INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vinter- og mørkevandring på Sydfyn

Guidet vinter-vandreeventyr på Sydfyn og Ærø

Tag på gruppe-vintervandring gennem vidunderlige Sydfyns smukke naturperler og kulturhistorie. På turen prøver vi også kræfter med noget helt nyt: mørkevandring med fakler og middag i det fri. 

In stock
Travel Code
VAG-014

Det kan du glæde dig til

På denne vintervandretur på Sydfyn og Ærø får du det livgivende lys midt på dagen på den tid af året, hvor vi trænger allermest til det. Om dagen går vi ad kendte ruter i smukke omgivelser, og vi har naturligvis også sørget for, at vi kan komme ind i varmen i løbet af dagen. Undervejs skal vi også på øhop til Ærø, hvor vi både oplever Marstal og Ærøskøbing i vinterdragt samt vandrer den skønne tur mellem de to byer.

Vi føjer en ekstra dimension til oplevelserne: vi skal på mørkevandring. Vi oplyser stierne med fakler og pandelamper. Efter mørkevandringen tilbereder vi vores middag ude i skovens mørke. Du er hele ugen i sikre hænder hos guider, der kender Sydfyn og ved, hvad der giver mening i vintervejret.

I sommeren 2020 opdagede vi, hvor spændende og smukt vores eget land er. På Sydfyn er paletten fuld: kultur, natur og gastronomi. Det gælder også om vinteren!

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Svendborg
Ankomst til Svendborg på egen hånd. Tjek ind på hotellet er muligt efter kl. 14.00.
Kl. 14.30 samles turens deltagere, og guiden afholder velkomstmøde. Derefter tager vi på byvandring i øhavets hovedstad, Svendborg, der danner den smukke ramme om de næste dage.
Om aftenen er der middag i hotellets restaurant.


Dag 2. Ådal, aquavit og kulturhistorie
Vandring: Ca. 16 km, 7 timer med pauser, niveau: 2
Vi kører med den offentlige bus fra Svendborg til Vejstrup. Her vandrer vi gennem den smukke og imponerende tunneldal Vejstrup Ådal. Herfra går turen gennem de sydfynske frugthaver og vinmarker (!), der naturligvis er i vinterdvale lige nu, inden vi besøger det lokale destilleri, Aqua Vitae, der fremstiller kirsebærsnaps. Efter besøget går turen videre langs kyst og gennem skov, til vi når Svendborgs rekreative hjørne Christiansminde. Vi går helt hjem til vores hotel midt i byen.
Medbragt frokost nydes undervejs.


Dag 3. Forsorgsmuseet og mørkevandring
Vandring: ca. 12 km mørkevandring + gåtur til museet, 6 timer inkl. pauser og middag, niveau: 2
I formiddag handler det om dansk socialhistorie på Forsorgsmuseet. Derefter får du nogle timer på egen hånd i byen, og frokost er på egen hånd i dag. Hen på eftermiddagen skal vi med bus til Hvidkilde-skovene, hvor den står på mørkevandring med pandelamper og fakler. Turen rundes af ved en fin overdækket plads i et skovbryn, helt ude i mørket, hvor vi selv tilbereder vores aftensmad over grill. Alle deltager i at bære fakler, mad, engangsgrill, drikkevarer mm.


Dag 4. Øhop til Ærø
Vandring: 14 km + byvandring, 12 timer inkl. transport, vandring og pauser, niveau: 2 
Vi tager bussen over de tre broer samt Tåsinge og Siø til Rudkøbing på Langeland, og derfra færgen tager vi færgen til Marstal. I Marstal besøger vi Søfartsmuseet, der fortæller historien om Ærøs betydning for Danmark som søfartsnation. Vi går en tur i Marstals hyggelige gader, inden vi vandrer de ca. 14 km til Ærøskøbing. Vi spiser aftensmad inden døre og traver en tur rundt i de aftenmørke, smukke gader, inden vi tager den sene færge tilbage til Svendborg.

Dag 5. Tåsinge og Valdemar Slot
Vandring: Ca. 15 km (forlænges i Nørreskoven), 8 timer med pauser, niveau: 2
Turen slutter med fuld honnør: en vandring til Tåsinge frem til det ikoniske Valdemars slot. Efter morgenmaden tjekker du ud af værelset, inden dagens vandretur begynder. Hotellet kan opbevare din bagage.
Der er afgang til fods langs kysten og over Svendborgsundbroen til Vindeby og Øret, gennem Bregninge-skoven og frem til den gamle skipperby Troense. Turen fortsætter langs kysten og ender ved Valdemars Slot, hvorfra vi kører i bus tilbage til Svendborg.
Medbragt frokost indtages et passende sted undervejs.

Sværhedsgrad 2

Vi har udvalgt lettere vandringer med meget få stigninger og fald, men du skal være i en fysisk form, der gør dig i stand til at vandre i længere tid ad gangen. Stierne er generelt gode, faste jord- og skovstier samt enkelte veje. Enkelte dage er det muligt at afkorte vandringerne. 

Som noget nyt prøver vi mørkevandring. Det betyder, at vandringen er lagt sidst på dagen og i et område uden for byens oplyste gader. Derfor er det helt nødvendigt, at du har pandelampe med. 

Vandringerne tager ca. 4-5 timer. Den øvrige tid er afsat til transport, pauser og sightseeing. Turen foregår om vinteren og i vinterlandskabet, og derfor skal du have solide, varme og vandtætte støvler, og lag-på-lag vintertøj inkl. hue, halstørklæde og vanter. Hvis vintervejret viser sig fra den krasbørstige side, vil programmet blive tilrettet med et forsvarligt alternativ. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

Du indkvarteres på det 3-stjernede Hotel Ærø, der ligger ved Svendborg Havn i en charmerende bygning fra 1860. Hotellet ligger ved det skønne havnemiljø nær Svendborgs gamle træskibsbro, færgelejer og lystbådehavn. med kun 5 min. til centrum og i midten af byens latinerkvarter.

De 62 veludstyrede værelser er indrettet i romantisk, engelsk kolonistil, og på hotellet er der gratis Wi-Fi. Der tilbydes desuden gratis privat parkering.

Hotellets adresse er: Brogade 1-3, 5700  Svendborg.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Vinter- og mørkevandring på Sydfyn
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • 4 overnatninger på Hotel Ærø
  • 4 x morgenmad
  • 3 x middag
  • 3 x frokost
  • Besøg på destilleri
  • Besøg på Forsorgsmuseet i Svendborg
  • Besøg på Søfartsmuseet i Marstal
  • Programsatte transporter med bus og færger
  • Dansk vandreguide på alle vandreture

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 6 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 14 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser

OBS vedrørende max antal deltagere:
Vi følger myndighedernes påbud omkring max antal forsamlede personer i det offentlige rum. På denne rejse vil der max være 18 deltagere. Hvis myndighederne foreskriver max 10 personer i en forsamling, vil der være 2 grupper med hver sin guide og max 9 deltagere.  

Vandreledere
Søren Lind
Carsten V. Nielsen

Gå til toppen af siden

Loading...