INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Vandring i Ordesa Nationalpark

Gruppevandreferie med dansk vandreleder i de spanske Pyrenæer

PIONERTUR

Udforsk betagende bjerge og dybe kløfter i Spaniens ældste nationalpark Ordesa og Monte Perdido. Tag med på denne pionertur og oplev landskaber, der ganske enkelt ikke kan beskrives med ord. 

In stock
Travel Code
VAG-082
Det kan du glæde dig til

På denne vandretur vil du opleve et helt enestående naturområde med bratte kløfter, vilde skove, høje bjerge og funklende gletsjere - med andre ord; det perfekte sted til en gruppevandretur.

Med udgangspunkt i de charmerende og rustikke bjergbyer Torla og Aínsa, vandrer vi ad nøje udvalgte vandreruter i Spaniens ældste nationalpark Odesa y Monte Perdido. Og der er i høj grad tale om bjergoplevelser af en helt enestående slags. I smukke Ordesa finder vi adskillige bjergtoppe på mere end 3.000 m - blandt andet Monte Perdido på 3.355 m, der er Europas højeste kalkstensbjerg og det 3. højeste bjerg i De Spanske Pyrenæer. Hele området i nationalparken er karakteriseret af kalksten, der er eroderet gennem årtusinder af vandet, der løber fra Monte Perdido's bjergsider. Det har skabt et vildt landskab, der ofte leder tankerne hen mod Gran Canyon. 

Efter fire dage i Ordesa Nationalpark drager vi på vandringer i den mere ukendte naturpark Posets-Maladet. Vi bor i bjergbyen Benasque, der ligger lige i hjertet af naturparken. Området er med sine høje bjerge og talrige smeltevandssøer en vaskeægte naturperle, der blandt andet huser Pyrenæernes højeste bjerg Pico D’Aneto og Anetogletcheren i 3404 meters højde.

Har du mod på et vandreeventyr af de smukkeste og mest afsidesliggende ruter i De Spanske Pyrenæer, så er dette turen for dig. 

Dagsprogram

Dag 1. Afrejsedag
Vi flyver fra Københavns Lufthavn til Barcelona, hvorfra vi kører med bus til vores første hotel i Torla. Her er der indkvartering og fælles aftensmiddag samt præsentation af de næste dages program. 


Dag 2. Vandring ad ”Faja de Racon”
Allerede på den korte køretur op til Nationalpark Ordesa og dagens vandrerute, fornemmer vi landskabets storhed. Vandreruten snor sig gennem den imponerende Cotatuero-kløft. Vi bevæger os op ad den stejle bjergside og fanger Faja de Racon, der går rundt langs siden af bjerget. Heroppe i det åbne har vi en storslået udsigt ud over Ordesa-dalens gigantiske bjergformationer, der leder tankerne hen på Grand Canyon. Stien fører os ned til Salarons-kløften, og den sidste del af turen snor sig gennem et fredfyldt skovområde. Efter turen er der mulighed for at udforske Torla på egen hånd.


3-4


550 m


550 m


5 t


Dag 3. Rundtur gennem Ordesa-dalen til vandfaldet ”Cola de Caballo”
Dagens rute kandiderer til at være den smukkeste vandretur i løbet af ugen. Udsigten over Ordesa-dalen til toppen af Monte Perdido’s 3.176 m høje top skal ganske enkelt opleves. På dagens tur har du valget mellem 2 ruter, der begge leder frem til vandfaldet Cola de Caballo. Den ene rute følger den smukke Arazas-flod op gennem dalen og er den af ruterne, som langt de fleste turister benytter. Flere steder er der en fantastisk udsigt til floden og dens mange små vandfald. Ruten følger den samme vej tilbage fra vandfaldet, så har du ikke energi til at gå hele vejen, kan du snildt stoppe undervejs og følge gruppen, når den returnerer. En anden mulighed er at gå langs ”Faja de Pelay”, der betragtes som en af de smukkeste og mest imponerende ruter i Pyrenæerne. Turen er mere krævende og vi kommer hurtigt op i højden, hvorfra vi følger traversen de næste 7 km frem til Caballo-vandfaldet. Udsigten over Ordesa-dalen bliver ikke meget bedre herfra, men "Faja de Pelay" kan kun anbefales dem med ekstra god kondition. Begge ruter er ca. 21 km. Det er således en lang dag med mange timer i vandrestøvlerne.


4


1000 m


1000 m


8-9 t

Dag 4. Rundtur gennem Añisclo-kløften
I dag kører vi med bus mod vores næste hotel i den smukke middelalderby Aínsa. Undervejs gør vi holdt for at vandre ind i Añisclo-kløften - en fantastisk smuk og smal kløft med bratte bjergsider, hvor vand og vejr gennem århundreder har eroderet kalkstensklipperne bort og dannet et imponerende landskab af stenformationer, vandfald og bassiner. Stien er lidt som en rutsjebane med mange fald og stigninger. Flere steder åbner landskabet sig med storslået udsigt ud over Añisclo-kløften. Det er ikke uden grund, at dagens vandrerute er ”highly recommended” i Michelins rejseguide. Vandredistancen er i dag på ca. 4-5 km, da benene nok er en smule trætte efter gårsdagens tur. Tilbage i bussen går turen nu videre mod hotellet i Aínsa. Byen var engang ”hovedstad” i det lille kongerige Sobrabe og blev i 1100-tallet indlemmet i Aragonien. Efter vi er indlogeret på vores hotel, kan byen udforskes på egen hånd. Mon ikke flere finder vejen til den centrale plads, hvor man kan nyde udsøgt tapas og en velfortjent 'copa' vin? Vi afslutter dagen med en fælles middag på torvet i Ainsa.


3


250 m


250 m


2-3 t

Dag 5. Udsigter til Monte Perdido-massivet og Añisclo-kløften
I dag skal vi se mere til Añisclo-kløften. Først kører vi til ”Plana Canal” i 1750 meters højde, der er udgangspunkt for dagens vandrerute. Køreturen hertil forgår i terrænstærke køretøjer, da vejen er bjergterræn og det sidste stykke er ren grus og sten. Fra ”Plana Canal” vandrer vi langs kanten af Añisclo-kløftens bratte sider. I 2.000 m.o.h. er der fantastisk panoramaudsigt bl.a. til Monte Perdido. Efter dagens vandring på 10 km flytter vi hotel til byen Benasque, hvor vi har vores sidste tre overnatninger. Denne aften er middag på hotellet inkluderet.


3


580 m


580 m


5 t


Dag 6. Toppen af Pyrenæerne fra nordsiden af Aneto-massivet
Igen i dag går vi en fabelagtig vandredag i møde. Vi starter vores tur ved la Basurta i ca. 1900 meters højde og følger vandrestien frem til Forau de Aiguallut og Aiguallut-vandfaldet. Forau betyder hul eller krater på lokal dialekt, og først i 1931 fandt man ud af, hvor de store vandmasser fra vandfaldet forsvandt hen: Gennem underjordiske hulrum i undergrunden fosser vandet ud i den franske Carona-flod og løber derfra ud i Atlanterhavet. Efter vores frokostpause fortsætter vi med en langsom stigning gennem Renclusa-passet. Undervejs er der udsigt til Pico de Padera, der med sin sukkertop-facon ikke er til at tage fejl af. På den anden side af passet når vi frem til Renclusa-refugiet, som benyttes af bl.a. bjergbestigere på vej til Aneto-gletsjeren. Efter en lille afstikker på godt 1 km op til Renclusa-søen vender vi tilbage til refugiet. Herfra er der kun ca. 30 minutters let gang til la Basurta. Tilbage i Benasque er eftermiddagen til fri disposition. 


3


500 m


500 m


4 t


Dag 7. Rundtur til bjergsøerne Ibones de Bastisielles
Dagens vandretur i Estós-dalen starter med en kort køretur op til Aneto Campingplads. Herfra har vi kurs mod de to smeltevandssøer Ibones de Bastielles. Vi følger nu Estos-floden et godt stykke tid og efter ca. 5 km kommer vi frem til en sti, der zigzagger op i terrænet. Vi bevæger os næsten på tværs af højdekurverne, så der skal arbejdes for sagen. Ved den første af Batisielles-søerne holder vi en velfortjent spisepause. Har man ikke mod på mere, kan man tage en lang pause her, indtil gruppen kommer retur igen. Har man stadig god energi i benene, fortsætter vi en times tid gennem en skov af fyrretræer, der åbner op til vores mål: den store smeltevandssø Bastisielles. Udsigten her fra knap 2000 meters højde, hvor de mange bjergtinder spejler sig i søens klare vand, er alle anstrengelserne værd. Efter endnu en velfortjent pause går turen igen retur mod Benasque. Vi slutter dagen med en afskedsmiddag i Benasque.


4


780 m


780 m


5 t


Dag 8. Hjemrejsedag
En uges smuk vandring lakker mod enden, og fra Benasque kører vi til lufthavnen i Barcelona, hvorfra der er fly hjem til København. 

Sværhedsgrad (3) - 4

Her er der tale om ægte bjergvandring med enkelte dage, der både er lange og anstrengende. Vi har vurderet at turene primært er sværhedsgrad 4, men med enkelte dage hvor niveauet er på grad 3.

Som deltager må du derfor være i god fysisk form og have nogen vandreerfaring, hvis du vil have det fulde udbytte af turen. Terrænet er kuperet med mange op- og nedstigninger.

Generelt er stierne gode og veltrådte, men løse sten og ujævnt underlag må påregnes. Der er dog ingen særligt vanskelige eller balancemæssigt udfordrende passager, hvor det er nødvendigt at støtte med hænderne. Vandrestave kan anbefales, da de både giver støtte, balance og aflaster knæene.

Turen er en pionertur, hvilket betyder, at vi ikke har vandret ruterne med en gruppe før. (Vores danske vandreleder samt de lokale guider har vandret ruterne sammen). Der kan derfor forekomme ændringer i dagsprogrammet undervejs, hvis vores turleder vurderer at dette er til fordel for at turene kan gennemføres.

Indkvartering og forplejning

I løbet af ugen indlogeres vi på tre forskellige hoteller:

 • Hotel Villa Russel er det første hotel vi bor på i den idylliske bjergby Torla, der markerer porten til nationalparken Ordesa y Monte Perdido. Hotellet er rustikt bygget og værelserne er herligt u-korrente, men bekvemmelige, og hotellet ligger få skridt fra byens centrum. Værelserne er med eget bad og toilet.   
 • Hotel Villa Romanica ligger smukt placeret i Aínsa’s restaurerede middelalderkvarter. Her bor vi på dag 4 efter vores vandretur i Añisclo-kløften. Hotellet har en dejlig tagterrasse med betagende bjergudsigt. Værelserne er med eget bad og toilet.  
 • Hotel Aneto er et meget charmerende hotel i Benasque, der ligger midt i naturparken Postes-Maladeta. Her bor vi under de sidste 2 dages vandringer. Værelserne er både rummelige og bekvemme, med eget badeværelse og der er adgang til hotellets swimmingpool.

Turen inkluderer morgenmad alle dage, samt 4 x aftensmiddag i henholdsvis Torla, Aínsa og Benasque. Frokost og middage, der ikke er nævnt i programmet er for egen regning. Turlederen vil informere om muligheder for indkøb og aftensmåltider undervejs. 

Vejr

Generelt er vejret på den spanske side af Pyrenæerne forholdsvis tørt og varmt i løbet af sommeren. Selv i september måned sniger temperaturen sig let over de 20 grader. Dog, som altid i bjergene, skal man være opmærksom på, at vejret hurtigt ændrer sig. Der kan således være stor forskel på vejret fra dal til top, ligesom der kan være store variationer i vejret, alt efter hvor i Pyrenæerne man befinder sig. Vi tager afsted i september, hvor vejret er stabilt, behageligt, lunt og solrigt. Her er alle bjergpas og stier normalt åbne og fri for sne. 

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 27: Startdato 27.06.2020 varighed 7 nætter

Fra 11.998,- DKK

Uge 38: Startdato 12.09.2020 varighed 7 nætter

Fra 10.998,- DKK
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Flyrejse fra København til Barcelona tur/retur
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • Alle programsatte transporter og entreer
 • Dansk turleder
 • Lokal spansk/engelsktalende guide
 • Dækning af Rejsegarantifonden
 • Deltagerantal min.12 - max.21 pers.

Turleder: Lone Skriver

Rejsen gennemføres kun ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden