Vintervandring i Marokko

Marokko | Vandreferie med lokal guide | Sværhedsgrad 3-4

Vil du opleve Arabiens drøm? De majestætiske Atlasbjerge, marokkanske landsbyer og storbyen Marrakech er centrale elementer på denne vandreferie, hvor du bestiger Toubkal bjerget.

In stock
Travel Code
VAI-067
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkBestig Nordafrikas højeste bjerg, Toubkal
blue encircled checkStimuler sansernes i verdens centrum for farver, duft og magi
blue encircled checkOvernat i de traditionelle marokkanske huse "riad"
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Marokko er uden tvivl et verdenscentrum for farver, dufte og magi. Her møder guldbelagte kongebyer og travle markedspladser frodige bjergsider og støvede vandrestier. En vandreferie i Marokko er for dig, der vil kombinere frisk bjergluft og isolerede bjerglandsbyer med travle markeder, der henleder tankerne til fortællingerne i 1001 nats eventyr.

De storslåede, nordafrikanske Atlasbjerge strækker sig ca. 2.000 km fra Marokko over Algeriet og til Tunesien, og de er et perfekt udgangspunkt for din vandreferie i Marokko. På dette vandreeventyr er Nordafrikas højeste bjerg, Jebel Toubkal (4167 meter), det centrale element. Da du rejser om vinteren, kan du glæde dig til at beundre bjergets sølvlignende sne samt Atlasbjergenes friske bjergluft. Derudover besøger du flere charmerende landsbyer, hvor du kan opleve den autentiske berberkultur og smage lokale retter. Lyder dette som noget for dig? Tag vandrestøvlerne på og begiv dig ud på et eventyr, hvor Europa møder Afrika!
Du kan også opleve skønne Marokko i sommermånederne: Magisk sommer i Marokko

Kort

down v arrow


* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Marrakech:
Du ankommer til Marrakech på egen hånd, hvor du vil blive hentet af en chauffør og kørt til din indkvartering. Marrakech er kendt som Marokkos ”Sydlige Perle” og omgives af Atlasbjergenes glitrende tinder. Tag et skridt tilbage i tiden og træd ind i farverige krydderimarkeder, hvor du kan beundre dekorerede messinglamper og måske nyde lidt sjov byttehandel med en venlig sælger på ægte, marokkansk vis. Velkommen til Marokko!
Måltider inkluderet: morgenmad

Dag 2. Marrakech – Ousertik-dalen:
Vandring: ca. 5-6 timer
I dag starter dit marokkanske vandreventyr for alvor! Du bliver kørt fra Marrakech til landsbyen Imi Ouglad (1300 m), som tager lidt over 1 time. Her møder du dit muldyr samt din mulddyrsfører. Nu begynder selve vandringen, hvor du til fods går op til Tizi l'bour (1500 m) og derefter videre til Imsker, en karakteristisk, marokkansk landsby. Senere på dagen vandrer du op til Ousertik-dalen, hvor du har fornøjelsen af at overnatte i en lokal landsbyhytte (2200 m).
Måltider inkluderet: morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 3. Ousertik-dalen - Tacheddirt:
Vandring: ca. 5 timer
I dag vandrer du fra Gliz til Oukaimeden (2500 m), som er det førende skisportssted i Marokko, der tiltrækker turister fra hele verden. Efter en lille pause går turen videre til Tizi 'n Addi (3000 m) og siden videre til Tacheddirt (2300 m), en særdeles smuk landsby, som kan prale af at være den højst beliggende landsby i Atlasbjergene. Herfra kan du glæde dig til at indånde den friske bjergluft mens du beundrer det fænomenale, marokkanske landskab.
Måltider inkluderet: morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 4. Tacheddirt - Imlil:
Vandring: ca. 3-4 timer
Krydsningen af Imnane-dalen er på programmet i dag, som er en af de mest populære dale i Toubkal-bjergene. Dernæst vandrer du forbi Tizi 'n Tamatert (2300 m) og ender i den maleriske landsby Imlil, hvor du også tilbringer natten. Landsbyen er placeret i hjertet af Atlasbjergene og her hersker en fantastisk atmosfære, som vil få dig til at tænke tilbage til fortællingerne i 1001 nats eventyr. Desuden er Imlil et udgangspunkt for vandrere, der ønsker at bestige Marokkos (og Nordafrikas) højeste bjerg, og derfor er dette et godt sted at møde andre entusiastiske vandrere.
Måltider inkluderet: morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 5. Imlil – Toubkal:
Vandring: ca. 5 timer
På vej gennem Mizane-dalen, kommer du først forbi landsbyen Aremd og derefter til Sidi Chamarouch-helligdommen, et pilgrimssted, hvor dyr ofres med et ønske om et bedre helbred, uddrive onde ånder eller et ønske om held og lykke. Dette er derfor et meget populært sted for turister og pilgrimme. Herfra fortsætter ruten med at stige støt opad og snor sig zigzag op til snegrænsen og Toubkal-refugiet (3206 m), hvor du holder til for natten. Herfra har du en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab.
Måltider inkluderet: morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 6. Bestigningen af Jebel Toubkal:
Fra morgenstunden af forsøger du at bestige toppen af Jebel Toukbal, det højeste bjerg i Nordafrika. Vandringen er forholdsvis lige til, men gruset og højden gør det til tider ret besværligt at gå. Men bare rolig, den fænomenale udsigt undervejs gør, at turen føles lettere. Når du når toppen skal du have kameraet klart, for du har en spektakulær udsigt over det omkringliggende landskab – der er ubegrænset udsigt i alle retninger, fra Marrakesh-sletten til det høje Atlas i nord og så langt mod syd som Anti-Atlas og Sahara. Dernæst vender du tilbage til Toubkal-refugiet og overnatter samme sted.
Måltider inkluderet: morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 7. Toubkal - Marrakech:
I dag bliver du kørt tilbage til Imlil, hvor du herfra vil blive transporteret tilbage til vandringens udgangspunkt, Marrakech, hvor du overnatter i en traditionel indkvartering. Her kan du suge den autentiske marokkanske stemning til dig, inden du rejser hjem i morgen.

Dag 8. Hjemrejse:
Hjemrejse, medmindre du har bestilt ekstra nætter.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 4-5

down v arrow

Vandringen på denne du er krævende, da flere ture foregår i 2000-3000 meters højde og med stejle passager. Det anbefales at du har god kondition og er vant til at vandre for at kunne klare turen. Underlaget kan være ujævnt med mange sten, derfor er det en god ide med gode vandrestøvler. Man ender på toppen af Toubkal i 4.167 meter og derfor skal man have mod på at gå i højden. Man er i trygge hænder med en lokal guide, som kender området godt. Du har følgeskab af en lokal guide/kok/muldyrsdriver, som tager sig af vejvisning, kommunikation med overnatningssteder, bagagetransport og madlavning.

Indkvartering

down v arrow

Du overnatter på forskellige traditionelle marokkanske indkvarteringer under vandreturen.

I Marrakech bliver I indlogeret på en riad, som er navnet på traditionelle marokkanske huse. Eksempelvis Riad Bahia eller lignende. Her bliver I indlogeret på dobbeltværelser med bad og toilet. Hvis du rejser alene vil du blive indlogeret på et enkeltværelse.

I løbet af jeres vandretur i Atlasbjergene vil I blive indlogeret på en række forskellige giter som er gæstehuse med delte badefaciliteter. Inden I når toppen af Toubkal-bjerget vil I overnatte på Toubkal-refugiet som består af forskellige sovesale.
 

Vejr og klima

down v arrow

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Der er gode flyforbindelser året rundt til Marrakech. I Marrakech lufthavn bliver du hentet af en engelsktalende chauffør, og efter din rejse i Marokko bliver du ligeledes kørt retur til lufthavnen.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen. 
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 8.498,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 4.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen
 • NB: Det er muligt at rejse under Ramadan. Der vil stadig blive serveret mad på trekket, og det er muligt at købe mad i Marrakech. Du vil blot ikke opleve at guide og crew spiser. Ramadan i 2023 er omkring 22. marts til 20. april. Ramadanen afsluttes med Eid festen omkring 20. april. Disse dage er svære at arrangere turen hen over da de lokale fejrer Eid sammen med deres familie.

Inkluderet i prisen:

 • Lokal bjergguide, muldyrsfører og kok er med under hele rejsen
 • Helpension (undtagen i Marrakech)
 • 2x nætter i Marrakech
 • 3x nætter på gæstehus
 • 2x nætter på Toubkal-refugiet
 • Alle programsatte transporter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Rejseforsikring
 • Sovepose
 • Vandrestave og andet vandretilbehør
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer og måltider, som ikke er med i programmet

Agentforbehold: 

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Toubkal Guide, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Toubkal Guide. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden