Main Radweg, vintur fra Schweinfurt

Tyskland | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Med start i Schweinfurt har du nu mulighed for at opleve den smukkeste del af Main Radweg. Glæd dig til en unik rejse, hvor du bl.a. vil udforske vinmarker, floder og hyggelige byer.

In stock
Travel Code
CYT-057
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Cykl gennem idylliske vinbyer med et utal af smagssteder
blue encircled check Forelsk dig i gamle bygninger fra barokken og renæssancen
blue encircled check Smag på de bedste lokale vine på 3 vinsmagninger
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Nu har du mulighed for på nært hold at opleve Frankens små vingårde, møde vinbonden og smage hans vin. På denne tur langs Main floden med start fra Schweinfurt cykler du gennem den smukkeste del af Main Radweg. Her har vindyrkning spillet en stor rolle i mere end 1200 år. De korte dagsetaper giver dig god tid til at nyde de fine landskaber og de hyggelige byer, smage på lokal vin og nyde en frokost i det grønne eller på én af de caféer man møder undervejs.
Du kan se frem til at stifte bekendtskab med de mange forskellige vine, der dyrkes her – en mild Bacchus eller Müller-Thurgau, en frugtig Scheurebe eller den klassiske Silvaner, som findes i en uforlignelig kvalitet her i Frankens vinland. Turen inkluderer besøg eller overnatning på vingårde med rig mulighed for at smage på de mange vine og høre om fremstillingen af dem samt beundre de fint restaurerede bygninger.
Denne tur er et godt alternativ til turen langs Moselfloden.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Schweinfurt
Schweinfurt er en tidligere industriby strategisk beliggende på begge sider af Mainfloden. I dag er der en hyggelig promenade langs floden med caféer og en strandbar. I modsætning til de fleste af de byer, man møder senere på turen, har Schweinfurt næsten ingen ”historisk bymidte” idet 95% af byen blev sønderbombet af de allierede i slutningen af krigen. Men byen har alligevel sin egen charme med fine pladser og hyggelige caféer. Byen har også et lille museum for Hundertwasser.

2. dag. Til Sommerach - ca. 40 km
Fra Schweinfuhrt fortsætter man ad Mainpromenade til Wipfeld, hvor floden krydses med kabelfærgen. Nu begynder vinmarkerne og de stejle skråninger og landskabet bliver mere afvekslende. Vi kommer til Volkach, en fantastisk hyggelig vinby, bilfri og med gamle velholdte huse, toppede brosten, caféer og vinbutikker. Fra Volkach følger du Mainflodens snoede løb til Sommerach, en rigtig vinlandsby omringet af vinmarker og med et utal af vinkældre og smagssteder. Om eftermiddagen kan en guidet vintur anbefales.

3. dag. Til Sommerhausen - ca. 42 km
Efter kun få km på cyklen kommer du til den gamle by Dettelbach med smalle, brostensbelagte gader, velholdte bindingsværkshuse fra barokken og renaissancen, en næsten intakt bymur og et væld af små, sjove tårne. Herefter følger som perler på snor byer som Kitzingen, den største vin handelsby langs Main, Markbreit og Ochsenfurt. Hver by rummer et væld af kunstfærdigt udsmykkede bindingsværkshuse, hyggelige pladser og masser af cafe-fristelser. Dagens mål er Sommerhausen, endnu en hyggelig vinby.

4. dag. Til Karlstadt - ca. 40 km
Efter få km cykler man gennem små hyggelige byer som Eibelstadt og Randersacker. På de stejle vinskråniner vokser druer til velkendte vine som Teufelskeller, Pfülben, Marsberg og Sonnenstuhl. Du følger cykelruten til Würzburg med det imponerende residenspalads i barok stil med fantastiske udsmykninger og en storslået have. Men også en livlig by med mange hyggelige pladser, gågader og hyggelig vinudskænkninger på Alte Mainbrücke. Byens største attraktion er den tidligere biskopbolig, bygget i 1720-1744 efter Balthasar Neumanns tegninger. Det hører til blandt de smukkeste af Sydtysklands barokke paladser. Fra Würzburg fortsætter man gennem små flækker som Veitschoechheim, Thüngersheim og Himmelstadt til Karlstadt. Nyd den hyggelige by med med en velholdt gammel bymidte. 

5. dag. Til Homburg - ca. 28 km/ 42 km eller 58 km

Landskabet ændrer karakter og vinmarker erstattes af skyggefuld skov. Dagens etape kan afkortes med tog: enten Karlstadt-Gemünden (10min) eller Karlstadt-Loht (25 min). Uanset om du vælger at cykle eller køre med tog venter den eventyragtige by Lohr dig. Efter Lohr følger 28 km idyllisk cykling direkte langs flodbredden til Marktheidenfeld. Homburg er en romantsk lille vinby omringet af vinmarker. 

6. dag. Til Bürgstadt - ca. 46 km
Dalen snævrer ind og vinmarker skifter til skovklædte skråninger. Man kommer gennem Wertheim, hvor Tauberfloden løber ud i Main. Man cykler forbi små campingpladser, der ligger helt ned til flodbreden, kolonihaver og hyggelige småbyer. I Bürgstadt møder man igen vinmarkerne og her dyrkes især druer til den skønne pinot noir rødvin.

7. dag. Til Aschaffenburg - ca. 46 km
Efter kun få km når man til Miltenberg med bindingsværkshuse, hyggeligt torv kaldet ”Schnatterloch” og med Gasthaus zu Riesen, Tysklands ældste herberg for gejstlige. I dag er her restaurant med lokal mad og øl fra byens bryggeri ”Faust”. Herfra går turen til Grossheubacher, hvor vindyrkning allerede tilbage i 1254 satte sit præg på byen. Selv i dag gror vinen på de stejle stenterrasser, som man kun finder her i den nedre del af Mainfloden. Terrassernes stenvægge holder på varmen og giver et særdeles lukrativt mikroklima for druer som Pinot Noir, Pinot Madeleine, Portuguese eller St.Laurent. Dagens mål er Aschaffenburg, en lidt større by med stejle gader, fine pladser og en dejlig park nede ved floden.

8. dag. Hjemrejse
Efter morgenmad er der hjemrejse.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

En nem, smuk og afvekslende cyklerute hovedsageligt på gode, skiltede cykelstier uden nævneværdige stigninger, så alle vil kunne klare denne rute. Ruten følger Main Radweg, som er certificeret cykelrute i Tyskland med god skiltning undervejs
Ved ankomst til starthotel får du turinformation på engelsk samt detaljeret cykelkort og rutebeskrivelse på tysk, medmindre du har modtaget det før afrejse.

Indkvartering

down v arrow

Du bor 2 nætter på et 3-4* hotel (Schweinfurt og i Aschaffenburg). De øvrige 5 nætter er du indkvarteret på vingårde/vinhoteller. Morgenmad er inkluderet.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Ønsker du at leje cykel har du følgende muligheder:

 • Damecykel (Unisex) med 7 gear og fodbremse (fra 1,60 cm)
 • Herrecykel med 7 gear og fodbremse (fra 1,65 cm)
 • Damecykel (Unisex) med 27 gear og håndbremsere (fra 1,60 cm)
 • Herrecykel med 27 gear og håndbremsere (fra 1,65 cm)
 • Elcykel 

Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer samt en bagtaske. Mindst en cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan flyve til Frankfurt og herfra med tog til Schweinfurt.
Ved hjemrejsen fra Aschaffenburg kan du tage toget til Frankfurt.

Tog:
Du kan tage tog fra København/Århus med skift i Hamborg og evt. Würzburg – det tager 10-12 timer. Se mere hos Deutsche Bahn.

Kør selv:
Hvis du ønsker at kører i bil er der ca. 800 km til Schweinfurt fra grænsen ved Padborg. Det er muligt at parkere ved hotel i Schweinfurt. Dette arrangeres med starthotellet ved ankomst og kan ikke reserveres hjemmefra.
Ved hjemrejse kan der arrangeres bustransfer fra Aschaffenburg til Schweinfurt - kun muligt onsdag, lørdag og søndag.
Alternativt er der togforbindelser med skift undervejs.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 9.398,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.198,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen 

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Kort og informationsmateriale
 • 3x vinsmagning/besøg i vinkælder
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Børnecykel
 • Cykelanhænger
 • Barnesæde: gratis
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Schweinfurt: dobbeltværelse/enkeltværelse
  • Aschaffenburg: dobbeltværelse/enkeltværelse
 • Bustransfer Aschaffenburg-Schweinfurt onsdag, lørdag og søndag kl. 9.00 - Bestilles og betales hjemmefra.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Velociped, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Velociped. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden