Cykelferie i Portugal

Pragtfulde Portugal

En ferie i Portugal er fuld af uforglemmelige oplevelser. Bliv betaget af den fantastiske natur med skønne strande og vilde panoramaudsigter og se frem til at møde en utrolig venlig og gæstfri befolkning.

Du burde unde dig selv en cykelferie i Portugal

Selvom vi alle kender frasen ”der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning”, så er det altså helt i orden, at du tager klimaet med i betragtning, når du leder efter en cykelferie. Og i Portugal er der noget at finde året rundt! Temperaturerne her er generelt lune, men mens det kan blive lidt for varmt om sommeren i syd, kan det blive lidt for koldt om vinteren i nord. På den måde supplerer de sydlige og nordlige egne hinanden helt fint.

Herunder kan du gå på opdagelse i vores oplevelsesrige cykelrejser i Portugal.

Læs mere
per side

3 Items

Portugal | På egen hånd eller med engelsktalende guide | Sværhedsgrad 3

Fra de vindblæste klipper i sydvest til Guadiana-floden og grænsen til Spanien. Tag med på en skøn cykeltur gennem det hyggelige og stemningsfyldte Sydportugal, langs Algarvekysten fra Sagres til Tavira.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Portugal | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Oplev det bedste af det nordlige Portugal og Galicien, mens du følger den kystnære, portugisiske pilgrimsrute fra Porto til den imponerende katedral i Santiago de Compostela i Spanien.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 8 nætter
Forespørg
Portugal | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Tag med på cykeleventyr fra den østlige ende af Douro-floden. Her cykler du i den majestætiske kløft, hvor klipperne rejser sig over 200 meter og udgør grænsen mellem Portugal og Spanien.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg

Cyklen er efterhånden blevet anerkendt som et oplagt redskab, når et land skal udforskes. I stedet for at drøne afsted på motorvejen i en bil, får du mulighed for at opleve længere landstrækninger i slowmotion. På den måde vil du uden tvivl komme til at se ting, du ikke normalt ser.

I det nordlige Portugal befinder en del af den legendariske Camino sig. Caminoen er en verdensberømt pilgrimsrute, der de seneste år er blevet besøgt af mere end 300.000 om året. De fleste tænker måske først og fremmest på Caminoen som en vandrerute, men den er bestemt også værd at udforske fra cyklen. Rejsen starter i Portugals andenstørste by, Porto, som ligger ved Douro-flodens udmunding i Atlanterhavet. Husk at nyd et glas portvin, mens du er her. Ruterne på cykelrejsen går ad stier og småveje, og vandre- og cykelruterne er adskilt det meste af tiden, så du ikke skal bekymre dig om at komme i karambolage med fodfolket. Hvis du hellere vil gå Caminoen, har vi også noget for dig, og du kan også vælge at cykle på Caminoen på den spanske side.

Vi kan også varmt anbefale vores cykeltur langs Algarvekysten. Her bevæger du dig fra de vindblæste klipper i vest, langs fredelige småbyer og til de kendte chartermål omkring Albufeira og Portimao. Du vil også komme forbi Algarves hyggelige hovedstad Faro.

Algarvekysten - solnedgang Algarve - cykling Caminoen - cykling

5 ting du ikke vidste om Portugal

Portugal er et fascinerende land med dets overvældende natur og rige historie, der gennemsyrer hele landet – fra den charmerende hovedstad ned til de små pittoreske landsbyer. Men hvad er det ellers, der gør Portugal til et interessant land? Listen nedenfor giver dig 5 fun facts om Portugal, som du kan dele med dine rejsekammerater, når I holder en velfortjent pause på cykelruterne.

 1. Portugal er det ældste land i Europa         
  Portugal har haft de samme grænser siden år 1139, hvilket gør det til den ældste nation i Europa.

 2. Portugisisk er det officielle sprog i 9 lande
  På verdensplan er der mere end 236 millioner mennesker, der har portugisisk som deres modersmål. Foruden i Portugal er portugisisk det officielle sprog i Brasilien, Kap Verde, Angola, Guinea Bissau, Mozambique, Príncipe, Sao Tome og Ækvatorialguinea.

 3. Det grønne Portugal
  Portugiserne er blandt de ledende i verden, når det kommer til at bruge vedvarende energi.

 4. Portugal har en række mærkværdige love
  Det er eksempelvis ulovligt at urinere i havet. Derudover er det ikke tilladt at give sit barn navne som Tom og Charlotte.

 5. Europas længste bro
  Vasco da Gama-broen i Lissabon er 17 km lang, hvilket gør den til den længste i Europa.

Portugal venter på dig

Inde på siderne for selve cykelrejserne kan du læse detaljerede beskrivelser af dagsturene. Fælles for turene i Portugal er, at de er af middel sværhedsgrad. Du kan blive klogere på vores cykelferiers sværhedsgrader her. Og hvis du ikke er overbevist om, at Portugal er cykellandet for dig, kan du gå på opdagelse i vores andre cykeldestinationer. Er du omvendt blevet glad for tanken om at tage på ferie i Portugal, men overvejer, om det i stedet skal foregå til fods, kan du læse mere om vores vandreferier i Portugal.

Hvis du vil prøve kræfter med en af vores herlige cykelferier i Portugal, hjælper vi dig gerne med vejledning og gode råd. Glæd dig til en ferie, hvor den lækre portugisiske mad er benzinen, som cyklen kører på, og hvor du både forkæler krop og sjæl.

Algarvekysten Caminoen - cykling Santiago

 


Ofte stillede spørgsmål
Hvad kan jeg opleve på en cykelferie i Portugal?

På en cykelferie i Portugal kan du opleve alt fra Caminoen og Algarvekysten til Dourodalens vinterrasser.  Desuden er Portugal Europas ældste land, og derfor emmer landet af fascinerende kulturoplevelser. 

Hvad skal jeg have med på en cykelferie?

For at gøre dine forberedelser mere overskuelige, har vi på forhånd lavet en pakkeliste til din cykelferie. Du er dermed ordentligt klædt på, hvis du bestiller en cykelrejse hos Ruby Rejser.

Hvordan bliver min bagage transporteret under en cykelrejse? 

Din bagage bliver ALTID transporteret fra hotel til hotel (hvis du bor flere forskellige steder), så du skal bare fokusere på at flytte dig selv og evt. en mindre taske rundt på cykeletaperne.