Klare søer, bjergtinder og Zürich

Schweiz | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Tag på en let og smuk cykeltur i Schweiz, der kombinerer varm middelhavsstemning ved Bodensøen med spændende og kulturelle byer ved Zürichsee og Walensee.

In stock
Travel Code
CYC-9
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev Rhinvandfaldene, Europas største vandfald
blue encircled check Tag en forfriskende svømmetur flere steder på cykelturen
blue encircled check Cykl langs fredelige forstæder med udsigt til vinskråninger
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne forholdsvis nemme tur har du mulighed for både at opleve Middelhavsstemningen ved Bodensøen, samt de fantastiske bjergtinder der omkranser Zürichsø og Walensø. Turen bugter sig gennem Tyskland, Schweiz, Lichtenstein og Østrig. Man kommer forbi Rhinvandfaldene ved Schaffhausen, oplever storby stemning i Zürich og bjergtages af udsigten til Churfirstens spektakulære og sneklædte tinder. I Rhindalen frister smagsprøver på dejlige vine, og efter et kort visit i Lichtenstein, når man den schweiziske kanton Appenzeller med et landskab så smukt som på et postkort – græssende køer og alpernes grønklædte skråninger. Herfra går turen tilbage til Konstanz langs Bodensøens bred. En smuk og afvekslende tur, med et utal af muligheder for en forfriskende dukkert undervejs, dels i Rhinen, der her er ren og klar, samt i Zürichsee, Walensee og Bodensøen.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst
Ankomst til Konstanz/Kreuzlingen. Velkommen til Konstanz, en dejlig by med en fin gammel bydel med skønne pladser og fristende caféer.

2. dag. Schaffhausen ca. 50 km
I dag går turen langs Untersee, for mange den smukkeste del af Bodensøen. Man cykler for det meste langs søbredden med udsigt til øen Reichenau. De hyggelige byer ligger som perler på snor og frister med kaffepause og udsigt til lille havn, den klare sø og de små byer på den anden side af søen. Stein am Rhein er bestemt et ophold værd med gågader, fine bindingsværkshuse, vægmalerier og hyggelige caféer. Herfra fortsætter man langs Rhinen til Schaffhausen, også kaldet "byen med de 171 karnapper" p.g.a. de mange smukke huse udstyret med kunstfærdige karnapper.

3. dag. Zürich ca. 55/70 km
Dagens første højdepunkt er Rhinvandfaldene, der med sine 23 meter er Europas største vandfald. Med båd sejler man hen til vandfaldet og kan på nært hold mærke kraften fra vandmasserne. Herefter cykler man langs Rhinen gennem skov og forbi små fristende strande. Man krydser over højdedraget og cykler nu gennem Glattdalen til Zürich, smukt beliggende ved søen. Det er Schweiz’ største by og her forenes de gamle traditioner med det moderne. Turen kan forkortes ved at tage S-Bahn fra Rümlang station (ikke inkl.).

4. dag. Lachen ca. 45 km
Dagens rute følger søens nordlige bred, også kaldet ”guldkysten”, da denne side af søen har flest solskinstimer i løbet af dagen. Der er simpelthen så mange ”Badis”, badeanstalter, og små strande på vejen ud af Zürich. Den officielle rute går dels langs søbredden og dels lidt oppe i baglandet. Man må derfor regne med nogle korte men strabadserende bakker. Man cykler gennem fredelige forstæder, med fine udsigter til stejle vinskråninger og fine gårde til den ene side og med udsigt til søen langt nede til den anden side. Man kan i princippet fravælge at cykle i baglandet. Gør man det, følger man blot cykelstien ved landevejen langs søen hele vejen til Rapperswill. Læg turen omkring borgen før du fortsætter over dæmningen via Pfäffikon og Altendorf til Lachen. Byen er kendt for at være byen med den bedste solnedgang. Nyd stemningen i den lille havn, tag en svømmetur i Zürichsøen eller besøg den fine barokkirke.

5. dag. Vaduz ca. 60 km og sejltur
En dejlig nem dag i et fladt landskab med bjergene i baggrunden til Wesen. Man følger Linthkanalen, der forbinder Zürichsee med Walensee gennem små landsbyer og forbi grønne frodige marker. Er man heldig får man måske øje på en stork. Fra Wesen tager man båden til Walenstadt på den anden side af søen. Alternativt kan man vælge at cykle op og ned langs søbredden hele vejen til Walenstadt (+ ca 20 km). En smuk tur med en enkelt kort, men stejl bakke. Og her er simpelthen så utrolig smukt – den klare sø og bjergene der spejler sig. Walenstadt ligger ved Walensøen, der er 150 meter dyb og oplagt til en svømmetur. Du kommer så videre til dagens destination, Vaduz, hvor resten af dagen bliver tilbragt.

6. dag. St. Gallen ca. 55 km togtur
I dag forsætter du gennem frodige marker, små landsbyer og bjergene i det fjerne til Altstätten, hvorfra du tager toget til Gais i den schweiziske kanton Appenzell. Det er et ægte postkort landskab du nu cykler i, med grønklædte skråninger, små sæterhytter og græssende køer. Her i området laves den velsmagende ost Appenzeller – prøv den! Dagens etape ender i St.Gallen, berømt for sit fantastisk flotte ”Stiftsbibliothek” og barrokkirke. 

7. dag. Konstanz ca. 45 km

Herligt nedad bakke går det i dag forbi majsmarker og æbleplantager til Arbon og Bodensøen. Herfra følger du søbredden til Konstanz. Undervejs er der mange muligheder for en kaffepause eller en svømmetur i Bodensøen.

8. dag. Hjemrejse
Efter morgenmad er der hjemrejse medmindre du har bestilt ekstra nat.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

Du cykler det meste af turen på cykelstier eller fredelige småveje beregnet til cyklister. Det er en forholdsvis nem tur (2-3) – kun i Appenzeller området vil der være enkelte korte, men lidt stejle bakker.
Det er ofte muligt at tage tog på delstrækninger eller mellem byerne.
Ved ankomst til starthotel får du både detaljeret cykelkort og rutebeskrivlese på engelsk/tysk.

Indkvartering

down v arrow

Du bor på gode 3* hoteller. Alle værelser har eget bad og toilet. Morgenmad er inkluderet.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Ønsker du at leje cykel har du følgende muligheder:

 • Unisex cykel med 27 gear og håndbremser 
 • Herrecykel med 27 gear og håndbremser (fra personhøjde 175 cm)
 • Unisex cykel med 30 gear og håndbremser
 • Elcykel med 8 gear og håndbremser

Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer, bagtaske, styrtaske eller kortholder. Mindst én cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er lettest at flyve til Zürich. Derfra går der tog til Konstanz.

Tog:
Man kan også tage toget fra Danmark. Der kører f.eks. nattog mellem Hamborg og Zürich og videre til Konstanz. Find mere information hos DSB Udland.

Kør selv:
Der kan bookes lukket parkering ved Radweg Reisens kontor i Konstanz. Bestilles og betales hjemmefra. Åbent daglig fra kl. 9.00 til kl. 19.00.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 11.998,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 9.398,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport  
 • Detaljeret rutebeskrivelse og kort på engelsk
 • Entré til Rosgarten museum i Konstanz
 • Bådtur til Rhinvandfaldene
 • Bådtur Wesen-Walenstadt inkl. cykel
 • Togtur Altstätten-Gais inkl. cykel
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra og til Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg: 

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Lukket parkering i Konstanz
 • Ekstra nat inkl. morgenmad
  • Konstanz
  • Zürich

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Radweg Reisen, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Radweg Reisen. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden