Nordlys i Narvik – togrejse langs polarcirklen

Jagt nordlyset fra toppen af Narvikfjellet

Nord for Polarcirklen i Norge ligger Narvik klemt inde mellem fjord og fjelde. Her er nordlyset en flittig gæst, og på denne tur får du mulighed for at opleve fænomenet fra toppen af Narvikfjellet og på hundeslædetur.

In stock
Travel Code
KA-063
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Flot togtur ad Ofotbanen langs bjerge og fjorde
blue encircled check Stort udflugtsprogram med gode nordlyschancer
blue encircled check Oplev samerne på nært hold
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png Tog
clock icon5 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Det er sjældent at transporten i forbindelse med en rejse er en oplevelse, men på denne unikke nordlysrejse er det rent faktisk tilfældet. Fra I stiger på toget i Danmark til I er fremme i Nordnorge, er rejsen en perlerække af naturoplevelser, der spænder fra svenske sølandskaber og skovområder til norske højfjelde og vinterødemarker. Højdepunktet er uden tvivl turen ad Ofotbanen - en af verdens smukkeste togstrækninger. I Narvik har vi sammensat et spændende program, hvor I både hører om samerne, er på toppen af Narvikfjellet og kører på hundeslæde – alt sammen akkompagneret af det dansende nordlys.

Narvik

down v arrow

Narvik er hjem for knap 22.000 mennesker. Byen ligger smukt centreret omkring Narvikfjorden omringet af bjerge og søer, og her fornemmer man virkelig de enorme, åbne vider og storslåethed, som Nordnorge er så kendt for. I byen findes en del butikker, et storcenter og forskellige restauranter. Er man til fisk kan Fiskehallen anbefales. Her serveres frisk, lokal fisk med en moderne twist til rimelige priser. På Furu Gastropub er der både gode bøffer og lækre vegetarretter på menuen – naturligvis serveret med et smil.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Udrejse gennem Sverige og Lapland
Fra København tager I toget til Stockholm, hvor I ankommer midt på eftermiddagen. I har tid til at proviantere og spise aftensmad, inden I stiger ombord på nattoget til Narvik. På toget sover I i 6-personers liggekupéer med mulighed for at opgradere til private sovekupéer. På toget er der mulighed for at købe mad, snacks og drikkevarer.

Dag 2: Ankomst til Nordnorge
I løbet af natten er toget nået op i det nordsvenske Lapland. Midt på formiddagen passeres den berømte mine- og vinterby, Kiruna, inden turen fortsætter ad Ofotbanen, Norges nordligste jernbane og en af Europas absolut smukkeste togstrækninger. Turen går gennem et øde, vildt og smukt landskab forbi fjorde og bygder, indtil I ved frokosttid ankommer til Narvik. Her indkvarteres I i tre nætter på et centralt beliggende hotel. Nordlyseventyret kan begynde.

Efter I har fundet jer til rette på hotellet, kan I tage med Fjellheisen (gondolbane) op til Narvikfjellet, hvorfra udsigten ganske enkelt er enestående. Herfra er der gode muligheder for at se nordlys og I kan også nyde en middag i ”Fjellheisrestauranten" med tilhørende smuk udsigt over Narvik.

Dag 3: På snesko langs fjorden og Nordlysaften
I løbet af dagen har I mulighed for at udforske Narvik. Byen er i særdeleshed kendt for Slaget om Narvik under 2. verdenskrig, hvor tyskerne mødte voldsom modstand. Byens krigsmuseum beretter på spændende vis om de historiske dage i 1940. I har også mulighed for at deltage i en yderst flot vandretur på snesko langs Narvikfjorden og i bjergene. I selskab med en lokal guide går turen gennem uberørt og vild natur, hvor I kan være heldige at spotte snekaniner og elge. Guiden vil fortælle om områderne, samtidig med at I oplever den ene flotte udsigt efter den anden. Udflugten kan gennemføres af alle i almindelig fysisk form og inkluderer lokalguide, transport, snesko, stave, frokost lavet over bål og varme drikke. Udflugten varer ca. 4,5 time og koster kr. 798,- og kan bookes fra 1. december.

Om aftenen besøger I en nordlyscamp beliggende på Narvikfjellet 291 m.o.h. Herfra er der gode muligheder for at se nordlyset danse på nattehimlen. Samtidig vil en lokal guide fortælle om naturfænomenet alt imens I nyder noget varmt at drikke og et let aftensmåltid. En stemningsfuld og ikke mindst smuk oplevelse.

Dag 4: Hundeslædetur og samiske fortællinger
Formiddagen er til fri afbenyttelse. Over middag bliver I kørt til en huskygård, hvor I kan se frem til en sjov og flot hundeslædetur gennem de sneklædte landskaber inkl. nordlysceremoni. Efterfølgende vil en lokal samer fortælle om det sagnomspundne folkefærds historie og traditioner, mens I smager på den samiske ret Bidos. Til slut serveres der kaffe og kage i en traditionel lavvu (samisk telt), som fuldender den store oplevelse. I er tilbage i Narvik sidst på eftermiddagen eller først på aftenen.

Dag 5: Afsked med det arktiske Norge
I har formiddagen til rådighed i Narvik, inden I midt på eftermiddagen stiger ombord toget mod Sverige. På toget sover I i 6-personers liggekupéer med mulighed for at opgradere til private sovekupéer. På toget er der mulighed for at købe mad, snacks og drikkevarer.

Dag 6: Hjemrejse
I løbet af morgenen ankommer toget til det østlige Sverige og midt på formiddagen triller i ind på Stockholm C. Herfra tager I toget mod København via Malmø, hvor I ankommer om eftermiddagen.

Forbehold for ændringer i rækkefølgen af udflugter

Indkvartering

down v arrow

I Narvik vil du blive indkvarteret på Quality Hotel Grand Royal et godt hotel beliggende i hjertet af Narvik, kun et par minutters gang fra togstationen.

I hotellets hyggelige restaurant serveres der dagligt morgenbuffet og i Rallar’n Pub og Kro kan man nyde enkle, men lækre retter og et godt glas. Øverst finder man Linken skybar og restaurant, hvor der serveres eksklusive retter akkompagneret af Narviks bedste udsigt. Værelserne er pæne og udstyret med bad, toilet, tv og elkedel.

Forventede togtider

down v arrow

Udrejse
København – Stockholm C            11:19 – 16:37
Stockholm C – Narvik                   18:08 – 12:40 (+1)

Hjemrejse
Narvik – Stockholm C                   15:11 – 10:09 (+1)
Stockholm C – Malmø                   11:21 – 15:52
Malmø – København                     16:05 – 16:45

Forhør om tilslutning fra andre togstationer.

Om nattoget

down v arrow

På nattoget findes der liggekupeer med 6 senge, hvor man deler med andre rejsende. Dyner, pude og sengelinned forefindes i toget. Er man 4 der rejser sammen, kan man tilkøbe to tomsenge, så man har liggekupeen for sig selv.
Sovekupéer til 1,2 og 3 personer har egen vask, klimaanlæg og stikkontakt. Toiletter forefindes i alle togvogne.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 9.548,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen

 • Tog København – Narvik t/r
 • 2 overnatninger i 6-pers. liggekupé
 • 3 overnatninger i Narvik på centralt hotel
 • 3 x morgenmad i Narvik
 • Tur/retur billet med Fjellheisen til Narvikfjellet
 • Nordlysaften i nordlyscamp inkl. måltid og varm drik
 • Hundeslædetur
 • Samiske fortællinger
 • Smagning af samisk Bidos
 • Kaffe og kage i lavvu

Ikke inkluderet i prisen

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)

Tillæg

 • Opgradering til 2-personers sovekupé           1.350,-
 • Opgradering til privat sovekupé (1 pers.)      3.500,-
 • 4,5 times vandretur på snesko 798,- (kan bookes fra 1/12)

Nordlys
Chancerne for at se nordlys på denne tur er gode. Men naturen er uforudsigelig, så desværre kan vi ikke tilbyde nordlysgaranti.

Gå til toppen af siden