INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Bolzano-Verona-Venedig

Italien - Cykelferie på egen hånd

Forholdsvis nem cykelferie fra kanten af bjergene mod nord, forbi de skønne byer Verona, Vicenza og Padova, for at slutte af i Adriaterhavets perle Venedig.

In stock
Travel Code
CYI-351

Det kan du glæde dig til

Glæd dig til en cykelferie fra Bolzanos bjerge til Venedigs lagune. På denne nemme cykeltur følger man Adigefloden jævnt ned ad bakke forbi æbleplantager og vinmarker og med udsigt til de fascinerende bjerge. Efter en kort stigning møder du Gardasøen og en smuk, smuk sejltur, hvorefter turen fortsætter i et jævnt terræn gennem fantastiske byer som Verona, Vicenza og Padova for til sidst at nå frem til Venedig og Adriaterhavet.
En tur der vejrmæssigt også er ideel at cykle også om foråret og efteråret.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Bolzano
Bolzano ligger smukt i dalen hvor floderne Talvera og Izonzo støder sammen med Adige. Byen er omkranset af et smukt bjerglandskab med dybe dale, vinklædte skråninger og Dolomitternes fascinerende bjergtoppe. Her er mange smukke gamle bygninger bl.a. en gotisk katedral fra det 14. århundrede og så selvfølgelig små gader med fristende butikker og caféer.

2. dag. Til Trento, 70/65 km
Man følger floden Adige det meste af dagen. Fra Bolzano går det opad og ind i landet til Appiano. Herfra jævnt ned ad bakke forbi Caldaro søen og Sydtyrols største vinområde. Man cykler ad skiltet cykelsti det meste af tiden langs vinklædte skråninger og frugtplantager og kommer gennem små byer til Salorno, som ligger på grænsen mellem den tysktalende og den italiensktalende del af Italien. De sidste kilometer cykler man langs dæmningen til Trento.Trento er en meget hyggelig by. Den gamle bydel er centreret om et stort torv med små butikker, cafeer og en imponerende domkirke. Mange af husene er udsmykket med flotte malerier.
Det er samtidig en rigtig "cykelby", hvor rigtig mange af de lokale bruger cyklen som transportmiddel, og de har både barnestole på og anhænger.
Det er muligt at afkorte turen ved at tage tog undervejs.

3. dag. Til Peschiera/Desenzano. 50 km + færge
Man følger igen Adigefloden og cykelstien til Rovereto og Mori. Herefter går det vestpå mod Gardasøen. Efter en kort tur op ad bakke følger er en herlig nedkørsel til byerne Torbole og Riva ved Gardasøens nordlige ende. Fra Riva tager man færgen til Peschiera del Garda/Desenzano og Gardasøens sydlige ende. En vidunderlig tur på 4 timer med fantastiske udsigter (inkl.)

4. dag. Til Verona. 35/60 km
Man forlader Gardasøen og cykler igennem et let bakket landskab forbi frodige marker, velholdte gårde og hyggelige byer. Man cykler langs floden ind til Verona, en spændende by kendt for bl.a. sin storslåede arena og et fantastiske teater. Her opføres mange operaer i det fri såvel som rock koncerter, skuespil mm. Det var også i Verona at kærlighedshistorien mellem Romeo og Julie udspillede sig.

5. dag. Til Vicenza. 70/35 km
Dagen starter med nogle nemme kilometer i et fladt terræn indtil man nærmer sig Berici bjergene nær Vicenza. Herefter cykler man i et jævnt kuperet terræn ad fredelige småveje op og ned med forrygende udsigter ind over Vicenza, en charmerende by. Byen rummer mange kirker og små gader med hyggelige caféer samt mange af den berømte italienske arkitekt Palladio’s (17.årh.) pragtbyggerier. 
Dagens etape kan afkortes med 30 km ved at tage toget fra Verona til San Bonifacio (ikke inkl.)

6. dag. Til Padovas thermal-område. 50 km
På vej ud af Vicenza kommer man forbi Villa Rotonda, et af Paladios smukke palæer (entre inkl.). Man cykler nu langs Bacchiglionefloden ad småveje og cykelsti, gennem små landsbyer, langs frodigt landbrugsland og velplejede vinmarker. For flere hundrede år siden var Bacchiglione floden en vigtig transportvej for varer ind og ud af Venedig. Dagens etape slutter for foden af Colli Euganean syd for Padova og Europas største thermalområde.
Indkvartering i Padovas Thermal-område ca 20 km før Padova eller i Padova. 

7. dag. Til Mestre/Venedig. 55 km
Man cykler ad cykelstien lang Battaglia kanalen til Padova, en af Italiens ældste universitetsbyer og berømt for den store valfartskirke "Basilica di Sant'Antonio". Giv dg tid til et besøg i byens hyggelige gamle centrum med søjlegange og smukke pladser, hvoraf den 90.000 m² store Prato della Valle er den mest berømte. Besøg også Scrovegni kapel, hvis indre er helt dækket af fresker af Giotto di Bondone. Fra Padova cykler man langs Piovego kanalen, forbi Stra og fortsætter nu langs Brenta kanalen forbi skønne sommerrecidenser som Villa Pisani, Malcontenta og Villa Widmann, bygget i sin tid af adelen og rige købmænd fra Venedig. 
Sørg for at ankomme tidligt til Mestre, så du kan nå en tur ind til Venedig, som bør besøges til fods da det er forbudt at cykle og trække med cyklen i Venedigs smalle gader.

8. dag. Hjemrejse
Hjemrejse fra Mestre/Venedig medmindre man har bestilt ekstra nætter.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 1-2

En forholdsvis nem tur med enkelte kortere stigninger omkring Bolzano, Gardasøen, og Vicenza. Fra Bolzano til Riva del Garda cykler du mest på cykelstier. Fra Riva del Garda til Venedig/Mestre cykler du ad fredelige biveje. Ind og ud af de større byer må man dog være forberedt på en del trafik.
På togene mellem de større byer kan man medbringe cykel, hvis man skulle få brug for en enkelt cykelfri dag undervejs.
Hele ruten er skiltet og man cykler desuden efter en meget detaljeret rutebeskrivelse på engelsk samt vejledende kort.

Indkvartering

Man bor på 2-3* hoteller på værelse med bad og toilet. Morgenmaden er inkluderet. Der er mulighed for mod tillæg at opgradere til 3-4* hoteller.

Cykel og cykeludstyr

Du kan vælge mellem en 7-gears cykel (unisex) med fodbremse, 24-gears cykel (unisex), herrecykel med 7 gear og fodbreme eller herrecykel med  24 gear og håndbremsere. Også muligt at leje elcykler.
Unisexcyklerne har lav indstigning.

Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer, bagtasker, cykelcomputer, styrtaske eller kortholder.
Mindst en cykel pr værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt

Muligt at leje cykelhjelm. 

Også muligt at leje barnecykel (findes kun med 21 gear og håndbremsere) og follow-me tandem til børn.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Man kan flyve til Milano, Innsbruck, Verona, Bergamo eller Treviso. Der er bus og tog forbindelser fra alle lufthavne til Bolzano.
Ved hjemrejse er det nemmest at vælge Venedig, alternativt Milano, Bergamo eller Treviso.

Tog:
Der kører nattog mellem Hamborg og München. Herfra er der omkring 4 timer videre med tog til Bolzano.
Ved hjemrejsen kan du tage toget fra Venedig til München, hvorfra der er nattog til Hamborg med forbindelse til Danmark. Se mere hos Deutsche Bahn eller Trenitalia.

Kør selv:
I bil er der ca 1650 km fra Danmark til Bolzano. Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst, kan ikke bestilles hjemmefra. 
Ved hjemrejse kan der arrangeres transfer fra Mestre-Bolzano (inkl. egne cykler). Turen tager ca. 4 timer. Alternativt kan man tage toget fra Mestre tilbage til Bolzano.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse 2-3*

Fra 6.498,- DKK

1 person. Enkeltværelse 3-4*

Fra 7.698,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 2-3*

Fra 5.098,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 3-4*

Fra 5.898,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

 • 2021
  • Hver lørdag til og med 16. oktober
  • For grupper fra 5 personer giver vi gerne tilbud på turen med valgfri startdag

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • 4 timers sejltur på Gardasøen
 • Detaljerede kort og rutebeskrivelse på engelsk
 • Bagagetransport
 • Entre til Villa Valmarana ai Nani
 • Entre til Villa La Rotonda
 • En is på Vicenzas bedste isbar
 • Infomøde
Ikke inkluderet i prisen:
 • Transport fra og til Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg:

 • Cykelleje: 800 kr.
 • Elcykel: 1850 kr.
 • Leje af cykelhjelm: 150 kr.
 • Transfer fra Mestre-Bolzano (inkl. egen cykel). Lørdag og søndag hele sæsonen samt tirsdag og onsdag (kun fra 20. april - 29. september 2021): 670 kr. pr person
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Bolzano: dobbeltværelse 720 kr. pr person/enkeltværelse 950 kr. pr person
  • Venedig: pris på forespørgsel
  • Mestre: dobbeltværelse 520 kr. pr person/enkeltværelse 900 kr. pr person

Børnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Girolibero og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Girolibero. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden

Loading...