Skibene sejler ind i Hjørundfjorden.

Efterårsrejser med Hurtigruten 

Efterårets klassiske rejser byder på et fantastisk farveflore og muligheden for at komme tættere på kystkulturen langs den norske kyst og muligheden for at opleve nordlys.

”The Autumn Gold” kalder vi efterårets smukke klassiske rejser med Hurtigruten.

Dette er rejsen for dig der gerne vil have en spektakulær fjordoplevelse. Når efteråret farver landskabet gult og rødt, så sejler vi med Hurtigruten ind i den smukke Hjørundfjorden.

Dybt inde er fjorden der er omkranset af Sunnmørsalperne, uberørt natur, bittesmå landsbyer og fjeldgårde. Det er en af de længste fjorde i Norge med 35 km, der skærer gennem de frodige alpin bjerge. Ved byen Urke fragtes du ind i små både til land, hvor du kan tage med på enten en bustur til Norges smalleste dal, Norangsdalen, og de aktive kan tage med på en fjeldtur, der byder på utrolige udsigter.

En rejse om efteråret giver dig mulighed til at nyde det skiftende lys, de fantastiske efterårsfarver og natur langs kysten. Hyg jer ombord med god mad af friske råvarer, smag på lokale specialiteter, tag et afbræk i hverdagen og nyd den afslappende atmosfære ombord på Hurtigruten.

Afrejsetidspunkt i efteråret: 1. september – 31. oktober

   
   

 

hurtigruten

Efterårets højdepunkter

  1. Efterårets lys, klare farveflora og rene luft fremhæver den afslappende atmosfære.
  2. Kryds polarcirklen, og få mulighed for at opleve det magiske nordlys.
  3. Nyd et besøg i Norges tidligere hovedstad Trondheim.
  4. Oplev verdens nordligste by Hammerfest.
  5. Besøg Nordkap (valgfri udflugt) – det europæiske fastlands nordligste punkt.
  6. Besøg byen tæt på den russiske grænse og Hurtigrutens vendepunkt Kirkenes.

 

Efterår med travelnorth

September

Vejret i september kan være køligt på dækket – specielt om aftenen – hvilket gør det muligt på stjerneklare aftner at opleve nordlys. Medbring en vand- og vindtæt jakke, halstørklæde, hue, varm trøje feks uld og vanter. Der er kun enkelte fjeldetoppe i nord, der er begyndt at være en smule sneklædte og solen kigger stadig gerne frem. Vi sejler ind igennem Hjørundfjorden i denne periode.

Oktober

Vejret i oktober er koldt – specielt under sejlads, når man står på dækket – og du skal derfor have den varme vinterjakke med, halstørklæde, hue, varmt tøj og vanter. Vejret kan være flot og klart, men det kan også regne. Der vil være lidt sne på fjeltoppene og der er gode muligheder for at se efterårsfarverne, der både er grønne, gule og røde. Der er gode muligheder for at opleve nordlys i perioden. Vi sejler ind igennem Hjørundfjorden i denne periode.