INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Donau i Østrig, Slovakiet og Ungarn

Cykelkrydstogt Passau - Bratislava - Budapest - Wien - Passau

Denne fantastiske tur gennem 4 lande, Tyskland, Østrig, Slovakiet og Ungarn besejles af de luksuriøse både MV Fortuna og MS Carissima.

In stock
Travel Code
KR-92

Det kan du glæde dig til

I flere år har Ruby Rejser tilbudt dette populære cykelkrydstogt. Sejlruten og cykelruten er langs den skønne Donauflod, der snor sig gennem det tidligere kejserlige og kongelige monarki Østrig-Ungarn. Cykelkrydstogtet går fra Passau i Sydtyskland og igennem Østrigs flotte landskaber, det hemmelighedsfulde Slovakiet og Ungarn, kendt for sine Puszta-sletter og farvestrålende krydderier. I besøger hele 3 hovedstæder, nemlig Wien, Bratislava og Budapest, og returnerer til Passau.

Daglige cykeletaper på egen hånd ad næsten flade cykelveje langs med Donauflodens bredder. I bestemmer helt selv tempoet, pauserne og de seværdigheder, I vil se undervejs. Overalt er der hyggelige landsbyer, imponerende slotte, mægtige borgruiner og herlige grønne vinmarker i området ved Wachau, som er UNESCO naturverdensarv.

Er der dage hvor I ikke vil cykle, kan I blive ombord på båden og nyde udsigterne fra soldækket. 

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Passau
Passau ligger hvor floderne Donau, Inn og Ilz mødes. Hvis I ankommer i god tid til Passau, så benyt tiden til at slentre gennem de brostensbelagte gader, lyt til rådhusets klokkespil eller se et af verdensstørste kirkeorgler i domkirken. En fantastisk smuk domkirke. Check-in på båden kl. 16.30 og afgang kl. 18.00 på en aftensejlads til Engelhartszell.

2. dag. Engelhartszell – Aschach, ca. 42 km cykling
I Østrigs eneste trappistkloster i Engelhartszell kan I smage deres lækre lokalt fremstillede likører og oste. Fra Engelhartszell cykler I gennem den romantiske floddal ”Donauschlinge”, hvor floden slynger sig 180 grader, og er et af de allerskønneste landskaber på hele turen. Kryds floden med en af de små cykel-færger og nyd de skønneste naturpanoramaer, mens turen går igennem hyggelige landsbyer med krogede gader og "biergartens", som indbyder til et stop og en velfortjent og forfriskende radler (halvt øl, halvt sodavand). I den charmerende markedsby Aschach går I igen ombord på båden og sejler videre mod Devin i Slovakiet. 

3. dag. Devin-Bratislava, 18-43 km cykling
I cykler langs det tidligere Jerntæppe og krydser "det grønne bælte", som var det ingenmandsland under den kolde krig, hvor naturen fik lov til at trives uden indflydelse, og hvor dyrelivet kunne vandre frit gennem Europa. I kommer forbi det imponerende kejserpalads Hof med parken anlagt i terrasser. Cykelruten går desuden gennem Østrigs grøntsagshave og langs skråningerne af bjergkæden Little Carpathians.  Efter ankomst til Bratislava er der mulighed for en guidet byrundtur (tilkøb). Sen aften er der sejlads til Budapest.

4. dag. Budapest eller Szentendre, ca. 54 km cykling
Fra soldækket kan du nyde et fantastisk landskabssceneri ved indsejlingen til Budapest. Verdensberømte seværdigheder ligger lige ned til floden, som f.eks. de imponerende regeringsbygninger, Markedshallen med de ungarske specialiteter og kunsthåndværk, den lille ø Margretheøen, som egner sig fortrinligt til en lille cykeltur, og dertil parker med herlige grønne områder. Dagen er til egen disposition, og I kan vælge mellem to forskellige udflugter i bus eller på cykel. I kan også vælge at cykle til den charmerende by Szentendre som emmer af atmosfære. Aftenen kan nydes med musik og med en fantastisk udsigt til illuminerende parlamentsbygninger beliggende lige ned til floden.

5. dag. Budapest-Esztergom, ca. 43 km cykling
Cykelstrækningen fra Visegrad til Szentendre-øen er en smuk og romantisk tur og videre herfra med færge langs flodens krumninger. Efter dagens cykeletape er det et must at udforske Esztergom, hvor Ungarns største katolske kirke, basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv og en skønhed i sig selv. I Esztergom går I igen ombord på båden for at nyde aftensmaden og sejladsen til Wien/Nussdorf.

6. dag. Wien. Overliggerdag
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en interessant guidet tur i Wien enten på cykel eller i bus. I kan også vælge en bytur på egen hånd, og evt. med besøg i forlystelsesparken Wiener Prater. Eller I kan tage på en cykeltur til wienernes bilfrie ferieparadis, Donau Insel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Sen aften sejler båden videre til Krems.
Om aftenen er der mulighed for at tage til en klassisk koncert (tilkøb). 

7. dag. Krems-Melk, ca. 37 km cykling
I Krems starter I den sidste smukke cykeletape igennem et af Østrigs flotteste landskaber, vinområdet Wachau, som nu er naturverdensarv under UNESCO. I oplever den pragtfulde landsby, Dürnstein, med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og lokal stemning. Dette er hjertet af Wachau, hvor I kan smage den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen og landskaberne, før I i Melk går ombord igen.
Efter en herlig cykeletape er der gallamiddag med underholdning ombord.

8. dag. Passau. Check-ud
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden I ankommer til Passau ca. kl. 10.00. Derefter individuel hjemrejse. Det anbefales, at man ikke bestiller evt. togbillet før tidligst kl. 11.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad

Ugens samlede cykelstrækning er ca. 200 km i nemt og fladt terræn langs med floden. Dagsetaperne er fra ca. 18 til 54 km, hvor du på de lange etaper har mulighed for at afkorte turen. Der er 2 overliggerdage, én i Wien og én i Budapest, hvor du kun cykler, hvis du har meldt dig til en guidet tur. Cykelstierne er på strækningerne i Østrig asfalterede og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene klare luft fra cykelsadlen. I Ungarn cykler du på grusveje eller på mindre trafikerede biveje. Der udleveres gode detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Hver aften gennemgår bådens rejseleder morgendagens cykeletape, både på engelsk og tysk.
I tilfælde af f.eks. ændret vandstand på Donau, kan sejlplanen variere, men det tilstræbes at gennemføre ovennævnte program. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på hotel i Passau før eller efter turen, hvis I vil forlænge ferien med et par dage.

 

Indkvartering

MV Fortuna
Skibet har 85 udvendige kahytter. 2-sengs kahytterne er omkring 14m². Suiterne er omkring 25m². Alle kahytter har privat bad og toilet, hårtørrer, TV, pengeskab og aircondition.

Øvre dæk: Deluxe kahyt med dobbeltseng og fransk balkon. Vinduerne kan åbnes. I suiterne er der desuden også lænestole/sofa.
Mellemdæk: Komfort kahytter og Superior kahytter med panorama vinduer. Vinduerne kan åbnes i Superior kahytter, men ikke i Komfort kahyt.
Hoveddæk: 2 enkeltsenge. Vinduerne kan ikke åbnes.

Et luksuriøst skib med panoramasalon, restaurant, bar og delvist overdækket soldæk. Der er også et hyggeligt bibliotek og en butik. Trappelift mellem mellemdæk og øvre dæk samt til soldækket. Wifi tilgængeligt ombord (forbindelsen kan variere efter hvor skibet befinder sig - betaling ombord). 

Fortuna suite Fortuna komfort Fortuna soldæk
Fortuna suite Fortuna komfort kahyt Fortuna soldæk

MS Carissima
Skibet har 75 udvendige kahytter fordelt på 3 dæk. Kahytterne er større (14) og mere luksuriøse end vores andre både på Donau. Dobbeltsengen kan konverteres til to enkeltsenge. Alle kahytter har aircondition, eget badeværelse med brusebad og hårtørrer, TV og pengeskab.

Øverste dæk: Superior kahyt hvor vinduerne kan åbnes.
Mellemdæk: 
Komfort kahyt hvor vinduerne kan åbnes. 
Hoveddæk: Standardkahyt hvor vinduerne er lidt mindre og ikke kan åbnes.
ECO: Økonomikahyt på enten mellemdæk eller hoveddæk. Kahytten er placeret forrest eller bagerst i skibet og har derfor mere motorstøj. Disse kahytter koster mindre end de andre kahytter.

Udover restaurant, panoramasalon med bar og et bibliotek, er der en spa-afdeling med jacuzzi og sauna. På soldækket er der liggestole og en swimmingpool (tilgængelig juni-august). Wifi tilgængeligt ombord (forbindelsen kan variere efter hvor skibet befinder sig - betaling ombord). 

Carissima hoveddæk Carissima restaurant Carissima soldæk pool
Carissima kahyt hoveddæk Carissima restaurant Carissima soldæk

Vær opmærksom på, at båden er international og du vil møde mange forskellige nationaliteter om bord.

Cykel og cykeludstyr

I kan leje cykler eller forespørge på at medbringe egne. Udlejningscyklerne er 21/24 gears UNISEX cykler med lav indstigning. Disse har kun håndbremser. 21 gear på afgange med MV Fortuna og 24 gear på afgange med MS Carissima.
Cykler med 7 gear og fodbremse er på forespørgsel. Du kan også bestille el-cykel (uden fodbremse), hvis du har behov for lidt "ekstra kræfter" i pedalerne. 

Cykellejen inkluderer: cykeltaske, 1 sæt lappegrej, 1 sæt værktøj og 1 lås.

Vi anbefaler at benytte cykelhjelm. Hvis I ikke har jeres egen med, kan cykelhjelme købes ombord.

I Østrig er det lovpligtigt at bære cykelhjelm for børn op til 12 år og frivilligt for voksne.
I Slovakiet er det lovpligtigt at bære hjelm for alle cyklister, dog med undtagelse af cykling igennem landsbyer.
I Slovakiet og Ungarn skal man som cyklist bære specielle sikkerhedsveste. Disse er gratis til låns ombord.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Hvis du ønsker at flyve er München den nærmeste lufthavn. Videre transport med bus og tog til Passau, ca. 2 timers transporttid.
Alternativt kan man flyve til Wien. Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.

Tog:
Det er også muligt at tage toget, det tager ca. 15-18 timer fra Danmark, afhængigt af hvor mange skift man har undervejs. Se mere hos Deutsche Bahns salgskontor i Danmark eller DSB Udland.

Kør selv:
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Parkering bestilles online senest 10 dage inden ankomst på Eurocycle, hvorefter man modtager en kvittering på email. Bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften. Udendørs parkering koster ca. 68 euro og indendørs parkering koster ca. 79 euro pr. uge. Bestilles hjemmefra og betales lokalt.

Inden afrejse modtager du afrejseinformationer, som indeholder detaljeret oplysninger omkring ankomst og afrejse, samt parkering. 

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 17: Startdato 24.04.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 18: Startdato 01.05.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 19: Startdato 08.05.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 20: Startdato 15.05.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 21: Startdato 22.05.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 22: Startdato 29.05.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 22: Startdato 28.05.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 23: Startdato 05.06.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 24: Startdato 12.06.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 25: Startdato 19.06.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 26: Startdato 26.06.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 27: Startdato 03.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 27: Startdato 02.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 28: Startdato 10.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 29: Startdato 17.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 30: Startdato 24.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 31: Startdato 31.07.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 32: Startdato 07.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 33: Startdato 14.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 34: Startdato 21.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 35: Startdato 28.08.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.898,- DKK

Uge 36: Startdato 04.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 36: Startdato 03.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 37: Startdato 11.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 38: Startdato 18.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 39: Startdato 25.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 7.298,- DKK

Uge 40: Startdato 02.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 41: Startdato 09.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK

Uge 41: Startdato 08.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 6.198,- DKK
Praktiske Informationer

OBS: 
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu med valg mellem 2-3 hovedretter
 • Daglig eftermiddagskaffe og kage
 • Godnat-snack
 • 4-retters festmiddag, cocktail og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Daglig kahytsrengøring (skift af håndklæder og sengelinned efter behov)
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt udleveres ombord)
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende turleder om bord
 • Daglige informationsmøder (på engelsk/tysk)
 • Havnegebyrer

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Transport til og fra Danmark
 • Drikkepenge

Tillæg:

 • Cykelleje: 680 kr.
 • Elcykel: 1500 kr.
 • Medbring egen cykel: 280 kr.
 • Guidet tur (kun mulig på udvalgte afgange): 2300 kr.
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn ca. 2-3 EUR pr. overfart (ca. 100 kr. i alt)
 • Udflugter

Guidet tur inkluderer:

 • Cykelguide
 • Cidersmagning hos en producent i Upper Danube Valley
 • Færgeture
 • Guidet tur på cykel i Wien og HOP ON/HOP OFF bus i Budapest
 • Vinsmagning hos lokal vindyrker
 • Leje af cykelhjelm (kun til voksne)

Afgangsdage:

 • MS Carissima sejler lørdage
 • MV Fortuna sejler søndage

Drikkepenge:
Turprisen er ekskl. drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 EUR pr. person pr. dag.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rad & Reisen og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Rad & Reisen. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden

Loading...