INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Vandring på Amalfikysten 6 dage

Vandreferie på egen hånd i Italien

Citruslunde, vin terrasser og middelhavsudsigter mellem Amalfi, Ravello og Positano. Her har I 6 dage til at opleve essensen af den klassiske amalfikyst. Forlæng med 2 nætter på Capri. 

In stock
Travel Code
VAI-033
En tur smuk forbundet med vandrestier og storslåede udsigter

Amalfikysten hører til en af de smukkeste kystlinier i Italien. Med en placering på den sydlige side af halvøen, sørger bjergkammen for læ for de kølige nordenvinde, og gør derfor klimaet mildt og godt selv de første og sidste måneder af sæsonen fra marts til november.

Denne tur er kendt som det klassiske besøg på den berømte kyst, og indeholder ophold i de to smukke og meget efterspurgte landsbyer Amalfi og Positano, der ligger klisteret op ad klippekysterne med deres farverige huse og små gader og stræder.
Vandringen foregår mellem kystens små stemningsfulde landsbyer med besøg i den fantastisk beliggende Ravello, med de kendte villaer og imponerende udsigter. I vandrer ad muldyrstier og på den berømte Sentiero degli Dei – Gudernes sti, hvor udsigten forklarer navnet.  

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Amalfi

Dagen er ankomst dag. Hvis tiden tillader det er det anbefalet at slentre en tur rundt i Amalfi, spise en is på den lille Piazza foran domkirken, eller måske en dukkert i det dybblå middelhav.
Overnatning i Amalfi

Dag 2. Vandring i terrænet over Amalfi
Vandring: ca. 10 km, 4,5 timer

Dagens vandring giver jer med det samme et billede af hvilken kultur- og naturperle denne kyststrækning er. I starter med at vandre op gennem de stille små gyder af Amalfi. Herfra tager en stigning jer op under smukke kalkstensklipper og videre til den lille bjergsby Pontone. Landsbyen var en del af det middelalderlige forsvarssystem, og troner flot over Amalfi. På den smalle højderyg, ligger ruinerne af Torre dello Ziro, med fantastisk udsigt ned over Atrani på den ene side og Amalfi på den anden.
For at komme ned til Amalfi igen, tager I turen gennem den historiske ”Valle dei Mulini” – Møllernes dal.
Turen tager jer gennem skoven, forbi resterne af de gamle papirmøller, der ligger ned gennem dalen. Forbi små vandfald og citronplantager. Lige som I rammer Amalfi ligger der et lille papirmuseum, hvor I kan lærer mere om områdets papir-historie.
Overnatning i Amalfi 

Dag 3. Besøg i Ravello
Vandring: ca. 7,5 km ca. 4,5 timer 

Det er muligt at tage en lokal bus op til den smukke, historiske landsby Ravello. Hvis man er frisk på udfordringen er det også muligt at gå turen, der består af 360 højdemeter udelukkende på små stier af trapper, men udsigterne på vej op gør det turen værd.
Ravello er en af de mest eksklusive landsbyer på Amalfikysten og har gennem tiderne været et yndet besøgsmål for kunstnere, forfattere, musikere og rigmænd.
Man mærker tydeligt stemningen hvis man giver sig tid til at besøge Villa Rufolo, der en periode var hjem for komponisten Wagner. Eller den imponerende Villa Cimbrone, med dens smukke have og en helt usammenlignelig udsigt fra ”evighedsteressen” over middelhavet. Når man står her, forstår man godt hvorfor malere gennem et århundrede har forsøgt at gengive udsigterne på deres lærreder. Entré til Villa Cimbrone og dens tilhørende blomsterpark er inkludderet i prisen.
Når I har taget jer tid i Ravello, går vandringen ned mod kysten. Stierne bringer jer gennem vin teresser og citruslunde, inden middelaldertrapper sender jer ned til Atrani, en smuk gammel landsby der ligger rundt om pynten fra Amalfi. De to byer smelter samme ad små stisystemer både under og igennem bjergryggen der adskiller dem.
Overnatning i Amalfi

Dag 4. Vandring ad Sentiero degli Dei til Positano
Vandring: ca. 9 km. 4,5 timer

I starter dagen med at fange en lokal bus op til Bomerano på Agerola plateauet. Det er fra udkanten af denne bjergby at den berømte Sentiero degli Dei – Gudernes sti starter. Denne vandrerute er en af de mest kendte i Italien, og ikke uden grund. 5-600 meter over havet, bugter den sig om bjergskråningerne med fantastiske udsigter over havet, og hele Amalfikysten med Capri i det fjerne. Stien har en fin bredde, og afskærmninger hvor det er nødvendigt. Men noget af det der er mest charmerende, er netop er den ikke er afskærmet helevejen. Det giver en frihedsfølelse og en særlig udsigt at vandre på denne sti, specielt forår og efterår, hvor besøgstallene er lavere end højsommeren.
På et tidspunkt møder I en sidesti, der fører til et smukt lille forladt kloster, San Domenico. Det var indtil 2004 beboet af munke, der dyrkede de små vin teresser, og dagligt vandrede op og ned ad bjerget efter fornødenheder. Klostret kan nemlig kun nås til fods. Afstikkeren til klostret er valgfri, og vandringen fortsætter ad Gudernes sti til landsbyen Nochelle. Kort efter vandrer I gennem Montepertuso, hvorfra trapper fører jer direkte ned i Positanos bilfrie stræder.
Overnatning i Positano

Dag 5. Vandring i baglandet over Positano
Vandring: ca. 11 km, 5 timer

I kan vælge at vandre tilbage op til Montepertuso, eller tage en af de lokale busser. Herfra starter en smuk rundtur i den øvre dal over Positano. I følger de oldgamle stier gennem småskove og forbi smukke udsigtspunkter op mod Santa Maria al Castello, - et gammelt fort der engang forsvarede den smalle dal mellem Amalfisiden og Sorrentosiden af halvøen. Herfra er der både udsigt over Salernobugten og Napolibugten. Herfra zigzagger standardturen atter ned gennem skoven mod Montepertuso og Positano.
Positano er udover Amalfi den mest populære og romantiske by på halvøen. Dens restauranter i strandkanten, små stræder med hyggelige butikker og farverige huse der står stablet op ad klippesiderne, gør landsbyen til et populært og velfotograferet besøgsmål.
Overnatning i Positano

Dag 6. Afrejse

Efter morgenmaden er der udchekning og hjemrejse.

 

Forlængelse på Capri kan tilkøbes

6. dag:  Fra Positano til Capri 
Fra stranden i Positano sejler der både direkte til Capri. Et besøg på øen kan anbefales, da du på den måde får set kysten fra søsiden. Skulle der af en eller anden grund ikke sejle både fra Positano i jeres rejseperiode, så sejler de fra Sorrento, som kan nås fra Positano med bus.
Transporten til Capri er ikke inkluderet. Prisen på sejlturen varierer alt efter hvilken bådtype, du vælger (ca. 8-22 Euro/vej).
I har to overnatninger på øen og får rutebeskrivelser til 2 skønne vandringer på den smukke ø. I skal selv tage bagagen med båden, men den transporteres fra Capri havn til hotellet.
Overnatning på hotel på AnaCapri

7. dag: Capri
Vandring på egen hånd efter udleverede rutebeskrivelser eller afslapning. 
Overnatning på hotel på AnaCapri

8. dag: Capri tilbage til fastlandet
Check-ud fra hotellet. Bagagen transporteres fra hotellet tilbage til havnen. 
Sejltur (ikke inkluderet) tilbage til fastlandet og hjemrejse. 

Sværhedsgrad 3

I vandrer på en bjergside, ad stier der bugter sig fra havoverfladen og op i ca. 600 m.o.h. Det betyder gode op og nedstigninger. Mange steder foregår højdemeterne på trappetrin. Stierne er typisk muldyrsstier, samt vandring ad små stræder i landsbyerne. Man skal være i almindelig frisk form, og klar på at gå på trapper.
Har man tendens til ømme knæ ved nedstigninger, kan vandrestave være en god hjælp. 
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link 

Indkvartering

I overnatter på almindelige turistklasse hoteller hoteller (af Italiensk 3-stjernet standard)  i henholdsvis Amalfi og Positano. Hotellerne er udvalgt efter beliggenhed og de er rene og pæne.

Der er morgenmad inkluderet på hotellerne, og de består typisk af en italiensk morgenbuffet med lidt af hvert. 
Der er masser af muligheder for at købe frokost langs vandreruterne, eller man kan købe ind til en picnic i henholdsvis Amalfi og Positano inden man begiver sig ud på dagens vandring. 
Der er ligeledes masser af restauranter i de to byer, så det er let at få sig et velfortjent aftensmåltid.

Hvordan kommer man frem

Det er ikke svært at komme til Amalfi, hvor turen starter.
Det letteste er at flyve til Napoli. Der går nogle direkte fly både fra København og Hamborg.
Alternativt kan man flyve til Rom.

Fra Roma Termini (Roms hovedbanegård) kører der hurtigtog til Napoli mange gange om dagen. Turen tager ca. 1,5 time. Desuden er der enkelte afgange hvor toget fortsætter til Salerno.
Ellers skifter man til et regionaltog i Napoli og kører herfra til Salerno (ca. 1 time).

Fra Salerno kører de blå Sitabusser lige til højre udenfor banegårdens hovedindgangen. De kører i hverdagene ca. hver halve time til Amalfi (søndage og helligdage lidt mindre), og turen tager ca. 1 time. Husk at købe busbilletten i kiosken inden I står på bussen – og husk at stemple den i bussen ved påstigning. Alternativt kan man hyre en taxa direkte fra banegåden til Amalfi (der er 25 km).

Bestil

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet

StartdatoVarighedPris pr. person 
17-10-2019 - 31-10-20195 nætter3.798,- DKKBESTIL
StartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
17-10-2019
-
31-10-2019
53.798,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Startdage: Alle ugens dage. 

Inkluderet i prisen

  • 5 overnatninger i dobbeltværelse 
  • 5 x morgenmad
  • Bagagetransport mellem hotellerne
  • Entrebillet til Villa Cimbrone i Ravello
  • Rutebeskrivelse på engelsk
  • Detaljerede kort
  • Nødnummer til lokal partner


Ikke inkluderet i prisen

  • transport fra/til Danmark
  • Lokale busbilletter på 3 vandredage (ca.2-3 Euro/billet)
  • evt. lokale turistskatter på hotellerne 

Obs: Vi anbefaler altid at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Genius Loci og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om Genius Loci her www.genius-loci.it

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden