Autentiske Toscana og Cinque Terre

Italien | Grupperejse med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 2-3

Oplev den perfekte balance mellem vandring i smuk natur, historiske middelalderbyer rige på kulturarv og italienske specialiteter når turen går mod Cinque Terres maleriske byer og Toscanas bølgende bakker.

In stock
Travel Code
VAG-099
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Utrolige panorama-udsigter over det toscanske bjerglandskab
blue encircled check Unikke byer gemt i klipperne i UNESCO-certificerede Cinque Terre
blue encircled check Besøg lokal vinbonde, og kryds Italiens længste metalhængebro
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København eller kør selv
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Toscanas grønne landskaber med bløde bakker, smukke vinmarker, små landsbyer med stenhuse og gammel middelalderarkitektur og fortryllende frodige dale er med rette verdensberømte. Det er måske knap så kendt, at Toscana også har en vildsom og bjergrig del, der er lige så smuk og historierig.

Denne vandreferie byder på seks unikke og alsidige vandredage hvor du oplever både det bjergrige Toscana, det mere velkendte Toscana med de bløde bakker, kyststrækninger og som noget helt specielt krydser vi en af dagene regionsgrænsen til Ligurien hvor vi skal opleve det helt unikke område Cinque Terre. Vi skal igennem olivenlunde og vinmarker, vandre langs en gammel smuk aquadukt og gå ad smalle trappestier i atmosfæriske farverige byer alt imens vi lytter til naturens forunderlige lyde. 

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Rejsedag / ankomst til Toscana
Afrejse fra København lufthavn til Bologna eller Firenze. Vi bliver hentet i lufthavnen og kørt til vores hotel i Fiumalbo med bus. Efter indlogering er resten af dagen til fri disposition inden vi alle mødes til aftensmåltidet.

Dag 2: Hængebro - Ponte Sospeso
Aktiv vandretid: 2-3 timer, sværhedsgrad 3
Første vandredag byder på noget helt unikt. Vi skal nemlig, blandt andet, krydse Ponte Sospeso, Italiens længste metalhængebro på 220 meter. Efter broen er krydset og vi har fået pusten igen, fortsætter vi ned gennem dalen langs floden Lima. Undervejs møder vi gamle ruiner af jern- og malmfabrikker. Vi holder pause ved bredden af floden omkring den gamle toldbro, Ponte Castruccio. Vi slutter vandredagen med en god lokal frokost på Ristoro del Viandante inden vi bliver kørt tilbage til vores hotel. 

Dag 3: Besøg hos Marmelade producent
Aktiv vandretid: 3-4 timer, sværhedsgrad 3
Vores transferbus henter os efter morgenmaden ved hotellet og kører os ud til svævebanen der går mod Doganaccia. Heroppe venter en smuk vandrerute i 1700 m. højde. Efter endt vandring er der tid til afslapning og frokost på toppen af bjerget med den smukkeste panoramaudsigt. Når vi har fået slået mave nedstiger vi med svævebanen og bliver hentet af vores bus, der vil køre os til dagens næste stop, den lokale marmeladeproducent Il Baggiolo på toppen af Abetone i ca. 1300 m. højde. Der får vi et besøg inde i produktionsområdet med forklaringer af produktionen og den historiske betydning af denne 2. generations familieejede fabrik i lokalområdet – samt smagsprøver på de forskellige marmeladeprodukter. Herefter går turen tilbage til hotellet hvor der, for de der har lyst, vil være mulighed for at se hotellets eget økologiske kvægproduktion. Det kan også anbefales, at udforske den lille perle af en middelalderby vi bor i.

Dag 4: Skiftedag og Ponte del Diavolo
I dag forlader vi vores dejlige hotel i bjergene og sætter kurs mod kysten og vores næste hotel Villa Marzia. Efter check ud og morgenmad vil bussen køre os til Pietrasanta hvor hotellet befinder sig, vi tager dog et stop på vejen ved Ponte del Diavolo (Djævelens bro). Den smukke middelalderbro opført i det 12. århundrede krydser Serchio floden og blev i sin tid bygget så det var nemmere for bønderne at fragte deres kvæg samt besøge de termiske bade Bagni di Lucca. Efter ankomst og check in på Hotel Villa Marzia er resten af eftermiddagen til fri disposition inden vi samles til aftensmaden. Den historiske by Pietrasanta er bestemt værd at udforske på egen hånd. Byen blev grundlagt i 1255 og har en helt speciel atmosfærre. Den gamle bydel i det historiske centrum byder på mange smukke monumenter og paladser fra en svunden tid og gode caféer hvor en ægte italiensk espresso kan nydes. 

Dag 5: Cinque Terre
Aktiv vandretid: 2 timer, sværhedsgrad 2
Helt unikke oplevelser venter jer i dag i UNESCO certificerede Cinque Terre hvor kultur og natur smelter sammen i ægte italiensk charme. De fem gamle fiskebyer klynger sig til bjergsiden langs den liguriske kyst hvor de ligger som perler på en snor. Glæd dig til at opleve farverige huse, smalle trappestier, facinerende kystlandskaber og stejle klippeformationer. Vi bliver kørt med bus til La Spezia togstation, hvor I hver især vil få udleveret et Cinque Terre Card der kan bruges til togrejse imellem de 5 byer samt fri adgang til Cinque Terre nationalpark. Vi tager herefter toget til den miderste af byerne, Corniglia, hvorfra vores vandretur starter. Vi skal følge den smukke sti der går imellem byerne til byen Vernazza. Efter endt vandretur er der frihed til at gøre hvad man ønsker; om det er at udforske flere at stierne mellem de 5 byer eller at tage på eventyr i byernes indre er op til dig. Der bliver aftalt et mødetidspunkt hvor jeres guide vil følge de der ønsker tilbage til hotellet med tog og transfer. Aftensmad er på egen hånd denne dag, så skulle man ønske at blive i Cinque Terre og selv finde hjem på et senere tidspunkt på egen hånd, er dette også en mulighed.

Dag 6: Nottolini-akvædukten
Aktiv vandretid: 3 timer, sværhedsgrad 1
I dag venter der en smuk vandretur langs det strålende ingeniørarbejde og et neoklassisk kunstværk - Nottolini-akvædukten! Vi bliver sat af med bussen i nærheden af Nottolini vandværket hvorfra vi vil gå mod vandrensningsanlægget for derefter at følge den næsten intakte akvædukt til Lucca. Vi vil passere forskellige typer arkitektur, gamle cisterner, kanaler og vandopsamlingspunkter. Akvædukten blev bygget i det 19. århundrede for at forsyne byen med vand og dermed forbedre dens hygiejniske forhold. I Lucca kan i vælge at at gå med guiden hele vejen rundt om Lucca på den berømte renaissance bymur (ca. 4.3 km), eller man kan vælge at gå bare en lille del og nyde Lucca med de smukke brostenslagte middelaldergader, specielle torve, tårne og kirker. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet.

Dag 7: Montecarlo og klassiske Toscanske bakker
Aktiv vandretid: 2-3 timer, sværhedsgrad 2
Feriens sidste vandretur er i de klassiske rullende Toscanske bakker omkring Montecarlo. Efter de mange indtryk og fortryllende landskaber bliver vi kørt til en lokal vinbonde Il Poggio i den lille smukke middelalderby Montecarlo, der blandt andet er kendt for sin vinproduktion og vinfestival. På Il Poggio får vi en kort rundvisning i områdets vin og oliven marker hvor der fortælles om produktionen efterfulgt af frokost med lokale specialiteter og vin. Transfer tilbage til hotellet efter frokosten.

Dag 8: Hjemrejse
Vi bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen hvor vi rig på oplevelser og hyggeligt fællesskab, flyver retur til Danmark.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 2 - (3)

down v arrow

Sværhedsgraden er vurderet til at ligge mellem 2 og 3 med vandreture på imellem 5 og 12 km. Den aktive vandretid er på imellem ca. 3 og 5 timer. Vandringerne foregår i varieret terræn og der vil i løbet af ugen være en god variation af vandring på stabile grus- og bjergstier i både fladt og kuperet terræn samt asfalt/brosten i de gamle middelalderbyer. Der er tale om et mix af bjergstier, skovstier, brosten, trapper og asfalt.

Hvis du er i almindelig god form og har styrken i orden, kan du sagtens deltage på denne vandrerejse. Vi anbefaler at du medbringer vandrestave, gode vandresko/støvler med skridsikre såler samt en fornuftig kondition, så du får mest muligt ud af vandreturene. 

Indkvartering

down v arrow

Hotel da Dario ★★★

Du skal bo de første 3 nætter på Hotel da Dario , der ligger i Fiumalbo.

Hotel Villa Marzia ★★★

Dernæst bor du 4 nætter på Hotel Villa Marzia , der ligger i Pietrasanta.

Klima

down v arrow

Klima Firenze, Toscana

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Forventede flytider uge 23

København → Firenze   Kl. 09.10 - 11.30
Firenze → København   Kl. 12.20 - 14.30

Forventede flytider uge 38

København → Bologna   Kl. 17.20 - 19.25
Bologna → København   Kl. 20.05 - 22.05

Flytider for fremtidige datoer følger senere på hjemmesiden

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 23: Startdato 31.05.2024 varighed 7 nætter

Fra 11.998,- DKK

Uge 39: Startdato 19.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 12.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Fly fra København til Bologna eller Firenze t/r (1 stk bagage + 1 stk håndbagage)
 • Transfer til og fra hotellerne samt på udflugtsture 
 • 3 nætter på Hotel Da Dario
 • 4 nætter på Hotel Villa Marzia
 • Daglig morgenmad
 • 6 x aftensmad på hotellet
 • 1 x frokost på lokal restaurant
 • 1 x frokost hos lokal olie og vinproducent
 • Cinque Terre Card (fri togrejse i Cinque Terre + fri adgang til Cinque Terre nationalpark
 • Rundvisning ved Marmelade producent
 • Billet til svævebane
 • Lokal engelsktalende guide på 2 af vandreturene
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider ud over de beskrevne

Rejseleder:

 • Bent Gaarsted

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og max. 24 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden