Fællesrejse ved Gjendesheim Fjellstue

Fællesrejser ved Jotunheim

Tag med på en fantastisk fællesrejse til Jotunheimens unikke fjeldverden og bo på en ægte norsk fjeldstue. Rejsen byder på enestående oplevelser som isfiskeri og pandelampetur i måneskin. 

In stock
Travel Code
F-JO01
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Bliv en del af et uformelt og sjovt fællesskab med ski i fokus
blue encircled check Bo på en traditionel norsk fjeldstue
blue encircled check Prøv aktiviteter som isfiskeri og pandelampetur i måneskin
calendar icon2 afrejser
clock icon9 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Ikke mange andre steder finder man en fjeldstue, der giver et så harmonisk samspil mellem indkvartering og natur. Gjendesheim ligger smukt på østsiden af søen Gjende 995 meter over havet i Jotunheimens majestætiske fjeldverden. Her er for alvor skiferie med højt til loftet. Du vil finde dig hjemme på Norges ældste DNT fjeldstue - altså den første hytte bygget af Den Norske Turistforening. Langrendsløjperne er lige udenfor døren og vores vært, Marius, laver selv løjperne på den gammeldags måde, en sporslæde efter en snescooter. 

En tidligere gæst har skrevet en detaljeret beretning om fællesrejsen på Gjendesheim, som giver et godt indblik i de vidunderlige oplelvelser, der venter. Du kan desuden læse mere om Jotunheimen her.

Indkvartering

down v arrow

Gjendesheim er en ægte norsk fjellstue fra 1878, nænsomt restaureret gennem årene og regnes for en af de fineste i Norge. Traditionen tro danner Gjendesheim Fjellstue med sine 40 værelser en dejlig ramme om Ruby Rejsers fælles skirejser.
Du bliver indkvarteret i 2 eller 4-sengs værelser, enten i selve hovedbygningen eller det tilstødende anneks. Par vil få tildelt dobbeltværelse (køjesenge). Enkeltværelse er også muligt i begrænset omfang.
I hovedbygningen er der hyggelige opholdsstuer, fælles storkøkken og spisestuen. Værelserne er uden bad og toilet; men der er er gode bad og toiletforhold på gange og i kælderen. Værelserne er enkle, men vedligeholdelsen er fin. Der er også en ny pejsestue som blev færdig i 2011. Flot indrettet med vinduer fra gulv til loft, som  bringer udsigter over fjeldene og Gjendessøen helt ind i stuen. Bare at sidde her er en oplevelse. Om eftermiddagen/aftenen kan der restitueres foran Fjeldstuens pejs.

Fællesrejser - Rubys rejseform

down v arrow

Fællesrejser er Ruby Rejsers helt egen rejsefom, hvor du som gæst er medansvarlig for en god skiferie. "All inclusive" på Rubys helt egen måde. 
På en fællesrejse laver I maden sammen. Alle kommer på madhold - normalt en dag på en uge. I resten af ugen nyder du dine medrejsendes tryllerier i køkkenet. Du holder dit eget værelse pænt og deltager i den fælles rengøring på hotellet, så alt er rent og indbydende. Rammerne er afslappede; du kan altid lave en kop kakao, tage en mad eller bage en kage, når du kommer hjem fra skitur. Du medtager egne drikkevarer, men der er dog mælk, saft, juice,  kaffe, te og kakao. 

Ruby Rejser har sørget for menuer, opskrifter og levering af råvarer. Rubys madkoordinatorer sammensætter madgrupper og hjælper igang. 
Fællesskabet er uformelt og gruppen finder hurtigt sammen, snakken går og skituren næste dag planlægges. Man mødes om hygge, spil, musik, konkurrencer, diskussioner - det er helt op til deltagerne. Har du lyst, sætter du noget i gang. Det er også i orden at trække sig tilbage til et hyggeligt hjørne med en bog.

Ugeoversigt/specialuger

down v arrow

Uge 6: Fællesrejse for alle med vinterfjeld-tema

Ugen er for dem der søger smukke fjeldoplevelser og rart socialt samvær omkring skiløbet. I løbet af ugen er der hver dag flere forskellige typer af vinterfjeld-aktiviteter, som deltagerne kan melde sig på. Aktiviteterne foregår på rolig og uformel måde, men sigter på at deltagerne får noget brugbar fjelderfaring  ”med hjem”. Efter indkvartering og frokost lørdag formiddag, vil turlederne hjælpe med at smøre ski, hvorefter vi samlet laver ”komme-i-gang-på-skiene-øvelse-og-lege”. Herefter vil en turleder fortsætte med nybegynder skiinstruktion og en mindre tur, mens andre turledere tager resten med på mindre ture. Første aften vil turlederne fortælle om de aktiviteter vi sammen kan lave i løbet af ugen. Deltagerne er velkomne til at komme med supplerende forslag! Turlederne vil hver aften ifm. aftensmaden fortælle om morgendagens aktiviteter, der afstemmes med vejrudsigten. Turene vil ofte have fokus på at færdes igennem det åbne terræn, det vil sige uden for de præparerede løjper. Gennem de forrige sæsoner har vi med stort udbytte gennemført følgende aktiviteter, der er mange, men vi har også 8 skidage på turen:  Skiteknik for nybegyndere, tur om og med kort og kompas, helt små topture, længere flade ”runder”, sneskovandring, isfiskeri, pandelampetur i måneskin, snehulebygning/nødhulebygning, (hvis du ønsker at sove i hulerne, så tag en god sovepose og liggeunderlag med), bål hygge hvor vi varmer pølser eller bager kanelsnegle i sneen, ski-”olympiade”, skredfarevurdering, nedadkørselsteknikker (plovsving og telemark sving) og lange topture (evt. over 2000 moh). Vi er langt inde i fjeldet på Gjendesheim, hvor vi er gæster i naturen, og det er altid naturen der bestemmer hvordan vejr og sneføre er. Det respekterer vi og gennemfører derfor kun ture og aktiviteter der er sjove, spændende og sikre under de omstændigheder der nu engang hersker. Vi har normalt vores selvsmurte madpakke og thermo-drik med på turene og vi gør en dyd ud af at lave et rigtig lækker frokostpause, hvor alle sidder godt og varmt, så benene kan hvile lidt. Deltagerne er selvfølgelig velkomne til at gå egne ture. Den første aften introducerer vi således en række gode indtegnede ruter, der kan gås selv! Alle turene vil typisk blive ”mærket” med 1 til 5 skistave der angiver turens ”sværhedsgrad”.

Uge 7: Fællesrejse for alle med vinterfjeld-tema

Ugen er for dem der måske har været på skitur nogle gange før, men som søger ”nye” fjeldoplevelser. Aktiviteterne foregår på rolig og uformel måde, hvor rart socialt samvær er i højsædet. For dem der er interesserede er det også muligt at få en god håndfuld brugbar fjelderfaring  ”med hjem”.  Efter indkvartering og frokost lørdag formiddag, vil turlederne hjælpe med at smøre ski, hvorefter vi samlet laver ”komme-i-gang-på-skiene-øvelse-og-lege”. Herefter vil en turleder lave nybegynder skiinstruktion og en mindre tur, mens den anden turleder tager dem der har lyst med på mindre førstedags-ture. Første aften vil turlederne fortælle om de aktiviteter vi sammen kan lave i løbet af ugen. Deltagerne er velkomne til at komme med supplerende forslag! Turlederne vil så hver aften ifm. aftensmaden fortælle om morgendagens aktiviteter, der afstemmes med vejrudsigten. Vi har bl.a. mulighed for at gennemføre følgende række af aktiviteter, men der er ikke garanti for at vi når dem alle: Skiteknik for nybegyndere, tur om og med kort og kompas, små topture, længere flade ”runder”, sneskovandring, isfiskeri, pandelampetur i måneskin, snehulebygning/nødhulebygning, bål hygge hvor vi varmer pølser eller bager kanelsnegle i sneen, ski-”olympiade”, skredfarevurdering, nedadkørselsteknikker (plovsving og telemark sving) og længere topture. Vi er langt inde i fjeldet på Gjendesheim, hvor vi er gæster i naturen, og det er altid naturen der bestemmer hvordan vejr og sneføre er. Det respekterer vi og gennemfører derfor kun ture og aktiviteter der er sjove, spændende og sikre under de omstændigheder der nu engang hersker. Vi har normalt vores selvsmurte madpakke og thermo-drik med på turene og vi gør en dyd ud af at lave en rigtig hyggelig frokostpause, hvor alle sidder godt og varmt, så benene kan hvile lidt. Aktivitets deltagelse er frivillig og deltagerne er selvfølgelig velkomne til at gå egne ture også: Den første aften introducerer vi således en række gode indtegnede ruter, der kan gås selv! Turene vil typisk blive ”mærket” med 1 til 5 skistave der angiver turens ”sværhedsgrad”.

Ruby Rejser har en masse vinter specialudstyr med, som gør at vi kan lave turene og aktiviteterne lidt mere spændende og samtidig udvide vores aktionsradius. Vi har for eksempel snespader, vindsække, snesave, fæller til skiene og snesko.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
         

Uge 6: Startdato 31.01.2025 varighed 9 nætter

Fra 5.398,- DKK

Uge 7: Startdato 07.02.2025 varighed 9 nætter

Fra 5.498,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Bemærk:
Yderligere prisinformation samt eventuelle rabatter, tillæg, transportformer, tilvalg og fravalg findes i selve bookingproceduren.

Bookingproceduren kan derfor også blot benyttes til at beregne prisen på din rejse. (Nogle rabatter og tillæg afhænger af den rejsendes alder. Vær derfor opmærksom på at indtaste fødselsdato).

Prisen inkluderer:

  • Bustransport tur/retur
  • Ophold på 2 til 4-sengsværelse
  • Fuldpension
  • Fælles madlavning på skistedet. Morgenmad på udrejsen og aftensmad på hjemrejsen

Tillæg:

  • Leje af sengelinned inkl. 2 håndklæder: 180 kr. pr sæt. Skal forhåndsbestilles sammen med rejsen hjemmefra, og senest 4 uger inden afrejse. Du er også velkommen til at medbringe selv.

Deleværelse:
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

Bustransport:
Hvis du ikke vælger selv at sørge for transport, kommer du frem til din skiferie med en 4-stjernet hvilebus. Busserne har hvilestole med ekstra god benplads, da sædeafstanden er hele 74 cm. 

Husk at du med bus har 8 skidage på en uges skiferie og hos Ruby Rejser kan du gratis medtage et sæt skiudstyr/snowboard.
Priser og informationer finder du under Vinterbus til Norge.

NB: Vil du ændre stedet for din påstigning på bussen, mindre end 2 uger inden din afrejse, så koster det 300,- per person.


Færgetransport ved transport i egen bil:

Vi tilbyder bilpakke DFDS fra Frederikshavn, Hirtshals og København.

DFDS
København → Oslo   Kl. 15.00 - 10.00 (næste dag)
Oslo → København   Kl. 15.00 - 10.00 (næste dag)

Frederikshavn → Oslo   Kl. 23.55 - 10.00 (næste dag)
Oslo → Frederikshavn   Kl. 15.00 - 01.00 (næste dag)

 

Gå til toppen af siden