INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt Passau - Bratislava - Budapest - Wien - Passau

Donau i Østrig, Slovakiet og Ungarn

Denne fantastiske tur gennem 4 lande, Tyskland, Østrig, Slovakiet og Ungarn besejles nu af den 4-stjernede båd MS Carissima, den mest luksuriøse båd vi tilbyder.  

5.748,00 kr
In stock
Travel Code
KR-92
Skøn tur fra Passau til Budapest og retur med MS Carissima

I flere år har Ruby Rejser tilbudt dette populære cykelkrydstogt. Sejlruten og cykelruten er langs den skønne Donauflod der slynger sig gennem det tidligere kejserlige og kongelige monarki Østrig-Ungarn. Cykelkrydstogtet går fra Passau i Sydtyskland og igennem Østrigs forskelligartede, flotte landskaber, det hemmelighedsfulde Slovakiet og Ungarn kendt for sine Puszta-sletter og farvestrålende krydderier. I besøger hele 3 hovedstæder, nemlig Wien, Bratislava og Budapest, og returnerer til Passau.

Daglige cykeletaper på egen hånd ad næsten flade cykelveje langs med Donauflodens bredder. I bestemmer helt selv tempoet, pauserne og de seværdigheder, I vil se undervejs. Overalt er der hyggelige landsbyer, imponerende slotte, mægtige borgruiner og herlige grønne vinmarker i området ved Wachau, som er UNESCO naturverdensarv.

Er der dage hvor I ikke vil cykle, kan I blive ombord på den 4-stjernede båd MS Carissima og nyde udsigterne fra soldækket. 

Vi tilbyder også cykelferie fra hotel til hotel langs Donau fra Passau til Wien inkl. bagagetransport - se mere her
samt fra Wien til Budapest inkl. bagagetransport - se her

Indkvartering

Turen sejles i 2018 igen med den 4-stjernede båd MS Carissima. Den er bygget i 1998 og renoveret i vinteren 2016-17.
75 udvendige kahytter fordelt på 3 dæk: hoveddæk, mellemdæk og øverste dæk. Kahytterne er større (14 m2) og mere luksuriøse end vores andre både på Donau. Dobbeltsengen kan konverteres til to enkeltsenge.
Alle kahytter har aircondition, eget badeværelse med brusebad og hårtørrer, TV og pengeskab. I kahytterne på mellemdækket og øverste dæk kan vinduer åbnes. Vinduerne på hoveddækket er lidt mindre og kan ikke åbnes.
Enkelte kahytter foran og agter i skibet har mere motorstøj. Disse kahytter koster 525 kr. mindre pr. person på hoveddækket og 750 kr. mindre pr. person på mellemdækket.

Udover restaurant, panoramasalon med bar og et bibliotek, er der en spa-afdeling med jacuzzi og sauna.
På soldækket er der liggestole og en swimmingpool (tilgængelig juni-august).

Wifi tilgængeligt ombord (forbindelsen kan variere efter hvor skibet befinder sig - betaling ombord). 

Turen er med helpension: morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en 3-retters middag, hvor du de fleste dage kan vælge mellem to hovedretter. Der er levende musik hver aften og den sidste aften arrangeres der en gallaaften med 4-retters festmenu, en afskedscocktail og underholdning af skibets besætning.

Vær opmærksom på, at båden er international og du vil møde mange forskellige nationaliteter om bord.
Turlederen ombord holder hver dag informationsmøde på engelsk og tysk.

Kahyt med dobbeltseng  Restaurant Soldæk 
Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Passau
Passau ligger hvor floderne Donau, Inn og Ilz mødes. Hvis I ankommer i god tid til Passau, så benyt tiden til at slentre gennem de brolagte gader og lyt til rådhusets klokkespil eller se et af verdensstørste kirkeorgler i domkirken. En fantastisk smuk domkirke.
Check-in på båden kl.16.30 og afgang kl. 18.00 på en aftensejlads til Engelhartszell.

Dag 2. Engelhartszell – Aschach, ca. 42 km cykling
I Østrigs eneste trappistkloster i Engelhartszell kan I smage deres lækre lokalt fremstillede likører og oste. Fra Engelhartszell cykler I gennem den romantiske floddal ”Donauschlinge”, hvor floden slynger sig 180 grader og er et af de allerskønneste landskaber på hele turen. Kryds floden med en af de små cykel-færger, nyd de skønneste naturpanoramaer, mens turen går igennem hyggelige landsbyer med krogede gader og "biergartens", som indbyder til et stop og en velfortjent og forfriskende radler (halvt øl, halvt sodavan). I den charmerende markedsby Aschach går I igen om bord på Carissima og sejler videre mod Devin i Slovakiet. 

Dag 3. Devin -Bratislava, 18-43 km cykling
I cykler langs det tidligere Jerntæppe og krydser "den grønne bælte", som var det ingenmandsland under den kolde krig, hvor naturen fik lov at trives uden indflydelse, og hvor dyrelivet kunne vandre frit gennem Europa. I kommer forbi det imponerende kejserpalads Hof med parken anlagt i terrasser. Cykelruten går desuden gennem Østrigs grøntsagshave og langs skråningerne af bjergkæden Little Carpathians.   Efter ankomst til Bratislava er der mulighed om en guidet byrundtur (tilkøb). Sen aften er der sejlads til Budapest.

Dag 4. Budapest eller Szentendre, ca. 54 km cykling
Fra soldækket kan du nyder et fantastisk landskabssceneri ved indsejlingen til Budapest.
Verdensberømte seværdigheder ligger lige ned til floden, som f.eks. de imponerende regeringsbygninger, Markedshallen med de ungarske specialiteter og kunsthåndværk, den lille ø Margretheøen, som egner sig fortrinligt til en lille cykeltur, og dertil parker med herlige, grønne områder.
Dagen er til egen disposition, og I kan vælge mellem to forskellige udflugter i bus eller på cykel. I kan også vælge at cykle til den charmerende by Szentendre som emmer af atmosfære.
Aftenen kan nydes med musik og med en fantastisk udsigt til illuminerende parlamentsbygninger beliggende lige ned til floden.

Dag 5. Budapest-Esztergom, ca. 43 km cykling
Cykelstrækningen fra Visegrad til Szentendre-øen er en smuk og romantisk tur og videre herfra med færge langs flodens krumninger. Efter dagens cykeletape er det et must at udforske Esztergom, hvor Ungarns største katolske kirke, basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv og en skønhed i sig selv. I Esztergom går I igen om bord på båden for at nyde aftensmaden og sejladsen til Wien/Nussdorf

Dag 6. Wien. Overliggerdag.
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en interessant, guidet tur i Wien enten på cykel eller i bus. I kan også vælge en bytur på egen hånd, og evt. med besøg i forlystelsesparken Wiener Prater. Eller I kan tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donau Insel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Sen aften sejler båden videre til Krems.
Om aftenen mulighed for at tage til en klassisk koncert (tilkøb).

Dag 7. Krems-Melk, ca. 37 km cykling
I Krems starter I den sidste smukke cykeletape igennem et af Østrigs flotteste landskaber, vinområdet Wachau som nu er naturverdensarv under UNESCO. I oplever den pragtfulde landsby, Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og lokal stemning. Dette er hjertet af Wachau, hvor I kan smage den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen og landskaberne, før I i Melk går om bord igen.
Efter en herlig cykeletape er der gallamiddag med underholdning om bord.

Dag 8. Passau. Check-ud.
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen inden I ankommer til Passau ca. kl. 10.00. Derefter individuel hjemrejse. Eet anbefales, at man ikke bestiller evt. togbillet før tidligst kl. 11.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

Rejsefakta

Cykeldistancerne er med forbehold. Ofte er der mulighed for at gøre cykelturen kortere eller længere.

I tilfælde af f.eks. ændret vandstand på Donau kan sejlplanen variere, men det tilstræbes at gennemføre ovennævnte program.
I kan før eller efter turen bestille ekstra overnatninger på hotel i Passau, hvis I vil forlænge ferien med et par dage.

Udflugter:

Bratislava:
- Bytur med tog og til fods

Budapest:
- Bytur på cykel eller på HOP ON HOP OFF bus
- Budapest by night + traditionelt ungarsk folklore show

Wien:
- Bytur på cykel eller med bus.
- Klassisk koncert i et af Wien’s berømte paladser

Wachau:
- Vinsmagning hos en lokal vinproducent

Før afrejse fremsendes mere detaljeret udflugtsprogram med priser. Udflugterne bestilles og betales ombord.
Afgang hver søndag fra 29. april – 7. oktober 2018

Sværhedsgrad og kort

Ugens samlede cykelstrækning er på ca. 200 km i nemt og fladt terræn langs med floden. Dagsetaperne er fra ca. 18 til 54 km, hvor du på de lange etaper har mulighed for at afkorte turen. Der er 2 overliggerdage, en i Wien og en i Budapest, hvor du kun cykler, hvis du har meldt dig til en guidet tur.

Cykelstierne er på strækningerne i Østrig asfalterede og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene, klare luft fra cykelsadlen uden bilstøj. Men i Ungarn cykler du også på grusveje, eller på mindre trafikerede biveje.

Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden er der gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape hver aften af bådens turleder. 

Se kort over turen her

Cykler og cykeludstyr

I kan leje cykler eller vælge at have jeres egne med.

Udlejningscyklerne er 21 gears UNISEX cykler med lav indstigning. Disse har kun håndbremse.  

Cykler med 7 gear og fodbremse er på forespørgsel. Ved bestilling af rejsen opgiv venligst din højde (og evt. ønske om cykeltype).
Du kan også bestille el-cykel (uden fodbremse), hvis du har behov for lidt "ekstra kræfter" i pedalerne.

Cykellejen inkluderer: cykeltaske, 1 sæt lappegrej, 1 sæt værktøj og 1 lås.

Vi anbefaler at benytte cykelhjelm. Hvis I ikke har jeres egen med, kan cykelhjelme købes ombord. Forudbestil eventuelt.

I Østrig er det lovpligtigt at bære cykelhjelm for børn op til 12 år og frivilligt for voksne.
I Slovakiet er det lovpligtigt at bære hjelm for alle cyklister, dog med undtagelse af cykling igennem landsbyer.
I Slovakiet og Ungarn skal man som cyklist bære specielle sikkerhedsveste. Disse er gratis til låns ombord.

Medbringer du egen cykel opkræves et gebyr på 15 € for håndtering af cyklen (betales hjemmefra). 

Hvordan kommer jeg frem

Som udgangspunkt skal du selv arrangere din transport frem til Passau i Sydtyskland, hvor turen starter og slutter.

FLY
München er nærmeste lufthavn. SAS og Lufthansa flyver direkte fra København. Fra Billund skal der skiftes fly undervejs. Videre transport med bus og tog til Passau, ca. 2 timers transporttid.
Alternativt kan man flyve til Wien (direkte fly med Austrian Airlines). Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.
En samlet oversigt over flymulighederne finder I her: Momondo

Ruby Rejser kan være behjælpelig med at booke flybilletter til dagspris plus et ekspeditionsgebyr på 300 kr. pr. billet. Billetten skal betales sammen med depositum og købes først ved registrering af betaling. Den opgivne pris vil derfor være med forbehold, indtil billetten er købt.

TOG

Med tog fra Danmark tager det ca. 15-18 timer afhængigt af antal skift undervejs.
Tjek tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht. efterspørgslen.
Kontakt evt. Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for yderligere hjælp:
Eller ring til DSB Udland på 70 13 14 18

BIL
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Find kørevejledning på Google Maps.

Parkering i Passau i p-hus
Parkering bestilles online senest 10 dage inden ankomst på www.eurocycle.at/parking-passau, hvorefter man modtager en kvittering på email. Bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften.
Udendørs parkering koster 66 euro og indendørs parkering koster 77 euro pr. uge og betales lokalt.

Jeres afrejseinformationer vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse.

Bestil rejse

Uge 18: Ankomstdato 29.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.748,- DKK

Uge 19: Ankomstdato 06.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 20: Ankomstdato 13.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 21: Ankomstdato 20.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 22: Ankomstdato 27.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 23: Ankomstdato 03.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 24: Ankomstdato 10.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 25: Ankomstdato 17.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 26: Ankomstdato 24.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 27: Ankomstdato 01.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 28: Ankomstdato 08.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 29: Ankomstdato 15.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 30: Ankomstdato 22.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 31: Ankomstdato 29.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 32: Ankomstdato 05.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 33: Ankomstdato 12.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 34: Ankomstdato 19.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 35: Ankomstdato 26.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 36: Ankomstdato 02.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 37: Ankomstdato 09.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 38: Ankomstdato 16.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 39: Ankomstdato 23.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 40: Ankomstdato 30.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 41: Ankomstdato 07.10.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.748,- DKK
Praktiske Informationer

Mht. pladser kan der på følgende datoer MÅSKE alligevel godt være plads, selv om der er meldt udsolgt herover: 8., 22. og 29. juli, 19. og 26. august.
Kontakt Ruby Rejser for nærmere oplysninger. 

Prisen inkluderer:

 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytsrengøring (skift af håndklæder og sengelinned efter behov)
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu med valg mellem 2-3 hovedretter. 
 • Daglig eftermiddagskaffe og kage
 • Godnat-snack
 • 4-retters festmiddag, cocktail og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt udleveres ombord)
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende turleder om bord
 • Daglige informationsmøder (på engelsk/tysk)
 • Havnegebyrer kr. 450 for personer over 12 år
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Prisgaranti

Tillæg:

 • Rejsen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Cykelleje – 21 gear: 525 kr. (cykler med 7 gear på forespørgsel)
 • Cykelleje – elcykel: 1250 kr.
 • Enkelt-kahyt koster 50% ekstra (kun på øverste dæk og i begrænset omfang)
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn 2-3 euro pr. overfart (ca. 100 kr. i alt)
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Turprisen er excl. drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag.

OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rad & Reisen og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser.
Se betingelser og læs om Rad & Reisen her http://en.radreisen.at/

Gå til toppen af siden