INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Pilgrimsvandring ad Via Francigena fra Lucca til Siena

Vandreferie på egen hånd i Italien

NYHED. Du får her et udsnit af den lange pilgrimsrute Via Francigena fra Canterbury i England til Rom. På 6 dagsetaper i Toscana vandrer I fra Lucca til Siena. 

In stock
Travel Code
VAI-014
Det kan du glæde dig til

Via Francigena var i gammel tid en af de store pilgrimsveje til Rom. Nu er den oprindelige rute for en stor dels vedkommende langs trafikerede veje. Derfor er den nutidige rute omdirigeret til roligere områder gennem smukke landskaber med skove og de genkendelige toskanske bakker med vinmarker, olivenlunde og cypres-alléer.

I går fra den ene historiske by til den næste og i San Gimignano overnatter I på en typisk italiensk agriturismo, som er et hyggeligt landligt hotel. 

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst i Lucca
Ankomst til Lucca, hvor I finder jer til rette på hotellet i den smukke gamle bydel, kendt for sine perfekt bevarede bymure og den berømte amfiteater-plads. Tag en gåtur rundt i byens smalle stræder og oppe på bymuren.

Dag 2. Lucca – Altopascio
Den første vandretur fører jer fra den historiske by Lucca til den hyggelige middelalderby Altopascio. Denne første strækning er en god opvarmning, gennem et smukt fladt landskab. Ruten bringer jer væk fra de mere befolkede byer gennem lavlandet med marker og et stort antal interessante historiske og religiøse bygningsværker. I kommer bl.a. forbi det over 1000 år gamle Pozzeveri-kloster. I Altopascio bør I se det gamle centrum
Vandring: ca. 5 timer, 18 km, fladt

Dag 3. Altopascio – San Miniato
Efter en tidlig morgenmad begynder den lange tur til San Miniato. Efter en anden flad strækning kommer I gennem et skovklædt bakket terræn. Herefter krydser I den gamle Medici-bro i Ponte a Cappiano og det flade landskab fortsætter nu. Denne gang som marsk med mulighed for at se mange vadefugle.
Ved frokosttid kommer I ind i den smukke historiske by Fucecchio. Kort efter krydser I floden Arno (som også flyder gennem Pisa) og følger floden et stykke tid på vej til den smukke gamle by San Miniato på bakkedraget.
Vandring: ca. 7 timer, 27 km

Dag 4. San Miniato – Gambassi Terme
I dag har I en smuk dagsvandring hvor I endeligt møder det typiske toscanske landskab af bølgende bakker, cypresser og små bondehuse. Her kommer Via Francigena ind i området Val d'Elsa, som har været beboet siden forhistorisk tid, og som blev et vigtigt handelsområde i etruskertiden.

Den middelalderlige Via Francigena fulgte stort set de gamle etruskiske handelsruter og den romerske Via Clodia mellem Siena og Lucca. I den tidlige middelalder gik mange rejsende igennem området, og ærkebiskoppen Sigeric fra Canterbury overnattede i Gambassi Terme i år 990 på hans færd til Rom.
Dagens mål Gambassi Terme er en charmerende lille by med termiske bade. Hvis I ankommer tids nok kunne lidt wellness måske være passende for de ømme fødder.
Vandring: ca. 6-7 timer, 24 km

Dag 5. Gambassi Terme – San Gimignano
Dagens etape er en af de mest kendte sektioner af Via Francigena, da den passerer lige gennem en af de skønneste middelalderlige toscanske byer San Gimignano. Undervejs gennem det flotte landskab med vinmarker ser I bl.a. mange gamle kirker, og det er muligt at tage en alternativ rute op til Monte Oliveto klosteret, der ligger på en bred højderyg. Efter en flot dags vandring når I frem til et af turens højdepunkter: San Gimignano. Denne vidunderlige middelalderby med sine mange tårne er udover en tyk bymur omgivet af pittoreske vingårde, olivenlunde og cypresklædte bakker. Dagen slutter med aftensmad og overnatning på en hyggelig agriturismo. Sørg for at være fremme i god tid, så I rigtigt har mulighed for at nyde omgivelserne.
Vandring: ca. 5 timer, 19 km

Dag 6. San Gimignano – Monteriggioni
Dagens mål i dag er Monteriggioni, der af Dante beskrives som en krone i landskabet.
Turen går først ned i flodsænkningen, og derefter mere eller mindre langs Foci til en af de mest vidunderlige romanske kirker i Toscana, la Badia a Conèo. Efter at have passeret gennem nogle små landsbyer når I til det spændende bygningsværk Abbadia ad Isola, som engang var et vigtigt stop på Via Francigena. Endeligt når I frem til Monteriggioni, hvor I kan tage en drink på pladsen, inden I finder jeres hotel.
Vandring: ca. 6 timer, 24 km.

Dag 7. Monteriggioni – Siena
Sidste vandredag går sydpå til Siena. I følger de såkaldte ”strade bianche”, de hvide veje, som er grusveje gennem bakkerne og skovene. Der er flere interessante seværdigheder langs vejen som f.eks. den forladte middelalderlige landsby Cerbaia, slottene Chiocciola og klosteret San Leonardo. Efter at have gået gennem Renai-skoven, nærmer I jer nu Siena fra vest. I kommer ind i byen gennem byporten Porta Camollia, som er den traditionelle adgang til Siena fra nord.
I bor få minutters gang fra den berømte Piazza del Campo. 
Vandring: ca. 4-5 timer, 17 km.

Dag 8. Afrejse
Efter 130 kilometers vandring er det nu blevet tid for hjemrejse.

Sværhedsgrad 2-3

Dette er en individuel selvguidet vandretur med moderat sværhedsgrad. I får udleveret rutebeskrivelser på engelsk og kort i størrelsesforhold 1:25.000 eller bedre. Vi sørger for bagagetransport fra hotel til hotel, så I går kun med en dagtursrygsæk. Som de fleste pilgrimsruter er etaperne relativt lange (17-27 km), så man skal være i stand til at vandre 4-7 timer hver dag. Selv om terrænet går fra fladt til bakket er det uden de voldsomme højdeforskelle.

Underlaget varierer fra jævne grusveje til stenet underlag og fortove/asfaltveje. I sommerperioden (juli-august) er det meget varmt hvilket gør turen mere anstrengende.

Indkvartering

I bor på 3-4 stjernede hoteller (efter italiensk standard) inklusive en dejlig agriturismo.

Morgenmad er inklusive alle dage, og aftensmad er inkluderet i San Gimignano.

Hvordan kommer man frem

Turen starter i Lucca og slutter i Siena. Nærmeste større lufthavne er Pisa, Firenze og Bologna.  

Der er fine togforbindelser med Trenitalia, se mere her: http://www.trenitalia.com/tcom-en

Find evt. flyforbindelser på www.momondo.dk

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 6.998,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 5.298,- DKK
Praktiske Informationer

OBS: Vi anbefaler altid, at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Startdage: Hver dag fra 15. marts - 31. oktober 2019
Bemærk dog at det er meget varmt i juli og august. 

Prisen inkluderer:

 • 6 nætter på hotel med morgenmad
 • 1 nat på agriturismo med halvpension
 • Bagagetransport
 • Rutebeskrivelse på engelsk
 • Detaljerede kort
 • Nødnummer

Tillæg: 

 • Ekstra nat i Lucca før turen: 450/650 kr. pr. person i dobbelt-/enkeltværelse
 • Ekstra nat i Siena efter turen: 590/850 kr. pr. person i dobbelt-/enkeltværelse

Rabat: 

 • Bagagetransport kan fravælges. Her fratrækkes 750 kr. pr. person - gælder så ALLE rejsedeltagere på bookingen. 


Prisen inkluderer ikke:

 • Transport fra/til Danmark
 • Evt. lokale turiststatter på hotellerne

 

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Genius Loci og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om Genius Loci her www.genius-loci.it

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden