Vandring på Færøerne

Færøerne | 8 dages vandring med lejet bil | Sværhedsgrad 1-2

Kom med på en vandreferie i de helt rigtige omgivelser! Vandring på Færøerne er noget helt specielt, da du er omgivet af enestående natur, hvor end du går.

In stock
Travel Code
VAI-063
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOplev Færøernes uspolerede landskaber
blue encircled checkSmag på færøske delikatesser
blue encircled checkBesøg havnebyen Tórshavn og verdens ældste parlament
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Færøerne er det ideelle rejsemål for dig med hang til natur og friluftsoplevelser. Det er et usædvanligt sted at rejse, da afstanden til den enestående, foranderlige, imponerende, på en gang vilde og rolige natur er meget lille, uanset hvor på Færøerne, du befinder dig. Det mere udfordrende terræn nås kun til fods, og en oplagt måde at udforske øerne på er derfor at vandre omkring på dem. Der er vandrestier på alle øerne. Nogle af vandrestierne er markerede med "varder", der fungerer som vejvisere for vandrende mellem bygderne.

Færøerne er lig med fantastisk natur, en fascinerende historie og et rigt kulturliv. Det afvekslende vejr med regn, dis, varme og solskin giver enestående naturoplevelser, og mødet med de gæstfrie indbyggere er en væsentlig del af oplevelsen. Der er fugle og får, uberørt natur og isolerede bygder. Der er stilhed, der kun brydes af brusende vandfald og øredøvende brænding.

Vi har sammensat en pakke, der giver dig en dejlig uge fyldt med varierende vandreture. Vi tilbyder et program med detaljerede rutebeskrivelser, men du bestemmer selv farten og kan tilrettelægge og tilpasse programmet efter ønsker og behov.

Kort

down v arrow


*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Færøerne
Vandring ca. 1,5 time - ca. 3,5 km
Efter ankomst vil din lejebil stå klar til dig i lufthavnen. Første stop er Hotel Vágar, som ligger kun 200 meter væk fra lufthavnen. Her skal du overnatte de første to nætter.

Vi anbefaler, at du starter denne uge med en tur over bjerget fra Bøur til Gásadalur. Gásadalur har – indtil bygden fik tunnel i 2006 - været en af de mest isolerede bygder i landet. Det er vanskeligt at komme til bygden fra søsiden, og der har indtil 2006 ikke været nogen vej til biler. Derfor var stien, du kan følge, den eneste forbindelse til andre bygder, når man skulle dertil for at handle eller ordne andre ærinder. På den første strækning er stien stejl og løber tæt ved fjeldkanten. Her er der en enestående udsigt over Sørvágsfjørður, Tindhólmur, Gáshólmur og øen Mykines.
Du overnatter på Hotel Vágar.

Dag 2: Mykines
Vandring ca. 5,5 km - 356 højdemeter
Dagen kan bruges på en tur til den fantastiske fugleø Mykines, som også er bilfri. Du vandrer op på toppen af øen, som er kendt for dens udfordrende rute og rige fugleliv. Det er mest søpapegøjer og suler, som er attraktionen her, men måske ser du også nogle nysgerrige sæler. Færge og guidet tur kan tilkøbes.

Færgen til Mykines opererer mellem d. 01.05 – 31.08 – rejser man uden for denne periode er der en alternativ rute, som går til Fjallavátn.
Du overnatter på Hotel Vágar.

Dag 3: Ásmundarstakkur
Vandring ca. 4,8 km - 999 højdemeter
Efter gode dage i Vagár skal du nu videre til Suðuroy, som er Færøernes sydligste ø. Du kører til Torshavn og tager derefter færgen til Suðuroy. Turen tager ca. 2 timer. (ikke inkl.)

Når du ankommer til Tvøroyri – hvor færgen lægger til – kører du til Brim B&B, hvor du skal sove de næste 2 nætter.
Efter du er kommet godt på plads, venter din første vandretur på øen. Ásmundarstakkur byder på en fantastisk natur med stejle klipper. Du vil have en fantastisk udsigt over Ásmundarstakkur fra den nærliggende klippekløft Rituskor. For at komme til Rituskor, skal du krydse en kort træbro. At krydse broen er ikke for sarte sjæle. Det kræver lidt mod, men er det hele værd, når du står på broen og nyder den fantastiske udsigt.  
Du overnatter på Guesthouse BRIM.

Dag 4: Hvannhagi
Vandring ca. 3 timer - 7 km
I dag har du endnu en smuk vandretur på Suðuroy i vente.
Hvannhagi ligger nord for Tvøroyri. Her ser du havet og Lítla Dímun, som er Færøernes eneste ubeboede ø. Hvannhagi rummer ekstraordinære landskaber, som er ret nemme at nå, når du er på Suðuroy. Midt på øen ligger en sø, der har eksisteret siden Istiden. Det mangfoldige plante- og dyreliv, naturskønne udsigter og ekstraordinære landskaber har gjort Hvannhagi til et populært vandremål.
Du overnatter på Guesthouse BRIM.

Dag 5: Den gamle bydel i Tórshavn
I dag skal du med færgen tilbage til Tórshavn, hvor du nu skal bo de næste tre nætter. Du bor nede i byen på Hotel Djurhuus. Efter du er kommet godt på plads, kan du vandre gennem den gamle bydel. Tinganes er den ældste del af hovedstaden på Færøerne. Blandt dets græstækkede huse finder du lagmandens kontor og andre regeringsbygninger. Disse brostensbelagte gader er åbne for offentligheden. Gå rundt om de røde huse, og du vil se skilte som “Finansministeriet” og “Udenrigsministeriet” på dørene.
Du overnatter på Hotel Djurhuus.

Dag 6: Vandretur på Nólsoy-Borðan
Vandring ca. 5 timer - 6 km
I dag skal du med færgen til Nólsoy. Turen tager 30 min. (ikke inkl.)
To fyrtårne er i den sydlige ende af Nólsoy. Den mindre, placeret på Borðutanga, kan ses fra Tórshavn. Det større fyrtårn er et af de kraftigste i verden, og lyset kan ses langt ude på havet. Fyrtårnet stod færdigt i 1893, og dets spejl var dengang et af de største i verden af sin slags. Tæt på fyret ligger en række huse, hvor fyrmesterne og deres familier boede. Under anden verdenskrig boede britiske soldater på Borðan, og rester fra deres bygninger er stadig at se.
Du overnatter på Hotel Djurhuus.

Dag 7: Vandretur fra Tórshavn til Kirkjubøur
Vandring ca. 3 timer - 7 km
I dag vandrer du fra Tórshavn til den lille bygd Kirkjubøur.
Denne punkt-til-punkt rute er en moderat udfordrende rute, som er populær til fugleudkig, vandreture og gåture. For at komme retur kan du tage bybus 5 – eller tage bussen derud og vandre hjem igen.
Du overnatter på Hotel Djurhuus.

Dag 8: En sidste vandretur inden hjemrejse
Vandring ca. 2-3 timer - 5 km
Afrejsedag. Før du rejser hjem til Danmark, kører du fra Tórshavn mod lufthavnen. Når du ankommer til Miðvágur – bygden inden lufthavnen – parkerer du bilen og vandrer ud til Trælanípa (Slavebjerget). Sørvágs-søen er den største sø på Færøerne. Her får du en fantastisk udsigt, som du sent vil glemme. Derudover har du også udsigt til Bøsdalafossur-vandfaldet, der løber fra søen ud i havet. Stien fører dig også til Trælanípa, som er en klippevæg, der rejser sig 142 meter lodret fra havet. Turen er let og terrænet er næsten helt jævnt.

Denne uge med mange fantastiske vandreture er kommet til ende. Bilen afleveres i lufthavnen ved afrejse.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 1-2

down v arrow

Denne vandretur er kategoriseret som en sværhedsgrad 1-2.
Turen kræver ikke, at du er en erfaren vandrer, og kan klares af alle med en almindelig kondition.
Stierne vil være velholdte, men der vil være enkelte op- og nedstigninger.
Dagene byder på maksimalt 5 timers vandring på markerede stier, hvilket refererer til den gennemsnitlige gangtid.

Indkvartering

down v arrow

Undervejs på rejsen bor du på forskellige hoteller og gæstehuse.
De første to nætter overnatter du på Hotel Vágar, et 3* hotel, der kun ligger få minutters gang fra lufthavnen.
Efterfølgende skal du bo to nætter på det hyggelige Guesthouse Brim, som er centralt beliggende på øen Suðuroy - tæt på forretninger og oplevelser.
Til sidst på rejsen indkvarteres du på Hotel Djurhuus, et moderne hotel med udsigt over fjorden og øen Nólsoy.

OBS: disse er ikke en garanti, ved udsolgt på de nævnte hoteller, bookes andre af samme standard.


Vejr og klima

down v arrow

Vejr og klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Du flyver til Vágar lufhavn.
Her får du din lejebil, som du kan bruge under hele rejsen, og derefter finder du hen til dit starthotel i Vágar.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 13.098,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 9.798,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Vi tager forbehold for prisændringer og tilgængelighed. Vi gør samtidig opmærksom på, at hotelprogrammet kan blive ændret i forhold til ledighed. 

Afrejsedato:

 • Hver dag i sæsonen fra d. 15.03 - 31.10

Inkluderet i prisen:

 • 7 nætter på hotel inkl. morgenmad
 • 8 dages billeje i bilkategori A (Kia Picanto, Hyundai i10 eller lign.) inkl. fri kilometer, forsikring (CDW, PAI og TP - selvrisiko på 9.000 kr. pr. skade), lufthavnsafgift og moms
 • Digitalt kort og vandremateriale
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport t/r fra Danmark
 • Færger
 • Tunnel og vejafgifter
 • Evt. turistskatter
 • Tillæg for solorejsende

Tilkøb: (se priser ved bestilling)

 • Reduktion af selvrisiko (Reducerer selvrisikoen til 0-2.000 kr. pr. skade)
 • Opgradering af bil til en anden kategori
 • Ekstra nætter
 • Færgebillet og guide på Mykines

  Agentforbehold:

  Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Make Travel, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Make Travel. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.


  Vigtig information vedr. enkeltværelsesbestillinger:
  Den angivne enkeltværelsespris er baseret på, at min. 2 personer rejser sammen. Rejser du alene, og derved f.eks. skal have egen transport og egen bagagetransport undervejs på rejsen, tillægges enkeltværelsesprisen et gebyr for solorejsende.

  Gå til toppen af siden