INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Donau i Østrig, Slovakiet og Ungarn

Cykelkrydstogt Passau - Bratislava - Budapest - Wien - Passau

Denne fantastiske tur gennem 4 lande, Tyskland, Østrig, Slovakiet og Ungarn besejles nu af den 4-stjernede båd MS Carissima, den mest luksuriøse båd vi tilbyder.  

In stock
Travel Code
KR-92
Det kan du glæde dig til

I flere år har Ruby Rejser tilbudt dette populære cykelkrydstogt. Sejlruten og cykelruten er langs den skønne Donauflod der snor sig gennem det tidligere kejserlige og kongelige monarki Østrig-Ungarn. Cykelkrydstogtet går fra Passau i Sydtyskland og igennem Østrig flotte landskaber, det hemmelighedsfulde Slovakiet og Ungarn kendt for sine Puszta-sletter og farvestrålende krydderier. I besøger hele 3 hovedstæder, nemlig Wien, Bratislava og Budapest, og returnerer til Passau.

Daglige cykeletaper på egen hånd ad næsten flade cykelveje langs med Donauflodens bredder. I bestemmer helt selv tempoet, pauserne og de seværdigheder, I vil se undervejs. Overalt er der hyggelige landsbyer, imponerende slotte, mægtige borgruiner og herlige grønne vinmarker i området ved Wachau, som er UNESCO naturverdensarv.

Er der dage hvor I ikke vil cykle, kan I blive ombord på den 4-stjernede båd MS Carissima og nyde udsigterne fra soldækket. 

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Passau
Passau ligger hvor floderne Donau, Inn og Ilz mødes. Hvis I ankommer i god tid til Passau, så benyt tiden til at slentre gennem de brolagte gader og lyt til rådhusets klokkespil eller se et af verdensstørste kirkeorgler i domkirken. En fantastisk smuk domkirke.Check-in på båden kl.16.30 og afgang kl. 18.00 på en aftensejlads til Engelhartszell.

2. dag. Engelhartszell – Aschach, ca. 42 km cykling
I Østrigs eneste trappistkloster i Engelhartszell kan I smage deres lækre lokalt fremstillede likører og oste. Fra Engelhartszell cykler I gennem den romantiske floddal ”Donauschlinge”, hvor floden slynger sig 180 grader og er et af de allerskønneste landskaber på hele turen. Kryds floden med en af de små cykel-færger, nyd de skønneste naturpanoramaer, mens turen går igennem hyggelige landsbyer med krogede gader og "biergartens", som indbyder til et stop og en velfortjent og forfriskende radler (halvt øl, halvt sodavan). I den charmerende markedsby Aschach går I igen om bord på Carissima og sejler videre mod Devin i Slovakiet. 

3. dag. Devin-Bratislava, 18-43 km cykling
I cykler langs det tidligere Jerntæppe og krydser "den grønne bælte", som var det ingenmandsland under den kolde krig, hvor naturen fik lov at trives uden indflydelse, og hvor dyrelivet kunne vandre frit gennem Europa. I kommer forbi det imponerende kejserpalads Hof med parken anlagt i terrasser. Cykelruten går desuden gennem Østrigs grøntsagshave og langs skråningerne af bjergkæden Little Carpathians.   Efter ankomst til Bratislava er der mulighed om en guidet byrundtur (tilkøb). Sen aften er der sejlads til Budapest.

4. dag. Budapest eller Szentendre, ca. 54 km cykling
Fra soldækket kan du nyde et fantastisk landskabssceneri ved indsejlingen til Budapest. Verdensberømte seværdigheder ligger lige ned til floden, som f.eks. de imponerende regeringsbygninger, Markedshallen med de ungarske specialiteter og kunsthåndværk, den lille ø Margretheøen, som egner sig fortrinligt til en lille cykeltur, og dertil parker med herlige, grønne områder. Dagen er til egen disposition, og I kan vælge mellem to forskellige udflugter i bus eller på cykel. I kan også vælge at cykle til den charmerende by Szentendre som emmer af atmosfære. Aftenen kan nydes med musik og med en fantastisk udsigt til illuminerende parlamentsbygninger beliggende lige ned til floden.

5. dag. Budapest-Esztergom, ca. 43 km cykling
Cykelstrækningen fra Visegrad til Szentendre-øen er en smuk og romantisk tur og videre herfra med færge langs flodens krumninger. Efter dagens cykeletape er det et must at udforske Esztergom, hvor Ungarns største katolske kirke, basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv og en skønhed i sig selv. I Esztergom går I igen om bord på båden for at nyde aftensmaden og sejladsen til Wien/Nussdorf

6. dag. Wien. Overliggerdag
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en interessant, guidet tur i Wien enten på cykel eller i bus. I kan også vælge en bytur på egen hånd, og evt. med besøg i forlystelsesparken Wiener Prater. Eller I kan tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donau Insel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Sen aften sejler båden videre til Krems.
Om aftenen mulighed for at tage til en klassisk koncert (tilkøb). 

7. dag. Krems-Melk, ca. 37 km cykling
I Krems starter I den sidste smukke cykeletape igennem et af Østrigs flotteste landskaber, vinområdet Wachau som nu er naturverdensarv under UNESCO. I oplever den pragtfulde landsby, Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og lokal stemning. Dette er hjertet af Wachau, hvor I kan smage den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen og landskaberne, før I i Melk går om bord igen.
Efter en herlig cykeletape er der gallamiddag med underholdning om bord.

8. dag. Passau. Check-ud
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen inden I ankommer til Passau ca. kl. 10.00. Derefter individuel hjemrejse. Eet anbefales, at man ikke bestiller evt. togbillet før tidligst kl. 11.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad

Ugens samlede cykelstrækning er ca. 200 km i nemt og fladt terræn langs med floden. Dagsetaperne er fra ca. 18 til 54 km, hvor du på de lange etaper har mulighed for at afkorte turen. Der er 2 overliggerdage, en i Wien og en i Budapest, hvor du kun cykler, hvis du har meldt dig til en guidet tur. Cykelstierne er på strækningerne i Østrig asfalterede og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene, klare luft fra cykelsadlen uden bilstøj. Mens du i Ungarn ogs cykler på grusveje, eller på mindre trafikerede biveje. Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden er der gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape hver aften af bådens turleder. 
I tilfælde af f.eks. ændret vandstand på Donau kan sejlplanen variere, men det tilstræbes at gennemføre ovennævnte program. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på hotel i Passau før eller efter turen, hvis I vil forlænge ferien med et par dage.


Indkvartering

Turen sejles i 2019 igen med den 4-stjernede båd MS Carissima. Den er bygget i 1998 og renoveret i vinteren 2016-17.
75 udvendige kahytter fordelt på 3 dæk. Kahytterne er større (14 m2) og mere luksuriøse end vores andre både på Donau. Dobbeltsengen kan konverteres til to enkeltsenge. Alle kahytter har aircondition, eget badeværelse med brusebad og hårtørrer, TV og pengeskab.

Under dæk: Vinduerne på hoveddækket er lidt mindre og kan ikke åbnes. 

Mellemdæk: Vinduerne kan åbnes. 

Øverste-dæk: Vinduerne kan åbnes. 

Enkelte kahytter (ECO) foran og agter i skibet har mere motorstøj. Disse kahytter koster mindre end de andre kahytter. Udover restaurant, panoramasalon med bar og et bibliotek, er der en spa-afdeling med jacuzzi og sauna. På soldækket er der liggestole og en swimmingpool (tilgængelig juni-august). Wifi tilgængeligt ombord (forbindelsen kan variere efter hvor skibet befinder sig - betaling ombord). 

Turen er med helpension: morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en 3-retters middag, hvor du de fleste dage kan vælge mellem to hovedretter. Der er levende musik hver aften og den sidste aften arrangeres der en gallaaften med 4-retters festmenu, en afskedscocktail og underholdning af skibets besætning.

Vær opmærksom på, at båden er international og du vil møde mange forskellige nationaliteter om bord.
Turlederen ombord holder hver dag informationsmøde på engelsk og tysk.

Hvordan kommer jeg frem?

Som udgangspunkt skal du selv arrangere din transport frem til Passau i Sydtyskland, hvor turen starter og slutter.

Hvis du ønsker at flyve er München den nærmeste lufthavn. SAS og Lufthansa flyver direkte fra København. Videre transport med bus og tog til Passau, ca. 2 timers transporttid.
Alternativt kan man flyve til Wien (direkte fly med Austrian Airlines). Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid. Du kan nemt få et overblik over mulighederne for at flyve på eksempelvis Momondo

Ruby Rejser kan være behjælpelig med at booke flybilletter til dagspris plus et ekspeditionsgebyr på 300 kr. pr. billet. Billetten skal betales sammen med depositum og købes først ved registrering af betaling. Den opgivne pris vil derfor være med forbehold, indtil billetten er købt.

Det er også muligt at tage toget, det tager ca. 15-18 timer fra Danmark, afhængigt af hvor mange skift man skal have undervejs. Du kan se tider og priser på eksempelvis Deutsche Bahn.  
Kontakt evt. Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for yderligere hjælp: Eller ring til DSB Udland på 70 13 14 18

Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Parkering bestilles online senest 10 dage inden ankomst på Eurocycle, hvorefter man modtager en kvittering på email. Bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften. Udendørs parkering koster ca. 66 euro og indendørs parkering koster ca. 77 euro pr. uge (2018-priser). Bestilles hjemmefra og betales lokalt. 

Inden afrejse modtager du afrejseinformationer, som indeholder detaljeret oplysninger omkring ankomst og afrejse, samt parkering. 

Cykel og cykeludstyr

I kan leje cykler eller vælge at have jeres egne med. Udlejningscyklerne er 21 gears UNISEX cykler med lav indstigning. Disse har kun håndbremse. Cykler med 7 gear og fodbremse er på forespørgsel. Du kan også bestille el-cykel (uden fodbremse), hvis du har behov for lidt "ekstra kræfter" i pedalerne. 

Cykellejen inkluderer: cykeltaske, 1 sæt lappegrej, 1 sæt værktøj og 1 lås.

Vi anbefaler at benytte cykelhjelm. Hvis I ikke har jeres egen med, kan cykelhjelme købes ombord.

I Østrig er det lovpligtigt at bære cykelhjelm for børn op til 12 år og frivilligt for voksne.
I Slovakiet er det lovpligtigt at bære hjelm for alle cyklister, dog med undtagelse af cykling igennem landsbyer.
I Slovakiet og Ungarn skal man som cyklist bære specielle sikkerhedsveste. Disse er gratis til låns ombord.

Bestil

Uge 30: Startdato 21.07.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 31: Startdato 28.07.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 32: Startdato 04.08.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 33: Startdato 11.08.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 34: Startdato 18.08.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 35: Startdato 25.08.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 36: Startdato 01.09.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 37: Startdato 08.09.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 38: Startdato 15.09.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 39: Startdato 22.09.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 40: Startdato 29.09.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 41: Startdato 06.10.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytsrengøring (skift af håndklæder og sengelinned efter behov)
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu med valg mellem 2-3 hovedretter. 
 • Daglig eftermiddagskaffe og kage
 • Godnat-snack
 • 4-retters festmiddag, cocktail og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt udleveres ombord)
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende turleder om bord
 • Daglige informationsmøder (på engelsk/tysk)
 • Havnegebyrer
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Prisgaranti


Tillæg:

 • Rejsen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Cykelleje – 21 gear (cykler med 7 gear på forespørgsel). 
 • Cykelleje – elcykel
 • Enkelt-kahyt koster 55% ekstra (kun på øverste dæk og i begrænset omfang)
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn ca. 2-3 euro pr. overfart (ca. 100 kr. i alt)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Udflugter
 • Drikkepenge


Drikkepenge:

Turprisen er excl. drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag.

OBS: 
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen. Dette er en utroligt populær tur og næsten udsolgt for 2019. "Donau 4 lande 3 hovedstæder" er en tilsvarende tur med mandags-afgange. 

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rad & Reisen og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Rad & Reisen.
Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk! Du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning.

Gå til toppen af siden