Vinmarker og slotte langs Rhinen

Tyskland | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Utallige slotte og fæstninger samt den berømte Lorelei klippe der smykker Rhinens bredder. Glæd dig til at vandre blandt vinmarker og besøge smukke kendte vinbyer som Rüdesheim.

In stock
Travel Code
VAI-028
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOplev Rheinland-Pfalz, optaget på UNESCOs verdenskulturarv
blue encircled checkVinsmagning i den smukke by Lorch
blue encircled checkMulighed for svævebanetur med udsigt til det store flodkryds
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon4-7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Rhinen er en af Europas længste floder, og denne vandreferie i Tyskland udfolder sig i den mest romantiske del af Rhinen, som er udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO. Rheinland-Pfalz regionen ligger temperaturmæssigt i en lun lomme, og er derfor også Tysklands største producent af vin. I løbet af turen vil I møde et utal af slotte, borge og ruiner, hvilket giver den smalle strækning med stejle skråninger sit helt specielle udtryk. Her finder du også Lorelei klippen, som blev mange sømænds ulykke. Rüdesheim er en af Tysklands mest kendte og populære vinbyer med hyggelige gader, og i Koblenz løber Rhinen sammen med en af de andre store floder, Mosel.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst
Ankomst til Rüdesheim.
Rutebeskrivelser udleveres på starthotellet.

2. dag. Til Lorch
Vandretid: 5,5 timer, 21 km, højdemeter +660/- 680m
Tag kabineliften op af flodens stejle skrænter og nyd udsigten ud over Nahe flodens udmunding i Rhinen. På modsatte side af floden ligger byen Bingen, som er fødested for den kendte Hildegard von Bingen (1098-1179), der var forud for sin tid, da hun som kvinde manifesterede sig inden for healing, filosofi og forfatterskab samt blev en indflydelsesrig nonne. Vandring i vinområdet hvor flere af landsbyerne er præget af karakteristiske bindingsværkshuse. 
Indkvartering i Lorch og vinsmagning. 

3. dag. Til Dörscheid/Kaub
Vandretid: 4,5 timer, 13 km, højdemeter +/-460m
Vandringen byder igen på smukke udsigter over floddalen. Kort efter afgang fra Lorch ses på modsatte bred de farverige huse i Bacharach, der spejler sig i floden. I løbet af dagen passeres en af de mest spetakulære Rhin-borge, den femkantede Pfalz, som ligger på en lille ø i flodens rivende strøm og blev bygget som toldstation i 1327. Endemålet er en af de små vinavler landsbyer Kaub eller Dörscheid, hvor der er indkvartering. 

4. dag. Til St. Goarshausen
Vandretid: 6 timer, 19 km, højdemeter +590/-620m 
I dag venter et af områdets meget kendte steder, nemlig Lorelei klippen. Sagnet fortæller at den smukke, lyshårede kvinde - Loreleis sang ofte var skyld i skibes forlis. Det skal dog siges, at Rhinen netop på dette sted er ret smal og med kraftig strøm. Ved klippen er der et besøgscenter, hvor man kan blive klogere på sagnet, historie, natur og geologi. På klippekanten oven over St. Goarshausen venter en formidabel udsigt ned i floddalen og ikke mindre end 3 fæstninger på udforskning. 
Indkvartering i nærheden af St. Goarshausen. 

5. dag. Til Kamp Bornhofen
Vandretid: 6 timer, 21 km, højdemeter +690/-700m
På modsatte side af floden har I kunne betragte byen St. Goar, som kravler op ad bjergsiden med ruinerne af den store fæstning Rheinfels øverst. Vandring på idylliske stier gennem små landsbyer langs flodbredden. I kommer forbi de to borge, Liebenstein og Sterrenberg, som er to "fjendtlige brødre" fra det 12. og 13. århundrede. I Kamp Bornhofen finder I mange aktiviteter bl.a. udendørs svømmeanlæg, skibs- og historisk museum og byen er også kendt for sin pilgrimskirke og kloster for Jomfru Maria.
Indkvartering i Kamp Bornhofen. 

6. dag. Til Braubach 
Vandretid: 5,5 timer, 17 km, højdemeter +/-620m  
Kort efter Kamp Bornhofen slår Rhinen en stor sløjfe og ligner på det nærmeste fire søer i stedet for en flod. Ved Boppard, som ligger på modsatte bred, er det muligt at tage en svævebane over floden. I kommer forbi Dinkelholder møllen og den nyrenoverede Marksburg fæstning. Braubach har bevaret sine bymure og bindingsværkshuse og har flere historiske ting at se på. 
Indkvartering i Braubach.

7. dag. Til Koblenz
Vandretid: 5,5 timer, 20 km, højdemeter +/-680m
Ved Lahnstein krydses en af Rhinens bifloder og opstigningen til Westerwald begynder. I løbet af dagen kommer I forbi endnu et par højdepunkter så som Ruppertsklamm, en dramatisk slugt, og det store flodkryds, hvor Mosel møder Rhinen ved Deutsches Eck. Her er det muligt at få en tur i svævebane og se hele sceneriet fra oven. Koblenz er anlagt af romerne og i den indre by kan man stadig se omridset af den romerske fæstning. En slentretur i gaderne og en kaffe eller øl på en café kan anbefales.
Indkvartering i Koblenz.

8. dag. Hjemrejse
Afrejse fra Koblenz, hvis I ikke har bestilt ekstra nat.

Forkortet version af turen (5 dage/4 nætter): 
Vi har mulighed for at booke turen som skrevet i programmet fra dag 1-4. Derpå vil dag 5 være hjemrejsedag med tjek ud fra hotellet i St. Goarshausen. Turen vil samlet være 5 dage/4 nætter. 

 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Vandringerne foregår på stier mellem vinmarkerne, mere afsides vandrestier og gamle ridestier. Skråningerne ned til floden er rimeligt stejle og der vil være etaper på op til 700 højdemeter om dagen. Dagsvandringerne ligger mellem 15-24 km.
Denne tur er en individuel vandreferie og I er derfor uden turleder og skal kunne orientere jer via kort og rutebeskrivelser (fortrinsvis fotos).
Rutebeskrivelser på engelsk og kort udleveres på første hotel.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter her.

Indkvartering

down v arrow

Ophold på turistklasse hoteller, rene og pæne af standard 2-3*. Turen er inkl. morgenmad.
Det anbefales at købe ind til frokost i butikkerne omkring indkvarteringerne, før man starter dagens vandring. Evt. kan man spørge på hotellet, om de kan lave en madpakke.

Vandring med hund

down v arrow

På denne tur er det muligt at medbringe sin hund. Dette kræver dog at der er ledigt på de hoteller som velkommer hunde. Der skal betales et gebyr for hunden lokalt, som ligger på ca. 10-15 EUR pr. nat. Hunden må ikke opholde sig længere tid alene på hotelværelset, og skal føres i snor når den er med på vandringerne. Herudover skal hunden have mundkurv på ved brug af offentlig transport og evt. liftsystemer, hvor folk står tæt. Kamp- og muskelhunde er ikke tilladte at have med.

Ved booking med hund skal vi kende hundens race og højde. Dette noteres i ”bemærkningsfeltet” ved booking.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Den nærmeste lufthavn er Frankfurt, hvorfra der går tog til Rüdesheim. En rigtig flot togtur, hvor togskinnerne på flere strækninger ligger helt nede ved floden med flotte panorama udsigter (ca. 1 time og 20 min.). Der er både direkte forbindelser og muligheder med skift i Mainz.

Tog:
Togturen til Rüdesheim kan gøres på ca. 8 timer fra den dansk/tyske grænse via. Frankfurt.
Turen hjem fra Koblenz tager ligeledes ca. 8 timer til den dansk/tyske grænse.
Ved hjemrejse går der tog fra Koblenz til Rüdesheim, langs Rhinen. Turen tager ca. 1 time.

Den korte version (5 dage): Der kører tog mellem St. Goarshausen og Rüdesheim, hvis man ønsker at komme retur til udgangspunktet (ca. 30 min). 

Kør selv:
Hvis I kører i egen bil har starthotellet typisk parkering. Denne kan dog ikke bestilles på forhånd.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 5.498,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 3.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen
Inkluderet i prisen:
 • 4 eller 7 overnatninger inkl. morgenmad
 • Bagagetransport 
 • Detaljeret rutebeskrivelse på engelsk (én pr. værelse)
 • Vinsmagning i Lorch

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Evt. turistskatter på hotellerne

Mulige tilkøb (Se priser for tilkøb under "Bestil")

 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Rüdesheim
  • Koblenz


  Agentforbehold:

  Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Eurohike, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om EuroHike. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

  Gå til toppen af siden