INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Lilleputstaten Andorra

Pyrenæerne | Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Vandring i Andorras underskønne natur er en oplevelse uden lige. Det lille fyrstendømme ligger blandt de høje Pyrenæer med en fantastisk udsigt til de omkringliggende lande og vandring i verdensklasse.

In stock
Travel Code
VAG-032

Det kan du glæde dig til

Dybt inde mellem Pyrenæernes højeste bjerge gemmer det lille fyrstendømme Andorra sig. I dalene mellem de majestætiske bjerge ligger de små byer, og overalt er der en overflod af vandrestier, som fører dig rundt fra den ene imponerende udsigt til den anden, hvilket gør Andorra til et vandrermæssigt mekka. Handelen har altid været en vigtig del af landets eksistens - et bindeled mellem den Iberiske halvø og resten af Europa. I dag har landet en frihandelsaftale med EU, og landets status som toldfrit område trækker mange tilrejsende fra både nord og syd - og som toldfrit område er priserne relativt fordelagtige. Som det eneste land er det officielle sprog Catalansk, samme sprog som tales både i de franske og spanske områder ind mod og i Pyrenæerne. Området er et sandt paradis for vandrere. Tag med på et fantastisk vandreeventyr nu!

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

 
 

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Turen starter med direkte fly til Barcelona. Fra Barcelona går turen med bus op i Pyrenæernes mægtige landskab. Efter ankomst til hotellet samles vi om aftenen til fælles middag.

 

Dag 2. Arinsal, fyrreskov og udsigt til Andorras højeste bjerg
En kort bustur fører os ovenover byen Arinsal og her starter vores opstigning mod passet, Font Podrida, hvorfra vi har en flot udsigt til Andorras højeste bjerg, Comapedrosa (2.942 m). Stien er til tider stejl, men med fladere partier ind imellem. Vi spiser frokost på en dejlig græseng omgivet af høje bjerge og rislende vandfald. Stien bølger sig videre gennem landskabet og vi kommer forbi flere sæterhytter, der nu bruges som feriehuse. Det sidste stykke ned til Arinsal går gennem en smuk fyrreskov, og stien bliver igen stejl. Inden vi kører tilbage med bussen er der tid til et caféstop.

Sværhedsgrad
3

Højdemeter op
600 m

Højdemeter ned
550 m

Vandretid
4-5 t

Dag 3. Pic de la Menera (2.775 m)
I dag starter vi med en smuk køretur på 45 minutter, som fører os tværs igennem Andorra til skiområdet Grau Roig. Vi starter her og er hurtigt ude mellem store klipper og fyrretræer. Vi passerer to søer, inden stien igen begynder at stige mod en fladere dal formet som en cirkusmanege. Vi befinder os nu i et højalpint område, hvor der er gode muligheder for at komme tæt på murmeldyr. Den sidste del af stigningen før os til toppen af Pic de la Menera, hvor vi har en fantastisk udsigt 360 grader rundt: Andorra, Frankrig og Spanien. I løbet af dagen er der flere oplagte muligheder for at afkorte turen, hvis du ikke ønsker at gå med helt til toppen. Igen i dag samles vi på en café, inden bussen kører os tilbage til hotellet. 

Sværhedsgrad
4

Højdemeter op
750 m

Højdemeter ned
750 m

Vandretid
5-6 t

Dag 4. Jernruten og besøg i jernmine 
Vi tager den lokale bus op i bunden af Ordino-dalen. Herfra går vi ned gennem dalen med den brusende flod Riu Valira Nord som følgesvend. Jernruten starter lidt længere nede i dalen. Vi ser spor fra tidligere tiders jernudvinding: klipper og kilder med jern og moderne skulpturer med jern som tema. Undervejs får vi en guidet tur i en nedlagt mine. I byen La Cortinada er det muligt at gå hjem langs vejen eller gå hjem op over bjerget - en ekstra tur på 3 timer med en pæn stigning. På denne tur er der dejlig skygge det meste af vejen, men undervejs er der flere gange fine udsigtspunkter ud over Ordino og vores hotel. Går man langs vejen hjem, er der tid til at tage den lokale bus ind til hovedstaden Andorra la Vella. Du kan også holde en halv fridag. Turen til Andorra la Vella er på egen regning. 

Sværhedsgrad
2/3

Højdemeter op
0/450 m

Højdemeter ned
250 m / 700 m

Vandretid
2-5 t

Dag 5. Bjerghytten Sorteny og smukke blomsterenge
I dag tager vi den lokale bus op til det sidste stoppested i El Serrat. Herfra har vi en jævn opstigning langs en brusende flod. På et tidspunkt drejer vi fra hovedstien og får en lidt stejlere opstigning på en god sti til et pas med en smuk panoramaudsigt. En kortere nedstigning fører os frem til bjerghytten Refugi de Sorteny (1.965 m). Her kan vi købe frokost og nyde den smukke udsigt under en skyggefuld parasol. På vej ned går vi gennem den smukkeste blomstereng, hvor der bl.a. er masser af engblommer og iris. Inden vi stiger på bussen, tager vi afsked med den brusende flod, som har været vores følgesvend det meste af dagen. Du bestemmer selv, hvor tidligt du går ned og tager bussen. Går du tidlig ned, kan du få en halv fridag. (450 m op, 450 m ned).

Sværhedsgrad
3

Højdemeter op
450 m

Højdemeter ned
450 m

Vandretid
4-5 t

Dag 6. Rundt om Besali-toppen
Vores bus kører os op til bunden af Rialb-dalen, som er den dal, vi bor i. Her starter dagens vandretur, og vi følger floden opad i jævn stigning og kommer efterhånden ind i højalpint landskab og derfor igen tæt på murmeldyrene. Stien forsætter i det åbne terræn og begynder at stige op mod passet Portella de Rialb (2.511 m). Hvis det er godt vejr, spiser vi vores frokost i passet med en fantastisk udsigt til begge sider. Efter passet er det stejlt det første stykke. Når stien drejer tilbage mod udgangspunktet går det først næsten lige ud og senere nedad i åben skov. 

Sværhedsgrad
3

Højdemeter op
750 m

Højdemeter ned
750 m

Vandretid
5-6 t

Dag 7. Pic de Casamanya
Vi kører op til Coll d'Ordino i 2.000 meters højde og starter vores vandring gennem skov. Efter en times tid bliver terrænet mere åbent, og vi får udsyn til begge sider. Stigningen er jævn, men med en kort stejlere passage, hvor vi stiger 200 meter. Herefter kan vi se toppen, Casamanya (2.739 m), som er vores mål. Fra toppen har vi en storslået udsigt til mange af Andorras toppe, og med lidt held ser vi gribbe. Tilbageturen foregår ad samme rute, hvilket betyder, at de, som ikke føler for at vandre hele turen til toppen, kan tage en god pause undervejs. Når gruppen, der har været hele vejen til toppen atter vandrer tilbage, samles gruppen igen undervejs på nedstigningen. Det er muligt at vandre hele vejen ned til vores hotel i Ordino. Først går vi gennem skov, senere langs et rislende vandløb. 

Sværhedsgrad
4

Højdemeter op
800 m

Højdemeter ned
800 m 

Vandretid
5-6 t

Dag 8. Hjemrejse
Vores bus bringer os frem til lufthavnen i Barcelona, hvorfra vores fly afgår hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 3-4

Turene foregår på velanlagte stier, med til tider stejlere passager op og ned. Det er forholdsvis lange ture med en del højdemeter. Sværhedsgraden er middel til den lidt sværere ende. Der vandres mellem 9 og 14 km pr. dag. Vi forsøger som udgangspunkt altid at gennemføre det vandreprogram, der er beskrevet. Vejret og andre faktorer kan spille ind og bevirke ændringer i ugens vandreruter.

Indkvartering

Indkvartering på denne tur er på Hotel Coma***, der er et flot hotel fra 1932. Hotellet fremstår nyrenoveret i typisk andorransk arkitektur med en hyggelig og venlig atmosfære. Hotellet har været i samme families eje siden starten, nu drevet af tredje generation. Hotellet er velholdt og ligger i fredelige omgivelser i landsbyen Ordino i 1.300 meters højde. Stedet er kendt for sit meget gode køkken. 

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage (undtagen på dag 4 (halv fridag), hvor der kun er morgenmad inkluderet). Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Frokost er for egen regning. Vores turleder vil informere om mulighederne for frokostindkøb forud for de enkelte vandredage.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Lilleputstaten Andorra
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse fra København til Barcelona t/r
  • 7 nætter på Hotel Coma i valgte værelsestype
  • 7 x morgenmad
  • 7 x aftensmad
  • Entré til minebesøg
  • Alle programsatte transporter
  • Dansk vandreleder

 

Tilkøb:

  • Provinstilslutning fra Aarhus mod tillæg

Fradrag:

  • Fradrag for selv at komme frem

 

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.


Vandreleder:

Mikael Jensen

Gå til toppen af siden