Vandring på den smukke ø La Palma

Vandreferie på egen hånd i Spanien | Sværhedsgrad 3-4

Den kanariske ø La Palma går også under navnet La Isla Bonita, som betyder den smukke ø. Landskabet er utroligt fascinerende og indbyder til skønne vandreoplevelser.

In stock
Travel Code
VAI-047
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Eksotisk vandrerute omgivet af skov, klippekyster og vulkaner
blue encircled check Oplev historiske og kulturelle perler i Santa Cruz
blue encircled check Smag på lokale delikatesser som den udsøgte gedegryde i sauce
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

La Palma er en lille ø vest for Tenerife, der udgør en del af de Kanariske Øer. Øen rummer mere end 1000 km vandrestier omgivet af den oprindelige laurbærskov, rå klippekyster og vulkankrater, og af denne grund er La Palma også et paradis for vandreentusiaster. Udover fantastisk natur byder øen også på masser af kultur og historie, da La Palmas hovedstad, Santa Cruz, har været et sandt mekka for købmænd i sin tid, hvilket byen stadig bærer præg af. Øen er utrolig grøn og frodig og minder på mange måder om Madeira.

Den Kanariske Ø, La Palma, er et fænomenalt sted at tage på vandreferie, uanset hvornår på året du gerne vil rejse. Temperatun ligger nemlig typisk imellem 20-30 grader afhængigt af årstiden. Her er over 1000 km vandrestier, og I vandrer både i den oprindelige laurbærskov, langs de rå klippekyster, på kanten af den store vulkan, nede i bunden af vulkanen og i fyrreskoven på den sydlige ende af øen. 

Glæd dig til en vandreoplevelse af de helt store blandt La Palmas vidundere!

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Santa Cruz 
Ved ankomst til ”La Isla Bonita” (Den Smukke Ø) bliver du transporteret fra lufthavnen til dit første hotel i øens hovedstad, Santa Cruz. Denne fascinerende by tiltrak i sin tid flamske købmænd, hvis imponerende paladser nu huser museer og butikker. Glæd dig til at udforske de brostensbelagte gader og ”Calle Real” samt de grønne pladser og det fristende madmarked. Du kan også gå en tur rundt i smukke Santa Cruz, som er berømt for sine ikoniske balkoner og sit livlige café- og restaurantmiljø, inden du stopper for at spise middag et sted i byen. 

Overnatning i Santa Cruz

Dag 2: Det nordlige øst 
Vandring: Ca. 14 km, + 835 m/ - 690 m 
Dagen starter med en kort bustur til Los Sauces, hvor vi følger dagens vandrerute kaldet GR130, langs kysten og krydser spektakulære kløfter med en betagende udsigt over havet. Vandreruten bærer præg af smukke udsigter og går gennem avocado- og mangohaver, små vinmarker og bananplantager, indtil du når destinationen Puntallana. Ved kioskerne i hovedtorvet i Puntallana kan du forfriske dig med en god øl, inden du vender tilbage til Santa Cruz. Bussen (linje 100) kører hver time. 

Overnatning i Santa Cruz

Dag 3: Laurbærskoven fra Los Tilos til Barlovento 
Vandring: Ca. 11 km, +650 m/ -570 m 
Igen starter dagen med en kort transfer; denne gang til Los Tilos-Skoven, hvor der findes et spektakulært 40 m højt vandfald omgivet af frodig vegetation. Besøgscenteret her er et besøg værd og giver fascinerende oplysninger om den endemiske flora og fauna, der findes i skoven. Vandreruten stiger først op til udsigtspunktet, Las Barandas, og fortsætter gennem den fænomenale kløft ad La Herradura, hvor der findes utallige kæmpebregner og hundredårige træer. Efter at du har forladt Laguna de Barlovento bag dig, slutter ruten ved indkvarteringen i Barlovento. 

Overnatning i Barlovento

Dag 4: Langs GR130 fra Barlovento til Franceses 
Vandring: Ca. 10 km, +647 m/ -860 m
I dag starter ruten ved dit hotel. Efter morgenmaden vil skiltene på GR130-ruten føre dig til La Tosca, en malerisk landsby med enorme og specielle drageblodstræer, hvorfra der er en formidabel udsigt over hele nordkysten. Stien fortsætter og krydser områder med frugtplantager, indtil den når Gallegos, en idyllisk, landlig enklave beliggende på en skråning 300 m over havet. Her kan du nyde en god frokost i Marleney-baren, inden du fortsætter til Franceses. Nu er det tid til at krydse en af de mest spektakulære kløfter, inden ruten slutter. Du kører retur til Barlovento med offentlig transport. 

Overnatning i Barlovento

Dag 5: Det høje nord – vandretur til Roque del Faro
Vandring: Ca. 9 km, +1140 m/ -626 m 
Efter en kort transfer til Franceses følger du GR130-ruten, der går stejlt ned mod havet og derefter tager en zigzaggende opstigning mod El Tablado - en landsby, der har bevaret en dejlig charme. Her er der en lille kro, hvor du kan få en forfriskende drink, inden du begynder opstigningen til Roque Faro. Ruten GR130 giver plads til PR LP 9.1-ruten, der er cirkulær i sin natur og krydser frodige og usædvanlig grønne landskaber. Når du når Roque Faro, finder du den legendariske tasca Casa Reyes, hvor den udsøgte gedegryde i sauce giver dig mulighed for at genfinde dine kræfter efter den ubarmhjertige stigning. En tasca er et spisested, hvor der serveres autentiske portugisiske eller spanske retter. Du kører tilbage til hotellet med offentlig transport (buslinje 120) til Barlovento. 

Overnatning i Barlovento

Dag 6: Vandring på kraterkanten – Caldera de Taburiente 
Vandring: Ca. 12 km, +598 m/ -1086 m 
Dagen starter med en 1 times transfer for at gå en spændende del af GR131-ruten fra det højeste punkt i Roque de los Muchachos, langs krateret Caldera de Taburiente, til Pico de la Nieve. Ruten har en betagende udsigt over hele øen, og stierne i de høje bjerge snor sig rundt i det klippefyldte landskab. I det fjerne kan du se toppen af Spaniens højeste bjerg, Teide på Tenerife, der dukker op i horisonten 3750 m over havets overflade. Efter en blød nedstigning køres du til La Palmas hovedstad, Santa Cruz. 

Overnatning i Santa Cruz

Dag 7: Den vulkanske sydlige del ”Ruta de Los Volcanes" 
Vandring: Ca. 17,3 km, + 632 m/ - 1376 m 
I dag kan du tage på en uforglemmelig vandretur langs ”Ruta de Los Volcanes”. Her navigerer du rundt på en række vulkaner i den sydlige del af øen, hvor nogle af dem har været i udbrud for kun få år siden. Dette er turens længste vandrerute, og selv om det indebærer en betydelig nedstigning, er det en meget populær og velmarkeret sti, der følger GR131-ruten fra start til slut. 

Overnatning i Santa Cruz

Dag 8: Afrejse 
Hvis du har tid inden dit fly, kan du tage en lille tur rundt i Santa Cruz, hvor du kan se imponerende paladser, som i dag rummer museer og butikker, samt Calle Real. Dette vil være den perfekte afslutning på din tur på La Isla Bonita, La Palma.  

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3-4

down v arrow

Turen kategoriseres som grad 3-4, da det er bjergterræn med en del højdemeter både op og ned. Nogle dage mest nedad. Mange steder er stierne veltrådte brede stier, og nogle steder er de mere smalle og ujævne. 

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

down v arrow

I bor på forskellige små 3* hoteller med morgenmad inkluderet. I skal til start bo 2 dage på Hotel El Galeón i Santa Cruz, øens hovedstad. Her er der massere af flotte bygninger, museer og lækre cafeer. Efterfølgende skal i bo 3 dage i Barlovento på Hotel La Palma Romántica, hvor i træder direkte ud på vandrestien. De sidste 2 nætter er i tilbage i Santa Cruz og skal bo på Hotel Holiday Time.

Det anbefales at proviantere til vandreturene i lokale supermarkeder i overnatningsbyerne. Det skyldes at der er begrænsede muligheder undervejs.

OBS: disse er ikke en garanti, ved udsolgt på de nævnte hoteller, bookes andre af samme standard.

Klima

down v arrow

Der er to forskellige klimazoner på La Palma, hvilket betyder, at den nordvestlige del af øen typisk har lidt lavere temperaturer og er lidt mere frodig end den sydøstlige, der typisk er varm og tør året rundt.
Der kan dog opleves meget lokale vejrskift. Gråvejr og høj solskin kan godt være adskilt af blot få kilometer.
Badevandet på La Palma svinger typisk mellem 18 og 23 grader fra vinter til sommer.

Klima

Hvordan kommer man frem

down v arrow

Man flyver til lufthavnen Santa Cruz de la Palma.

Der er inkluderet transfer fra lufthavnen Santa Cruz de la Palma til første hotel i Santa Cruz, samt returtransfer tilbage til lufthavnen ved hjemrejsen.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 9.398,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 5.898,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

  • Hver dag i sæsonen

Prisen inkluderer:

  • 7x overnatning inkl. morgenmad 
  • Alle beskrevne transfers med hhv. taxi/offentlig bus inklusive fra/til lufthavnen på La Palma
  • Bagagetransport
  • Infomøde
  • Detaljerede rutebeskrivelser på engelsk og kort
  • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

  • Transport fra/til Danmark
  • Evt. lokale turistskatter på hotellerne 

3-sengs værelse:

  • På forespørgsel

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Natour, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Natour. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden