Vandreferie i Marokko

Berberkultur, høje bjergpas og arabiske eventyr

Marokko er et absolut verdenscentrum for farver, dufte og magi. Her møder guldbelagte kongebyer og travle markedspladser frodige bjergsider og støvede vandrestier. Tag vandrestøvlerne på og begiv dig ud på et eventyr, hvor Europa møder Afrika. 

En kulturperle og et vandrevildnis

For de fleste er Marokko indbegrebet af en gennemført arabisk kulturrejse, der sætter alle sanser på arbejde. Dufte fra markedspladser med et utal af krydderier, frugter og friske råvarer kildrer i næsen, mens farvestrålende palæer, der er en sultan værdig, fryder øjet. Stærk krydret mad får smagsløgene til at galopere, og storslåede moskeer kalder til bøn under en bagende sol. 

Ja, sanserne stimuleres i ét væk, men det nordafrikanske land med grænser til Vestsahara og Atlanterhavet er meget mere end kulturelle pladser, gamle kongebyer og flyvende tæpper. Marokko er også et absolut unikum, når det kommer til vandring. En vandreferie i Marokko er for dig, der vil kombinere frisk bjergluft og isolerede bjerglandsbyer med travle markeder, der henleder tankerne til 1001 nats eventyr.

De storslåede, nordafrikanske Atlasbjerge, strækker sig ca. 2.000 km fra Marokko over Algeriet og til Tunesien, og de er et perfekt udgangspunkt for din vandreferie i Marokko. Bjergene er et ægte vandrevildnis med majestætiske bjergpas, der agerer indgang til dybe dale, og buldrende vandfald og uforglemmelige panoramaudsigter venter dig her.

Atlasbjergene befolkes af berbere, der tidligere var den dominerende befolkning i Nordafrika, men blev fortrængt til højderne af først arabisk og senere fransk indvandring. I dag er det lille folkefærd bosat i mindre lokalsamfund i bjergene. I flere af bjergområderne er deres unikke sprog og kultur totalt bevaret, og et besøg hos de lokale her er en ganske særlig og mindeværdig oplevelse. Deres højtbeliggende landsbyer består af små lerhuse, der er bygget direkte på bjergenes rå klippesider og næsten går i et med de gråbrune nuancer.

Berberne har tilpasset sig livet i højderne, og mange af landsbyerne er kun forbundet med mindre stier – stier, der er det perfekte underlag til en vandrerute. Vandreture i Atlasbjergene bringer dig tæt på berbernes hverdag, og overnatning i simple gæstehuse i små bjerglandsbyer er en oplevelse, du sent glemmer.

Læs mere
per side

3 Items

Marokko | Vandreferie med lokal guide | Sværhedsgrad 4-5

Det majestætiske Toubkal bjerg, der er Nordafrikas højeste, danner rammerne for dette vandreeventyr i Marokko. Glæd dig til at opleve den fascinerende berberkultur, smuk natur og autentiske landsbyer. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Marokko | Vandreferie med lokal guide | Sværhedsgrad 3-4

Vil du opleve Arabiens drøm? De majestætiske Atlasbjerge, marokkanske landsbyer og storbyen Marrakech er centrale elementer på denne vandreferie, hvor du bestiger Toubkal bjerget.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Marokko | Vandreferie på egen hånd, med lokal guide | Sværhedsgrad 3

En perfekt kombination af den marokkanske berberkultur og gode vandringer i de smukke Atlasbjerge. Turen byder på 4 dages vandring og 2 fridage til at opleve Marrakech.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

Eventyrlige seværdigheder

En vandreferie i Marokko vil uundgåeligt også krydres med arabisk kultur og fortryllende seværdigheder. For foden af de tårnende Atlasbjerge ligger basarbyen Marrakesh i al sin arabiske herlighed, og her er du nødt til at gå på opdagelse. Den tidligere kongeby og hovedstad er indehaver af landets største marked – et såkaldt souk – der bugner af farverige puder, magiske messinglamper, tørret frugt og velduftende te. De labyrintiske gader og stræder snor sig mellem de farvestrålende boder, og overalt er der noget at se på, smage på og dufte til. Souken ligger i den gamle bydel kaldet Medinaen, der er på UNESCOs kulturarvsliste og omkranset af en 19 km lang bymur.

Du kan også gå på opdagelse i hovedstaden Rabat, sultanhovedstaden Meknés, det middelalderlige Fes eller sandklitterne i mægtige Sahara. Her er en verden, der skal udforskes og du kommer ikke til at kede dig.

5 sjove facts om Marokko:

 1. Verdens ældste uddannelsesinstitution
  Karueein Universitetet i Fes blev bygget i 859 e.Kr. af Fatima al-Fihri, og er dermed verdens ældste universitet, der stadig benyttes den dag i dag.
 2. Hvor filmstjerner får fri leg
  Selvom biografsuccesser og filmstjerner måske ikke er det umiddelbare, man forbinder med Marokko, er det arabiske land alligevel indehaver af verdens 2. største filmsæt.
 3. Tørret frugt en masse
  Varme temperaturer og stabilt middelhavsklima er perfekte forhold til at dyrke søde frugter, og Marokko eksporterer mere end 90.000 tons dadler om året til hele verden.
 4. Respekt og traditioner
  Marokko har mange fine traditioner, der bygger på respekt og ære. Bl.a. er der tradition for, at en marokkansk enke bærer hvidt i 40 dage efter sin mands død for at vise sin sorg.
 5. Vilde med sardiner
  Marokkos grænse mod havet åbner op for en helt ny verden – mere præcist: en verden af sardiner. Marokko er nemlig verdens største producent og eksportør af den lille sildelignende fisk til hele verden.

Marokko er virkelig en verden for sig, og mulighederne er mange. Det kan være, du er vild med at vandre, men Marokko ikke lige er sagen. Så gå på udkig i vores store udvalg af vandreferier, der går til et hav af skønne destinationer i hele Europa.
En vandretur behøver desuden ikke være en lang rejse med masser af højdemeter og uendelige kilometer i benene. Tag på mini-vandreferie i Danmark eller Norge og find ud af, om en vandreferie er noget for dig.