Top 5 vandreferier 2023

Nyhed

Her får du et overblik over de 5 mest populære vandreferier i 2023 – måske kan du finde inspiration til dit vandreeventyr i 2024

 

1: Den Portugisiske Camino

Vandretur på Den Portugisiske Camino

Den Portugisiske Camino indtager en flot førsteplads over de mest populære vandreferier i 2023 – og det forstår vi godt. For den ældgamle pilgrimsrute byder på alt fra bjergtagende natur, smalle, snoede stier, hyggelige gader, historiske steder og de smukkeste vandrestrækninger. Med et par praktiske vandrestøvler på fødderne, krydser du ikke alene et hav af smukke floder, hyggelige, gamle sideveje og imponerende bjergskråninger, men også grænsen mellem Portugal og Spanien og oplever en fantastisk kombination af begge lande. Du kommer bl.a. til at gå i fodsporene af romerne på deres vej til Gallaecia, opleve den eventyrlige strækning i Louro-flodens dal og vandre igennem frodige landskaber med marker, vindyrkning og frugtplantager. Du slutter turen af i Santiago de Compostelas spændende labyrintiske gader, der fører dig frem til slutmålet, som er byens katedral, der står smukt med sine karakteristiske, detaljerige tårne.

Sværhedsgraden på vandreturen er 2-3, så her kan de fleste med rimelig god kondition være med.

Skal du have en unik vandreoplevelse i 2024? Læs mere om vandreturen her, og bestil dit vandreeventyr i dag.

2: Elbsandsteingebirge

Vandreferie i Elbsandsteingebirge

På en flot andenplads kommer vandreturen Elbsandsteingebirge i Tyskland. Der er ikke noget at sige til, at den tyske vandrerute er så populær, for med sine særprægede landskaber og fantastiske udsigter, er Elbsandsteingebirge-ruten kåret til Tysklands smukkeste vandrerute og betegnes som det tyske svar på Grand Canyon. Vandreturen følger bjergkæden Elbsandsteingebirge i det sydøstlige Tyskland på grænsen mellem Tyskland og Tjekkiet. Tager du afsted på vandreturen, kan du bl.a. glæde dig til at vandre i flotte områder, der byder på fascinerende naturoplevelser, imponerende landskaber med de karakteristiske sandstensbjerge, smukke skovstier, utrolige klippeformationer, fine enge og marker og meget mere. På vandreturen kommer du også forbi et væld af udsigtsposter, hvor du kan skue udover fantastiske landskaber og nyde det ene imponerende view efter det anden. Her er nok at se frem til.

Sværhedsgraden på turen er 3, og vandreturen kræver derfor, at du er i god fysisk form, og at du samtidig føler dig tryg ved højder.

Læs mere om turen her, og bestil din 2024-vandreferie.

3: Fra Dolomitterne til Gardasøen

Vandreferie fra Dolomitterne til Gardasøen

Tredjepladsen over de mest populære vandreferier i 2023 går til den italienske vandrerute fra Dolomitterne til Gardasøen. Vandreruten tager dig helt tæt på Brenta-Dolomitternes rå bjergtinder, gennem tætbevoksede dale, forbi Kalterer-søen med sine imponerende ”ishuller”, ned til glinsende Gardasøen, op og ned ad snoede stier og stæder og meget mere – der er med andre ord fuld plade på spændende og fascinerende oplevelser og indtryk på den naturskønne vandrerute i Italien. Du starter vandreeventyret i Merano i Sydtyrol og vandrer gennem dybe dale og kløfter og imponerende natur, inden du ender vandreturen ved den maleriske Gardasøen. Undervejs på ruten kommer du også forbi hyggelige byer, hvor du kan lade dig friste af nogle af de lækre italienske specialiteter som velsmagende kaffe eller en god gelato i solen. Det er bare at hoppe i vandrestøvlerne og tage en vandrestav i hånden, så er du klar til et fantastisk italiensk vandreeventyr, du sent vil glemme.

Vandreturen er kategoriseret 3, og det er en fordel med en god grundform, så du kan komme op ad de stejle passager, der er nogle steder på turen.

Vi glæder os til at sende dig afsted på vandreturen i 2024. Læs mere om turen, og bestil her.

 

4: Heksestien i Harzen

Vandretur på Heksestien i Harzen

Der er hverken tale om en uhyggelig eller ond vandrerute her. Nej, vandrestien er derimod en virkelig smuk og populær vandrerute midt i Tyskland, og den indtager altså en 4. plads her i top 5 over vandreferier i 2023. Heksestien – der også hedder Harzen Witches Trail, snor sig igennem det smukke Harzen i Tyskland og er en af de mest berømte vandrestier i Harzen-regionen. Faktisk bliver Harzen kaldt for ”Tysklands grønne hjerte”, og det er fuld forståeligt, for på din vandretur gennem det naturskønne område venter alt fra vilde vandfald og fine floder, til imponerende granitklippeformationer og kalkstengrotter, til idylliske skove og smalle stier, til unikke klippekløfter og meget mere. Du kan forvente en meget alsidig vandretur, der også tager dig forbi bjerget Bloksbjerg – der, hvor vi sender hekse ned til Sankt Hans – og slutter i UNESCO’s verdensarvsby, Quedlinburg. Glæd dig til en oplevelsesrig og naturflot vandretur i det tyske Harzen-område.

Langt de fleste kan være med på vandreruten, der har sværhedsgrad 2. Der er gode og velholdte stier på ruten, der ikke kræver, at du er en erfaren vandrer. Enkelte krævende op- og nedstigninger er der dog på ruten, så et godt grundlæggende konditionsniveau er en fordel.

Læs mere her, og bestil din tur i dag, hvis du skal have samme vandreoplevelse i 2024.

 

5: De Bayerske Alper

Vandreferie i De Bayerske Alper

Den femte mest populære vandreferie i 2023 går til vandreturen i de De Bayerske Alper, hvor både den fantastiske tyske og østrigske natur venter. Du kan se frem til et vaskeægte vandreeventyr i delstaterne Bayern og Salzburg, der er et paradisområde for vandrere. Her omfavner imponerende alpetoppe, smukke dale og storslået natur dig hele vejen på vandreruten. Turen bringer dig gennem Berchtesgaden National Park, som er Tysklands eneste nationalpark i Alperne, og du kan bl.a. glæde dig til at komme helt tæt på højtravende klippevægge og imponerende alpetoppe, eventyrlige floddale, smukke skovområder, brusende vandfald og idylliske søer. Glæd dig også til at opleve fascinerende panoramaudsigter over de åbne landskaber – det er helt spektakulære syn!

Sværhedsgraden på vandreturen er 3, og vi anbefaler derfor, at du er i en god grundlæggende form.

Vi ser frem til at give dig en natursmuk vandreoplevelse i 2024 – læs mere om vandreturen her.

 

En af vores favoritter: Appenninerne

Vandreferie i Appenninerne

Det kan godt være, at den ikke kommer ind i 2023s top 5 over vandreferier, men vi kan ikke lade være med også at nævne en af vores egne favoritter: Appenninernes grønne bjerge i Italien. På den grønne vandrerute kan du nyde synet af fredfyldte bjerge, skyggefulde kastanjelunde, snoede stier, buldrende vandfald – heriblandt det spektakulære vandfald Cascate del Dardagna – og bløde bjergtinder, hvorfra du kan se smukke landskaber, så langt øjet rækker. Det er Nationalparken Corno alle Scale, der danner rammerne om vandringerne på turen, og vandreruten fører dig, foruden den imponerende natur, også igennem små, hyggelige byer, og du får rig mulighed for at opleve den spændende kultur og lækre italienske mad. Tager du afsted i foråret, kan du glæde dig til at opleve et helt blomsterdækket bjerglandskab, mens du kan se frem til at samle kastanjer og svampe langs ruten i efteråret. Uanset hvornår du tager afsted, venter der et fantastisk vandreeventyr forude.

Vandreruten er kategoriseret 3-4, da der er både fald og stigninger på turen samt få passager over klipper.

Er du også blevet betaget af den italienske vandrerute? Du kan læse mere om turen her og bestille din vandreferie.

Vi håber, du har fået noget inspiration til, hvor dit næste vandreventyr skal gå hen. Du kan læse mere om vores vandreferier her. Har du spørgsmål til din vandreferie eller brug for hjælp, sidder vi klar ved telefonerne og glæder os til at tale med dig.