INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Klare søer, bjergtinder og Zürich

Cykelferie på egen hånd i Schweiz

Tag på en let og smuk cykeltur i Schweiz, der kombinerer varm middelhavsstemning ved Bodensøen med spændende og kulturelle byer ved Zürichsee og Walensee.

In stock
Travel Code
CYC-9

Det kan du glæde dig til

På denne forholdsvis nemme tur har du mulighed for både at opleve Middelhavsstemningen ved Bodensøen, samt de fantastiske bjergtinder der omkranser Zürichsø og Walensø. Turen bugter sig gennem Tyskland, Schweiz, Lichtenstein og Østrig. Man kommer forbi Rhinvandfaldene ved Schaffhausen, oplever storby stemning i Zürich og bjergtages af udsigten til Churfirstens spektakulære og sneklædte tinder. I Rhindalen frister smagsprøver på dejlige vine, og efter et kort visit i Lichtenstein, når man den schweiziske kanton Appenzeller med et landskab så smukt som på et postkort – græssende køer og alpernes grønklædte skråninger. Herfra går turen tilbage til Konstanz langs Bodensøens bred. En smuk og afvekslende tur, med et utal af muligheder for en forfriskende dukkert undervejs, dels i Rhinen, der her er ren og klar, samt i Zürichsee, Walensee og Bodensøen.

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst
Ankomst til Konstanz/Kreuzlingen. Velkommen til Konstanz, en dejlig by med en fin gammel bydel med skønne pladser og fristende caféer.
Indkvartering i Konstanz på f.eks. ABC-hotel eller Apartment Hotel

2. dag. Schaffhausen ca. 50 km
I dag går turen langs Untersee, for mange den smukkeste del af Bodensøen. Man cykler for det meste langs søbredden med udsigt til øen Reichenau. De hyggelige byer ligger som perler på snor og frister med kaffepause og udsigt til lille havn, den klare sø og de små byer på den anden side af søen. Stein am Rhein er bestemt et ophold værd med gågader, fine bindingsværkshuse, vægmalerier og hyggelige caféer. Herfra fortsætter man langs Rhinen til Schaffhausen, også kaldet "byen med de 171 karnapper" p.g.a. de mange smukke huse udstyret med kunstfærdige karnapper.
Indkvartering i Shaffhausen på f.eks. Hotel Park Villa eller Hotel Kronenhof

3. dag. Zürich ca. 70 km
Dagens første højdepunkt er Rhinvandfaldene, der med sine 23 meter er Europas største vandfald. Med båd sejler man hen til vandfaldet og kan på nært hold mærke kraften fra vandmasserne. Herefter cykler man langs Rhinen gennem skov og forbi små fristende strande. Man krydser over højdedraget og cykler nu gennem Glattdalen til Zürich, smukt beliggende ved søen. Det er Schweiz’ største by og her forenes de gamle traditioner med det moderne. 
Indkvartering i Zürich på f.eks. Hotel Sorell Rex eller Hotel Montana.

4. dag. Lachen ca. 45 km
Dagens rute følger søens nordlige bred, også kaldet ”guldkysten”, da denne side af søen har flest solskinstimer i løbet af dagen. Der er simpelthen så mange ”Badis”, badeanstalter, og små strande på vejen ud af Zürich. Den officielle rute går dels langs søbredden og dels lidt oppe i baglandet. Man må derfor regne med nogle korte men strabadserende bakker. Man cykler gennem fredelige forstæder, med fine udsigter til stejle vinskråninger og fine gårde til den ene side og med udsigt til søen langt nede til den anden side. Man kan i princippet fravælge at cykle i baglandet. Gør man det, følger man blot cykelstien ved landevejen langs søen hele vejen til Rapperswill. Læg turen omkring borgen før du fortsætter over dæmningen via Pfäffikon og Altendorf til Lachen. Byen er kendt for at være byen med den bedste solnedgang. Nyd stemningen i den lille havn, tag en svømmetur i Zürichsøen eller besøg den fine barokkirke.
Indkvartering i Lachen f.eks. på Hotel Bären eller Hotel Marina.

5. dag. Walenstadt ca. 25 km og sejltur
En dejlig nem dag i et fladt landskab med bjergene i baggrunden til Wesen. Man følger Linthkanalen, der forbinder Zürichsee med Walensee gennem små landsbyer og forbi grønne frodige marker. Er man heldig får man måske øje på en stork. Fra Wesen tager man båden til Walenstadt på den anden side af søen. Alternativt kan man vælge at cykle op og ned langs søbredden hele vejen til Walenstadt (+ ca 20 km). En smuk tur med en enkelt kort, men stejl bakke. Og her er simpelthen så utrolig smukt – den klare sø og bjergene der spejler sig. Walenstadt ligger ved Walensøen, der er 150 meter dyb og oplagt til en svømmetur. På den nordlige bred ser man palmer, og kigger man op opdager man Churfirstens smukke bjergtinder, der helt hen i maj er hvide af sne. 
Indkvartering i Walenstadt på f.eks. Hotel-Restaurant Seehof eller Hotel Churfirsten.

6. dag. Feldkirch/Nofels ca. 50 km
I dag forlader vi søen. Efter nogle kilometer kommer man til Alpenrheindalen. Man cykler langs Rhinen gennem det lille fyrstedømme Lichtenstein, med udsigt til borge og bjerge og snart er man i Østrig. Feldkirch er en fin middelalderby beliggende hvor Ill løber ud i Rhinen.
Indkvartering i Feldkirch/Nofels på f.eks. Hotel Gasthof Löwen eller Gutwinski Hotel.

7. dag. St. Gallen ca. 45 km og togtur
I dag forsætter du gennem frodige marker, små landsbyer og bjergene i det fjerne til Altstätten, hvorfra du tager toget til Gais i den schweiziske kanton Appenzell. Det er et ægte postkort landskab du nu cykler i, med grønklædte skråninger, små sæterhytter og græssende køer. Her i området laves den velsmagende ost Appenzeller – prøv den! Dagens etape ender i St.Gallen, berømt for sit fantastisk flotte ”Stiftsbibliothek” og barrokkirke. 
Indkvartering i St.Gallen f.eks. på Hotel Einstein eller Hotel Metropol.

8. dag. Konstanz ca. 45 km
Herligt nedad bakke går det i dag forbi majsmarker og æbleplantager til Arbon og Bodensøen. Herfra følger du søbredden til Konstanz. Undervejs er der mange muligheder for en kaffepause eller en svømmetur i Bodensøen.
Indkvartering i Konstanz på f.eks. ABC-hotel eller Apartment Hotel

9. dag. Hjemrejse
Efter morgenmad er der hjemrejse medmindre du har bestilt ekstra nat.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

Du cykler det meste af turen på cykelstier eller fredelige småveje beregnet til cyklister. Det er en forholdsvis nem tur (2-3) – kun i Appenzeller området vil der være enkelte korte, men lidt stejle bakker.
Det er ofte muligt at tage tog på delstrækninger eller mellem byerne.
Du får tilsendt kort rutebeskrivelse og praktisk info på dansk. Ved ankomst til starthotel får du både detaljeret cykelkort og rutebeskrivlese på engelsk/tysk.

Indkvartering

Du bor på gode 3* hoteller. Alle værelser har eget bad og toilet. Morgenmad er inkluderet.

Cykel og cykeludstyr

Ønsker du at leje cykel har du følgende muligheder:

 • Unisex cykel med 27 gear og håndbremsere 
 • Herrecykel med 27 gear og håndbremsere (fra personhøjde 175 cm)
 • Unisex cykel med 30 gear og håndbremse
 • Elcykel med 8 gear og håndbremser

Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer, bagtaske, styrtaske eller kortholder. Mindst én cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Det er lettest at flyve til Zürich. Derfra går der tog til Konstanz.

Tog:
Man kan også tage toget fra Danmark. Der kører f.eks. nattog mellem Hamborg og Zürich og videre til Konstanz. Find mere information hos DSB Udland.

Kør selv:
Der kan bookes lukket parkering ved Radweg Reisens kontor i Konstanz. Bestilles og betales hjemmefra. Åbent daglig fra kl. 9.00 til kl. 19.00.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 9.398,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.398,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag fra 18. april til 17. oktober 2021
  • NB: Ikke muligt at ankomme 5. og 12. juni samt 7. og 14. august 2021

Prisen inkluderer:

 • 8x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport  
 • Detaljeret rutebeskrivelse og kort på engelsk
 • Entré til Rosgarten museum i Konstanz
 • Bådtur til Rhinvandfaldene
 • Bådtur Wesen-Walenstadt inkl. cykel
 • Togtur Altstätten-Gais inkl. cykel

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra og til Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg: 

 • Cykelleje: 670 kr.
 • Elcykel: 1680 kr.
 • Lukket parkering i Konstanz: 450 kr. pr bil
 • Ekstra nat inkl. morgenmad i Zürich
  • Dobbeltværelse 840 kr. pr person/enkeltværelse 1180 kr. pr person
 • Ekstra nat inkl. morgenmad i Konstanz
  • Dobbeltværelse 550 kr. pr person/enkeltværelse 800 kr. pr person

Børnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Radweg Reisen og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Radweg Reisen. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden

Loading...