INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Main Radweg, vintur fra Schweinfurt

Tyskland - Cykelferie på egen hånd

Med start i Schweinfurt har du nu mulighed for at opleve den smukkeste del af Main Radweg.

In stock
Travel Code
CYT-057
Det kan du glæde dig til

Nu har du mulighed for på nært hold at opleve Frankens små vingårde, møde vinbonden og smage hans vin. På denne tur langs Main floden med start fra Schweinfurt cykler du gennem den smukkeste del af Main Radweg. Her har vindyrkning spillet en stor rolle i mere end 1200 år. De korte dagsetaper giver dig god tid til at nyde de fine landskaber og de hyggelige byer, smage på lokal vin og nyde en frokost i det grønne eller på én af de caféer man møder undervejs.
Du kan se frem til at stifte bekendtskab med de mange forskellige vine, der dyrkes her – en mild Bacchus eller Müller-Thurgau, en frugtig Scheurebe eller den klassiske Silvaner, som findes i en uforlignelig kvalitet her i Frankens vinland. Turen inkluderer besøg eller overnatning på vingårde med rig mulighed for at smage på de mange vine og høre om fremstillingen af dem samt beundre de fint restaurerede bygninger.
Denne tur er et godt alternativ til turen langs Moselfloden.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Schweinfurt
Schweinfurt er en tidligere industriby strategisk beliggende på begge sider af Mainfloden. I dag er der en hyggelig promenade langs floden med caféer og en strandbar. I modsætning til de fleste af de byer, man møder senere på turen, har Schweinfurt næsten ingen ”historisk bymidte” idet 95% af byen blev sønderbombet af de allierede i slutningen af krigen. Men byen har alligevel sin egen charme med fine pladser og hyggelige caféer. Byen har også et lille museum for Hundertwasser.
Indkvartering f.eks. på Hotel Mercure Schweinfurt Maininsel i Schweinfurt.

2. dag. Til Sommerach. 40 km
Fra Schweinfuhrt fortsætter man ad Mainpromenade til Wipfeld, hvor floden krydses med kabelfærgen. Nu begynder vinmarkerne og de stejle skråninger og landskabet bliver mere afvekslende. Vi kommer til Volkach, en fantastisk hyggelig vinby, bilfri og med gamle velholdte huse, toppede brosten, caféer og vinbutikker. Fra Volkach følger du Mainflodens snoede løb  til Sommerach, en rigtig vinlandsby omringet af vinmarker og med et utal af vinkældre og smagssteder. Om eftermiddagen kan en guided vintur anbefales.
Indkvartering f.eks. på Weingut Johann Streng i Sommerach.

3. dag. Til Sommerhausen. 42 km
Efter kun få km på cyklen kommer du til den gamle by Dettelbach med smalle, brostensbelagte gader, velholdte bindingsværkshuse fra barokken og renaissancen, en næsten intakt bymur og et væld af små, sjove tårne. Herefter følger som perler på snor byer som Kitzingen, den største vin handelsby langs Main, Markbreit og Ochsenfurt. Hver by rummer et væld af kunstfærdigt udsmykkede bindingsværkshuse, hyggelige pladser og masser af cafe-fristelser. Dagens mål er Sommerhausen, endnu en hyggelig vinby.
Indkvartering f.eks. på Gästehaus Mönchshof i Sommerhausen.

4. dag. Til Karlstadt. 40 km
Efter få km cykler man gennem små hyggelige byer som Eibelstadt og Randersacker. På de stejle vinskråniner vokser druer til velkendte vine som Teufelskeller, Pfülben, Marsberg og Sonnenstuhl. Du følger cykelruten til Würzburg med det imponerende residenspalads i barok stil med fantastiske udsmykninger og en storslået have. Men også en livlig by med mange hyggelige pladser, gågader og hyggelig vinudskænkninger på Alte Mainbrücke. Byens største attraktion er den tidligere biskopbolig, bygget i 1720-1744 efter Balthasar Neumanns tegninger. Det hører til blandt de smukkeste af Sydtysklands barokke paladser. Fra Würzburg fortsætter man gennem små flækker som Veitschoechheim, Thüngersheim og Himmelstadt til Karlstadt. Nyd den hyggelige by med 
med en velholdt gammel bymidte. 
Indkvartering f.eks. på Hotel Mainpromenade i Karlstadt.


5. dag. Til Homburg. 28 km/ 42 km/ 58 km

Landskabet  ændrer karakter og vinmarker erstattes af skyggefuld skov. Dagens etape kan afkortes med tog enten Karlstadt-Gemünden (10min) eller Karlstadt-Loht (25 min). Uanset om du vælger at cykle eller køre med tog venter den eventyragtige by Lohr dig. Efter Lohr følger 28 km idyllisk cykling direkte langs flodbredden til Marktheidenfeld. Homburg er en romantsk lille vinby omringet af vinmarker. 
Indkvartering f.eks. på Hotel Homburger Bräuscheure i Homburg.

6. dag. Til Bürgstadt. 46 km
Dalen snævrer ind og vinmarker skifter til skovklædte skråninger. Man kommer gennem Wertheim, hvor Tauberfloden løber ud i Main. Man cykler forbi små campingpladser, der ligger helt ned til flodbreden, kolonihaver og hyggelige småbyer. I Bürgstadt møder man igen vinmarkerne og her dyrkes især druer til den skønne pinot noir rødvin.
Indkvartering f.eks. på Main Vinotel Weingut Helmstetter i Bürgstadt.

7. dag. Til Aschaffenburg. 46 km
Efter kun få km når man til Miltenberg med bindingsværkshuse, hyggeligt torv kaldet ”Schnatterloch” og med Gasthaus zu Riesen, Tysklands ældste herberg for gejstlige. I dag er her restaurant med lokal mad og øl fra byens bryggeri ”Faust”. Herfra går turen til Grossheubacher, hvor vindyrkning allerede tilbage i 1254 satte sit præg på byen. Selv i dag gror vinen på de stejle stenterrasser, som man kun finder her i den nedre del af Mainfloden. Terrassernes stenvægge holder på varmen og giver et særdeles lukrativt mikroklima for druer som Pinot Noir, Pinot Madeleine, Portuguese eller St.Laurent. Dagens mål er Aschaffenburg, en lidt støre by med stejle gader, fine pladser og en dejlig park nede ved floden.
Indkvartering f.eks. Hotel Wilder Mann  i Aschaffenburg.


8. dag. Hjemrejse
Efter morgenmad er der hjemrejse.

Sværhedsgrad 1

En nem, smuk og afvekslende cyklerute hovedsageligt på gode, skiltede cykelstier uden nævneværdige stigninger, så alle vil kunne klare denne rute. Ruten følger Main Radweg, som er certificeret cykelrute i Tyskland med god skiltning undervejs
Du får tilsendt kort rutebeskrivelse og praktiske info på dansk. Ved ankomst til starthotel får du detaljeret cykelkort og detaljeret rutebeskrivlese på engelsk/tysk, med mindre du har modtaget det før afrejse.

Indkvartering

Du bor 2 nætter på et dejligt 2-3* hotel (Schweinfurt og i Aschaffenburg). De øvrige 5 nætter er du indkvarteret på hyggelige vingårde/vinhoteller. Morgenmad er inkluderet.

Cykel og cykeludstyr

Ønsker du at leje cykel har du følgende muligheder:

 • Damecykel (Unisex) med 7 gear og fodbremse (fra 1,60 cm)
 • Herrecykel med 7 gear og fodbremse (fra 1,65 cm)
 • Damecykel (Unisex) med 21 gear og håndbremsere (fra 1,60 cm)
 • Herrecykel med 21 gear og håndbremsere (fra 1,65 cm)
 • El-cykel 

Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer samt en bagtaske. Mindst en cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.

Hvordan kommer jeg frem?

Hvis du ønsker at kører i bil er der ca. 800 km til Schweinfurt fra grænsen ved Padborg. Det er muligt at parkere ved hotel i Schweinfurt., men ikke muligt at reservere hjemmefra. Priser og muligheder følger med de praktiske informationer vi sender ca. 3 uger før afrejse.
Med tog kan man fra København/Århus med skift i Hamborg og evt. Würzburg – det tager 10-12 timer. Du kan få et overblik over togmulighederne på eksempelvis Deutsche Bahn.
Du kan også flyve, her går turen til Frankfurt og herfra med tog til Schweinfurt. Ved turslut i Aschaffenburg kan du tage toget til Frankfurt. Få et overblik over flymulighederne på eksempelvis Momondo.

Vær opmærksom på at du ikke bør arrangere fly/tog/bus til destinationen, før efter du har booket og fået bekræftet turen hos os.Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Main Radweg, vintur fra Schweinfurt
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i db. værelse inkl. morgenmad, 8 dage - 7 nætter
 • Bagage transport
 • Kort og informationsmateriale
 • 3x vinsmagning/besøg i vinkælder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Returtransfer til starthotellet
 • Transport til og fra Danmark

Tillæg:

 • Cykelleje 7 (unisex) eller 27 gears
 • El-cykel
 • Ekstra nætter inkl. morgenmad
  • Schweinfurt
  • Aschaffenburg
 • Transfer-service onsdag, lørdag og søndag med bus kl. 9.00 - pris pr. person 375,- kr (50 euro) bestilles og betales hjemmefra.
  Alternativt er der mange, gode togforbindelser mellem Aschaffenburg og Schweinfurt med skift undervejs – pris pr. person ca. 30 Euro

Rabatter:

 • Børn 0-13 år: 25%
 • Ved 3 personer på samme værelse : 15%
  Gælder ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag 20.04.2019 - 06.10.2019

OBS:
Vi anbefaler altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Velociped og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Velociped. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning


Gå til toppen af siden