INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Salzkammergut

Østrig - Cykelferie på egen hånd

Flot cykelferie blandt Salzkammerguts klare og badevenlige søer. Turen starter og slutter i romantiske Salzburg

In stock
Travel Code
CYO-049
Det kan du glæde dig til

En herlig tur i smukke landskaber. Du cykler i det blide bakkede landskab til Salzkammerguts klare, badevenlige søer og med bjergene i det fjerne som en smuk kulisse. Du cykler langs søbredder med mange muligheder for en forfriskende svømmetur, du kommer gennem skønne dale til små romantiske byer. Klimaet er mildt, luften er klar og langs søerne er fine badestrande. Oplev sommer i Tyrol og besøg "Den hvide Hest" ved Wolfgangsee og kajserbyern Bad Ischl med sommerresidensen og parken fra Kajser Franz Josef og kejserinde Sissi`s regeringstid. Turen starter og slutter i romantiske Salzburg.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Salzburg
Salzburg er altid et besøg værd - om du er til kultur, shopping eller bare vil indånde den særlige stemning. Besøg bl.a Mozart`s barndomshjem som ligger i Getreidegasse, gaden med de mange skilte i smedejern, velholdte, smukke husfacader og idylliske arkader. Velkomstmøde og udlevering af cykler sidst på eftermiddagen.
Indkvartering f.eks. på Hotel Achat Plaza zun Hirschen ved 3-4* eller Hotel Ganslhof ved 3*.

2. dag. Salzburg-Trumer Seen/Wallersee ca 45-55 km
Idag cykler man langs floden Salzach til Oberndorf, hvor julesangen “Stille Nat” blev født. Turen fortsætter til Arnsdorf med et museum for ”Stille Nat”, forbi Benediktinerklostret Michaelbeuern. Nyd en kølig Augustiner Bräu eller et godt glas vin her i den hyggelige Beergarten, der hører til klostrets vingård. Herfra kan man vælge enten at forsætte over bjerget Haunsberg til Trumer søerne (Grabensee, Mattsee og Obertrumersee) eller til den mere direkte vej til Wallersee. Der er bademulighed i søerne Obertrum, Mattsee og Wallersee.
Indkvartering f.eks. på Hotel Walkner ved kategori 3-4* hotel eller f.eks. Entenwirt das Hotel ved kategori 3* hotel. 

3. dag. Trumer seen/Wallersee - Mondsee ca 50 km
Nyd den smukke udsigt over søen Mattse, mens man cykler gennem naturreservatet med de små søer Egelsee og videre til den lille by Schleedorf, kendt for sinemange ostemejerier. Herfra hen over heden til næste sø i rækken, Irrsee. Nu cykler man langs dens fine bred med bademuligheder og fine steder til en pic-nic i det grønne.  Få km efter Irrsee kommer man til Mondsee, en hyggelig lille by beliggende ved søen af samme navn. Tag en svømmetur i søen, som er Salzkammerguts varmeste, og besøg slottet og klostret.
Indkvartering f.eks. Hotel Leitnerbräu ved 3-4* eller Hotel Grüner Baum ved 3* hoteller.

4. dag. Mondsee – Traunsee ca 50-80 km
Dagens starter nemt med en bådtur til Weyregg (gælder for ankomst 1.7. til 31.8.19 - afgang Unterach 10.15 med ankomst Weyregg 11.23). Udenfor denne periode cykler man langs Attersee - eller man kan tage toget efter ca 55 km fra Pinsdorf til Traunsee. Fra Weyregg går turen gennem Aurachdalen til Traunsee og den hyggelige by Gmunden, berømt for sin borg og sine potterier. Turen fortsætter nu til Altmünster og Traunkirchen.
Indkvartering f.eks. på Hotel Post Traunkirchen ved 3-4* hoteller eller Hotel Landgasthof Hockeck ved 3* hoteller

5. dag. Traunsee – Hallstättersee – Bad Goisern eller området omkring ca 20-35 km
I dag tager man toget fra Traunsee op til Obertraun og Hallstättersee med udsigt til Dachsteins sneklædte bjergtoppe. Har man tid kan man tage kabelbanen op i Dachsteinmassivet og nyde den fantastiske usigt. Du kommer til Hallstatt en hyggelig by smukt placeret ved søbredden. Her har man tid evt mulighed for at tage bjergbanen op til de 7.000 år gamle saltminer. 
Dagens mål er Bad Goisern.
Indkvartering f.eks. på Moserwirt ved 3-4* hoteller eller Pension Maria Theresia ved 3* hoteller.

6. dag. Bad Goisern/området omkring – Wolfgangsee ca 35 km
Via den gamle kejserby Bad Ischl cykler man langs floden Ache til Wolfgangsee. Du kommer til den fine by St.Wolfgang og har man tid og lyst kan en tur med tandhjulsbanen op til toppen af Schafberg bjerget anbefales. Fra toppen i 1.783 m’s højde er der en formidabel udsigt over søerne og bjergene i det fjerne. Har man hotel i St. Wolfgang, kan man stoppe her. Ellers kan man fortsætte turen langs søen til Abersee og Mozartbyen St.Gilgen.
Indkvartering f.eks. på Hotel Weisser Bär ved 3-4* hoteller eller Gasthof Aberseehof ved 3* hoteller.

7. dag. Wolfgangsee - Salzburg ca 40-50 km
Først cykler man til den charmerende by St Gilgen. Her afleveres cykler kl 10.00 og man begiver sig nu ud på en god times vandretur ind i Tiefbrunnau området. Man kommer forbi Hintersee med mulighed for en svømmetur og den smukke kløft Strubklamm. På toppen får I jeres cykler tilbage (kl 11.30) og nu starter en herlig cykeltur ned gennem dalen. Til slut følger man floden Salzach ind til Salzburg.
Indkvartering f.eks. på Hotel Achat Plaza zun Hirschen ved 3-4* hoteller eller Hotel Ganslhof ved 3* hoteller.

8. dag. Hjemrejse eller ekstra overnatning
Hjemrejse eller ekstra overnatning.

Sværhedsgrad 3

I cykler dels på gode asfalterede cykelstier dels på grusstier og markveje – kun ganske få korte etaper cykler man på trafikeret vej. I start og slut følger man floden Salzach og her er det fladt. Ligeledes er det fladt sålænge man cykler langs søerne. De strækninger man cykler mellem de forskellige søer vil være i et mere kuperet terræn. Turen er skiltet.
Du får tilsendt hotelliste og praktisk info på dansk. Ved ankomst til starthotel får du detaljeret cykelkort og detaljeret rutebeskrivelse på engelsk/tysk. 

Indkvartering

I overnatter på gode og hyggelige 3* hoteller og pensionater. Morgenmad er inkluderet på alle overnatninger. Mulighed for opgradering til 3-4* hoteller.

Cykel og cykeludstyr

Ønsker du at leje cykel har du følgende muligheder:

 • Unisex cykel med 7 gear og fodbremse 
 • Herrecykel med 7 gear og fodbremse (fra personhøjde 175 cm)
 • Unisex cykel med 21 gear og håndbremsere 
 • Herrecykel med 21 gear og håndbremsere (fra personhøjde 175 cm)
 • El-cykel med 8 gear og fodbremse
 • Barnecykel med 21 gear og håndbremsere, follow-me anhænger til børn

Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer, bagtaske, styrtaske eller kortholder. Mindst en cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.

Hvordan kommer jeg frem?

Der er direkte fly til Salzburg fra København. Flyver man fra Billund vil der være skift undervejs. Få et overblik over flymulighederne på eksempelvis Momondo.
Dagstog fra København og Århus med skift i Hamborg og Munchen, du kan finde priser og togtider på eksempelvis Deutsche Bahn.
Der er ca. 1100 km fra den dansk/tyske grænse til Salzburg. Parkering i Salzburg koster omkring 8-10 euro pr døgn og kan ikke reserveres hjemmefra.

Vær opmærksom på at du ikke bør arrangere fly/tog/bus til destinationen, før efter du har booket og fået bekræftet turen hos os.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Salzkammergut
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i db. værelse med 1/4 pension, 8 dage - 7 nætter
 • Bagagetransport
 • Detaljerede kort og informationsmateriale på engelsk
 • Bådtur på Attersee inkl. cykel (ved ankomst 1.7. – 31.8.19)
 • Togtur Traunsee – Hallstättersee inkl. cykel)
 • Velkomstmøde (normalt kl. 16.00 på ankomstdagen)
 • Cykeltransfer som nævnt i programmet til Tiefbrunnau
 • GPS-filer mulig hvis ønsket
Ikke inkluderet i prisen:
 • Transport til og fra Danmark.
 • Lokale transporter

Tillæg:

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Ekstra nætter i Salzburg

Rabatter:

 • 0 – 5 år: gratis
 • 6 – 11 år: 50 %
 • 12 – 14 år: 25 %
 • 15 år - : 10%
  Gælder ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset

Mulige ankomstdage:
 • 2019: Alle dage 22.04.2019 - 05.10.2019

OBS: 
Vi anbefaler altid at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.


Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Eurobike og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Eurobike.
Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden