Når magien danser - oplev nordlyset!

Når magien danser - oplev nordlyset!

Nyhed

Drømmer du også om at opleve noget helt unikt og komme på en spændende og anderledes ferie? Hos Ruby Rejser er vi vilde med vores nordlysrejser, hvor du kan opleve nordlyset udføre sin magiske dans henover den sorte nattehimmel!

Nordlyset opstår når solen slynger elektrisk ladede partikler mod jorden og de rammer atmosfæren. Set fra jorden er det en symbiotisk dans af grønne og rødglødende farver.

Nordlyset har altid været forbundet med mystik og magi. I den nordiske mytologi har fænomenet en helt speciel funktion, da det udgør gærdet rundt om Midgård, der beskytter mennesket mod jætterne. Uanset mytologisk overbevisning eller videnskabelig viden slår nordlyset en eventyrlig og hemmelighedsfuld stemning an hos de fleste. 

Vores nordlysrejser

Hos Ruby Rejser har vi et stort udvalg af nordlysrejser. Tag eksempelvis med Hurtigruten på en spændende sørejse langs Norges kyst i jagten på de magiske grønne stråler. Ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe følger du den 2.700 km lange kyststrækning, der er intet mindre end eventyrlig. Undervejs vil du forbløffes af den smukke kystnatur, nyde stemningen i de små havnebyer og få masser af faglig information fra skibets ekspeditionsteam. Det er også muligt at tilkøbe spændende udflugter. Din ekspeditionssejlads starter i enten Bergen eller Kirkenes.

Vi har følgende nordlysrejser langs Norges kyst:

ISLAND 

Som noget helt nyt kan du komme med på en spændende rejse til Island. Her vil du opleve den storslåede natur og hvis du er heldig, det imponerende nordlys.  Du vil desuden blive taget med rundt på The Golden Circle, der ikke uden grund er en populær rute med sin vej forbi nogle af vulkanøens storslåede seværdigheder såsom nationalparken Thingvellir, Gullfoss vandfaldet og vilde gejsere.  

SVALBARD

Du kan også tage med på en uforglemmelig rejse til den norske øgruppe Svalbard. Svalbards hovedby, Longyearbyen, gemmer sig mod den kolde arktiske luft kun 1350 kilometer fra Nordpolen. Her omfavnes du af en stilhed, der ikke findes andre steder, og det er en helt speciel oplevelse at se de sneklædte tinder og det uendelige landskab blive oplyst af nordlyset. Longyearbyen oplever flere timer med nordlys end noget andet sted i verden – så hold øjnene rettet mod himlen. Vores nordlysrejser til Svalbard inkluderer forskellige udflugter som eksempelvis en nordlyssafari i en terrænstærk bæltevogn eller en lærerig nordlysaften med spændende foredrag. Du kan også tilkøbe en tur på hundeslæde igennem polarnattens flotte vinterlandskab.

Vi har følgende rejser til Svalbard:

 

TROMSØ

Tromsø i Nordnorge er endnu en højdespringer, når der kommer til nordlyschancer. Tag med på vores 5-dages rejse til den hyggelige by, der giver dig de optimale chancer for at se nordlys, samtidig med at du introduceres til den samiske kultur.

Udover solide nordlyschancer inkluderer rejsen også både et besøg hos samerne, en rensdyrslædetur og en tur med kabelbanen op til Storsteinen-bjergskråningen med sin fantastiske udsigt. Der er flere muligheder for at opleve nordlyset undervejs på rejsen, samtidig med at du også har fritid til selv at gå på opdagelse i Tromsø by.

Læs mere om nordlysrejsen til Tromsø her