Loading...

Rubys Fællesrejser til Norge eller Alperne

Fællesrejser - for alle

Vi har fællesrejser både sommer og vinter - en ferieform, du ikke finder andre steder, hvor uformelt samvær er i højsædet.

 

 

En ferieform du ikke finder andre steder

På en fællesrejse er der et uformelt samvær med dine medrejsende i højsædet. I fællesskab løses de praktiske gøremål og derved lærer man hurtigt hinanden at kende – unge som gamle.

Dan, mangeårig fællesrejsegæst hos Ruby Rejser, siger:

”Fællesrejsekonceptet er en fremragende idé.
De fælles aktiviteter skaber (sociale) platforme af forskellige karaktér: Bekendtskaber, venskaber, relationer, ja forhold sågar kan udvikles i kraft af dem. 
Men der er imidlertid også plads og rum til at sørge for sig selv - hvis og når man måtte foretrække det - eller have behov for det. Læse, arbejde, meditere, tænke, føle.”

Fællesrejser for alle - familier, singler, singler med børn eller kun for voksne

De fleste af vores fællesrejser er for alle. Enkelte uger er dog rettet mod singler, singler med børn eller kun for voksne. Meningen med fællesrejserne er at skabe et godt fælleskab mellem alle de medrejsende. Fællesrejser egner sig derfor ikke til store grupper, der ønsker at være meget sig selv.

Fællesskabet

Fællesrejsehotellerne har vi for os selv, og du finder derfor kun medrejsende fra Ruby Rejser på hotellet. Alle deltager i de praktiske gøremål som lettere rengøring og madlavning (gælder både børn og voksne). Der er fællesspisning morgen og aften, og dagen derudover går med aktiviteter enten hver for sig eller fælles, som man ønsker det. Om aftenen er der basis for hygge med en god bog eller samvær i små eller større grupper med spil, snak, diskussioner, musik og måske planlægning af morgendagens aktiviteter. Ruby Rejsers repræsentanter inspirerer gerne til aktiviteter og oplevelser, men oftest kommer planerne helt af sig selv. Om vinteren er det skiløbet, der dominerer, mens det om sommeren er udflugter, vandre- og cykelture og ikke mindst badeture.

Fællesrejse forplejning - All inclusive  

Der er som hovedregel fuld forplejning inkluderet i prisen på fællesrejserne. Ruby Rejsers dygtige koordinatorer sørger for, at der er råvarer og opskrifter til de forskellige måltider, og hjælper til med at organisere madholdene. Så det er blot at gribe vinglasset eller kaffekoppen og sætte gang i madlavningen. Du vil forbløffes over så nemt, det er at lave mad til en større gruppe, og der går nemt sport i at trylle lidt ekstra frem. Aftensmaden består af 2-3 retter, mens morgenmaden er en buffet, anrettet som en righoldig brunch. Herfra kan du også smøre din madpakke, med mindre du foretrækker at være hjemme til frokost, og her benytte dig af ”tag-selv-køleskabet”. Vi har ikke vegetarmad, men der er altid masser af grønt. Har du specielle behov, er du mere end velkommen til selv at tage det nødvendige med. Om sommeren er vin og sodavand/saftevand inkluderet til aftensmaden de fleste steder. Om vinteren skal du derimod selv medbringe drikkevarer ud over vand og saft.

At være vegetar på en af Ruby Rejsers vinterfællesrejser, mener vi er muligt. Også uden at skulle mangle noget.

Der er ikke en speciel vegetarmenu; meget handler om fleksibilitet og kommunikation. Madholdet har normalt ikke tid til at lave speciel mad; men er du selv lidt aktiv ved at se på menuen; evt. kigge i opskrifterne, kan meget klares ved f.eks. at tage lidt fra inden ingredienserne bliver blandet. Evt. kan du her komme til selv lige at give en hånd med.

Sommerens menuer skifter meget alt efter, hvilket land man er i. Her forsøger vi at ramme det lokale køkken så godt som muligt.

Her er eksempler på menuer på vores fællesrejser til Norge om vinteren:

Dit medansvar på ferien

Du er som hovedregel på madhold en dag om ugen, hvor du laver aftensmad og morgenmad den efterfølgende dag. Du skal selv passe dit værelse og gøre rent til de næste gæster.
Fællesarealerne hjælpes vi med at holde pæne, og på hjemrejsedagen skal de gøres klar til næste hold. På nogle hoteller er der dog ansat rengøringshjælp, så opgaven ikke bliver for omfattende.

Du har dog ikke kun praktiske opgaver på ferien. Måske foreslår vore koordinatorer nogle aktiviteter, men grundlæggende bygger fællesrejserne på et fælles ansvar for en god ferie. Kom selv med forslag og organiserer selv fælles aktiviteter.

På skiferien er der stadig plads til en fuld skidag, når du laver aftensmad. Morgenmadsdagen kan måske koste den halve eller hele time på ski.