Langrendsparadis blandt majestætiske fjeldtoppe i Norge

Venabygdsfjellet - Skiferie

 

 

Velkommen til Ruby Rejsers langrendsparadis - Venabygdsfjellet

Området ligger ved Rondane Nationalpark og er indgangspartiet til Rondane fra syd. Inkarnerede langrendsløbere finder her et optimalt langrendsterræn med et pragtfuldt løjpenet, der kan tilfredstille alle turløbere. Hver morgen kan du stå op til et storslået natursceneri med fri udsigt til de karakteristiske Rondane-toppe. I den smukkeste natur finder du et let fjeldterræn med over 30 små og store toppe op til godt 1400 meters højde over havets overflade. Vores indkvarteringer på Barnåla ligger i ca. 930 meters højde.

Langrendsterrænnet

Langrendsløjperne starter lige uden for døren. Så er det bare at vælge, om du vil nordpå i højfjeldet eller sydover i skovterrænnet. Du og vejret bestemmer. I alt har du 120 km 2-sporsløjper - heraf ca. halvdelen i skov at vælge fra.

Sneforholdene på Venabygdsfjellet er overordenligt stabile - første snefald er som regel i oktober. Præpareringen, der er af meget høj standard, starter så snart det er muligt, og vintersæsonen starter ca. d. 20. december.

Er du til flot natur, flot fjeldterræn, gode spor, frisk luft og flotte udsigter? Så er Venabygdsfjellet et rigtig godt bud på din næste skiferie.

Du finder et interaktivt kort med langrendsløjper ved at klikke her.
 

Praktisk

Skiudlejning på det nærliggende Venabu Fjellhotel forudsætter forudbestilling senest 14 dage før ankomst. Pris for et sæt ca. 730,- NOK for 7 dage. Du har mulighed for at leje pulk, finde en skiinstruktør eller tage på en kane- eller hundeslædetur.

En af  de praktiske fordele ved at have hytte på Venabygdsfjellet er indkøbsmulighederne. Lundes Turisthandel ligger i en meget stor Kiwi i gå-afstand fra vores hytter. Det vil sige, at du ikke behøver at bestille i forvejen eller bøvle med forudbestillinger og varer, du alligevel mangler. Butikken har udvalg som et stort dansk supermarked samt en afdeling med friluftsudstyr. Priserne er vanlige Kiwi-priser og ikke "fjeldpriser". 

På Venabygdsfjellet har Ruby Rejser fællesrejser for voksne i uge 6, 7, 8 og 9. Vi bor i Midtgard i en rigtig, rigtig flot storhytte. Desuden har vi flere gode hytter på Barnåla Hytteområde.

Afstanden til Ringebu er 17 km og til vores hotel ved Kvitfjell 30 km. Oslo er ca. 215 km væk.

 Venabu