Ekspeditionsrejser i De Britiske Øer

Udforsk de smukkeste slotte og lad dig fascinere af de robuste landskaber på De Britiske Øer

Oplev De Britiske Øer bestående af billedeskøn natur, isolerede kyster, slotte, vikingebopladser og whisky. Glæd dig til en rejse som kun de få har foretaget, og de færreste har sejlet. 

Oplev det bedste af De Britiske Øer

På vores ekspeditionsrejser med Hurtigruten til de Britiske Øer kommer du tæt på seværdighederne på guidede vandreture i det skotske højland. De Britiske Øer er et fællesnavn for Storbritanninen og Irland inklusive de omkringliggende øer som Hebriderne, Shetlandsøerne, Orkneyøerne, Isle of Man, Scillyøerne, Isle of Wight og Kanaløerne, der tilsammen udgør omtrent 1.000 øer. 

De Britiske Øer byder på fred og ro kombineret med gæstfrihed i de mange forskellige små lokalsamfund. Landskaberne er som taget ud af et maleri, og den nøje bevarede gæliske kultur skaber en enestående følelse af at rejse tilbage i tiden.

Læs mere
per side

2 Items

Oplev Orkneyøerne, Shetlandsøerne, Færøerne og Island

Sejl i vikingernes kølvand fra ø til ø i Nordatlanten. Fra de fantastiske Britiske øer sejler vi nordpå og går i land på Orkneyøerne, Shetlandsøerne og Færøerne inden vi når til vidunderlige Island.


  • Ingen dato sat
  • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
    Fly fra København eller egen transport
  • 9 nætter
Forespørg
Øhop i Hebriderne | Rejs i april 2025

Tag på eventyr med HX Hurtigrutens fantastiske ekspeditionsskib MS Spitsbergen, og oplev spektakulære ølandskaber, vildt dyreliv og charmerende byer på på De Indre og De Ydre Hebrider.


  • Ingen dato sat
  • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
    Egen transport
  • 10 nætter
Forespørg

Top 4 seværdigheder på ekspeditionsrejser til de Britiske Øer med Hurtigruten

1. Isle of Islay

Den smukke Ø Islay også kaldet "Whisky-øen" er hjemmet for flere små lokale destillerier. Islay er dog bedst kendt for sine tørvede og røgede Whiskys, som nogle endda mener, er de bedste i verden. I den charmerende by Bowmore kan du finde en håndfuld af små butikker, den karakteristiske runde kirke og opleve det ældste destilleri på øen. Øen byder på smukt landskab med gamle keltiske ruiner og havfugle langs klipperne. 

Isle of Islay Isle of Islay Isle of Islay

2. Rathlin Island

Midt i det robuste landskab på denne smukke ø kan du lade dit sind vandre, og du vil opdage en uventet ro og skønhed. Øen er 9 kilometer lang, har en bredde på 1,6 kilometer og er hjemstedet for en langsomt stigende befolkning på cirka 140 mennesker.

En kort gåtur fra havnen ligger Boathouse Visitor Centre, hvor besøgende kan opdage noget af den spændende historie, lære om nutidens ø-liv og se nogle genstande fra skibsvrag rundt om øen. Øen er perfekt til at udforske på cykel eller til fods på en af de mange ruter, øen har at tilbyde. Du kan f.eks. gå langs kysten til Mill Bay, hvor du får mulighed for at se nogle af de hjemmehørende sæler, der soler sig, eller du kan gå op på toppen af klipperne.

Rathlin Island Rathlin Island blomst Ferie Rathlin Island

3. St. Kilda

Øen St. Kilda finder du lige ud for Hebridernes kyst. Øen er Storbritanniens eneste sted, som både er på UNESCO’s verdensarvliste og er ”kronjuvelen” i National Trust i Skotland. St. Kilda har nogle af de højeste klipper i Europa og på øens klippeafsatser finder du store kolonier af sjældne og truede fuglearter. St. Kilda er også berømt for sin menneskelige historie. De sidste af øens beboere blev evakueret i 1930, og øen har været ubeboet siden 1930, hvor et samfund ellers har eksisteret i 5.000 år. Nu hvor den er ubeboet, kan besøgende trodse vejret for at sejle til "øerne i udkanten af verden" og få en oplevelse af livet.

St. Kilda vågehvaler - De Britiske Øer St.Kilda - Ruiner

4. Fort William

Med sin fantastiske beliggenhed er Fort William bedre kendt som “Storbritanniens hovedstad for friluftsliv”. Fort William byder på alle former for eventyraktiviteter. Du kan altså opleve alt fra naturskønne vandreture til vilde bjergbestigninger. Fort William er mest berømt for at være basen til et af de højeste bjerge på De Britiske Øer, nemlig Ben Nevis med sine 1.345 m. Byen har mange fantastiske seværdigheder såsom West Highland Museum i centrum, St. Andrews kirke, St. Marys katolske kirke og det gamle fort.  

 

Alternativer 

Hvis De Britiske Øer ikke er noget for dig, men en ekspeditionsrejse lyder interessant, så tilbyder vi mange andre ekspeditionsrejser med Hurtigruten, hvor du sejler langs de mest fortryllende fjorde og til fjerne egne. 

Hvis du er en af dem, der har en opdagelsesrejsende gemt inde i kroppen, har vi mange ekspeditionsrejser til blandt andet Antarktis, Grønland og Svalbard