INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Spanien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Majestætiske klippekyster på Mallorca

Vores vandretur på Mallorca er en af vores mest populære vandreture. Og med god grund!

  • Vi bor hele ugen under herlige forhold i Port de Sóller,
  • Turen ledes af forfatter Jytte Flamsholt Christensen, der har skrevet politikens rejsebog "Turen går til Mallorca"
  • Sidst men ikke mindst, så byder programmet på herlig varieret natur fra storslåede klippekyster til duftende appelsintræer og fredfyldte olivenlunde.
9.998,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-008
Appelsinlunde og majestætiske klippekyster

Øen Mallorca er ikke, hvad den har været. Mallorca er blevet mondæn og satser nu på kvalitetsturisme også indenfor vandreferie. De gamle æselstier bliver vedligeholdt og nye stier anlægges i bjergene Serra de Tramuntana, der breder sig over den nordlige del af øen for at slutte stejlt ved kysten.
Vandrestierne bugter sig mellem snoede veje og søvnige landsbyer i et afvekslende landskab med slugter, skove, terrasser med oliven- og citrustræer, gamle huse og gårde i dalene.

I Sóllerdalen fornemmes det oprindelige, uberørte Mallorca, og det er her vi slår os ned i den lille by Port de Sóller ved havet. Byen er blevet renoveret de senere år. Der er blevet anlagt en flot havnepromenade udsmykket med moderne kunst, de gamle huse er blevet sat i stand og lystbådehavnen er blevet udvidet med nye moler. Vejen langs havet er fra 2008 omdannet til èn lang gågade, kun lyden at den gamle sporvogn afbryder stilheden. Et roligt sted at holde ferie. 
På denne vandretur bruger vi ikke lang tid på transport til og fra vandreturene, da vi vandrer i nærområdet. Vandreturene er ikke så lange, så der er tid til at nyde hotellet og Port de Sóller efter dagens vandring. 

Indkvartering

Indkvartering i Port de Soller på hotel Es Port, en ombygget herregård fra det 17. århundrede med smukke gamle bygninger i et stort, flot haveanlæg med swimmingpool. Wellnessafdeling med opvarmet indendørs pool med havvand. Skøn terrasse med servering hele dagen. Dejlige værelser. Buffet til morgen og aften.

Et hotel man glæder sig til at komme hjem til, og som man kan hygge sig på om aftenen i baren, hvor et af rummene er indrettet med en gammel olivenpresse. Der er kun et par hundrede meter til stranden, og der er butikker og caféer langs havnepromenaden. 

 

Halvpension (morgenmad og aftensmad) er inkluderet hele ugen.


Sværhedsgrad 2-4 og kort

Der kræves en rimelig kondition, da ruterne nogle steder går stejlt opad eller nedad. Der kan være løse sten og glatte klipper på stierne. Vi vandrer mest på brede gamle brolagte æselstier, men også lidt på grus- og asfaltveje. Turene foregår i moderat tempo, og vi holder mange pauser undervejs, så alle kan være med.
Det er muligt at købe vandrestokke i Port de Sóller, inden den første vandretur


Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

1. dag. Afrejse.

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
21-10-2017 Norwegian Kastrup kl. 16:45 Palma kl. 19:45 Ca. 40 min. med bus
21-04-2018 Lufthansa Kastrup* kl. 12.00 Palma kl. 18.00 Ca. 40 min. med bus
21-04-2018 Lufthansa Billund* kl. 10.40 Palma kl. 18.00 Ca. 40 min. med bus

(*)I foråret 2018 har vi valgt at tilbyde udrejse fra Billund og Kastrup. Det vi således være mellemlanding i Frankfurt, hvor alle rejsende flyver videre med samme fly til Mallorca. Det giver en smule mere rejsetid, men tilgodeser de mange gæster fra Jylland, der efterspørger fly fra Billund.

Efter indkvartering på hotellet mødes vi til fælles aftensmad og information om næste vandredag.

2. dag. Sóllerdalen.
Vandretur i nogle af de smukke landsbyer i Sóllerdalen, hvor duften af citrusblomster beruser luften i april måned. Vi tager sporvognen til Sóller, hvor vi går gennem byen og ind på stien, der fører gennem gamle olivenlunde til den meget gamle og velholdte landsby Fornalutx. Vi kigger på byen og spiser frokost på en café på byens torv. Efter frokost krydser vi dalen og kommer forbi flere oliventræer, men nu også appelsin- og citrontræer, inden vi når landsbyen Biniaraix. Vi fortsætter gennem byen, krydser dalen igen og vandrer op til husene i Binibassi. Her møder vi stien, vi kom ad tidligere og tager den tilbage til Sóller, hvorfra du selv tager sporvognen hjem, når du har lyst.
Sværhedsgrad 2Højdemeter op 300 m Højdemeter ned 300 m  Vandretid 3,5-4 timer

3. dag. Banyalbufar.
Vi kører mod vest langs den smukke kyst og stopper undervejs ved landstedet Son Marroig, hvorfra vi nyder udsigten. Den meget miljøbevidste østrigske ærkehertug Ludwig Salvator (1847-1915) byggede landstedet og boede her fra 1860-1913. Dagens vandretur starter inde i landet i nærheden af landsbyen Esporles. Vi vandrer op gennem åbne skove med stenege og fyrretræer og derpå nedad omgivet af frodige terrasser til den gamle og smukke landsby Banyalbufar, beliggende på klipper højt over havet. Vi kommer forbi dramatiske klippeformationer og vandrer nedad til en mørkerød strand med bizarre klippeformationer. Vandreturen slutter i en lille landsby i nærheden.
Sværhedsgrad 2Højdemeter op 300 m Højdemeter ned 500 m  Vandretid 4 timer

4. dag. Fridag.
Fridag. Mulighed for at udforske nærområdet til fods eller med sporvognen. Du kan også tage en lokal bus (40 min) ind til Palma, som er meget seværdig med sine mange gågader og renoverede smukke gamle bygninger. Et besøg i katedralen La Seu, der er udsmykket af bl.a. Gaudi og Barcelò, er et must.

5. dag. Cala Deià.
Vi kører til landsbyen Deià, hvor dagens vandretur starter. Først vandrer vi op til byens kirke, der ligger på en klippetop og nyder udsigten ud over den smukke by. Herfra vandrer vi ned gennem byen og videre gennem en meget smuk slugt til Cala Deiá, en idyllisk bugt. Så går det opad til den gamle brolagte æselsti Cami de Castillo. Stien følger meterhøje gamle stengærder, de såkaldte tørmure, og vi får udsigt over havet, hele Sóllerdalen og til øens højeste bjerg Puig Major (1.445 m.o.h.) øst for Sóller. Vi holder pause på en gammel bondegård, der sælger friskpresset appelsinsaft og hjemmebagt kage, inden vi begynder at vandre ind i bunden af dalen og derpå nedad til Sóller.
Herfra tager vi sporvognen tilbage til Port de Sóller.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 400 m Højdemeter ned 500 m  Vandretid 4-5 timer

6. dag. Bunyola rundtur
Vi kører syd på til byen Bunyola beliggende midt på øen. Herfra vandrer vi ad utallige trapper op gennem den gamle by og videre opad på en sti gennem skov med ruiner af gamle kalk- og trækulsbrændeovne. Vi kommer ud på panoramavejen med en imponerende udsigt til Mallorcas sydkyst fra øst til vest. Vi fortsætter opad og når et picnicsted, hvor vi holder frokostpause. Derefter følger vi en sti og forstyrrer fuglene i skoven i bunden af en slugt. Stien bliver bredere, og vi kommer gennem smukke gamle mandel- og olivenlunde. En asfaltvej fører os til udkanten af byen Bunyola, hvor vi tager veterantoget, som kører gennem mange tunneller til Sôller. Når det passer dig, tager du selv sporvognen det sidste stykke til Port de Sóller.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 400 m Højdemeter ned 400 m  Vandretid 4-5 timer

7. dag. Cala Tuent.
Kørsel op i bjergene bag Sóller til Mirador de ses Barques, et af de smukkeste udsigtspunkter over Sóllerdalen. Herfra vandrer vi ad brolagte æselstier mellem gamle oliventræer, der gror på kunstfærdigt anlagte terrasser, og ned i en bred dal. Vi kommer ind på en sti, der fører ned til en appelsinlund, hvor vi raster på en gammel bondegård, der også serverer friskpresset appelsinsaft, og vi kan se stedets gamle olivenpresse. Så vandrer vi op ad den zigzaggende sti til et bjergpas, hvor vi spiser den medbragte frokost, mens vi nyder udsigten over dalen, vi lige har krydset. Videre på den anden side af passet ad en smal sti midt på de stejle klipper langs kysten. Storslåede udsigter med klipper og hav. Vi slutter nede ved stenstranden ved Cala Tuent, hvor vi enten tager båden eller bussen tilbage til hotellet.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 250 m Højdemeter ned 650 m  Vandretid 4-5 timer

8. dag. Hjemrejse.

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Hjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
28-10-2017 Norwegian Palma kl. 09:55 Kastrup kl. 12:55 Ca. 40 min. med bus
28-04-2018 Lufthansa Palma kl. 10.00 Kastrup* kl. 18.00 Ca 40 min. med bus
28-04-2018 Lufthansa Palma kl. 10.00 Billund* kl. 18.25 Ca 40 min. med bus

(*) I foråret 2018 flyves der retur til Kastrup og Billund via mellemlanding i Frankfurt.

Bestil rejse

1 person. Enkeltværelse, bad/toilet. Pris pr. person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
1721-04-201828-04-20187 nætter11.548,- DKKBESTIL
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
1721-04-2018711.548,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet - pris pr. person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
1721-04-201828-04-20187 nætter9.998,- DKKBESTIL
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
1721-04-201879.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Inkluderet i pris/person:

  • Flyrejse t/r
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 7 x ½-pension
  • Alle programsatte transporter og entréer
  • Dansk vandreleder
  • Deleværelsesgaranti ved bestilling senest 60 dage før afgang

Rabat:

  • Rabat egen transport: 1.000 kr.

Deltagerantal min. 12 - max. 21 pers.

Vandreleder: Jytte Flamsholt, Forfatter til Politikens "Turen går til Mallorca"

Tilbage til toppen