Donau i Østrig, Slovakiet og Ungarn

Østrig | Cykelkrydstogt langs Donaufloden | Sværhedsgrad 1

Tag med på denne fantastiske cykelkrydstogt gennem 3 lande og hovedstæderne Wien, Bratislava og Budapest. Turen besejles af de luksuriøse både MV Vivienne og MS Swiss Crown.

In stock
Travel Code
KR-92
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkFleksible cykelture på egen hånd
blue encircled checkVinområdet Wachau, optaget på UNESCOs naturverdensarv
blue encircled checkSmag på lækre lokale delikatesser
calendar icon23 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

I flere år har Ruby Rejser tilbudt dette populære cykelkrydstogt. Sejlruten og cykelruten er langs den skønne Donauflod, der snor sig gennem det tidligere kejserlige og kongelige monarki Østrig-Ungarn. Cykelkrydstogtet går fra Passau i Sydtyskland og igennem Østrigs flotte landskaber, det hemmelighedsfulde Slovakiet og Ungarn, kendt for sine Puszta-sletter og farvestrålende krydderier. I besøger hele 3 hovedstæder, nemlig Wien, Bratislava og Budapest, og returnerer til Passau.

Daglige cykeletaper på egen hånd ad næsten flade cykelveje langs med Donauflodens bredder. I bestemmer helt selv tempoet, pauserne og de seværdigheder, I vil se undervejs. Overalt er der hyggelige landsbyer, imponerende slotte, mægtige borgruiner og herlige grønne vinmarker i området ved Wachau, som er UNESCO naturverdensarv.

Er der dage hvor I ikke vil cykle, kan I blive ombord på båden og nyde udsigterne fra soldækket. 

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Passau
Passau ligger hvor floderne Donau, Inn og Ilz mødes. Hvis I ankommer i god tid til Passau, så benyt tiden til at slentre gennem de brostensbelagte gader, lyt til rådhusets klokkespil eller se et af verdensstørste kirkeorgler i domkirken. En fantastisk smuk domkirke. Check-in på båden kl. 16.30 og afgang kl. 18.00 på en aftensejlads til Engelhartszell.

2. dag. Engelhartszell – Aschach, ca. 43 km cykling
I Østrigs eneste trappistkloster i Engelhartszell kan I smage deres lækre lokalt fremstillede likører og oste. Fra Engelhartszell cykler I gennem den romantiske floddal ”Donauschlinge”, hvor floden slynger sig 180 grader, og er et af de allerskønneste landskaber på hele turen. Kryds floden med en af de små cykel-færger og nyd de skønneste naturpanoramaer, mens turen går igennem hyggelige landsbyer med krogede gader og "biergartens", som indbyder til et stop og en velfortjent og forfriskende radler (halvt øl, halvt sodavand). I den charmerende markedsby Aschach går I igen ombord på båden og sejler videre mod Devin i Slovakiet. 

3. dag. Devin-Bratislava, 45 km cykling
I cykler langs det tidligere Jerntæppe og krydser "det grønne bælte", som var det ingenmandsland under den kolde krig, hvor naturen fik lov til at trives uden indflydelse, og hvor dyrelivet kunne vandre frit gennem Europa. I kommer forbi det imponerende kejserpalads Hof med parken anlagt i terrasser. Cykelruten går desuden gennem Østrigs grøntsagshave og langs skråningerne af bjergkæden Little Carpathians.  Efter ankomst til Bratislava er der mulighed for en guidet byrundtur (tilkøb). Sen aften er der sejlads til Budapest.

4. dag. Budapest eller Szentendre, ca. 24 km cykling
Fra soldækket kan du nyde et fantastisk landskabssceneri ved indsejlingen til Budapest. Verdensberømte seværdigheder ligger lige ned til floden, som f.eks. de imponerende regeringsbygninger, Markedshallen med de ungarske specialiteter og kunsthåndværk, den lille ø Margretheøen, som egner sig fortrinligt til en lille cykeltur, og dertil parker med herlige grønne områder. Dagen er til egen disposition, og I kan vælge mellem to forskellige udflugter i bus eller på cykel. I kan også vælge at cykle til den charmerende by Szentendre som emmer af atmosfære. Aftenen kan nydes med musik og med en fantastisk udsigt til illuminerende parlamentsbygninger beliggende lige ned til floden.

5. dag. Budapest-Esztergom, ca. 42 km cykling
Cykelstrækningen fra Visegrad til Szentendre-øen er en smuk og romantisk tur og videre herfra med færge langs flodens krumninger. Efter dagens cykeletape er det et must at udforske Esztergom, hvor Ungarns største katolske kirke, basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv og en skønhed i sig selv. I Esztergom går I igen ombord på båden for at nyde aftensmaden og sejladsen til Wien/Nussdorf.

6. dag. Wien. Overliggerdag
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en interessant guidet tur i Wien enten på cykel eller i bus. I kan også vælge en bytur på egen hånd, og evt. med besøg i forlystelsesparken Wiener Prater. Eller I kan tage på en cykeltur til wienernes bilfrie ferieparadis, Donau Insel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Sen aften sejler båden videre til Krems.
Om aftenen er der mulighed for at tage til en klassisk koncert (tilkøb). 

7. dag. Krems-Melk, ca. 37 km cykling
I Krems starter I den sidste smukke cykeletape igennem et af Østrigs flotteste landskaber, vinområdet Wachau, som nu er naturverdensarv under UNESCO. I oplever den pragtfulde landsby, Dürnstein, med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og lokal stemning. Dette er hjertet af Wachau, hvor I kan smage den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen og landskaberne, før I i Melk går ombord igen.
Efter en herlig cykeletape er der gallamiddag med underholdning ombord.

8. dag. Passau. Check-ud
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden I ankommer til Passau ca. kl. 10.00. Derefter individuel hjemrejse. Det anbefales, at man ikke bestiller evt. togbillet før tidligst kl. 12.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Ugens samlede cykelstrækning er ca. 200 km i nemt og fladt terræn langs med floden. Dagsetaperne er fra ca. 18 til 54 km, hvor du på de lange etaper har mulighed for at afkorte turen. Der er 2 overliggerdage, én i Wien og én i Budapest, hvor du kun cykler, hvis du har meldt dig til en guidet tur. Cykelstierne er på strækningerne i Østrig asfalterede og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene klare luft fra cykelsadlen. I Ungarn cykler du på grusveje eller på mindre trafikerede biveje. Der udleveres gode detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Hver aften gennemgår bådens rejseleder morgendagens cykeletape, både på engelsk og tysk.
I tilfælde af f.eks. ændret vandstand på Donau, kan sejlplanen variere, men det tilstræbes at gennemføre ovennævnte program. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på hotel i Passau før eller efter turen, hvis I vil forlænge ferien med et par dage.

 

Indkvartering

down v arrow

MV Vivienne

Velkommen ombord på krydstogtskibet MV Vivienne , der sætter nye standarder for komfort og rummelighed og tilbyder en smagfuld atmosfære af høj kvalitet i en luksuriøs stil. Under din rejse til søs bliver du indkvarteret på en af skibets 76 moderne og udvendige kahytter, så du altid har en fantastisk udsigt over de skiftende, naturskønne landskaber. Når du ikke er inde i din kahyt, kan du benytte dig af skibets faciliteter, som bl.a. består af en Panorama restaurant, en panorama lounge/bar, et bibliotek m.m. Din ferie starter, når du træder ombord.

Afrejsedatoer: Alle søndage mellem 28/04 og 06/10 2024

MS Swiss Crown

Krydstogtskibet MS Swiss Crown  til at fungere som din base under din rejse. Du kommer til at bo på en af skibets komfortable og udvendige kahytter, der alle har et elegant og tidsløst design, som skaber en hyggelig atmosfære. Skibet tilbyder desuden en række faciliteter såsom en restaurant, en pool, et bibliotek, en lounge med panoramabar, et wellnessområde m.m. Glæd dig til en fænomenal rejse til søs på MS Swiss Crown, som tilbyder et pustereum fra den hverdag hjemme i Danmark.

Afrejsedatoer: 18/05, 01/06, 31/08, 14/09 - 2024

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

I kan leje cykler eller forespørge på at medbringe egne. Udlejningscyklerne er 21/24 gears UNISEX cykler med lav indstigning. Disse har kun håndbremser. 
Du kan også bestille el-cykel (uden fodbremse), hvis du har behov for lidt "ekstra kræfter" i pedalerne. 

Cykellejen inkluderer: cykeltaske, 1 sæt lappegrej, 1 sæt værktøj og 1 lås.

Vi anbefaler at benytte cykelhjelm. Cykelhjelm kan tilkøbes ved booking eller medbringes hjemmefra.

I Østrig er det lovpligtigt at bære cykelhjelm for børn op til 12 år og frivilligt for voksne.
I Slovakiet er det lovpligtigt at bære hjelm for alle cyklister, dog med undtagelse af cykling igennem landsbyer.
I Slovakiet og Ungarn skal man som cyklist bære specielle sikkerhedsveste. Disse er gratis til låns ombord.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Hvis du ønsker at flyve er München den nærmeste lufthavn. Videre transport med bus og tog til Passau, ca. 2 timers transporttid.
Alternativt kan man flyve til Wien. Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.

Tog:
Det er også muligt at tage toget, det tager ca. 15-18 timer fra Danmark, afhængigt af hvor mange skift man har undervejs. Se mere hos Deutsche Bahns salgskontor i Danmark eller DSB Udland.

Kør selv:
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Det er muligt at parkere i et parkeringsanlæg på destinationen.  

Inden afrejse modtager du afrejseinformationer, som indeholder detaljeret oplysninger omkring ankomst og afrejse, samt parkering. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
                   

Uge 22: Startdato 26.05.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 23: Startdato 01.06.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 23: Startdato 02.06.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 24: Startdato 09.06.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 25: Startdato 16.06.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 26: Startdato 23.06.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 27: Startdato 30.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 28: Startdato 07.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 29: Startdato 14.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 30: Startdato 21.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 31: Startdato 28.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 32: Startdato 04.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 33: Startdato 11.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 34: Startdato 18.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 35: Startdato 25.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 36: Startdato 31.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 36: Startdato 01.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 37: Startdato 08.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.298,- DKK

Uge 38: Startdato 14.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 38: Startdato 15.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 39: Startdato 22.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 40: Startdato 29.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 41: Startdato 06.10.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS: 
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu med valg mellem 2-3 hovedretter
 • 4-retters festmiddag, cocktail og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt udleveres ombord)
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • GPS-filer
 • Engelsk-/tysktalende turleder om bord
 • Daglige informationsmøder (på engelsk/tysk)
 • Havnegebyrer

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Transport til og fra Danmark
 • Drikkepenge

Tillæg:

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Medbring egen cykel
 • Cykelhjelm
 • Guidet tur (kun mulig på udvalgte afgange)
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn ca. 2-3 EUR pr. overfart (ca. 100 kr. i alt)
 • Udflugter (bestilles ombord på skibet)
 • Særlig kost
  Vegetarkost eller anden speciel skånekost, f.eks. diabetes-kost eller glutenfri kost, kan arrangeres mod et tillæg. Ønsker du særlig kost, skal det oplyses ved bestilling. Beløbet betales ombord. Ved behov er du velkommen til at medbringe dit eget supplement til måltiderne.

Guidet tur inkluderer:

 • Cykelguide
 • Cidersmagning hos en producent i Upper Danube Valley
 • Færgeture
 • Guidet tur på cykel i Wien og HOP ON/HOP OFF bus i Budapest
 • Vinsmagning hos lokal vindyrker
 • Leje af cykelhjelm (kun til voksne)

Afgangsdage:

 • MS Swiss Crown sejler lørdage
 • MV Vivienne sejler søndage

Drikkepenge:
Turprisen er ekskl. drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 EUR pr. person pr. dag.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rad & Reisen, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Rad & Reisen. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden