Valencia og appelsinkysten, Costa Azahar

Spanien | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Oplev Spanien fra sin bedste side når du cykler forbi appelsinlunde og oliventræer i snorlige rækker, hvide sandstrande, fascinerende bjergformationer, små bjergbyer og pulserende badebyer.

In stock
Travel Code
CYS-010
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Spaniens spektakulære og 3. største by Valencia
blue encircled check Duft appelsinkysten, og nyd udsigten ud over havet
blue encircled check Mange bademuligheder i badebyer og på sandstrande
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Turen starter i den spændende by Valencia, med en blanding af smukke gamle bygninger som f.eks. markedshallen og imponerende moderne arkitektur som f.eks. arkitekten Calatravas operahus "Reina Sofia". Fra Valencia bevæger du dig ind i landet til små ensomt beliggende bjergbyer for til sidst at nå kysten ved Castellon og Peñiscola. Herlig kombination af frisk bjergluft, smuk klippekyst og herlig sandstrand.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Valencia
Valencia er en helt fantastisk by. Gå rundt på må og få i den gamle bydel. Besøg den store markedshal og fald i svime over alle de farvestrålende og fristende madvarer, nyd en tapas eller to på én af de små restauranter udenfor markedshallen og se de smukke mosaikker på banegården. Tag turen gennem det udtørrede flodleje der nu er omdannet til en kæmpe park med picnic-steder, legepladser, løbe- og cykelstier for til sidst at ende ved den spanske arkitekt Calatravas, imponerende moderne byggerier med operahus, museum mm.

2. dag. Overliggerdag i Valencia, 42 km - 28 højdemeter
Rundtur i Albufera Nationalparken. Et stor vådområde, hvor der bl.a. dyrkes ris. Er man interesseret i fugle kan det anbefales at tage en kikkert med. Det er en sjov oplevelse at cykle rundt her på landet mellem rismarker, rislende kanaler og appelsinlunde med udsigt til forstædernes højhuse. Tag et frokoststop i Palmeras med mange hyggelige restauranter. Herfra går turen tilbage langs kysten og forbi fristende sandstrande.

3. dag. Til Rubielos de Mora, 37 km - 274 højdemeter
Transfer efter morgenmad til Barracas (ca. 1 time). Herfra ad en tidligere jernbane "los Ojos Negros", der nu er udlagt til cykel- og vandresti. En herlig fredelig tur med udsigt til olivelunde, græssende får og små flækker i det fjerne. I Venta del Aire, som er et større vejkryds med både hotel, supermarked og stor restaurant – og alligevel er her stille – er det perfekt at holde frokostpause.
Herfra ad landevejen i susende fart ned til broen og floden – og der er vand i. Men nu går det så stødt og jævnt op gennem dalen de næste 3-4 km. Fyrreskov på begge sider, udsigt til skarpe klippeformationer og westernagtige landskaber. De sidste km til Rubielos går det let op og ned. Rubielos er en fin lille by med mange smukke og velholdte huse. Her er meget fredeligt, små torve med caféer og en fin lille sti langs den lille bæk.

4. dag. Til Montanejo, 40 km - 302 højdemeter
Dagens etape går op og ned – mest ned - gennem dalen med smukke udsigter til bjergkamme og skovklædte skråninger. Man kommer forbi et par landsbyer, cykler gennem tunneller og forbi stejle klippevægge, hvor klatrere har sat hinanden stævne. Lige før Montanejos ligger de arabiske bade. Her strømmer en varm kilde op ad jorden så bassinerne altid er 23 grader varme. 
Montanejos er en lille kurby med en hyggelig plads med barer og restauranter beliggende ved byens rådhus, Ayntamento. 

5. dag. Til El Grao de Castellón, 41 km - 371 højdemeter
Endnu en herlig dag på cyklen hvor det går både op og ned – og igen mest ned. Man kommer forbi hyggelige landsbyer, der ligger klinet op ad bjergskråningen. Her er nogle få barer, pladser med motionsredskaber og ældre mennesker der snakker og motionerer i et adstadigt tempo. Som vi nærmer os Onda bliver her mere opdyrket og vi møder de første appelsinlunde. I Onda er der transfer ved 15.30-tiden. Kommer man tidligt frem kan man besøge borgen og den fine plads "Plaza de l’Almudi" med dejlige barer og fine bygninger.
Transfer til El Grau de Castellon ved vandet.

6. dag. Til Alcossebre, 50 km - 132 højdemeter
En i sandhed afvekslende cykeldag venter. Først El Grau de Castellón med stor havn, mange hoteller, restauranter og almindelige lejlighedskomplekser. Videre langs strandene forbi smukke ferievillaer. Fra Benicasim cykler man ad den nedlagte jernbane – nu en cykelsti - hele vejen til Oropesa. Stien er skåret gennem bjergene og man overraskes af smukke udsigter til havet, forkrøblede fyrretræer og de røde klipper. Herefter ad cykelsti gennem en mindre forstad med udelukkende ferielejligheder. Dernæst forbi et par campingpladser og pludselig er man på landet og cykler på jordvej forbi små jordbrug, appelsinlunde og rislende kanaler. Til sidst cykler vi langs fantastiske strande til Alcosebra – en ferieby men uden høje hotelsiloer.

7. dag, Til Peñiscola, 20 km - 246 højdemeter
Turens sidste etape går langs kysten ind i nationalparken og her begynder en 20 km fredfyldt tur ad grusvej med udsigt til klippekyst og små bugter med sandstrande. En stejl stigning på ca 2 km op til tårnet og udsigt ind over Peniscola halvøen og de fristende brede sandstrande.
Ikke nogen lang dagsetape men alligevel med lidt udfordring da man stort set hele vejen cykler på en stenet og ujævn vej. Peniscola er en herlig ferieby med masser af hoteller, restauranter og dejlige sandstrande. Besøg borgen, nyd udsigten over havet og kysten og lad dig fare vild i den gamle bydel.

8. dag. Hjemrejse
Hjemrejse medmindre du har bestilt ekstra nat.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Dels dage i nemt terræn som i Danmark dels dage i kuperet terræn med enkelte udfordrende bakker. Forholdsvis korte dagsetaper.
Detaljeret rutebeskrivelse på engelsk samt kort udleveres ved ankomst til første hotel.

Indkvartering

down v arrow

Du bor på gode 3* hoteller med morgenmad inkluderet. Halvpension kan tilkøbes.

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

Der kan lejes turcykler med 24 gear og håndbremser.

Cyklerne er udstyret med lappegrej, ekstra slange, pumpe, cykelcomputer, flaskeholder, bagagebærer og cykeltaske samt cykelhjelm. Desuden kan man tilkøbe en GPS med indlagte ruter (1 stk pr. 1-4 personer).
Også muligt at leje elcykel.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Man kan flyve til Valencia, alternativt til Madrid eller Alicante.
Efter endt tur kan man tage man taxa fra Peñiscola til Benicarló og herfra tog til Valencia.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 8.898,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.298,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen
 • Det er IKKE muligt at arrangere turen i juli og august pga. varmen
Prisen inkluderer:
 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Detaljeret rutebeskrivelse og kort på engelsk
 • Transfer fra Valencia til Barraca (dag 3) og fra Onda til Grao de Castellón (dag 5)
 • GPS med indlagte ruter (1 stk pr 1-4 personer)
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra og til Danmark
 • Rejse- og cykelforsikring

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Halvpension (ekskl. drikkevarer)
 • Transfer fra Peñiscola til Valencia lufthavn 
 • Ekstra nat i Valencia eller Peñiscola: pris på forespørgsel

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Senderos y Pueblos, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Senderos y Pueblos. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden