Med Ole og Cecilia ombord på MS Trollfjord – Nordkap-ekspressen

Nyhed

Oplevelsesrige udflugter, fine kahytter, fantastisk mad, hyggelige omgivelser og imponerende natur – vores tur ombord på MS Trollfjord på Nordkap-ekspressen var et eventyr uden lige!

MS Trollfjord i havn

Her hos Ruby Rejser er vi så heldige, at vi ansatte af og til selv kommer ud og oplever nogle af vores fantastiske rejser, vi udbyder. Ved at udforske rejserne på egen hånd, får vi den allerbedste forståelse for rejserne og kan endnu bedre hjælpe dig med at komme afsted på den helt perfekte rejse.

Vi – Ole og Cecilia – er netop hjemvendt fra Norge, efter vi har været afsted med Hurtigrutens skib MS Trollfjord på Nordkap-ekspressen. Vi var på inspirations-/visningstur med en lille gruppe af Hurtigrutens samarbejdspartnere og var ombord på MS Trollfjord på den første del af den sydgående rejse på Nordkap-ekspressen. Det blev til et fantastisk eventyr i smukke, vinterlige Norge.

I dette rejsebrev kan du læse om vores vilde oplevelser fra turen. Hvem ved, måske får du lyst til at komme med ombord på en magisk sørejse med Hurtigrutens skibe.

Dag 1: På opdagelse i Tromsø

Vi er spændte, da vi sætter os til rette i de bløde flysæder og sætter kurs mod det nordlige Norge. Vores første stop på turen er Tromsø – byen, der er kendt som ”Porten til Aktis”. Her skal vi overnatte en enkel nat, inden vi skal ombord på MS Trollfjord fra havnen i Tromsø dagen efter.

Klokken 17.00 lander vi i Tromsøs lufthavn, og vi kan næsten ikke vente med at gå på opdagelse i den lille by. Vi bliver hurtigt enige om, at vi skal have mest muligt ud af vores tid i Tromsø, så straks efter vi har sat vores kufferter på hotellet, smutter vi ud ad hoteldøren igen. Ud i mørket, ud i den friske luft, ud på eventyr.

Selvom mørket ligger som en tung dyne over Tromsø, får vi hurtigt en god fornemmelse af byen, og hvor hyggeligt her er. Vi snakker om, hvor fint byen er lyst op alle vegne, og med knirkende sne under støvlerne nyder vi allerede det kolde nord. På vores gåtur går vi bl.a. over den lange, karakteristiske bro, der forbinder Tromsø, og vi kommer forbi den smukke Ishavskatedral, et hav af museer, forskellige restauranter, det hyggelige havneområde og ikke mindst kabelbanen Fjellheisen.

Efter en lang dag og tusindvis af skridt er det nogle trætte øjne, vi lukker på hotelværelserne sent om aftenen. Dag 1 er nået til vejs ende – Det tegner til at blive en rigtig god tur.

Tromsø i mørke Kirke i Tromsø

Dag 2: Ombord på MS Trollfjord

Klokken er 07.30, da vi forlader hotellet og begiver os ud på eventyr i Tromsø endnu engang. Det er stadig mørkt, men vi kan fornemme, at lyset så småt er på vej. Her om morgenen har vi stort set byen helt for os selv. Vi finder senere ud af, at de mennesketomme gader og de lukkede butikker skyldes, at det er søndag. Da byen så småt vågner, går vi over til Fjellheisen. Vi vil nemlig gerne nå en tur op med kabelbanen, inden vi senere på formiddagen skal ombord på MS Trollfjord.

Fjellheisen tager os til toppen af fjeldet i Tromsø, og vi står længe og nyder den smukke udsigt over byen og de snedækkede fjelde. Og her fra toppen af fjeldet kan vi også se vores Hurtigruten-skib, der ligger ved kajen, klar til at tage os med.

Efter en god og oplevelsesrig formiddag stiger vi endelig ombord på MS Trollfjord. Vi bliver mødt af et smilende personale på skibet, der byder os varmt velkommen og uddeler en kuvert med informationer om vores ophold samt vores adgangskort til kahytterne. Det er også de kort, der giver os adgang til at komme ombord på skibet igen efter landgang.

Med høje forventninger begiver vi os op i skibets restaurant med navnet Flora, hvor vi glæder os til en god frokost. Vi ved, at god mad og lokale norske råvarer er i fokus på MS Trollfjord, så vi er spændte på, hvad der venter os. Vi træder ind i en stor buffet, der byder på noget for enhver smag. Og vores forventninger bliver helt sikkert indfriet, for maden er virkelig god. Det servicemindede serveringspersonale byder os på drikkevarer, og vi får fyldt depoterne godt op, inden vi skal videre på udflugt.

En times tid senere mødes vi i den lille samarbejdsgruppe ude foran skibet. Vi skal på hundeslædetur, og det glæder vi os rigtig meget til. Med i bussen til hundeslædestedet er en guide, der med stort engagement fortæller om de forskellige områder, vi kører forbi. Busturen er en oplevelse i sig selv, og vi får virkelig set meget af Tromsø og den flotte natur, mens vi sidder her i den varme bus. Da vi ankommer til hundeslædestedet, bliver vi taget imod af godt 150 begejstrede hunde, der gør, bjæffer og hopper op og ned ad ved deres små huse og næsten ikke kan være i sig selv af ren glæde. Som vores guide siger: ”Hundene ved godt, hvad det betyder, når der kommer en bus. Og de håber alle sammen at blive valgt til at komme ud at løbe”. Inden vi skal afsted på slæderne, får vi kaffe og kage i den tilhørende tipi, hvor vores guide også fortæller om hundene, og hvordan forskellige hunde med forskellige egenskaber bliver sammensat foran slæderne. Efter oplægget er det endelig blevet tid til at komme ud på hundeslæderne. De otte hunde foran vores slæde trækker os gennem ca. 5 kilometer i winter wonderland. Vi er ude i ingenmandsland, og vi sidder bare og kigger ud over det flotte, snedækkede landskab, mens sneen daler ned og gør oplevelsen endnu mere magisk. Efter slædeturen kan vi nusse med hundene, som er helt menneskevante. Det er første gang, vi prøver en hundeslædetur, og der er ingen tvivl om, at vi lige har fået en oplevelse for livet.

Om aftenen mødes vi med vores gruppe igen, og vi nyder endnu en god spiseoplevelse i Flora, hvor vi får 3-retters menu. Vi kan hver især vælge mellem 3 forskellige forretter, hovedretter og desserter, og på den måde sammensætter vi vores egen menu. Vi får præsenteret maden af personalet, og igen må vi konstatere, at maden på skibet er rigtig god.

Sidst på aftenen er vi så heldige at se nordlys udenfor på skibets øverste dæk. Vi kan næsten ikke få armene ned over det imponerende syn, og vi står længe i kulden og kigger op på den stjerneklare aftenhimmel. Skibets besætning kalder i højtalerne, når der er mulighed for at se nordlys, og så strømmer gæster ud på dækket i varme vinterjakker og med store kamerastativer i armene.

Endnu en oplevelsesrig dag er gået, og vi lægger os til køjs i de fine kahytter ombord på skibet.

Udsigt fra Fjellheisen i Tromsø Slædehundetur i Tromsø Nordlys fra MS Trollfjord

Dag 3: På toppen af Norden

Efter en god nattesøvn, hvor skibet har fragtet os fra Tromsø til Honningsvåg henover natten, sætter vi os i bussen sammen med vores gruppe og skal på endnu en spændende udflugt. I dag går turen til det allernordligste af Norge, nemlig Nordkap.

På vejen til Nordkap skal vi først forbi en kongekrabbesmagning. I to store tipier står guider klar til at fortælle os om den delikate spise, som kongekrabberne er. Efter oplægget er det muligt at holde de store kongekrabber og komme helt tæt på de fascinerende dyr. Herefter får vi alle sammen serveret en stor tallerken med velsmagende kongekrabbeben, som vi nyder i de fine omgivelser.

Vi stiger på bussen igen og kører det sidste stykke til Nordkap. Og der er den så – den store globus, der indikerer, at vi er kommet til fastlandets nordligste punkt. Det er sjovt at være lige her – helt på toppen af Norden, og vi går længe rundt og nyder udsigten over de snebelagte klipper og det vilde hav. Vi går også ind i det fine museum, der ligger på stedet, hvor vi ser film, udstillinger og læser om Nordkaps historie. Vi forlader Nordkap med store smil på læberne og helt høje af oplevelsen.

Tilbage på skibet er det blevet tid til frokost i MS Trollfjords samiske restaurant Árran, hvor menuen udelukkende står på fisk og/eller rensdyr – igen er de lokale råvarer i fokus. Vi får 3 spændende retter og oplever endnu engang rigtig god mad ombord på skibet.

Efter lidt afslapning mødes vi med vores gruppe igen til aftensmad. I aften står den på ”fine dining” i skibets restaurant Røst. Her får vi 5 fantastiske, spændende og smuktanrettede retter med tilhørende vinmenu. Selvom maden er god i alle restauranter, er der ingen tvivl om, at der bliver kredset lidt ekstra for maden i restaurant Røst. En virkelig god og smagfuld oplevelse. Som om vi ikke har fået nok i maverne, slutter vi aftenen af med en god drink i 1893-baren, hvor der er en hyggelig stemning. Igen i aften er vi heldige og ser nordlys fra skibets øverste dæk – wauw!

Kongekrabbesmagning Nordkap Restaurant Røst

Dag 4: Besøg i iglohotel

I løbet af natten har MS Trollfjord sejlet os til Alta, og vi står op til den sidste dag på vores fortryllende Norge-eventyr. Efter at have fyldt maverne i morgenmadsbuffeten i Flora er vi klar til vores sidste udflugt på turen.

Vi stiger ind i bussen og bliver endnu engang mødt af en passioneret guide, der lystigt fortæller os om Alta, den rå natur og livet her. Destinationen er Sorrisniva Igloo Hotel i Alta, hvor vi træder ind i en eventyrlig og helt enorm iglo, der er indrettet med forskellige hotelværelser, hvor det er muligt at overnatte. Ja, du læste rigtigt. På senge af sne og is og med rensdyrskind og varme soveposer er det muligt at sove i hotelværelserne i den magiske iglo. Vi stikker hovederne ind i de forskellige værelser og bliver betagede af, hvor mange detaljerede sne- og isfigurer, der møder os på vores vej. I den anden ende af igloen rejser et hav af store, flotte sne- og isskulpturer sig fra jorden, der bl.a. er udformet som fisk, geder, svaner, løver, trolde og havfruer. Selv en lille kirke med isbænke er fremtryllet inde i igloen, ligesom der i den bagerste del af igloen er skabt en isbar. Her får vi alle udleveret et glas af ren is og får serveret en helt mørkeblå saft heri. En sjov, anderledes og helt magisk udflugt.

Vi kører tilbage til MS Trollfjord, hvor vi spiser den sidste frokost i Flora, inden vi bevæger os til Alta lufthavn, der ligger blot 5 minutters gang fra skibet.

Det er tid til at vende snuden hjemad og komme tilbage til Danmark. Fire fantastiske, oplevelsesrige og mindefulde dage er slut, og vi flyver hjem med følelsen af, at Nordnorge virkelig kan noget helt specielt. Tak for en uforglemmelig rejse, kære Norge.

Er rejselysten spiret i dig? Vi forstår dig godt. Se mere om de fortryllende sørejser her.

Hotelværelse i iglo Kirke i iglo Isglas