Cykelferie i Tjekkiet

Et alsidigt cykelland

Her findes idylliske søer, charmerende historiske byer, bugtende floder, bløde bjerge og ikke mindst god øl.

Smuk og varieret natur

Tjekkiet er et vidunderligt cykelland med mange muligheder. Naturelskere vil værdsætte den mangfoldige fauna og flora, og kulturelskere vil blandt andet blive imponeret over stemningen i den livlige og historiske by Prag. I Tjekkiet er bjergene ikke for udfordrende, og landet er prydet med små hyggelige byer, hvor du altid kan finde en lille beværtning med billig mad og drikke. Derudover skal du aldrig lede længe efter overdådige slotte, historiske klostre og prægtige borge.

Herunder kan du udforske Tjekkiet som cykeldestination.

Læs mere
per side

1 Item

Tjekkiet og Tyskland | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Denne tur byder på nem cykling i Tjekket og det tidligere Østtyskland med varieret natur gennem nogle af smukkeste passager langs Elben og Moldau krydret med imponerende slotte og borge undervejs. 


  • Individuel afrejsedag
  • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
    Egen transport
  • 7 nætter
Forespørg

Kulturelle knudepunkter

I forbindelse med en cykelferie i Tjekkiet bør du unde dig selv et par dage i landets hyggelige hovedstad – og største by – Prag. Byen er placeret ved bredden af Moldau, lige hvor denne slår nogle skarpe sving. Prag blev grundlagt i det 9. århundrede, og som et vigtigt handelsknudepunkt blev byen tidligt et mødested for mange forskellige kulturer. Prag blomstrede ikke mindst i det 14. og 16. århundrede, hvor byen fungerede som hovedstad i Det Tysk-romerske Rige. De skiftende kulturelle påvirkninger har efterladt byens centrum med en række bevaringsværdige bygningsværker opført i varierende arkitektoniske stilarter, hvilket har givet byen en plads på UNESCOs Verdensarvliste. Prag har mange bemærkelsesværdige seværdigheder som Prags Borg, Karlsuniversitetet, torvet i Staré Město og Karlsbroen.

Hvis du springer ud i vores cykelrejse Langs Elben, Prag til Dresden starter du med andre ord i en rigtig spændende by. Men også endepunktet Dresden er uden tvivl et besøg værd. Du kan roligt glæde dig til at ankomme på cyklen til den tyske by med det berømte barokpalads ‘Dresdner Zwinger’, domkirken Frauenkirche og det fantastiske kunst-skattekammer. Men imellem disse to bliver det bestemt heller ikke kedeligt. Den tjekkiske natur er fortryllende, og ruterne vil bringe dig gennem dramatiske bjerglandskaber og skyggefulde dale og langs bugtende floder – alt sammen omgivet af store skovområder.

Er du slet ikke færdig med at cykle, når du ankommer til Dresden, kan du med fordel fortsætte langs Elben på turen fra Dresden til Magdeburg. Du kan også gå på opdagelse i vores andre cykelrejser eller vandreferier – vi har noget for enhver smag.

Hvis du drømmer om at kombinere turene på cykel med sejlads, kan vi også varmt anbefale et cykelkrydstogt i de tjekkiske flodlandskaber. Her starter og slutter du i den mindre by, Brandýs nad Labem, men du kommer også forbi ”Den Gyldne Stad”, som Prag også bliver kaldt.

Den gamle bydel i Prag Cykelsti ved Elben Broer i Prag

 

3 gode grunde til at tage til Tjekkiet

1) Naturen
Efter at have læst med her er du formentlig allerede klar over, at naturen i Tjekkiet bestemt er værd at rejse for. De frodige og afvekslende landskaber med åbne vidder og snævre bjergpassager skal altså bare opleves med egne øjne.

2) Prisen
Selvom priserne er steget efter Tjekkiets indtræden i EU, så er det stadig et billigt land at holde ferie i som dansker, og der er blandt andet rig mulighed for at prøvesmage den gode tjekkiske øl – fx fra lokale mikrobryggerier. Udover de gastronomiske oplevelser, som det spændende tjekkiske landkøkken byder på, er det således også overkommeligt at gå efter finere internationale smagsoplevelser, som Tjekkiet også gemmer på.

3) Historien
Tjekkiet er et land med en utrolig spændende historie, der blandt andet omfatter Det Tysk-romerske Rige, den geografiske region Bøhmen og dystre monumenter fra 2. Verdenskrig. På en rejse vil du desuden møde et utal af borge, slotte, ruiner og charmerende bondehuse.

Den gamle bydel i Dresden Prag Cykling langs Elben

Se frem til en oplevelsesrig ferie

Uanset om du har planer om at flyve, tage toget eller køre selv til Tjekkiet, er rejsen overkommelig. Så hvad venter du på? Tjekkiet byder på dejlige muligheder for en aktiv ferie, så det er bare med at komme afsted.