Svalbard

Isfyldte fjorde, kælvende gletsjere, isbjørne, polarnætter og nordlys

Træd ind i uberørte, arktiske landskaber, oplev vilde isbjørne i deres naturlige habitat, og lad dig fortrylle af nordlysets dans på en rejse til Svalbard. Utrolige oplevelser, kun ganske få kan prale af!

Rejser til Svalbard – arktiske eventyr på verdens nordligste øgruppe

I det allernordligste Norge, kun 1350 km fra Nordpolen, finder du den norske øgruppe Svalbard. Navnet, der stammer fra islandsk og betyder "kolde kyster," afspejler det unikke arktiske klima og landskab, som øgruppen byder dig velkommen med. Svalbard udgør verdens nordligste øgruppe og er samtidig det nordligste beboede område. Denne placering skaber en fascinerende kontrastfyldt oplevelse, hvor du bevæger dig fra polarmørke om vinteren til midnatssolen om sommeren.

At rejse til Svalbard er som at åbne en portal til en anden verden. Forestil dig sneklædte bjerge, isfyldte fjorde, kælvende gletsjere og sletter, hvor rensdyr, polarulve og isbjørne regerer. Med Ruby Rejser kan du opleve denne ubetrådte arktiske natur. Udforsk fjorde, gletsjere og bjergtinder, og kom ansigt til ansigt med det enestående dyreliv. Læs mere om vores rejser til Svalbard nederst på siden, og lad dig inspirere til dit næste arktiske eventyr.

Læs mere
per side

10 Items

Arktisk nordlyseventyr på sagnomspunden øgruppe

Tag med på en uforglemmelig arktisk rejse til den norske øgruppe Svalbard, hvor vilde nordlyseventyr venter i mørket. Direkte fly til Svalbard og tre spændende udflugter er inkluderet i rejsen.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København, Aalborg eller Billund
 • 4 nætter
Forespørg
Sydgående ekspeditionsrejse fra Svalbard til Bergen | Juni til september 2024

Tag med på en uforglemmelig ekspeditionsrejse fra Svalbard til Bergen, hvor du kommer til at opleve alt, hvad den norske kyst har at tilbyde. Udforsk forskellige kystsamfund med anderledes kulturer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Specialkrydstogt med Hurtigruten langs norgeskyst til Svalbard | Juli til september 2024

Glæd dig til en rejse langs den norske kyst, hvor du både udforsker højarktiske områder, idylliske omgivelser og fantastisk dyreliv på vejen mod Norges nordligste øgruppe, Svalbard.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Specialrejse - Bergen-Svalbard-Bergen | 15 dage

Udforsk hele den norske vestkyst, og gå på opdagelse på den magiske ø Svalbard. Over 15 dage vil du gå i dybden med den norske natur, og få en dybere forståelse for, hvad Norges kultur indebærer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
 • 14 nætter
Forespørg
Rundrejse - Bergen-Svalbard-Bergen | Juni til september 2024

Udforsk hele den norske vestkyst, og gå på opdagelse på den magiske ø, Svalbard. Over 15 dage vil du gå i dybden med den norske natur, og få en dybere forståelse for, hvad Norges kultur indebærer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
Udforskning af de arktiske øer (vestgående) | Juli 2025

Oplev maleriske fjorde, majestætiske gletsjere, bjergtoppe og spændende dyreliv på en overvældende ekspedition til højarktiske øer. Få en smag på, hvordan det føles at leve så langt nordpå som kulturene her.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
Smukke Svalbard | Juni 2025

Tag med på en uforglemmelig rejse rundt om Svalbards hovedø i den arktiske højsommer. Gå på opdagelse i Europas største arktiske vildmark, imens du spejder efter den mægtige isbjørn. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 9 nætter
Forespørg
Den ultimative ekspedition | Juli - September 2024

På denne rejse kommer du til at gå på opdagelse i alt, hvad Svalbard har at byde på, når vi sejler nordpå for at krydse 80. breddegrad og til Øst-Svalbard, der er hjem for øgruppens største bestand af isbjørne.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 11 nætter
Forespørg
Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr | Rejs søndag-fredag | August 2024

Sejl langs Svalbards vestkyst og oplev nogle af de nordligste bosættelser, gletsjere der kælver og måske isbjørne. En rejse med HX Hurtigruten, der tager dig med 80o nord. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5 nætter
Forespørg
Spitsbergen og isbjørne | Juli - august 2024

Udforsk Svalbards kyst med HX Hurtigrutens nostalgiske skib MS Nordstjernen. Oplev nogle af verdens nordligste bosættelser, vild tundra og måske isbjørne. Rejs fra maj til september. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5 nætter
Forespørg

Ekspeditioner og nordlysrejser på Svalbard

Med Ruby Rejsers ekspeditionsrejser kan du træde ind i en verden, hvor vilde dyr og imponerende naturfænomener som nordlys og gletsjere venter lige rundt om hjørnet. Vores rejser til Svalbard spænder fra nordlysrejser, der tager sted i vintermørket med udgangspunkt i nordlyset, til ekspeditionsrejser, hvor du sejler med hurtigruten mellem de arktiske øer i sommermånederne. 

Tag med Ruby Rejser til Svalbard på en ekspeditionsrejse, og oplev de fjerneste afkroge af verden, hvor naturen er i sin reneste, mest utæmmede form. For at sikre en tryg og sikker rejse, der forløber gnidningsfrit, er størstedelen af vores ekspeditionsrejser tilknyttet lokale guider og danske rejseledere, der tager med dig på udflugter og oplever destinationernes højdepunkter. 

Har du en opdagelsesrejsende gemt i maven, kan du finde alle vores ekspeditionsrejser på Svalbard her. Hvis du derimod drømmer om at opleve det famøse nordlys, kan du finde alle vores nordlysrejser på Svalbard her.

Udflugt til Camp Barentz Ekspeditionsrejse på Svalbard Nordlys og snescooter på Svalbard

Fascinerende oplevelser til bucketlisten

En rejse til Svalbard er uden tvivl en af de oplevelser, som enhver eventyrlysten sjæl burde skrive på sin bucketliste. Her er et glimt af de fascinerende oplevelser, du kan tage med hjem i rygsækken fra din ferie på Svalbard:

Besøg Longyearbyen

Longyearbyen er en historisk mineby, grundlagt i 1906, som ligger på Spitsbergen, Svalbards største ø. I dag er Longyearbyen den største bosættelse på øgruppen, og typisk den by, du vil bo i på en rejse til Svalbard. Med sin unikke beliggenhed og karakteristiske arktiske atmosfære har Longyearbyen udviklet sig til et fascinerende sted, der tiltrækker både eventyrlystne rejsende og fungerer som et vigtigt knudepunkt for arktiske oplevelser og forskning.
 
Du kan bedst kende byen på sine farverige huse, der står i kontrast til det sneklædte landskab, og dens imponerende omgivelser med stejle fjelde og isdækkede fjorde. Besøg Longyearbyens museer og udstillinger for at lære mere om Svalbards rige historie, kultur og natur. Tag også en tur til Gruve 3, en tidligere kulmine, der nu fungerer som et museum, hvor du kan dykke ned i kulminedriftens historie og betydning for området. Longyearbyen byder også på gastronomiske oplevelser som mikrobryggerier og Norges nordligste sushi-restaurant, hvor du bl.a. kan smage rensdyr- og sælkød.

Glestjere og fjorde

Hele 60% af Svalbards areal er dækket af gletsjere, som løber op i mere end 200. Nogle af disse glestjere fungerer som iskapper, mens andre som floder af is, der dramatisk kælver ned i havet. Afhængigt af sæsonen kan du udforske det arktiske terræn til fods om sommeren eller på snescooter om vinteren.

Besøg grotter indlogeret i isen, og tag bådture gennem isfyldte fjorde til de kælvende gletsjere, der med bulder og brag sender ismasser ned i havet. Denne spektakulære naturoplevelse giver dig en forståelse for skønheden og kraften af Svalbards barske landskab.

Longyearbyen Longyearbyen Gletsjer på Svalbard

Arktisk dyreliv

På grund af de store områder, der er beskyttet som nationalparker, kan du finde et helt unikt dyreliv på Svalbard. Store dele af øgruppen er helt uberørte af mennesker, og dyrene lever derfor i en helt naturlig cyklus og harmoni med hinanden. 

Langs Svalbards kyster trives legesyge sæler, hvaler og hvalrosser, og fuglelivet er rigt. På land er det rensdyr, polarulve og isbjørne, der hersker. Som et af de eneste steder i verden er den norske øgruppe hjemsted for en stor isbjørnepopulation. Cirka 2.000 isbjørne menes at bevæge sig rundt på øerne, hvilket er omtrent lige så mange, som der bor mennesker.

Vil du opleve disse majestætiske dyr i deres naturlige habitat, kan du deltage i guidede ture. Det bedste sted at se isbjørne er i den østlige del om sommeren, hvor især Kong Karls Land er kendt for at være et godt område for isbjørneobservation. Isbjørne kommer dog vidt omkring – selv i byerne kan du være (u)heldig at løbe ind i en – så husk at være opmærksom på dine omgivelser og medbringe en riffel alle vegne, du går. 

Nordlyssafari

Svalbard er et af verdens absolut bedste steder at betragte nordlyset. Med sin beliggenhed på den nordlige halvkugle nær Nordpolen tilbyder den norske øgruppe en enestående mulighed for at opleve dette fantastiske fænomen i alt dets pragt. Derfor er en rejse til Svalbard det oplagte valg, hvis drømmer du om at opleve det betagende lysshow med dine egne øjne. 

Det bedste tidspunkt at se nordlys på øgruppen er om vinteren, når polarhimlen er på sit mørkeste. Planlæg din rejse til Svalbard i denne sæson for at sikre de bedst mulige forhold for at se nordlyset danse på himlen. Tag på nordlyssafari med en lokal guide ved din side, der kender alle de gode spots, så bliver det endnu nemmere at jagte dette berømte naturfænomen.

Hundeslæde på Svalbard Nordlys på Svalbard Isbjørne på Svalbard

Vejr og klima på Svalbard

Svalbard er en destination, der udfolder sig med en tydelig kontrast mellem de arktiske årstider, og der er stor forskel på at rejse til Svalbard om sommeren og om vinteren. 

Om vinteren indhylles øgruppen i konstant mørke, og temperaturen falder til under -20 grader. Til gengæld belønnes du med det magiske nordlys, der fremstår smukt på den mørke himmel. Om sommeren oplever du det modsatte – konstant dagslys. Landskabet er oplyst døgnet rundt af midnatssol og når en gennemsnitstemperatur på omkring 6 grader.

Begge sæsoner tilføjer en unik dimension til din rejse og bekræfter, at du befinder dig et sted på Jorden, der adskiller sig fra de fleste andre destinationer. 

5 sjove facts om Svalbard

 1. Polarnat: På den norske øgruppe opleves det, der kaldes polarnat, hvor solen forbliver under horisonten hele døgnet fra oktober til februar. Midt i denne mørke periode kan du være heldig at se den klareste stjernehimmel og dansen fra det fantastiske nordlys. 

 2. Træløse landskaber: Der er ingen naturlige træer på den norske øgruppe, da de ekstreme arktiske forhold gør det umuligt for træer at vokse. Folk der rejser til Svalbard kan i stedet beundre det robuste tundra-landskab og de storslåede gletsjere.

 3. Ingen husdyr: På Svalbard er det ikke tilladt at holde traditionelle husdyr som katte og hunde. Denne usædvanlige regel er indført for at beskytte øgruppens sårbare økosystem. Dog er det ikke usædvanligt at se slædehunde i forbindelse med hundeslædeture. Disse slædehunde er normalt arbejdsdyr og holdes under kontrollerede forhold i overensstemmelse med lokale regler og normer for dyrevelfærd.
 4. Global frøbank: Svalbard Global Seed Vault er en frøbank, der fungerer som opbevaringssted for frø fra hele verden. Den er designet til at bevare mangfoldigheden af ​​afgrøder i tilfælde af naturkatastrofer eller andre kriser. Bygningen er gravet ind i en bjergside langt inde i fjeldet og har en imponerende arkitektonisk udformning.

 5. Ingen begravelser: En anden bemærkelsesværdig ting ved øgruppen er, at det er ulovligt at blive begravet der. På grund af den ekstreme kulde kan lig ikke nedbrydes i jorden. Folk, der dør på øerne, bliver derfor transporteret til fastlandet for at blive begravet.

Nordlys og hunde Svalbard Sommer på Svalbard Hundeslædekørsel på Svalbard

Rejs til Svalbard og andre arktiske destinationer med Ruby Rejser

Der venter dig et hav af oplevelser på den norske øgruppe, der kan vække den eventyrlystne sjæl i enhver rejsende. Måske virker planlægningen af dine arktiske eventyr overvældende, men hos Ruby Rejser har vi gjort det enklere for dig med vores forskellige pakkerejser til Svalbard. Vælg blot den, der passer bedst til dine ønsker, og lad os klare det praktiske.

Udover rejser til Svalbard er vi også eksperter i en række andre arktiske destinationer som Grønland, Antarktis og Island. Du kan endda opleve den norske øgruppe, Island og Grønland på én rejse med Hurtigruten. 

Har du spørgsmål til vores rejser, destinationer eller andet, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi sørger gerne for, at du føler dig bedst muligt forberedt til din kommende rejse til Svalbard, men vi hjælper naturligvis også gerne med spørgsmål om alt fra nordlys og isbjørne, til hvad du bør pakke til en ekspeditionsrejse.