Specialrejser med Hurtigruten

Eventyrlige specialrejser til Nordkap og Svalbard

Storslåede rejseoplevelser venter i horisonten, når du stiger ombord på spektakulære MS Trollfjord og sejler langs Norges flotte kyst med kurs mod Svalbard eller Nordkap.

Udforsk Norges skønhed på Nordkaplinjen eller Svalbardlinjen

Drømmer du om en rejse fyldt med spektakulære kystlinjer, eventyrlige udflugter og kulturel fordybelse? Så er vores specialrejser med Hurtigruten lige, hvad du leder efter! På disse sørejser skriver du dig op til at opleve de mest naturskønne syn til søs samt at besøge de mest charmerende og oplevelsesrige kystbyer i Norge.

Specialrejserne består primært af to fænomenale søruter: Nordkaplinjen eller Svalbardlinjen, der er skræddersyet til hver sin årstid. Modsat de klassiske kystrejser med Hurtigruten, der holder kort tid i 34 havne, har specialrejserne færre stop og masser af tid til at udforske de forskellige destinationer og attraktioner undervejs. Glæd dig bl.a. til at opleve et af Europas nordligste punkter i Nordkap, den arktiske hovedstad, Tromsø, ”Nordlysets by”, Alta, og Longyearbyen på Svalbard.

Læs mere om vores spændende specialrejser med Hurtigruten og opdag, hvorfor det er den fedeste måde at opleve Norges perler på.

Læs mere
per side

6 Items

Nordgående ekspeditionsrejse fra Bergen til Svalbard | Juni til september 2024

Glæd dig til en rejse langs den norske kyst, hvor du både udforsker højarktiske områder, idylliske omgivelser og fantastisk dyreliv på vejen mod Norges nordligste øgruppe, Svalbard.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Ekspeditionsrejse fra Bergen til Oslo | Rejs fra december 2024 til april 2025

Over 13 dage får du mulighed for at fordybe dig i den norske kystlinje med spændende besøg i lokale kystbyer  helt fra det arktiske område i Nordnorge til hovedstaden Oslo i det sydlige Norge.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 12 nætter
Forespørg
Rundrejse - Bergen-Svalbard-Bergen | Juni til september 2024

Udforsk hele den norske vestkyst, og gå på opdagelse på den magiske ø, Svalbard. Over 15 dage vil du gå i dybden med den norske natur, og få en dybere forståelse for, hvad Norges kultur indebærer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
Sydgående ekspeditionsrejse fra Svalbard til Bergen | Juni til september 2024

Tag med på en uforglemmelig ekspeditionsrejse fra Svalbard til Bergen, hvor du kommer til at opleve alt, hvad den norske kyst har at tilbyde. Udforsk forskellige kystsamfund med anderledes kulturer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Ekspeditionsrejse fra Oslo til Bergen | Rejs fra december 2024 til april 2025

Begiv dig ud på en oplevelse for livet, når HX Hurtigruten for første gang sætter sejl fra Oslo. Stift bekendtskab med nordlyset, når det flotte naturfænomen pryder nattehimlen.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 12 nætter
Forespørg
Ekspeditionsrejse fra Tromsø til Bergen | 2024 og 2025

Tag med på en sydgående ekspeditionsrejse fra porten til Arktis i Tromsø til charmerende Bergen i det sydlige Norge. Udforsk den norske kyst med HX Hurtigrutens nyrenoverede ekspeditionsskib, MS Trollfjord.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg

Hvad kan du forvente af en specialrejse med Hurtigruten?

Når du stiger ombord på en specialrejse med Hurtigruten, bliver du mødt af en helt særlig atmosfære, der sitrer af spænding og begejstring kombineret med luksuriøs afslapning og høj kvalitet. Du er nemlig på vej på et eventyr fyldt med kvalitetsoplevelser, all-inclusive bekvemmeligheder og erfarne guider. Læs mere om, hvad du kan forvente af Hurtigrutens specialrejser herunder:

God tid til fordybelse

På en specialrejse med Hurtigruten er fordybelse nøgleordet. I forhold til de klassiske kystrejser med Hurtigruten, er der færre stop og længere tid i hver havn på en specialrejse. Du får derfor meget bedre tid til at udforske destinationerne i et tempo, der lader dig komme meget tættere på den norske kultur og natur. Sammen med skibets erfarne guideteam kan du gå i land og besøge en eller to havne per dag i flere timer ad gangen. Typisk har du 5-6 timer i hver havn, hvilket giver masser af tid til at slentre omkring, tage med på spændende udflugter og lære hvert sted at kende som en lokal. 

Oplev livet til søs med stil

Uanset om du rejser på Nordkaplinjen eller Svalbardlinjen, er MS Trollfjord flagskibet for din rejse. Dette nyrenoverede skib er opkaldt efter den spektakulære fjord i Vesterålen og kombinerer klassisk design med moderne komfort. De fine kahytter og suiter tilbyder en behagelig nats søvn, mens skibets dæk giver en fantastisk udsigt over fjelde, fjorde og naturskønne omgivelser. Skibets faciliteter inkluderer desuden motionsområde, lounge med panoramaudsigt, et bibliotek og en overdådig sauna med gulv-til-loft vinduer, så du kan nyde livet til søs uden at gå glip af de smukke udsigter.

Med kysten som køkken

Specialrejserne inkluderer det bedste fra Hurtigrutens prisbelønnede køkken, Norway's Coastal Kitchen, som er fordelt på tre exceptionelle restauranter ombord. Det overordnede koncept er smagene fra Norges kyst. Nye, ferske råvarer bliver fragtet ombord i de forskellige havne, så du kan glæde dig til at sætte tænderne i velsmagende mad, der er kokkereret med lokale og hjemmedyrkede produkter fra leverandører langs kysten. Glæd dig til en vaskeægte flydende kulinarisk oplevelse ombord hver dag.

Udover talentfulde kokke har Hurtigrutens specialrejser også sørget for mixologer og sommelierer, der er eksperter i et stort udvalg af både alkoholiske og ikke-alkoholiske drikkevarer, som du kan nyde uden ekstra omkostninger. Alle specialrejser er nemlig all-inclusive, hvilket betyder, at alt mad og drikke under din rejse er inkluderet i prisen.

Lærerig viden fra det erfarne ekspeditionsteam

Hurtigrutens specialrejser tilbyder masser af praktisk vejledning og underholdning ombord. Med et udvidet program med aktiviteter og dybdegående foredragsserier, ledet af det erfarne Coastal Experience Team, vil du få mulighed for at lære mere om Norges kultur, historie og de forskellige spændende områder i landskabet, mens du nyder din rejse.
Du har også mulighed for at deltage i diverse aktiviteter og lektioner ombord på skibet som blandt andet kunstlektioner, filmaftener, udendørsaktiviteter og fotografiworkshops. Du kommer helt sikkert ikke til at kede dig ombord på MS Trollfjord, hvad end du skal på Nordkaplinjen eller Svalbardlinjen.

4 højdepunkter på specialrejser med Hurtigruten

På en Hurtigruten-specialrejse lægger skibet til i cirka 12-14 havne, hvor der er utallige attraktioner, seværdigheder og udflugter, du kan udforske. Vi har samlet fire af de mest populære højdepunkter på ruterne her:

Nordkap – Europas nordligste punkt (næsten)

Et af de største højdepunkter på Hurtigrutens specialrejser er Nordkap. Dette dramatiske plateau udgør den nordligste del af øen Magerøya og er kendt som det nordligste punkt på det europæiske fastland, selvom det ikke helt passer. Nordkap har historisk set været et vigtigt pejlemærke for søfolk, men i dag er det især kendt som en populær turistdestination med opdagelsesrejsende fra hele verden, der kommer for at opleve den spektakulære udsigt ved "verdens ende".

Vejret ved Nordkap er meget omskifteligt, men når solen er fremme, er lyset og farverne helt fantastiske, så husk endelig kameraet. Om sommeren kan du opleve midnatssol, hvor solen ikke går ned i 2,5 måneder, og om vinteren kan du være heldig at se det fortryllende nordlys. Uanset hvornår du rejser, er det en helt særlig oplevelse at stå på Europas nordligste punkt. Tag med på Nordkaplinjen, hvis du vil besøge Nordkap til fods om vinteren, eller rejs med på Svalbardlinjen, hvis du vil opleve det dramatiske plateau i midnatssolen fra vandsiden.

Alta – Nordlysets by

Alta er en af de større kystbyer i Nordnorge, som du er så heldig at besøge på Nordkaplinjen. Beliggende 70 grader nord for den arktiske polarcirkel er byen kendt som "nordlysets by" på grund at sine fremragende muligheder for at se nordlys. Ønsker du at fordybe dig i nordlysets mysterium, kan du deltage i en guidet tur i byen eller besøge Nordlyskatedralen, der fortæller historien om Altas banebrydende rolle i nordlysforskning i det 19. og 20. århundrede.

Om vinteren indhyller sneen Alta og åbner døren for autentiske arktiske oplevelser som hundeslædekørsel. En anden unik attraktion, du kan opleve i Alta, er ishotellet Igloo Hotel. Hver vinter bygges ishotellet af sne og is og udsmykkes med kunstneriske temaer af lokale skulptører. Besøg hotellets isbar, der er dekoreret med håndlavede isskulpturer, og nyd en drink serveret i et isglas.

Tromsø – Den arktiske hovedstad

På begge søruter er Tromsø et naturligt højdepunkt på rejsen nordpå og ind i det højarktiske område. Tromsø er en moderne og livlig by med en unik kultur og spændende polarhistorie, der strækker sig tilbage til istiden. Her kan du lære om arktiske ekspeditioner på Polarmuseet, opleve Ishavskatedralens imponerende arkitektur med farverige glasmosaik eller tage en tur med Fjellheisen til Storsteinen og oplev en betagende udsigt over byen, fjordene og fjeldene. Og om vinteren er Tromsø et af de bedste steder i verden at opleve nordlyset, med et væld af ture og aktiviteter i den arktiske nat.

Longyearbyen på Svalbard

På Svalbardlinjen er et af de største højdepunkter et besøg i den historiske kulmineby Longyearbyen. Beliggende på Svalbards største ø, Spitsbergen, er byen i dag øgruppens største bosættelse med 2.000 indbyggere og et vigtigt knudepunkt for arktiske oplevelser og forskning. Longyearbyen tiltrækker eventyrlystne rejsende fra hele verden med sin unikke arktiske atmosfære, farverige huse og dramatiske omgivelser med stejle fjelde og isdækkede fjorde. Gå en tur i byen og besøg dens gallerier, museer, restauranter, bryggerier og det bemærkelsesværdige North Pole Expedition Museum.

Er Svalbard din drømmedestination, men ikke nødvendigvis på et Hurtigruten-skib, kan du finde alle vores fantastiske rejser til Svalbard her.

 

Vælg mellem 2 ruter: Nordkaplinjen vs. Svalbardlinjen

Hurtigrutens specialrejser er opdelt i to søruter: Nordkaplinjen og Svalbardlinjen. Rejserne på disse ruter følger samme oplevelsesrige koncept, men foregår på modsatte tidspunkter af året og med forskellige destinationer og udflugter. Er du i tvivl om, hvilken en af de to ruter, der tiltaler dig mest, så læs dig klogere herunder:

Nordkaplinjen: Eventyrlige vinterrejser med nordlysgaranti

Nordkaplinjens hovedattraktion er nordlys. Derfor er rejserne også kun tilgængelige i vinterhalvåret, hvor der er de bedste forudsætninger for at fange et glimt af det fantastiske lysfænomen. Andre højdepunkter på ruten inkluderer den smukke kystby i syd, Bergen, Norges livlige hovedstad, Oslo, den arktiske hovedstad, Tromsø og Nordkap i Honningsvåg.

Vælg mellem en 7- eller 13-dages sørejse, og start dit eventyr i enten Bergen eller Oslo, afhængig af afgangen. På 7-dages rejsen kan du også vælge mellem en nordgående og sydgående rute langs Norges kystlinje og bestemme, om du vil starte eller slutte dit eventyr med nordlys. 

Vil du vide mere? Læs om vores egne oplevelser i blogindlægget Med Ole og Cecilia ombord på MS Trollfjord – Nordkaplinjen.

Svalbardlinjen: Oplevelsesrige sommerrejser til midnatssolens land

Svalbardlinjen tager dig ikke kun med langs Norges smukke kyststrækning, men forlænger sørejsen med en tur til Norges nordligste øgruppe: Svalbard. Eventyret starter enten i den smukke norske by Bergen eller på Svalbard og varer 8 eller 15 dage, afhængigt af om du vælger en rundrejse, den nordgående rute eller den sydgående rute.

Alle afgange på Svalbardlinjen ligger i sommerhalvåret fra maj til september. Dette er sæson for det særlige sommerfænomen midnatssol, hvor solen skinner 24 timer i døgnet, så du kan godt glæde dig til en sejlads med masser af D-vitamin, grønne landskaber og livligt dyreliv.

Lad Ruby Rejser arrangere din rejse med Hurtigruten

Som danske agenter for Hurtigruten har vi mange års erfaring i at arrangere sørejser langs Norges kyst. Vi kender ruterne, skibene og udflugterne, og vi har selv prøvet dem. Derfor tilbyder vi også den bedste vejledning om turene, og du kan trygt lade os stå for at arrangere din rejse.

Udover specialrejser tilbyder vi også de klassiske kystrejser med Hurtigruten, hvor vi besøger hele 34 havne med fokus på autentiske lokaloplevelser. Tag med Ruby Rejser på et eventyr langs Norges kyst og lad dig forelske i naturens dramatiske skønhed.