 og 30 grader.

Forlængelse til Halongbugten

Dag 1: Minikrydstogt på Halongbugten 

Du bliver hentet på hotellet om morgenen og kører til Halongbugten. Køreturen går gennem Den Røde Flods delta og forbi de mange rismarker og små landsbyer på vej mod næste mål, Halongbugten. I den store og billedskønne bugt rejser mere end 3.000 kalkstensøer sig stejlt fra bugtens rolige vand. ”Halong” betyder ”hvor dragen stiger ned i havet”, og en legende beretter, at bugten blev skabt af en drage, som levede i bjergene. Da den en dag løb ned mod havet, pløjede dens hale jorden op og efterlod kun små områder, kalkstens-øerne, synlige. Resten blev fyldt op med vand, og det er der, du snart skal sejle ombord på et hyggeligt skib . Det lille krydstogt i den smukke Halongbugt varer det næste døgn, hvor du er indkvarteret i en hyggelig kahyt med eget bad og toilet.

Når du er blevet indkvarteret, stævner skibet ud på bugtens smaragdgrønne vand mellem hundredvis af småøer, mens du spiser frokost. Sejlturen mellem de mange tusinde øer er betagende smuk og undervejs går du i land for at besøge imponerende grotter, der med adskillige smukke kamre betager sanserne. Har man mod på det, er der også mulighed for en svømmetur. De magelige vælger dog blot slappe af på dækket med en kølig drink inden aftensmaden serveres. Udsigten fra både kahytten og skibets dæk er enestående, og krydstogtet i bugten er uden tvivl én af de helt store oplevelser på rejsen.

Overnatning på skibet.

Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

 

Dag 2: Halongbugten – Hanoi

Til bådens stille vuggen og bølgernes sagte skvulpen vågner du tidligt om morgenen, hvor der bliver serveret kaffe og te, inden du stiger om bord i mindre både for at udforske en af de fantastiske grotter. Efter den lille udflugt vender du tilbage til junken og fortsætter ind blandt bugtens små øer, mens der bliver serveret brunch om bord.

Du siger farvel til bådens venlige personale og kører tilbage til Hanoi, hvor ankommer sidst på eftermiddagen.

Du bor en nat i Hanoi.

 

Dag 3: Hjemrejse Hanoi  - Danmark.

Dagen er til fri disposition indtil transfer til lufthavnen. Du flyver fra Hanoi til Danmark, Der er mellemlanding (og flyskifte) undervejs.

 

Dag 4: Hjemkomst

Du ankommer i Danmark efter en spændende rejse i Nordvietnam.

Forlængelsen til Halongbugten inkluderer:

 • Transfer Hanoi-Ha Long Bugt t/r
 • 1 nat på minikrydstogt inkl. helpension
 • 1 nat på hotel i Hanoi efter krydstogt

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Vandring i Nordvietnams bjerge
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra Danmark til Hanoi tur/retur
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse på hotel eller lodge
 • 4 nætter i delt dobbeltværelse i gæstehuse
 • 3 nætter på homestays i bjergene
 • Alle transporter i henhold til program
 • Morgenmad alle dage, 8 x frokost og 4 x aftensmad
 • Alle skatter og afgifter
 • Dansk vandreleder

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Visum til Vietnam

 

Vælg afrejse fra:

 • København
 • Billund   + 500 kr.
 • Aalborg  + 500 kr.

Visum til Vietnam
Som dansk statsborger skal du ikke have visum til Vietnam, hvis besøget højst varer 15 dage/14 nætter. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder ud over dit besøg. Vær opmærksom på, at der minimum skal gå 30 dage mellem 2 visumfrie ophold. Hvis du skal rejse tilbage ind i Vietnam inden 30 dage efter et visumfrit ophold, skal du søge et e-visum. Varer din rejse mere end 15 dage skal du søge om e-visum, som gælder ved ophold og rejser i op til 30 dage. Du skal uploade et billede af dit pas, et pasbillede, samt udfylde en række personlige oplysninger og en hoteladresse i Vietnam, som du får på din bekræftelse fra os. Du modtager herefter en bekræftelse på din ansøgning via mail. I denne mail står der også en unik registreringskode.Du modtager svaret på din ansøgning efter 3 arbejdsdage. Dit e-visum skal printes og medbringes sammen med dit pas, som vises ved ankomst til Vietnam. Har du spørgsmål til dit visum anbefaler vi, at du kontakter den vietnamesiske ambassade:

Embassy of the Socialist Republic of Vietnam
Bernstorffsvej 30C
2900 Hellerup
Danmark
Telefon: 39 18 39 32
E-mail: embvndk@hotmail.com

 

Forlængelse eller ændring af rejsen
Rejsen sælges som en hel “pakke”, og ved ændringer vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes. Forlængelse skal bestilles samtidig med rejsen. Hvis forlængelse bestilles senere end rejsen, vil der oftest være (store) tillæg på flybilletten.

 

Forbehold og ændringer
Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vores lokale samarbejdspartner tilstræber altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet. Det kan, af hensyn til pludseligt opstående udfordringer som en ændret åbningstid, et forsinket fly, lokale vejrforhold eller andre praktiske omstændigheder, være nødvendigt at gennemføre et dagsprogram eller en rute i en anden rækkefølge end beskrevet. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader.

Vandreleder:
Der er dansk vandreleder med på turen. Hvis den danske rejseleder ikke er med på flyrejsen fra Danmark, møder du ham/hende i ankomsthallen ved ankomst i Hanoi.

Deltagerantal og sidste frist
Der kræves minimum 8 deltagere for at rejsen gennemføres. Der vil maksimalt være 20 deltagere på rejsen. Ved for få tilmeldte forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen senest 45 dage før afrejse. 

Gå til toppen af siden

Loading...