Svalbardlinjen - Sydgående

Sydgående ekspeditionsrejse fra Svalbard til Bergen | Juni til september 2024

Tag med på en uforglemmelig ekspeditionsrejse fra Svalbard til Bergen, hvor du kommer til at opleve alt, hvad den norske kyst har at tilbyde. Udforsk forskellige kystsamfund med anderledes kulturer.

In stock
Travel Code
EX-083
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev den historiske og sceniske rute fra Svalbard til Bergen
blue encircled check Nyd din rejse ombord på nyrenoverede MS Trollfjord
blue encircled check Mærk variationerne i længden af den norske sommer
calendar icon9 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Oplev en utrolig specialrejse med Hurtigruten, hvor du fra Svalbard sejler i sydgående retning langs den norske kyst hele vejen mod Bergen i det sydlige Norge. Gå på opdagelse i uberørt natur langs Norges kyst, og mærk skønheden ved det barske landskab i og omkring verdens nordligste by, Longyearbyen, på Svalbard. Du rejser med det nyrenoverede ekspeditionsskib, MS Trollfjord, som er en del af HX Hurtigrutens udsøgte flåde af nogle af verdens bedste ekspeditionsskibe. Gør dig klar til en oplevelse, som du sent vil glemme, når du udforsker det bedste af Norge over 8 fantastiske dage til søs.

Kort

down v arrow

Svalbard-ekspressen - sydgående (2023-2024)

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted Overnatning
1 Longyearbyen På skib
2 Ny-Ålesund På skib
3 Til søs På skib
4 Tromsø, Senja og Torsken På skib
5 Lofoten På skib
6 Brønnøysund På skib
7 Ålesund På skib
8 Bergen -

Dagsprogram

down v arrow

Dag. 1 På kanten af verden

Vores højarktiske oplevelser begynder ved ankomsten i Longyearbyen på Spitsbergen, der er den største af Svalbards tre hovedøer. Se til med ærefrygt, mens storslåede brune og grønne fjelde rager op og breder sig fra den højarktiske tundra, og floder med smeltet sne risler gennem dalens sletter og glimter under sommersolen. Brug et øjeblik på bare at mærke stemningen her på Svalbard. Vi er på en breddegrad på mere end 78'nord og under 1.307 kilometer fra selve Nordpolen. Luften er frisk og ren, og den gennemsnitlige temperatur om sommeren er mild takket være en varm nordlig del af ​​Golfstrømmen.

Fra Longyearbyen Lufthavn finder du på egen hånd frem til Longyearbyen, der ligger på bredden af en smuk, stor fjord. Byen er den største bosættelse på Svalbard med omkring 2.000 indbyggere fra hele verden.
Den udsprang oprindeligt af en kulminekoloni fra 1906. Nu er byen et knudepunkt for eventyrrejsende, forskere og ingeniører, der er tilknyttet lokale forskningsprojekter såsom den berømte Frøbank. Dit hjem til søs den næste uge, MS Trollfjord, venter i havnen. Om aftenen sejler skibet endnu længere nordpå mod sin næste destination: Ny-Ålesund.

Dag. 2 Videnskab på grænsen til Arktis

Vi står tidligt op for at nyde en imponerende udsigt over Kongsfjorden, der er en af områdets største fjorde. Indgangen er beskyttet af to kolossale, knirkende gletsjere, der regelmæssigt kælver is i fjorden.
Strækningen er også et godt sted at spejde efter hvalrosser, der soler sig på bredderne, og de mange trækfuglearter, herunder søpapegøjer, kongeedderfugle, kortnæbbede gæs og lomvier. Polarræve og Svalbard-rensdyr kan af og til ses på land, og hvidhvalen er kendt for at komme op til overfladen her. Hvis vi er heldige, ser vi måske endda en isbjørn ved kysten på rov efter remme- og ringsæler.

På spidsen af halvøen Brøgger på en af Kongsfjords bredder, ligger Ny-Ålesund. Som i Longyearbyen lå her først en kulmine, men fra midten af det 20. århundrede blev stedet vært for forskningsstationer. Om sommeren er her flere end hundrede forskere fra 20 glaciologi- og klimainstitutter fra mere end 10 lande. Gå en tur i en af verdens nordligste bosættelser, besøg det lokale museum og souvenirbutikken eller send et postkort til venner og familie fra det lille posthus. Du kan også tage på en guidet tur til Amundsen-monumentet, der blev rejst til ære for den fantastiske, norske opdagelsesrejsende, der slog alle rekorder, da han nåede Nordpolen i 1926. Amundsen fløj luftskibet Norge fra Ny-Ålesund over Nordpolen og landede i Alaska tre dage senere.

Dag. 3 Vi forlader Svalbard

Det er desværre tid til at sige farvel til Svalbard og Spitsbergen og vende tilbage til det norske fastland. Undervejs kan du slappe af. Hvis himlen er skyfri, kan du nyde lidt sommersol ude på dækket og spejde efter hvaler, delfiner og marsvin. Eller hvis det ikke er så varmt udenfor, kan du nyde saunaens beroligende damp.

Få et fascinerende indblik i lokalhistorie og dyreliv ved at overvære Coastal Experience-teamets foredrag. Teamet tilbyder måske også kurser i fotografering, hvor du kan få hjælp til at tage fantastiske billeder i de kommende dage. Nyd Norway's Coastal Kitchen-konceptets overdådige mad og drikkevarer. Kokkene anvender de bedste, mest smagfulde, lokale norske råvarer. Som en ekstra fornøjelse kan du måske smage regionale specialiteter eller se de dygtige skibskokke arbejde i showkøkkenet. Du kan også bare slappe af med en god bog i loungen eller tale med de medrejsende i baren, mens I sammen mindes rejsens bedste oplevelser indtil nu.

Dag. 4 Udforskning af "Lille Norge"

Tilbage på Norges fastland er dagens første stop Tromsø. Skibet losser fragt fra Svalbard og laster fragt til havnene sydpå. Vi lægger til i Tromsø efter at have været oppe ved Svalbard og følger i historiens fodspor. De fleste opdagelsesrejsende og sømænd, der vendte tilbage fra deres arktiske ekspeditioner, besøgte byen. Moden og maden, de fandt der, virkede så stilfuld og raffineret sammenlignet med de nøgne grænsebyer, at de gav Tromsø tilnavnet ”Nordens Paris”. 

Skibet fortsætter sydpå til Senja, der er en af landets største øer og en af Nordnorges stjernedestinationer, som CNN har rangeret blandt verdens ti smukkeste øer. De lokale beskriver ofte øen som “Mininorge”, fordi Senjas landskab ligner forskellige dele af Norges kyst. For at få mest ud af den eventyrlige ø anbefaler vi at gå i land i Tromsø og deltage i en af vores tilkøbsudflugter.

Dag. 5 Bliv forelsket i Lofoten

Vi udforsker øgruppen Lofoten hele dagen. Øgruppen hyldes som et af de mest spektakulære områder i hele Norge, og du vil forstå hvorfor, når du ser dens takkede grønne klipper rejse sig dramatisk op af havet og klatre højt op mod himlen som enorme tænder. Smukke fiskerbyer kommer til syne som rækker af huse med røde tage og på pæle, der klamrer sig malerisk til kanten af ​​fjeldrige øer. Hist og her er enkelte fiskerhytter, der lokalt kaldes rorbuer, spredt over øerne som røde prikker midt i et safirblåt hav og de frodige fjeldsider. Livet på Lofoten er overraskende roligt og fredeligt. Tiden synes at stå stille, som var den standset midt i øernes rene skønhed.

Øgruppens bankende hjerte er Svolvær, hvor vi lægger til det meste af dagen. Der er butikker og restauranter, og du kan bruge timer på at udforske og lære selve byen at kende. For at udforske fjeldene, øerne og byerne, der kan ses rundt om Svolvær, tilbydes en række af de bedste, håndplukkede udflugter på Lofoten. Tag på en tilkøbsvandretur til en af de hvide sandstrande, hvor du kan hjælpe med en strandoprydning, inden du tager en badetur. Alternativt kan du tage med på en kajaktur for at udforske Henningsværs rå skønhed og krystalklare vand.

Dag. 6 Helgelandskystens seværdigheder

Skibet fortsætter sydpå og når til midten af Norges kyst. Helgelandskysten er en velkendt strækning, der er fuld af karakteristiske fjelde, der har givet inspiration til mange myter og folklore. Mens vi sejler, skal du holde øje med Vega-arkipelaget, en klynge af ca. 6.500 øer, skær og holme. Der er et UNESCO World Heritage Center på Gardsøy, som viser, hvordan man høster de højt værdsatte edderdun ved at udstyre fuglene med små kasser, hvor de kan bygge reder.

Vi lægger til i Brønnøysund, der har en skøn lystbådehavn og en nygotisk stenkirke fra 1870. Brug tiden på at udforske byen, eller deltag i tilkøbsudflugter såsom kajakroning, cykling eller en sejltur med RIB-båd.
Længere fremme fra Brønnøysund ligger fantastiske Torghatten. Det første, man bemærker ved Torghatten, er hullet, der går lige igennem fjeldets midte. Ifølge legenden blev Torghatten dannet, da Hestmannen i skuffelse over at være blevet afvist af den smukke Lekamøya, skød en pil efter hende. Kongen i Sømnafjellet så det og kastede sin hat imellem, og pilen gik lige igennem hatten og dannede hullet. Så skinnede solen, og alle blev til klipper. I roligt tempo tager det cirka en time at gå til hullet i Torghatten på en tilkøbsudflugt. Panoramaudsigten over træerne og øerne, der strækker sig ud foran os, er det hele værd.

Find priser og udflugtsmuligheder for dag 6 her (Tilkøb)

Dag. 7 Sunnmørsalpernes hemmelighed

Skibet lægger kort til i Ålesund, der er kendt for sin jugendstil-arkitektur og maleriske beliggenhed på en halvø under Aksla-fjeldet. Her losser vi al fragt og sætter rejsende, der deltager i udflugter, af.
I nærheden af Ålesund skærer den fantastiske Hjørundfjord sig gennem Sunnmørsalpernes toppe, der er 1.700 meter høje. Fjorden ligger smukt indlejret i Sunnmørsalperne, hvilket betyder, at det er områdets skjulte perle og en hemmelighed for de fleste andre skibe. De, der oplever Hjørundfjord, ser den som en seriøs konkurrent til deres yndlingsfjord i Norge. Fjordens dybe, blå vand og frodige fjeldsider synes at være perfekt proportionerede og afstemt, som var den blevet skulptureret med vilje af naturens kunstneriske evner. På Hjørundfjordens vestlige bred ligger den idylliske landsby Sæbø. Her stiger de rejsende, der tidligere forlod skibet i Ålesund for at tage på udflugt, på skibet.

Vi nærmer os hastigt rejsens sidste dag. Selv om det er bittersødt, kan vi ikke komme på nogen bedre måde at fejre vores Svalbard Express-oplevelse på end med en glædelig afskedsmiddag på rejsens sidste aften. Det er også muligt at se tilbage på de mange højdepunkter, vi har oplevet sammen.

Find priser og udflugtsmuligheder for dag 7 her (Tilkøb)

Dag. 8 Rejsen slutter

Om morgenen ankommer vi til Bergen, der er en smuk by på Norges vestkyst. Majestætiske tinder omgiver byen og har givet Bergen sit tilnavn “byen mellem de syv fjelde”. Det er tid til at gå i land og køre til lufthavnen, men ikke inden vi har sagt farvel til de andre passagerer og besætningen på M/S Trollfjord, der har gjort vores Svalbard Express-rejse så behagelig.

Vi har rejst på den historiske, ikoniske rejse med bider af paradis på Norges kyst noget, du ikke lige glemmer foreløbigt. Hvis man har deltaget i tilkøbsudflugter, får man billeder af sig fra kajak-, fiske- og cykleture i nogle af de smukkeste naturlandskaber, der findes. Alle rejsende får glade minder med hjem, og vi ønsker dig en behagelig rejse videre. Vi håber, at vi snart ser dig igen!

Livet ombord på MS Trollfjord

down v arrow

Det spektakulære MS Trollfjord skib er opkaldt efter den legendariske Trollfjord i Vesterålen og har vundet priser for dets design og fællesarealer. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedato:

 • 2024: 06/07, 20/07, 03/08, 17/08, 31/08, 14/09

Prisen inkluderer:

 • Indkvartering i komfortabel kahyt med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering
 • Helpension med måltider hele dagen i Flora og Árran
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret under restaurantens og barens åbningstider, undtagen til morgenmad
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Eftermiddagssnack i 1893 Bar
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver
 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Gratis Wi-Fi
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværk
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Biblioteksadgang og film on demand
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse til/fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkevarer, der ikke er nævnt herover

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden