Ekspeditionsrejse til Svalbard

Ekspeditionsrejse til Svalbard

Nyhed

En ekspeditionsrejse til Svalbard er en populær tur – og man forstår godt hvorfor. Den norske øgruppe, beliggende ikke langt fra Nordpolen, byder på fantastiske oplevelser, som du ikke finder andre steder i verden, og du kommer helt tæt på naturen.

I september var det tre af Ruby Rejsers egne ansatte der blev sendt af sted på studietur og eventyr. Ronni, Rønnaug og Mads blev i løbet af seks dage overvældet af store naturoplevelser, fantastiske norske fjorde og mødet med kongen af Arktis: isbjørnen.  Ekspeditionen foregik ombord på Hurtigrutens skib MS Nordstjernen og havde start og slutning i Svalbards hovedby, Longyearbyen. Læs mere om rejsen og rejseprogrammet her. 

På ekspeditionens første dag var kursen sat mod Barentsburg, som er den russiske bosætning på Svalbard. Barentsburg ligger smukt placeret i Grønfjorden, og samfundet i denne lille by lever af byens mineindustri. Efter besøget i den lille mineby fortsatte turen mod Moffen, en lille ø der ligger 80 grader nord og er bosted for især hvalrosser. Dette er netop essensen af et arktisk polareventyr, da du her kommer så tæt på Nordpolen som det er muligt som almindelig turist. 

Da ekspeditionsdeltager Rønnaug blev spurgt til hvad det netop er, der gør en rejse til Svalbard til noget særligt, svarede hun da også at den eminente natur var noget helt for sig selv: ”Naturen er fuldstændig fantastisk. Det er en følelse af at være i en helt anden verden. Dine tanker står stille for et øjeblik, og du forsøger bare at suge så meget af de smukke omgivelser til dig”.
Eminent er også ordet der kan sættes på oplevelsen af at stå i disse unikke omgivelser og se en isbjørn bevæge sig henover isen. ”Du tror ikke dine egne øjne når dette fantastiske væsen bevæger sig nonchalant frem. Det er så stort og majestætisk et dyr”, fortæller Rønnaug imponeret. Det er ikke kun isbjørne du kan være heldig at se på denne ekspedition. I løbet af de 6 dage blev der også spottet hvalrosser, rensdyr og masser af havfugle. At få lov at se disse dyr i deres naturlige omgivelser kan ikke beskrives som andet end fantastisk.

Undervejs oplevede ekspeditionsdeltagerne også Svalbards skønheder fra kystsiden ombord på Hurtigrutens skib MS Nordstjernen. Landskabet ændrer sig undervejs, og det er bestemt værd at udmærke som en fantastisk del af rejsen, hvis du spørger Rønnaug: ”Landskabet og naturen ændrer sig hele tiden, imens du sejler. Du kan både se flade fjelde og spidse bjergtoppe dækket af sne. Du har virkelig en fantastisk udsigt, når du kigger ud ad dit vindue ombord på Hurtigruten”.
MS Nordstjernen gjorde også stop i Ny Ålesund, som tidligere har været et kulminedriftssamfund, men nu huser en avanceret international arktisk forskningsstation. Det er en speciel oplevelse at bevæge sig rundt i dette forholdsvist øde landskab, som huser flere internationale arktiske forskningsprojekter.

Denne ekspeditionsrejse gav deltagerne fuldstændig unikke minder med hjem, og særligt en tur i det iskolde arktiske vand var et af højdepunkterne. ”Ord kan næsten ikke beskrive hvordan følelsen er indeni, når du dykker ned i det kolde vand og mærker kuldegyset i kroppen. Det giver et kick, og du føler det som en stor sejr, at du formåede at tage udfordringen op”, forklarer Rønnaug, der sent vil glemme de mange arktiske eventyr som rejsen bød på.
Rejsen var arrangeret af Hurtigruten og foregik sammen med andre agenter fra Skandinavien. Turen har blot bekræftet de tre rejseglade ansatte i Ruby Rejser om at Svalbard er en fabelagtig rejsedestination. Rejs om sommeren og oplev midnatssolens evige lys, eller vent til vinterhalvåret og tag på jagt efter nordlyset. Svalbard kan det hele.

Se vores store udvalg af Svalbardrejser her, og skynd dig på eventyr!