Vandreferie i Schweiz

Frisk bjergluft og sneklædte alpetinder

I Schweiz finder du opskriften på nogle af de bedste vandreture, Europa kan byde på. Her kan du nemt komme op i højderne, hvor du uværgeligt vil blive fortryllet af de smukke naturoplevelser og hyggelige landsbyer.

Majestætiske bjergtoppe og mægtige søer

Et veludviklet stisystem, kabelbaner og høje alper. Når dine øjne skuer ud over landskabet i De Schweiziske Alper, vil du uundgåeligt bliver bjergtaget af de blomstrende alpine sætere, snoede floder og forunderlige klippefremspring, der ligger i ly af de høje alpetinder.

Her er mange muligheder for at tage kabelbaner op i højderne, hvor de gode stisystemer gennem den storslåede natur sikrer dig fremragende vandreture hver dag. Her finder du charmerende små landsbyer, som byder på hyggelig schweizisk alpestemning.

Hvis du tager med på en af vores gruppeture, vil du også opleve de imponerende udsigter til glitrende bjergsøer, rå alpetoppe og frodige enge, mens du glider gennem Schweiz’ underfulde landskab i tog. Schweiz er bestemt en fantastisk destination for din næste vandreferie, og den alpine natur er noget for sig. Hver eneste dal og hver eneste bjergtop byder på nye vidunderlige udsigter.

5 gode grunde til at tage til Schweiz på vandreferie

 • De høje schweiziske Alper danner rammen om et fantastisk naturliv med vidtrækkende sætere, bjergtoppe og kolde, klare bjergsøer.
 • Du kan få en helt særlig oplevelse, når du kører gennem alpetunneller og over bjergpas med tog i Schweiz.
 • Med kabelbaner kommer du hurtigt op i højderne, hvor de smukkeste vandreruter venter.
 • I Schweiz finder du et veludviklet system af vandrestier, som gør vandreturene til en sand fornøjelse.
 • Du møder mange ikoniske alpetoppe i Schweiz, som f.eks. Matterhorn, der ligger på grænsen til Italien.
Læs mere
per side

2 Items

Schweiz | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3-4

Tag vandrestøvlerne på og besøg schweiziske Vierwaldstättersee, hvor grønne bølgende bakker, udsigter til vilde bjergtoppe og utallige gode vandreoplevelser venter på dig. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Schweiz | Gruppevandreferie med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 3-4

Tag med på vandreeventyr i et af de mest eksklusive områder i de Schweiziske Alper. Udgangspunktet for turen er byen St. Moritz, og herfra går turene til højdepunkter som Piz Nair og Fuorcla Crap Alv.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog eller kør selv
 • 9 nætter
Forespørg

5 smukke alpetoppe i Schweiz

Matterhorn, 4.478 m.o.h.
En af de bedst kendte alpetoppe er Matterhorn på grænsen mellem Schweiz og Italien. Den er nemlig inspirationen bag Toblerone-chokoladens udformning.

Klein Matterhorn, 3.883 m.o.h.
Europas højeste kabelbane fører til toppen af Klein Matterhorn. Her kan du se til 38 alpetinder over 4.000 meter, 14 gletsjere, og du kan endda stå på ski året rundt på Theodul-gletsjeren.

Munt Pers, 3.207 m.o.h.
Ved Bernina-passet finder du en lang række toppe, herunder Munt Pers. En svævebane bringer dig op til en ca. 2 km lang vandresti, der leder til toppen. Det kan dog godt være en lidt udfordrende vandretur alligevel.

Gornergrat, 3.135 m.o.h.
På toppen af Gornergrat møder du en skæppeskøn udsigt til Matterhorn. Man kan nå toppen af bjerget med en utrolig togtur, hvor du på ca. en halv time bevæger dig mere end 1.400 højdemeter op. Her finder du bl.a. Europas højest beliggende hotel og flotte vandreruter. 

Piz Nair, 3.057 m.o.h.
En anden relativt let tilgængelig alpetop i Schweiz er Piz Nair tæt ved St. Moritz. Fra byen går først en kabelbane og så en svævebane næsten hele vejen til toppen. Endestationen ligger kun 30 højdemeter under toppen.

Matterhorns top Vandrere ved Vierwaldstättersøen Kabelbane i de schweiziske alper

Alternativer til en vandreferie i Schweiz

Er du på udkig efter alternativer til en vandreferie i Schweiz, kan du gå på opdagelse i vores vandreferier til andre dele af Alperne, fx i Frankrig, Italien og Østrig. Du kan også kigge på vandreferier i de tyske Alper, men Tyskland byder også på mindre bjergrige vandredestinationer, hvis du ikke ønsker at vandre i alt for store højder.

Schweiz er ikke bare et fremragende vandreland. Med sine mange søer og billedskønne natur er det også oplagt at tage med på en af vores cykelferier i alpelandet

Hvis du har spørgsmål til vores vandreferier i Schweiz, så kontakt os endelig.