Bestil

Vandring rundt om Cap Corse

Korsika | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Klassisk korsikansk vandreferie mellem små landsbyer på halvøen Cap Corse i den nordligste del af Korsika. Oplev det øde landskab blandet med hyggelige byer og skønheden ved Korsika.

In stock
Travel Code
VAI-016
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev et sandt vandreparadis i den nordligste del af Korsika
blue encircled check Indkvartering på små, hyggelige hoteller langt fra masseturisme
blue encircled check Passér små landsbyer, smukke sandstrande og gamle klostre
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Halvøen Cap Corse i toppen af Korsika kaldes også ”øen på øen”. Området er et sandt vandreparadis med så meget, som er typisk for Korsika. Gamle landsbyer i bjergene og langs kysterne, klippekyst og sandstrande, 500 år gamle genovesiske udkigstårne og den hårdføre lave kratbevoksning makien.

Turen starter i den lille men travle havneby Macinaggio i nordøst og følger først kysten rundt om toppen forbi Barcaggio og Centuri før turen går ind over bjergene og så ud til kysten igen. I passerer gamle landsbyer, hvor det er som om tiden har stået stille i århundreder, og I overnatter på små hyggelige hoteller langt væk fra masseturismens hovedstrøg. I slutter turen af i den hyggelige badeby Saint Florent, der emmer af fransk og korsikansk stemning med fortovscaféer, hvor man kan nyde en god kop kaffe og en pastis, mens man betragter de lokale mænd spille boule. 

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Korsika
Vandring ca. 6 km/2,5 timer, +250 m/-250 m
Ankomst til Korsika og videre rejse til Macinaggio, en dejlig havneby.
Slap af ved hotellets pool eller få rørt benene lidt på en gåtur ad den historiske sti til landsbyen Rogliano, inden det bliver tid til at gå ud og spise på en af de dejlige restauranter i denne søvnige badeby.

Dag 2. Macinaggio til Barcaggio
Vandring ca. 15 km/5,5 timer, +45 m/-450 m
I følger toldervejen, der er en jordsti langs kysten rundt om nordspidsen af Cap Corse. I kommer gennem et bemærkelsesværdigt landskab, og den første del af turen er præget af smukke strande, klitter og lav maki. Undervejs passererer I forladte genovesiske udkigstårne, som fortæller historien om hvordan man prøvede at beskytte øen mod udefrakommende pirater. Det er et øde landskab, hvor man det meste af vejen har fred og ro og flotte udsigter over havet.  Tag badetøjet med så I kan tage en svalende dukkert undervejs. I overnatter på et lille hotel tæt ved stranden i Barcaggio.

Dag 3. Barcaggio til Centuri
Vandring ca. 11 km/4,5 timer, +500 m/-500 m
I dag fortsætter i ad toldervejen, som i dag bliver lidt mere udfordrende og med mere varierede landskaber og mere klippefyldte kyststrækninger. Efter endnu en flot dags vandring gennem det øde terræn med panoramaudsigter når I frem til den lille fiskerlandsby Centuri og jeres hotel der har udsigt over havnen.

Dag 4. Centuri til Luri
Vandring ca. 13,5 km/5 timer, +900 m/-500 m
Turen går i dag væk fra kysten og ind i baglandet. Efter en længere opstigning til 365 moh passerer I den gamle kornmølle Moulin Mattei og fortsætter op mod vindmølleparken på højderyggen. Heroppe fra har I fantastiske udsigter mod nord og vest. I fortsætter forbi klostre, gamle miner og kapeller, inden I når frem til det gamle genovesiske udkigstårn Seneque, et af de få der ikke ligger langs kysten men inde i landet.
I overnatter i en bjerglodge på en bakkekam lige nedenfor udkigstårnet og ovenfor bjerglandsbyen Luri.

Dag 5. Luri til Canari
Vandring ca. 14 km/6,5 timer, +850 m/-750 m
Fra Seneque fortsætter vandreturen et stykke langs kammen, hvor de fantastiske udsigter over landsbyerne langs kysten fortsætter. I passerer oldgamle bautasten, som vidner om øens gamle historie, inden det går ned ad bakke mod landsbyen Canari, der ligger tæt på kysten.

Dag 6. Canari – Nonza – St Florent
Vandring 12,5 km/5,5 timer, +650 m/-780 m
Fra Canari fortsætter turen sydover. Landskabet er dramatisk og kontrastfyldt. I krydser en genovesisk bro, før I når til bjerglandsbyen Ogliastro. Herefter skifter landskabet til den karakteristiske maki. I passerer små kapeller, inden nedstigningen til den maleriske by Nonza, der er en af Korsikas ældste byer. I er et stenkast fra kysten men stadig 167 meter over havets overflade. Fra Nonza er der en flot udsigt udsigt ned til den sorte stenstrand mod nord. Besøg evt. det gamle udkigstårn bygget af grøn skiffer. Vandredagen slutter med transfer til Saint Florent.

Dag 7. St. Florent
Vandring 13 km/4,5 timer, +100 m/-100 m
Brug den sidste dag til at besøge byens citadel eller til afslapning på hotellet, i byen eller ved stranden. Vil I have en ekstra vandretur med, så tag rutebåden fra havnen i St Florent til Lodu-stranden (ikke inkl.). Det turkisblå vandet er krystalklart og stranden utroligt smuk med hvidt sand. I kan evt. lave en afstikker over til den måske endnu smukkere Saleccia-strand, inden I vender snuden mod St Florent. Undervejs passerer I Punta Mortella fyrtårnet og det gamle udkigstårn.

Dag 8. Hjemrejse
I kan tage en taxa til lufthavnen for hjemrejse.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Turen foregår på en blanding af smalle og brede stier med forskelligt underlag. Nogle gange på jordstier, klipper og asfalt. Enkelte passager på vestkysten kan måske være udfordrende for nogle men kan dog ikke karakteriseres som teknisk krævende. Distancerne er 11-15 km, hvilket kræver ca. 4-6 timers vandring pga. højdemeterne.

Indkvartering

down v arrow

Alle nætter er på små hyggelige hoteller. På nogle af hotellerne er morgenmad inkluderet, hvor der på andre er halvpension med. 

Klima

down v arrow

Klima

Transport

down v arrow

Det er muligt at forespørge på fly t/r fra København og Billund til Bastia/Korsika. Dette kan du gøre, når du bestiller rejsen.

Ønsker du et skræddersyet tilbud inklusive fly t/r, kan du udfylde en rejseforespørgsel øverst på siden.
 

OBS. Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du selv arrangerer fly til destinationen.

Færgetransport:
Det er muligt at sejle til Korsika fra Livorno eller Nice.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Vandring rundt om Cap Corse
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

Alle dage i sæsonen.

Prisen inkluderer:

  • 7 x overnatning
  • Forplejning: 7 x morgenmad, 3 x aftensmad (dag 2, 3 og 5) , 1 x picnic (dag 4)
  • Bagagetransport
  • Kort og rutebeskrivelse på engelsk.

Ikke inkluderet i prisen:

  • Flyrejse Danmark-Korsika tur/retur
  • Evt. turistskatter.

Tilkøb

  • Transfer fra Bastia lufthavn til Macinaggio
  • Transfer fra St. Florent til Bastia lufthavn

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Corsica Aventure, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Corsica Aventure. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden